Hvad Er En Certificeret Sygeplejerske-jordemoder? : Og Hvordan Man Bliver En

En certificeret sygeplejerske-jordemoder, også kendt som en CNM, er en højtuddannet sundhedspersonale, der har specialiseret sig i kvinders reproduktive sundhed og fødsel. Hvis du overvejer en karriere inden for sundhedspleje, interesseret i kvinders sundhed og er klar til en ret omfattende uddannelse og træning, kan det være en god idé at blive en CNM. I denne artikel undersøger vi, hvad en certificeret sygeplejerske-jordemoder er, gør, deres gennemsnitlige løn, og hvordan du bliver det, for at hjælpe dig med at afgøre, om det er det rigtige for dig.

Relateret: Hvad du behøver at vide om en karriere som sygeplejerske-jordemoder

Hvad er en certificeret sygeplejerske-jordemoder?

Certificerede sygeplejersker-jordemødre diagnosticerer og behandler kvinder, der venter, planlægger at blive gravide eller har behov for generel kvindelig sundhedspleje. Som en specialuddannet udbyder yder de gynækologiske tjenester, herunder rutinepleje, ungdomspleje og reproduktiv pleje. De yder også pleje til kvinder, der nærmer sig overgangsalderen og efter.

Relateret: Lær om at være jordemoder

Fælles certificeret sygeplejerske-jordemoderopgaver

Certificerede sygeplejerske-jordemødre har flere opgaver, der hjælper med at forberede kommende mødre til fødslen. Men selvom de hjælper med arbejdskraft og levering, har de også mange andre pligter afhængigt af staten eller stedet. Her er nogle af en certificeret sygeplejerske-jordemoders primære opgaver:

 • Deltage og assistere ved fødslen, herunder kejsersnit
 • Udførelse af gynækologiske undersøgelser og rutineundersøgelser
 • Bestilling, udførelse og tolkning af diagnostiske tests
 • At yde prænatal pleje til kommende mødre
 • Undervisning af kommende eller nybagte forældre om korrekt ernæring, præventionsmidler, familieplanlægning og reproduktiv sundhed
 • Yde prænatal, intrapartum, postpartum og nyfødt pleje (i op til 28 dage efter fødslen)
 • Ydelse af primær og reproduktiv sundhedspleje
 • Overvågning af fosterudvikling og vordende mødres sundhed
 • Registrering af patienthistorier, varetagelse af aftaler og behandle betalinger
 • Arbejder sammen med sundhedspersonale, såsom gynækologer og fødselslæger, for at yde specialiseret pleje og diagnosticere og behandle reproduktive sundhedsproblemer
 • Vedligeholdelse af patientjournaler
 • Hold dig opdateret om ny reproduktiv eller fødselsrelateret medicinsk praksis og procedurer
 • At yde pleje til kvinder før og efter overgangsalderen
 • Udskrivning af recepter
 • Tilbyder rådgivning til generelle kvinders helbredsproblemer
 • Arbejder i samarbejde med læger og speciallæger
 • Test og behandling af seksuelt overførte sygdomme

Hvad er forskellen mellem en jordemoder og en certificeret sygeplejerske-jordemoder?

En certificeret sygeplejerske-jordemoder har mere uddannelse og ekspertise end en jordemoder. Jordemødre har ikke RN-licenser. Mange stater kræver dog nu, at de modtager national certificering, før de forfølger deres karriere. En certificeret jordemoder har en vis medicinsk uddannelse, hjælper med fødslen og har flere kompetencer sammenlignet med en jordemoder. Jordemødre kan ikke yde lægehjælp eller føde babyer. Certificerede sygeplejerske-jordemødre er typisk ansvarlige for lægehjælp under fødslen samt præ- og post-natal pleje til den kommende mor.

Der er også en anden jordemoderkategori kaldet en certificeret professionel jordemoder (CPM), der ikke kræver en sygeplejelicens. En CPM har træning og klinisk erfaring normalt til hjemmefødsler og andre uden for et hospitalsmiljø.

Sådan bliver du certificeret sygeplejerske-jordemoder

Hvis du er interesseret i at blive certificeret sygeplejerske-jordemoder, har du flere muligheder afhængigt af dit nuværende uddannelsesniveau. Husk, at dette avancerede plejefag kræver jordemodercertificering og en avanceret registreret sygeplejerskelicens. Her er trinene for at blive certificeret sygeplejerske-jordemoder:

1. Få en bachelorgrad i sygepleje (BSN).

Tilmeld dig en bacheloruddannelse i sygepleje, der er godkendt af din stats sygeplejeråd. Sørg for, at det er et nationalt akkrediteret program. Typisk tager bacheloruddannelser fire år at gennemføre. Sørg for at fuldføre dette program for at opnå din BSN-grad.

2. Få en statslicens som registreret sygeplejerske

Som aspirerende certificeret sygeplejerske-jordemoder skal du først blive en autoriseret registreret sygeplejerske (RN). Når du har din BSN-grad, skal du bestå NCLEX-RN-eksamenen og ansøge om licens fra din stat. Da hver stat har forskellige licenskrav, skal du kontakte din stats sygeplejeråd for specifikke krav.

3. Forfølge specialiseringer

Efterhånden som du får erfaring som RN, vil raffinering af dine færdigheder og viden give bedre muligheder for avancerede praksisstillinger. . Du kan også forfølge professionelle certificeringer for at hjælpe dig med at forberede dig til din karriere som certificeret sygeplejerske-jordemoder. Overvej for eksempel at få en neonatal intensiv sygeplejecertificering for at lære mere om nyfødte spædbørn.

