Hvad Er En Cath Lab-sygeplejerske? Pligter, Kvalifikationer Og Færdigheder

Hvad Er En Cath Lab-sygeplejerske? Pligter, Kvalifikationer Og Færdigheder

Sygeplejersker kan give patienterne positive og personlige medicinske oplevelser. Uanset hvilken type sygeplejerske du arbejder hos, kan du hjælpe patienter med at føle sig godt tilpas. At arbejde med medicinske patienter kan give givende oplevelser, men det kræver specialiseret viden og færdighedssæt. I denne artikel definerer vi, hvad en cath lab-sygeplejerske er, forklarer deres ansvar og potentielle arbejdsmiljøer, identificerer uddannelse, licensudstedelse og certificeringer, fremhæver fordelagtige færdigheder og undersøger løn og jobudsigter.

Hvad er en cath lab sygeplejerske?

Cath lab-sygeplejersker er sundhedspersonale, der samarbejder med læger om at give patienter hjertepleje før, under og efter medicinske operationer. De undersøger patienter for at sikre, at de er ved godt helbred til operation. Under patientoperationer overvåger de patienternes livsnødvendigheder for at sikre, at de er på sunde niveauer. Så, efter at en patient er kommet ud af operationen, udfører cath lab-sygeplejersker deres primære pligt med at arbejde med og hjælpe deres patienter gennem bedring. Cath lab-sygeplejersker er sammen med deres patienter gennem hvert trin af deres operationer og kan endda yde plejeekspertise, efter at de er blevet raske.

Patienter kan variere for cath lab sygeplejersker og kan være alle, der har brug for et kateter. Selvom deres patienter typisk er ældre personer. Nogle gange kan cath lab-sygeplejersker også servicere patienter, der har oplevet kritiske skader.

Relateret: 52 typer sygeplejersker

Ansvar og arbejdsmiljøer

Cath lab sygeplejersker har mange ansvarsområder for hjerteoperationer og patientpleje, herunder:

 • Håndtering af papirarbejde, såsom samtykkeerklæringer, og arkivering af dokumenter med patientjournaler
 • Forberedelse til operationer, som kan kræve sterilisering af rummet og barbering af patienten ved kateterindføringsstedet
 • Overvågning af patientens vital og sedation under og efter operationer for at sikre, at patienterne ikke får uventede reaktioner
 • Dele udskrivningspapirer og plejeinstruktioner med patienter eller deres familier
 • Revidering af patientdiagrammer for at tilføje oplysninger om deres operation

Disse sygeplejersker arbejder typisk på hospitaler, medicinske centre eller uafhængige hjertecentre. De timer, de arbejder, kan afhænge af, hvilken type facilitet de arbejder i. For eksempel kan en sygeplejerske, der arbejder på et plejecenter, arbejde otte til ti timers vagter, men en sygeplejerske, der arbejder på et hospital, kan arbejde i 12-timers vagter. Hvis arbejdet som cath lab-sygeplejerske interesserer dig, kan du forvente at arbejde et sted mellem otte til tolv timers vagter plus potentielt overarbejde.

Relateret: Clinic Nursing vs Hospital Nursing: A Definitive Guide

Uddannelse, licenser og certificeringer til katlabsygeplejersker

Der er nogle uddannelses- og træningskrav for at blive en cath lab-sygeplejerske. Det første skridt til at opfylde disse krav er normalt at forfølge en associeret grad i sygepleje (ADN) eller en Bachelor of Science in Nursing (BSN) fra et akkrediteret college eller universitet. Efter at have afsluttet en grad, skal kandidater bestå National Council Licensure Examination (NCLEX-RN) eksamen fra National Council of State Boards of Nursing (NCSBN). Efter at have bestået eksamen, kan sygeplejersker officielt blive registrerede sygeplejersker (RN) i deres stat. Afhængigt af placeringen skal cath lab-sygeplejersker muligvis gennemføre specifikke efteruddannelsesenheder for at opretholde deres licens.

Normalt har cath lab-sygeplejersker brug for certificeringer i Basic Life Support (BLS) og Advanced Cardiac Life Support (ACLS). Nogle andre certificeringer, der kan være nyttige for cath lab-sygeplejersker, er:

 • Cardiac Vascular Nursing Certificering: Denne certificering er fra American Nurses Credentialing Center (ANCC) og omfatter et læringskursus og afsluttende eksamen. For at kvalificere sig til denne certificering skal sygeplejersker have en RN-licens, to års erfaring, to tusinde kliniske praksistimer inden for de seneste tre år og gennemført tredive timers efteruddannelsesenheder inden for de seneste tre år. Sygeplejersker skal typisk forny denne certificering hvert femte år, men der er muligheder for at forny helt online.
 • Critical Care Registered Nurse (CCRN): Denne certificering fra American Association of Critical Care for Nurses (AACN) er en formel eksamen. For denne certificering skal sygeplejersker have en RN-licens, mindst et tusind syv hundrede og halvtreds timers arbejdserfaring med kritiske patienter med otte hundrede og femoghalvfjerds timer inden for det seneste år og mindst fem års tjeneste som RN.

