Hvad Er En Børnepsykolog?

Hvad Er En Børnepsykolog?

Hvis du har en stærk interesse for psykologi og nyder at arbejde med børn, så kan en karriere som børnepsykolog være noget for dig. Børnepsykologer studerer børns sociale, mentale og følelsesmæssige udvikling. At lære om nogle af de primære ansvarsområder for børnepsykologer og de uddannelsesmæssige krav til karrieren kan hjælpe dig med at afgøre, om det passer godt til dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad børnepsykologer gør, hvad deres gennemsnitsløn er, de færdigheder, der kræves for at være børnepsykolog, og de skridt, du skal tage for at blive det selv.

Hvad er en børnepsykolog?

En børnepsykolog er en specialist, der evaluerer og behandler børn og unge, i håb om, at de bearbejder og håndterer stress som død, skoleskift, skilsmisse og andre udfordringer, som de kan støde på. Børnepsykologer hjælper børn med at finde balance, så de kan vokse til at blive veltilpasse individer.

Læs mere: Lær om at være psykolog

Hvad laver en børnepsykolog?

Børnepsykologer udfører typisk en række kliniske og forskningsmæssige opgaver, herunder:

 • Møde med børn og deres familier for at diskutere barnets følelsesmæssige eller mentale tilstand
 • Etablering af relation til deres patienter for at udvikle tillid og hjælpe barnet til at føle sig godt tilpas
 • Diagnosticering af problemet eller tilstanden, der påvirker barnets følelsesmæssige velvære
 • At gribe ind, når et barns adfærdsmæssige eller følelsesmæssige problemer forstyrrer deres daglige aktiviteter
 • At arbejde tæt sammen med et barns lærere, skoleadministratorer, forældre, børnelæger og andre klinikere for at implementere et barns behandlingsplaner
 • Evaluering og revision af et barns uddannelsesmiljø for at imødekomme eventuelle særlige behov, de måtte have
 • Undervisning af studerende på et college eller et universitet
 • Forsker i lidelser og børns udvikling og udtænker nye strategier til behandling af børn
 • Udførelse af ethvert nødvendigt administrativt ansvar relateret til at drive deres egen uafhængige praksis, såsom håndtering af forsikringsspørgsmål, fakturering af kunder eller udførelse af bogføringsopgaver

Hvor arbejder børnepsykologer?

Børnepsykologer arbejder i en række forskellige miljøer, herunder private praksisser, sundhedsklinikker, hospitaler, skoler, gymnasier og universiteter og opsøgende programmer. Mens mange børnepsykologer arbejder i almindelig arbejdstid, kan de arbejde om aftenen eller i weekenden for at imødekomme tidsplanerne for de familier, de arbejder med. Psykologer, der arbejder på hospitaler og andre sundhedsfaciliteter, kan også arbejde om aftenen eller weekenden for at imødekomme patienter. Børnepsykologer, der arbejder for offentlige organisationer, klinikker eller skoler, arbejder typisk i almindelig arbejdstid.

Gennemsnitsløn for en børnepsykolog

Den gennemsnitlige løn for en børnepsykolog ligger på fra $99.620 til $104.581 om året. Ifølge US Bureau of Labor Statistics har psykologer, der arbejder for offentlige organisationer og hospitaler, en tendens til at tjene højere løn end dem, der arbejder for ambulante sundhedstjenester eller skoler.

Kompetencer, der kræves for at være børnepsykolog

Nogle af de primære færdigheder, du har brug for for at få succes i en rolle som børnepsykolog omfatter:

