Hvad Er En Charterstewardesse, Og Hvordan Bliver Man Det

Hvad Er En Charterstewardesse, Og Hvordan Bliver Man Det

Erhvervsprofessionelle og andre hyrer ofte charterfly til at flyve til forretningsmøder eller andre vigtige begivenheder. Charterstewardesser, der arbejder på disse fly, skaber den ideelle oplevelse for disse kunder ved at opfylde deres behov og overgå forventningerne til en kommerciel flyvning. For at være charterstewardesse har du brug for et specifikt sæt færdigheder og erfaringer, der adskiller dig fra en kommerciel stewardesse. I denne artikel diskuterer vi, hvad en charterstewardesse er, hvilke kompetencer og uddannelse de har brug for, og hvordan du kan blive charterstewardesse.

Hvad er en charterstewardesse?

En charterstewardesse styrer kundeoplevelsen og sikkerheden under en flyvning på et privat- eller firmajetfly. En charterstewardesse har en certificering fra Federal Aviation Association (FFA) og træner til vandevakuering, CPR og førstehjælp. En charterstewardesse serverer mad og drikkevarer, besvarer spørgsmål og giver alle bekvemmeligheder, som passageren efterspørger. Stewardessen sætter kabinen op, så den opfylder de ønskede specifikationer for passageren, herunder typer mad og drikke eller dekorationer. De håndterer også kommunikationen mellem piloten og passagererne.

Læs mere: Sådan bliver du stewardesse

Løn og jobudsigt for charterstewardesser

Den nationale gennemsnitlige løn for en stewardesse er $36.487 om året, hvilket inkluderer kommercielle stewardesser. En charterstewardesses løn kan afhænge af, hvem deres arbejdsgiver er, og hvor ofte de flyver. Erfaringsniveauet kan også bestemme en charterstewardesses løn.

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forventer, at beskæftigelsen for stewardesser vil stige med 17 procent frem til 2029, hvilket er meget hurtigere end den gennemsnitlige stigning i beskæftigelsen i enhver branche. Det betyder, at både kommercielle og charterstewardesser kan forvente en stigning i beskæftigelsen.

Læs mere: Fordelene ved at være stewardesse

Charter stewardesse færdigheder

Her er nogle færdigheder, der er nyttige for charterstewardesser:

Kunde service

En charterstewardesse tager sig af deres passagerers behov, og med kundeservicefærdigheder kan du forberede dig på de opgaver, du kan udføre ombord på et charterfly. Du kan også bruge kundeservicefærdigheder til at forudse passagerernes behov og give dem en luksusoplevelse, som passagererne forventer. For eksempel kan du bruge dine kundeservicefærdigheder til at tage imod mad- og drikkevarebestillinger, tilberede maden og servere den rettidigt og organiseret.

Læs mere: Din guide til at arbejde som stewardesse

Krisestyring

Krisehåndteringsfærdigheder er nødvendige for, at stewardesserne kan holde sig selv og deres passagerer rolige og sikre under en nødsituation. De bestemmer, hvad krisen er, og hvad de skal gøre hurtigt for at yde den bedste service. Charterstewardesser informerer passagererne om sikkerhedsprotokol, og de kan ofte administrere CPR eller førstehjælp i nødstilfælde. For eksempel, hvis et jetfly skal foretage en nødlanding i vand, forbereder stewardessen passagererne ved at forklare, hvad de skal gøre for at forlade flyet sikkert.

Charterstewardesser kommunikerer også nødsituationer til piloten fra passagerer. For eksempel, hvis en passager er blevet syg eller skal lande af en anden årsag, kommunikerer stewardessen med piloten passagerens behov og hjælper derefter med at holde både piloten og passageren informeret.

Læs mere: Fordele og udfordringer ved en stewardessekarriere

3. Madlavning

Charterstewardesser tilbereder og serverer mad til deres passagerer, så det kan hjælpe at have nogle færdigheder med madlavning. Det kan være, at stewardesserne skal lave maden eller sørge for forplejning til flyrejsen. Stewardessen bør vide, hvordan man holder maden varm og anretter den, der skal serveres, især hvis passageren har specifikke ønsker eller krav.

At forstå, hvordan man tilbereder mad, kan også hjælpe dig som stewardesse, når du forbereder kabinen til passagerer. Flypersonalet kender ofte den bedste lokale mad, de kan bruge, eller de ved måske, hvordan man opbevarer mad ombord, der opfylder kundens forventninger og fungerer inden for flyets begrænsninger.