Relateret: Sygeplejecertificeringer: Hvad du behøver at vide

Fordelagtige færdigheder for at arbejde som katlabsygeplejerske

Mange færdighedssæt kan gavne cath lab sygeplejersker, herunder:

Detaljeorienteret

Cath lab-sygeplejersker evaluerer patienter gennem hele processen med at forberede sig til, afslutte og komme sig fra behandlingen. Opmærksomhed på detaljer kan være nøglen, når man overvåger patienter for at hjælpe med at bemærke noget uventet med det samme. For eksempel, når en sygeplejerske undersøger vitale elementer, kan opmærksomhed på detaljer hjælpe dem med at overvåge subtile ændringer mere præcist. Tips til at overveje for at øge din opmærksomhed på detaljer færdigheder kan være:

 • Hold dine materialer, som patientjournaler, organiseret
 • Vær opmærksom på miljøfaktorer i behandlingsrum
 • Fokus på én opgave ad gangen
 • Oprettelse af detaljerede prioritetslister
 • Holder pauser for at fokusere igen

Rationalisering

Nogle gange kan patientoperationer kræve hurtig beslutningstagning, og cath lab-sygeplejersker kan bidrage til disse beslutninger. I scenarier som dette kan et rationaliseringsfærdighedssæt hjælpe sygeplejersker med at bruge kliniske ræsonnementer til at foretage en god dømmekraft til deres patienter. For eksempel, hvis en patients vitale funktioner blev ustabile under en operation, kan en cath lab-sygeplejerske være nødt til at træffe vigtige beslutninger for deres patients sikkerhed. At tænke hurtigt og være i stand til at placere patientens bedste i centrum for beslutninger kan være gavnligt, når man arbejder som cath lab-sygeplejerske.

Stresshåndtering

Cath lab-sygeplejersker kan opleve stress under komplicerede medicinske procedurer og plejeplaner. Stresshåndteringsfærdighedssæt kan hjælpe dem med at dekomprimere eller slappe af. Nogle ting, der kan hjælpe med at håndtere stress er:

 • Fysisk aktivitet: Dette kan betyde, at du går ture, laver yoga eller dyrker motion på andre måder.
 • Social interaktion: Dette kan omfatte at tilbringe tid med venner eller familie.
 • Meditation: Dette kan hjælpe med at rense dit sind og slappe af i din krop.

Meddelelse

Cath lab-sygeplejersker er med patienterne gennem alle aspekter af deres før-operation, operation, restitution og post-operation rejse. Dette kontinuerlige forhold kan kræve, at sygeplejersker kommunikerer med læger, patienter og patientfamilier om detaljerne i hvert trin i plejeprocessen. Sygeplejersker skal muligvis dele information om, hvordan patienten har det, forklare plejeinstruktioner efter operationen eller besvare spørgsmål. Cath lab-sygeplejersker kan bruge skriftlig kommunikation, mundtlig kommunikation eller begge dele.

Relateret: Færdigheder i sygepleje: Definition og eksempler

Løn og jobudsigt

Den nationale gennemsnitlige løn for cath lab-sygeplejersker er $121.364 om året, selvom din årlige indtjening kan variere afhængigt af din erfaring. US Bureau of Labor Statistics (BLS) rapporterer, at efterspørgslen efter cath lab-sygeplejersker vil stige med 7% fra 2019 til 2029. Denne vækst i efterspørgslen kan give yderligere specialiserede jobmuligheder for sygeplejersker.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Nikolaj Torp
Nikolaj Torp Sygeplejersker kan give patienterne positive og personlige medicinske oplevelser. Uanset hvilken type sygeplejerske du arbejder hos, kan du hjælpe patienter med at føle sig godt tilpas. At arbejde med medicinske patienter kan give givende oplevelser, men det kræver specialiseret viden og færdighedssæt. I denne artikel definerer vi, hvad en cath lab-sygeplejerske er, forklarer deres ansvar og potentielle arbejdsmiljøer, identificerer uddannelse, licensudstedelse og certificeringer, fremhæver fordelagtige færdigheder og undersøger løn og jobudsigter.