 • Kommunikation: Børnepsykologer skal have stærke verbale kommunikationsevner for at kunne kommunikere med børn på en måde, de forstår. De skal kunne bruge enkle ord og frasering og kunne øve sig i aktiv lytning, så barnet ved, at de bliver hørt og forstået. De skal også kunne læse ikke-verbale signaler for bedre at forstå, hvad et barn måske ikke siger.
 • Empati: Børnepatienter kan kæmpe med udfordrende problemer, herunder misbrug eller død af en elsket. De kan også lide af en følelsesmæssig eller adfærdsmæssig lidelse. Børnepsykologer skal være i stand til at have empati med deres unge patienter for at forstå, hvad de går igennem og bedre hjælpe dem.
 • Beslutningsevner: Børnepsykologer skal have stærke beslutningsevner for at kunne bestemme den bedste behandling for patienten, som vil give det bedst mulige resultat.
 • Observationsevner: Børnepsykologer sørger ofte for legetøj, tegneredskaber og andre genstande, så børn kan føle sig mere tilpas i et klinisk miljø. De skal være i stand til at studere adfærd og holdninger hos de børn, som de arbejder med, så de mere præcist kan diagnosticere lidelser og andre mentale eller følelsesmæssige problemer.

Sådan bliver du børnepsykolog

Her er de grundlæggende trin, du skal tage for at forfølge en karriere som børnepsykolog:

1. Forfølge en bachelorgrad

Børnepsykologer skal have en bachelorgrad i psykologi, mental sundhed, rådgivning, adfærdssundhed eller et andet nært beslægtet område. Nogle skoler tilbyder specifikt bachelorgrader i børnepsykologi, selvom dette hovedfag er mindre almindeligt. Det tager typisk cirka fire år at gennemføre denne grad.

Relateret: Top 100 karrierer i psykologi

2. Forfølge en kandidatgrad

For at kvalificere sig til en stilling som børnepsykolog skal du gennemføre en ph.d.-uddannelse, vælge mellem en ph.d. i psykologi eller en Psy.D., en doktor i psykologi. Er du interesseret i forskning og akademisk verden samt klinisk praksis, så er en ph.d. programmet er ideelt. Dette program tager normalt mellem fire og syv år at gennemføre. Ved afslutningen af ​​uddannelsen færdiggør den studerende en afhandling baseret på egen forskning.

Hvis du vil fokusere helt på klinisk praksis og arbejde med patienter uden at afsætte tid til forskning, så kan du overveje en Psy.D., som har færre forskningskrav og kan gennemføres på kortere tid.

3. Gennemfør kliniske timer

For at kvalificere sig til licens skal aspirerende børnepsykologer gennemføre overvågede kliniske timer. Antallet af timer kan variere noget afhængigt af din stats licensudvalg. Det kan dog variere fra 1.500 til 6.000 kliniske timer. Studerende kan fuldføre disse timer som en del af deres ph.d.-program eller kan afslutte dem i et arbejdsmiljø eller et postdoc-stipendium.

Inden for deres praksis arbejder de studerende tæt sammen med autoriserede psykologer for at hjælpe dem med at rådgive og behandle patienter. De kan arbejde på rehabiliteringscentre, psykiatriske institutioner, hospitaler, private praksisser eller kriminalforsorgen.

4. Få en licens

Børnepsykologer skal have en autorisation for at praktisere. Licenskrav kan variere noget fra den ene stat til den næste, men omfatter typisk en doktorgrad og færdiggørelsen af ​​din stats krævede antal kliniske timer. Aspirerende kliniske psykologer skal også bestå eksamen for professionel praksis i psykologi (EPPP), som tester deres kompetencer inden for psykologiens kerneområder. Tjek med din stat for at lære dens minimumsscorekrav for at opnå en licens.

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive en klinisk psykolog?

5. Overvej en bestyrelse certificering

Selvom det ikke er påkrævet, vil du måske overveje at forfølge en bestyrelsescertificering, som fortæller potentielle arbejdsgivere og patienter, at du har gennemført uddannelsen og har erfaringen til at blive betragtet som en ekspert inden for børnepsykologi. For at kvalificere dig til bestyrelseseksamen for American Board of Clinical Child and Adolescent Psychology skal du have en doktorgrad, licens til at praktisere og have gennemført et praktikophold.

Signe Hammer
Signe Hammer Hvis du har en stærk interesse for psykologi og nyder at arbejde med børn, så kan en karriere som børnepsykolog være noget for dig. Børnepsykologer studerer børns sociale, mentale og følelsesmæssige udvikling. At lære om nogle af de primære ansvarsområder for børnepsykologer og de uddannelsesmæssige krav til karrieren kan hjælpe dig med at afgøre, om det passer godt til dig.