Hvad Er En Bæredygtighedsansvarlig?

Hvad Er En Bæredygtighedsansvarlig?

Bæredygtighed på arbejdspladsen er praksis med at finde måder at arbejde på, der fremmer bevaring og beskytter miljøet. Karrierer, der specialiserer sig i miljøbeskyttelse, kan være meget vigtige, da de hjælper virksomheder med at have en positiv indvirkning på miljøet og ofte giver undervisning i, hvordan man engagerer sig i bæredygtig praksis i alle aspekter af livet. Et eksempel på et job, der fokuserer på miljøbeskyttelse, er en bæredygtighedsansvarlig, nogle gange kaldet en chief sustainability officer. I denne artikel undersøger vi, hvordan en karriere som bæredygtighedsansvarlig er, herunder deres jobopgaver, karrierekrav og mere.

Relateret: 10 bæredygtighedskarrierer, der gør en forskel

Hvad er en bæredygtighedsansvarlig?

En bæredygtighedsansvarlig er en leder, der overvåger en virksomheds påvirkning af miljøet og udvikler nye politikker, der fremmer bæredygtighed. Når de udarbejder bæredygtige politikker, kan bæredygtighedsansvarlige overveje en virksomheds nuværende niveau af bæredygtighed, deres syn på fremtiden og hvilke skridt de muligvis skal tage for at reducere deres miljøpåvirkning. En bæredygtighedsansvarlig rapporterer typisk direkte til en virksomheds administrerende direktør eller CEO for instruktioner og for at dele deres resultater og mål.

Hvad laver en bæredygtighedsansvarlig?

Det primære ansvar for en bæredygtighedsansvarlig er normalt at forbedre en organisations miljøpåvirkning. Dette kan indebære at opstille mål og målsætninger, der relaterer sig til at bruge mere bæredygtig praksis, komme med anbefalinger om nye procedurer og udstyr, der kan reducere en virksomheds negative effekt på miljøet. Når en virksomhed ønsker at gøre sin drift mere bæredygtig, er der tre hovedniveauer af bæredygtighed, som de typisk opererer i. Her er nogle flere oplysninger om de tre niveauer af bæredygtighed, som virksomheder kan engagere sig i, og som en bæredygtighedsansvarlig kan hjælpe med:

  • Overholdelse: Overholdelse refererer til det niveau, hvor virksomheder begynder at engagere sig i bæredygtig praksis ved at tilpasse deres aktiviteter til miljøbestemmelser. Dette kan involvere organisering af indsatser som genbrug og implementering af bæredygtige tiltag direkte på kontoret.
  • Effektivitet: Dette niveau er normalt, når en virksomhed ansætter en bæredygtighedsansvarlig og begynder at udvikle strategier til at forbedre miljøpåvirkningen og samtidig reducere omkostningerne for virksomheden. Effektivitetsprojekter kan omfatte at reducere energiforbruget eller reducere affaldet.
  • Innovation: Innovationsniveauet er mere avanceret, da det finder sted, når en virksomhed integrerer bæredygtig praksis i hele sin virksomhed på måder, der ændrer driften permanent. Disse praksisser relaterer sig ofte til at øge rentabiliteten, samtidig med at de bidrager til større miljømæssige udfordringer, såsom klimaændringer og vandbevarelse.

Relateret: Bæredygtig strategi: Fordelene og hvordan man skaber en til din virksomhed

Karrierekrav til en bæredygtighedsansvarlig

Her er de krav, en bæredygtighedsmedarbejder skal opfylde for at starte deres karriere:

Uddannelse

De fleste bæredygtighedsofficerer tjener mindst en bachelorgrad, før de ansøger om arbejde i feltet. Som bæredygtighedsansvarlig kræver jobbet specialiseret viden inden for miljøbeskyttelse og forretningspraksis, håbefulde bæredygtighedsofficerer har ofte hovedfag i miljøvidenskab eller -virksomhed. Men de kan også vælge en nært beslægtet hovedfag som biologi eller forretningsadministration. Nogle bæredygtighedsofficerer forfølger avancerede grader, efter at de har afsluttet deres bachelorstudium, og arbejder ofte hen imod en mastergrad i forretningsadministration eller bæredygtighed og overholdelse.