4. Tilpasningsevne

En stewardesse bruger deres tilpasningsevne til at være forberedt på enhver situation, der kan opstå under flyvningen. De er den primære kilde til kommunikation mellem piloten og passagererne, så de kan bruge deres tilpasningsevne til at forberede alle ombord på uplanlagte ændringer eller yderligere anmodninger. De skal også bruge deres ressourcer til at imødekomme enhver anmodning fra en passager for at yde den bedste kundeservice.

Udover tilpasningsevne under flyvning, er det også vigtigt at være tilpasningsdygtig i forhold til din tidsplan. Kunder kan charter fly til at lette når som helst, så stewardesser skal være klar til at forberede et fly og flyve til enhver destination til enhver tid. Der er ingen fast tidsplan for en charterstewardesse, selvom FFA regulerer, at en stewardesse har ni timer fri for hver 14. time, de er på vagt.

Læs mere: FAQ: Hvor mange timer arbejder en stewardesse?

Uddannelse til charterstewardesser

Mange stewardesser tager kurser online eller med et karriereinstitut for at sætte sig ind i fly, turisme eller kundeservice. For internationale stewardesser kan det være nyttigt at tage nogle kurser på et fremmedsprog. Nogle arbejdsgivere kræver, at deres stewardesser taler flere sprog for at yde den bedste kundeservice til passagerer fra hele verden.

Relateret: Sådan bliver du kabinebesætningsmedlem i 7 trin

Sådan bliver du charterstewardesse

Du kan følge disse trin for at blive en charterstewardesse:

1. Få din gymnasieeksamen

Mange flyselskaber og arbejdsgivere kræver, at deres stewardesser mindst har deres gymnasieeksamen. At tjene dit eksamensbevis kan også hjælpe dig med at lære færdigheder som tidsstyring og stresshåndtering, som også kan være nyttige i din karriere.

2. Arbejde i kundeservice

Mange stewardesser har erfaring med at arbejde i kundeservice på en restaurant eller et hotel, før de arbejder som charterstewardesse. Kundevendte positioner kan hjælpe dig med at lære, hvordan du er venlig og imødekommende over for passagerer, og hvordan du håndterer flere anmodninger rettidigt. Erfaring inden for mad eller turisme kan hjælpe dig med at skille dig ud, når du søger stewardessestillinger.

3. Arbejde som kommerciel stewardesse

For at arbejde som charterstewardesse kan du have brug for et par års erfaring som første- eller businessklasses kommerciel stewardesse. Kommercielle flyselskaber uddanner stewardesser på nødprotokollen til FFA-certificeringen, som charterstewardesser har. Stewardesser modtager træning for hvert fly, de flyver med, og kommercielle flyselskaber har en række fly- og træningsprogrammer for at hjælpe dig med at diversificere din træning. Du kan også få erfaring med at opfylde passagerernes behov og kommunikere sikkerhedsprotokoller og blive fortrolig med at arbejde på et fly i længere perioder.

4. Udvikl en madportefølje

Arbejdsgivere kan bede om en fødevareportefølje med dit CV og følgebrev. Dette kan være en fysisk eller digital samling af måltider, du kan tilberede og servere. Hvis du har tidligere erfaring med restauranter, kan du inkludere retter, du har tilberedt der, eller anmeldelser af dine tallerken- og kundeservicefærdigheder. Du kan også inkludere billeder af din pletteringsteknik. Hvis en potentiel arbejdsgiver ikke beder om din madportefølje, kan du overveje at inkorporere den i dit CV eller følgebrev.

5. Søg charterstewardessestillinger

Den bedste måde at forberede sig på et job som charterstewardesse er at få erfaring, så når du har kvalifikationerne, så søg ledige stillinger. Overvej at inkludere en færdighedssektion på dit CV for at fremhæve de specifikke egenskaber, der gør dig til en attraktiv kandidat. For eksempel:

  • Fremmedsproglige færdigheder
  • HLR træning
  • Kommunikationsegenskaber
  • Madbelægning
  • Cocktailblanding
  • Kunde service
  • Telefonfærdigheder
  • Krisestyring
  • Kendskab til forskellige internationale byer og turiststeder

Axel Lorentzen
Axel Lorentzen Erhvervsprofessionelle og andre hyrer ofte charterfly til at flyve til forretningsmøder eller andre vigtige begivenheder. Charterstewardesser, der arbejder på disse fly, skaber den ideelle oplevelse for disse kunder ved at opfylde deres behov og overgå forventningerne til en kommerciel flyvning. For at være charterstewardesse har du brug for et specifikt sæt færdigheder og erfaringer, der adskiller dig fra en kommerciel stewardesse. I denne artikel diskuterer vi, hvad en charterstewardesse er, hvilke kompetencer og uddannelse de har brug for, og hvordan du kan blive charterstewardesse.