Hvad Er En CEO?

Hvad Er En CEO?

CEO Snapshot National gennemsnitsløn: $111.653 pr. år Almindeligvis nødvendige færdigheder: Kommunikation, beslutningstagning, ledelse Krav til uddannelse på startniveau: Bachelorgrad## Hvad laver en CEO?

En administrerende direktør eller administrerende direktør er lederen af ​​en virksomhed, der er ansvarlig for at sikre, at organisationen kører problemfrit og opfylder dens mål. CEO'er er ledere, der skaber strategier og planer for virksomhedens vækst. De kan også overvåge budgettet, arbejdspladskultur, personale, menneskelige ressourcer, teambuilding og mere. Andre ansvarsområder omfatter:

 • Overvåger alle afdelinger
 • Oprettelse og håndhævelse af politikker
 • Møde med andre direktører, ledere og bestyrelsesmedlemmer
 • Forhandling af partnerskaber og kontrakter
 • Ansættelse af ledelsespersonale
 • Måling af virksomhedens præstation gennem målinger såsom økonomi og salg
 • Tage beslutninger på virksomhedens vegne
 • At være opmærksom på, hvad der sker i branchen, og hvad konkurrenterne laver
 • Etablering af kort- og langsigtede visioner for virksomheden

Administrerende direktører for små virksomheder eller startups kan overvåge hver afdelings daglige aktiviteter. Administrerende direktører i store organisationer er mere tilbøjelige til at uddelegere mange af disse opgaver til ledere og fokusere på strategisk planlægning og virksomhedens overordnede præstation.

Gennemse CEO jobs

Gennemsnitsløn

Fordi administrerende direktører ofte har de højeste stillinger i en organisation, tjener de høje lønninger.

 • Fælles løn i USA: $111.653 om året
 • Nogle lønninger varierer fra $17.000 til $295.000 pr. år** r**

CEO krav

De fleste administrerende direktører skal have en bachelor- eller kandidatgrad plus mange års erfaring.

 • Uddannelse
 • Uddannelse
 • Certificering
 • Færdigheder

Uddannelse

De fleste administrerende direktører skal have mindst en bachelorgrad. Grader eller kurser inden for virksomheds- eller ledelsesrelaterede områder såsom økonomi, regnskab, business, statskundskab eller lignende emner kan hjælpe administrerende direktører med at udvikle deres lederskabs- og beslutningsevner. Mens de får deres bachelorgrader, kan fremtidige administrerende direktører tage klasser i emner som finans, drift, etik og offentlig politik for at bygge deres grundlag for en karriere inden for ledelse.

Mange administrerende direktører opnår også en kandidatgrad inden for et område som business administration, finans, jura eller offentlig administration. En MBA vil især omfatte kurser, der er specifikke for at drive en virksomhed, såsom menneskelige ressourcer, regnskab, organisatorisk adfærd og virksomhedsstrategier.

Uddannelse

Administrerende direktører får meget af deres uddannelse gennem mange års erhvervserfaring. De starter måske i ledelsesstillinger på lavt niveau og bliver forfremmet til højere niveauer med mere ansvar. Nogle virksomheder tilbyder intern lederuddannelse eller lederudviklingsprogrammer for lovende medarbejdere.

Certificeringer

Selvom administrerende direktører ikke behøver certificering for at blive ansat, kan disse legitimationsoplysninger give dem flere job- og indtjeningsmuligheder. Nogle industrier foretrækker, at administrerende direktører har branchespecifikke certificeringer. Den administrerende direktør for en finanskoncern skal for eksempel også være en statsautoriseret revisor. Andre certificeringer, der kan gavne administrerende direktører, omfatter:

 • Certificeret ledelse gennem Institute of Certified Professional Managers: Denne certificering tager op til 15 måneder at opnå og kræver, at du gennemfører 90 klasseværelsestimer og består en eksamen.
 • Certificeret CEO gennem International Institute of Directors and Managers: Dette globale leder-certificeringskursus kræver, at du gennemfører 300 timers læring over et år.
 • Certificeret CEO gennem CEO Institute: Denne legitimation tager også 12 måneder og 300 timers kursusarbejde at gennemføre.
 • Chief Executive-certificering gennem Business Value Oriented Principles Institute: CEO'er skal studere de nødvendige medarbejdere og projektledelseskurser og bestå en online eksamen.

Disse certificeringer kræver alle et vist uddannelsesniveau og antal års erhvervserfaring for at være berettiget.

Færdigheder

CEO'er har en tendens til at være selvsikre, ambitiøse og entusiastiske omkring deres arbejde. De er ofte naturlige ledere med evnen til at motivere og vejlede andre. CEO færdigheder kan omfatte:

 • Kommunikation: CEO'er bør kommunikere klart og effektivt til mennesker i og uden for virksomheden. De bruger deres verbale og skriftlige kommunikationsevner dagligt til at diskutere beslutninger, forklare politikker, forhandle, holde taler og præsentationer.
 • Beslutningstagning: CEO'er bør være i stand til at vurdere deres muligheder i en situation og træffe de bedste beslutninger for virksomheden. Deres beslutninger og problemløsningsevner er afgørende for virksomhedens succes.
 • Lederskab: Administrerende direktører skal være i stand til at motivere og inspirere deres kolleger og medarbejdere. De bør have tillid til at lede og administrere politikker, drift, budgetter og personale på en måde, der gavner virksomheden og dens medarbejdere.
 • Tidsstyring: CEO'er overvåger mange mennesker, afdelinger og opgaver på én gang. De skal være velorganiserede og i stand til at multitaske godt for at nå mål og deadlines.
 • Lytte: CEO'er bør være gode aktive lyttere og være opmærksomme på og forstå deres medarbejdere, kunder og forretningspartneres behov og ideer.