Uddannelse

En bæredygtighedsmedarbejder modtager størstedelen af ​​deres nødvendige uddannelse gennem deres kollegiale studie og fra deres vejledere, når de finder et job. Der er dog også muligheder for bæredygtighedsansvarlige til at gennemføre efteruddannelse og træning ved at tilmelde sig yderligere online træningsprogrammer eller tilslutte sig en professionel organisation. Professionelle organisationer kan give bæredygtighedsansvarlige ressourcer, de kan bruge, og råd fra andre arbejdende fagfolk i branchen. Her er et par professionelle organisationer, som bæredygtighedsansvarlige kan tilslutte sig for at modtage mere træning:

  • Cambridge Institute for Sustainable Leadership
  • World Business Council for Sustainability
  • Ceres

Relateret: Sådan bliver du en Chief Sustainability Officer

Certificeringer

Selvom der ikke er specifikke certificeringskrav til bæredygtighedsansvarlige, beslutter mange sig for at forfølge certificering alligevel for at forbedre deres færdigheder og ekspertise. En af de mest almindelige kilder til certificering for bæredygtighedsansvarlige er International Society of Sustainability Professionals, som tilbyder to certificeringer i bæredygtighed. Her er de to certificeringer, som International Society of Sustainability Professionals tilbyder:

  • Sustainability Excellence Associate (SEA): Denne certificering er for fagfolk, der er nye inden for bæredygtighed. Den lærer om grundlæggende bæredygtighedskoncepter og bedste praksis for implementering af dem på arbejdspladsen.
  • Sustainability Excellence Professional (SEP): SEP-certificeringen er en avanceret legitimation for fagfolk med høj erfaring med bæredygtighed. Det forbereder kandidater til at være ledere inden for bæredygtighed og til at uddanne de organisationer, de arbejder med, om, hvordan man fremmer bæredygtighed og implementerer bæredygtig praksis konsekvent.

Erfaring

Bæredygtighedsansvarlige har normalt brug for et par års erfaring, før de kan finde ansættelse i ledende stillinger. Fordi en bæredygtighedsansvarlig er en lederrolle, beder mange arbejdsgivere om, at kandidater får erfaring i en lederstilling, før de ansøger om at informere om deres ledelsesstil og lederevner. En håbefuld bæredygtighedsmedarbejder kan forfølge flere typer job for at få relevant erfaring, såsom roller inden for miljøbeskyttelse eller i forretning og udvikling.

Relateret: 12 job i klimaændringer og bæredygtighed

Løn og jobudsigter for bæredygtighedsansvarlige

Selvom Bonjoures ikke har specifikke lønoplysninger for bæredygtighedsansvarlige, tilbyder de gennemsnitslønnen for miljøchefer, en nært beslægtet stilling. Den nationale gennemsnitlige løn for miljøchefer i USA er i øjeblikket $76.070 om året, hvilket er meget konkurrencedygtig kompensation. Miljøledere kan også kvalificere sig til yderligere personalegoder, såsom en fleksibel forbrugskonto, betalt fri og sygeforsikring.

Ifølge United States Bureau of Labor Statistics kan antallet af mennesker ansat som miljøforskere og specialister, såsom bæredygtighedsofficerer, stige med 8% fra 2019-2029. Dette er en hurtig vækstrate, og Bureauet udtaler, at det kan være et resultat af en voksende offentlig interesse for miljøbevarelse og bæredygtighed. De peger også på et øget antal virksomheder, der forsøger at implementere bæredygtig praksis på arbejdspladsen og i driften.

Arbejdsmiljø for bæredygtighedsansvarlige

En bæredygtighedsansvarlig kan arbejde i næsten enhver branche, men de finder oftest ansættelse hos virksomheder eller organisationer, der har store aktiviteter. Som leder på højt niveau arbejder en bæredygtighedsmedarbejder typisk i et kontormiljø, og de har ofte deres eget private kontor. Dette skyldes, at en bæredygtighedsmedarbejder bruger meget tid på at researche og analysere data, så det at have et roligt sted kan hjælpe dem med at fokusere på deres indsats.

Olav Hartmann
Olav Hartmann Bæredygtighed på arbejdspladsen er praksis med at finde måder at arbejde på, der fremmer bevaring og beskytter miljøet. Karrierer, der specialiserer sig i miljøbeskyttelse, kan være meget vigtige, da de hjælper virksomheder med at have en positiv indvirkning på miljøet og ofte giver undervisning i, hvordan man engagerer sig i bæredygtig praksis i alle aspekter af livet. Et eksempel på et job, der fokuserer på miljøbeskyttelse, er en bæredygtighedsansvarlig, nogle gange kaldet en chief sustainability officer. I denne artikel undersøger vi, hvordan en karriere som bæredygtighedsansvarlig er, herunder deres jobopgaver, karrierekrav og mere.