4. Få din kandidatgrad eller doktorgrad i sygepleje

Som erfaren RN kan du søge ind på en sygeplejerske- eller sygeplejepraksisgrad med jordemoderkoncentration. Husk, at en højere grad vil tage tid, men det kan hjælpe dig med at tjene en højere løn og større jobmuligheder. Mens en kandidatgrad tager cirka to år at tjene, tager et doktorgradsprogram ofte tre til fire år at gennemføre.

I løbet af efteruddannelsen vil du lære om fosterevaluering, førfødselspleje, avanceret praksis sygepleje og kvinders sundhedsproblemer. Du forventes også at gennemføre praktiktimer, hvor du vil arbejde under supervision.

Sørg for, at både dine kurser og praktiktimer opfylder din stats certificerings- og licenskrav. Uanset om du vælger en kandidatgrad eller en doktorgrad, skal den være akkrediteret af American College of nurse-midwives (ACNM).

5. Få din certificering

Ansøg om din sygeplejerske-jordemoder-certificering fra American Midwifery Certification Board (AMCB), efter du har opnået din RN-licens og kandidatgrad. Du skal have en bestået score på AMCB-certificeringseksamenen med multiple-choice spørgsmål.

6. Få en statslicens som certificeret sygeplejerske-jordemoder

Du kan ansøge om en certificeret sygeplejerske-jordemoderlicens fra din stat efter at have gennemført ovenstående trin. Sørg for at opfylde din stats krav for at få din licens. Typisk skal du være autoriseret som en avanceret praksis registreret sygeplejerske (APRN).

7. Bevar din certificering og statslicens

Du skal bevare din certificerede sygeplejerske-jordemoder-betegnelse for at forblive licenseret af din stat. Efteruddannelse skal gencertificeres hos AMCB hvert femte år. For at gøre dette kan du vælge en af ​​to muligheder:

 • Gennemfør tre AMCB-certifikatvedligeholdelsesmoduler over fem år, indsend bevis på 20 timers godkendt efteruddannelse og betal årlige gebyrer.
 • Tag certificeringseksamenen igen for at demonstrere din fortsatte kompetence på dette område og betal eksamensgebyret i stedet for de årlige gebyrer.

Ofte stillede spørgsmål om certificerede sygeplejerske-jordemødre

Hvor meget kan en sygeplejerske-jordemoder tjene?

En jordemoder tjener en national gennemsnitsløn på $90.135 om året. Husk, at din løn som certificeret sygeplejerske-jordemoder vil variere afhængigt af dit ekspertiseniveau, din arbejdsgiver og din geografiske placering. Besøg Bonjoures Salaries for at se de seneste certificerede sygeplejerske-jordemoderlønninger for din geografiske placering.

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics rapporterer en forventet vækst i beskæftigelsen på op til 45 % for sygeplejerske-jordemødre – inklusive certificerede sygeplejerske-jordemødre – fra 2019 til 2029. Dette er meget hurtigere end alle andre erhverv i arbejdsstyrken.

Relateret: Hvor meget tjener en sygeplejerske-jordemoder?

Hvor arbejder certificerede sygeplejerske-jordemødre?

Certificerede sygeplejerske-jordemødre kan findes i en række forskellige sundhedssystemer. De kan typisk finde arbejde med følgende:

 • praktiserende læger
 • Obstetrik/gynækologisk praksis
 • Jordemoderpraksis
 • Fødselshospitaler
 • Sundhedsklinikker
 • Fødselscentre
 • Private hjem
 • Samfundsuddannelse

Hvilke bløde færdigheder har en certificeret sygeplejerske-jordemoder brug for?

Udover at opfylde de uddannelsesmæssige krav til denne rolle, bør du også demonstrere et stærkt sæt færdigheder til at hjælpe dig med at udføre dine arbejdsopgaver effektivt. Her er nogle af de almindelige færdigheder, der kræves af certificerede sygeplejerske-jordemødre:

Meddelelse

Sygeplejerske-jordemødre bruger deres kommunikationsevner til at interagere med deres patienter og forskellige læger og sundhedspersonale. Uanset om de hjælper en kommende mor gennem fødslen, taler med forældrene før eller efter fødslen, en teenager med generel kvindesundhed eller hjælper en ældre kvinde med at håndtere overgangsalderen, giver kommunikationsevner dem mulighed for effektivt at lytte og tale med andre.

Kritisk tænkning

Da der kan opstå mange komplikationer under fødslen, er sygeplejerske-jordemødre nødt til at bruge streng logik og ræsonnement for at bevare roen, handle hurtigt, identificere løsninger og vælge den bedste fremgangsmåde eller behandling. Certificerede sygeplejersker-jordemødre bruger deres kritiske tænkning i en række af deres opgaver, såsom under fødslen eller ved udskrivning af patientens ordinationer.

Social opfattelsesevne

Social perceptivitet refererer til din evne til at bestemme, hvad nogen tænker gennem observation. Som certificeret sygeplejerske-jordemoder giver denne færdighed dig mulighed for at læse følelser og vise empati over for dine patienter, når du giver dem rådgivning og sundhedspleje. Det giver dig også mulighed for at vise din støtte under følelsesladede begivenheder.

Tommy Schou
Tommy Schou En certificeret sygeplejerske-jordemoder, også kendt som en CNM, er en højtuddannet sundhedspersonale, der har specialiseret sig i kvinders reproduktive sundhed og fødsel. Hvis du overvejer en karriere inden for sundhedspleje, interesseret i kvinders sundhed og er klar til en ret omfattende uddannelse og træning, kan det være en god idé at blive en CNM. I denne artikel undersøger vi, hvad en certificeret sygeplejerske-jordemoder er, gør, deres gennemsnitlige løn, og hvordan du bliver det, for at hjælpe dig med at afgøre, om det er det rigtige for dig.