CEO arbejdsmiljø

Næsten alle brancher og enhver type virksomhed har brug for administrerende direktører. Disse ledere kan føre tilsyn med alt fra et par ansatte til tusindvis af medarbejdere. De arbejder typisk i et kontormiljø, hvor de deler deres tid mellem at sidde ved et skrivebord og møde andre ledere og ledere. De rejser måske også ofte til møder og konferencer. Administrerende direktører skal muligvis arbejde lange timer, inklusive aftener og weekender, afhængigt af deres nuværende mål og deadlines.

Sådan bliver du administrerende direktør

Selvom der ikke er nogen krav for at blive administrerende direktør, følger de fleste samme vej til toppen af ​​en organisation. Trin til at blive administrerende direktør kan omfatte:

 1. At få en bachelorgrad. En fire-årig bachelorgrad inden for et forretningsrelateret område såsom virksomhedsadministration, økonomi eller finans kan forberede dig til en lederstilling. Nogle universiteter tilbyder mere specialiserede grader, såsom en bachelor i organisatorisk ledelse.
 2. At få erhvervserfaring. Du vil sandsynligvis bruge mindst fem til 10 år på at få arbejds- og ledererfaring og komme videre i din karriere, før du bliver administrerende direktør. Du kan blive ansat i en entry-level eller lav-level ledelsesstilling i en virksomhed og begynde at udvikle dine færdigheder. Du kan i sidste ende blive forfremmet til en øverste ledelses- eller CEO-stilling inden for samme virksomhed, eller du kan skifte virksomhed og branche gennem din karriere, indtil du når det udøvende niveau.
 3. Tager træning. Nogle virksomheder tilbyder lederuddannelse eller udviklingsprogrammer for lovende ledere. Hvis dette ikke er en mulighed hos din arbejdsgiver, kan du muligvis tage lignende kurser hos en professionel organisation. CEO Institute og IIDM tilbyder for eksempel Future CEO-certificeringsprogrammer.
 4. At opnå en kandidatgrad. Selvom det ikke altid er nødvendigt, kan du med fordel få en kandidatgrad i forretningsadministration, som tager to til tre år at gennemføre. For at komme ind på handelsskolen skal du først bestå Graduate Management Admission Test eller Graduate Record Examination. Du kan forfølge denne avancerede grad lige efter at have fået din bachelor, eller du kan tilmelde dig en kandidatskole efter at have arbejdet i et par år. At have en kandidatgrad kan gøre dig mere attraktiv for arbejdsgivere og kan forkorte den tid, det tager dig at blive administrerende direktør.
 5. At blive certificeret. Selvom det ikke er påkrævet, kan du forfølge certificering inden for din branche eller hos en professionel organisation. Disse legitimationsoplysninger viser arbejdsgivere din dedikation til ledelse og din karriere.
 6. Fortsætter din uddannelse. Hvis du er medlem af eller certificeret med en professionel organisation, skal du muligvis gennemføre et vist antal efteruddannelsestimer hvert år for at beholde dine legitimationsoplysninger. Du kan også vælge at fortsætte med at opbygge dine færdigheder og viden ved frivilligt at tage kurser i emner som informationsteknologiledelse eller aftaleret.

Opret et CV på Bonjoures

Eksempel på jobbeskrivelse for administrerende direktør

Syntax Corporation leder efter en yderst motiveret og måldrevet CEO til at lede vores virksomhed ind i fremtiden. Den administrerende direktør vil føre tilsyn med en stab på mere end 100 og arbejde direkte med et team af ledere og en bestyrelse for at træffe beslutninger på vegne af virksomheden. Den administrerende direktør vil være ansvarlig for at sætte budgetter, spore præstationsmålinger, skabe arbejdspladspolitikker og sikre, at virksomheden forbliver tro mod sin vision. Denne person bør have exceptionelle offentlige taler-, kommunikations- og lederevner og vil være forpligtet til at rejse med jævne mellemrum for at mødes med kunder og partnere. Den ideelle kandidat vil have en MBA og mindst 10 års erfaring i en lederstilling.

Relaterede karrierer

Hvis du er interesseret i en karriere som administrerende direktør, kan du måske også lære om lignende karrierer, såsom:

 • Driftsdirektør
 • Personalechef
 • Chief Operating Officer

Malthe Brix
Malthe Brix CEO Snapshot National gennemsnitsløn: $111.653 pr. år Almindeligvis nødvendige færdigheder: Kommunikation, beslutningstagning, ledelse Krav til uddannelse på startniveau: Bachelorgrad## Hvad laver en CEO?