Hvad Er En Arbejds- Og Fødesygeplejerske?

Hvad Er En Arbejds- Og Fødesygeplejerske?

Hvis du kan lide spædbørnspleje, vil du måske blive en fødselssygeplejerske. Denne karriere kræver en betydelig mængde uddannelse og erfaring for at træffe rigtige beslutninger. Det kan dog være en givende og højtlønnet rolle. I denne artikel diskuterer vi, hvad en arbejds- og leveringssygeplejerske gør, deres gennemsnitlige løn og de certificeringer og færdigheder, der kræves for at blive det.

Hvad er en fødselssygeplejerske?

En fødselssygeplejerske hjælper og guider gravide kvinder fra tidlig fødsel til fødsel og efter fødslen. De bruger en betydelig mængde tid sammen med patienter og oplever fødsler flere gange om dagen. Når et barn er født, går disse sygeplejersker over til spædbørnspleje og overvåger både mor og barn i de første par dage af livet.

Hvad laver en fødselssygeplejerske?

Fødsels- og fødesygeplejersker guider nybagte mødre gennem kampen med veer og generel fødsel. I løbet af oplevelsen overvåger fødselssygeplejersker både barnet og moderen og holder øje med potentielle komplikationer. Når det er nødvendigt, administrerer disse sygeplejersker medicin og hjælper med selve leveringen. I kort tid efter babyerne er født, passer fødsels- og fødesygeplejersker det nye pars behov og hjælper endda med den første amning.

Relateret: 12 sundhedsjob, der betaler godt

Pligter og færdigheder, der kræves af arbejds- og fødesygeplejersker

For at fungere effektivt i rollen skal arbejds- og fødesygeplejersker udføre opgaver på de fire stadier af fødslen, herunder:

  • Før fødslen
  • Intrapartum
  • Efter fødslen
  • Neonatal

Før fødslen

Antepartum refererer til perioden lige før fødslen. Fødsels- og fødesygeplejersker bør være i stand til at identificere, hvornår en mor når dette stadie, samt de komplikationer, der kan følge med det. Inden for denne fase bør sygeplejersker lede efter symptomer på almindelige sundhedsproblemer relateret til fødsel.

Intrapartum

Intrapartum refererer til tiden under fødslen fra de første tegn på fødsel til fødslen. Dette er en kritisk fase for fødselssygeplejersker, da det kræver konstant opmærksomhed ved sengekanten, coaching og tålmodighed. Sammen med disse pligter bør sygeplejersker se efter tegn på potentiel skade hos moderen eller unormal puls hos barnet.

Efter fødslen

Postpartum refererer til perioden lige efter fødslen. I løbet af denne tid viser mange kvinder tegn på depression. I de fleste tilfælde forsvinder disse tegn efter et par dage. Arbejds- og fødesygeplejersker skal overvåge mødrenes mentale helbred nøje.

Neonatal

Neonatal refererer til de første par dage og uger af et spædbarns liv. Arbejds- og fødesygeplejersker fortsætter med at tage sig af parrene i denne tid og overvåger deres fremskridt. Der kan udvikles unikke plejeplaner for mor og baby for at sikre en sikker og tilpasset plejerutine i hele denne periode.

De bør også have de grundlæggende færdigheder, der kræves til generel sygepleje, såsom overvågning af vitale tegn, administration af medicin og start af IV eller intravenøse drop. Fordi de tilbringer meget tid med nybagte mødre, bør arbejds- og fødesygeplejersker have fremragende kommunikationsevner og en venlig opførsel. Fødsel kan være en smertefuld og kedelig oplevelse. Førstegangsfødende har brug for en balance mellem komfort og coaching.

Fødsel kan tage op til otte timer eller mere, hvilket betyder, at tålmodighed er nødvendig. Selvom små portioner tid kan være spændende, bruger disse sygeplejersker størstedelen af ​​deres tid på at vente i roen mellem veerne. De bør være klar til at håndtere en bred vifte af personligheder, da de kan ændre sig hurtigt under fødslen.

Kritisk tænkning spiller også en rolle, da fødselssygeplejersker bliver nødt til at tilpasse sig moderens skiftende behov. Graviditet kan også medføre sundhedsrisici, hvilket betyder, at disse sygeplejersker skal være opmærksomme på moderens helbred og træffe beslutninger under pres.

Relateret: Arbejds- og leveringssygeplejerskejob

Arbejds- og fødesygeplejerske gennemsnitsløn

Arbejds- og fødesygeplejersker arbejder typisk 8- til 12-timers vagter på alle timer. Vagttid og overarbejde kan også være påkrævet i nødstilfælde. Løn til arbejds- og fødesygeplejersker kan variere efter region og erfaringsniveau.

  • Gennemsnitsløn i USA: $1.775 pr. uge
  • Gennemsnitlig overtidsbetaling i USA: $12.500 om året

Sådan bliver du arbejds- og fødesygeplejerske

Arbejds- og fødesygeplejersker kræver omfattende uddannelse og træning til rollen. Der er tre primære trin for dem, der overvejer at blive en:

1. Optjen en grad

For at blive arbejds- og leveringssygeplejerske skal du have en grad fra et akkrediteret ADN (Associate Degree in Nursing) eller BSN (Bachelor of Science in Nursing) program. Fireårige grader anses dog for at være mere konkurrencedygtige på ansøgninger. Enkeltpersoner skal også bestå NCLEX-RN-eksamenen i den stat, de planlægger at praktisere i. De, der består, bliver registrerede sygeplejersker. For at overgå til denne rolle skal personer have et års erfaring som sengesygeplejerske og fødselssygeplejerske.

  • National Council Licensure Examination (NCLEX-RN eksamen): Formålet med denne eksamen er at afgøre, om du er egnet til at udøve sygepleje. Den præsenterer scenarier med rigtige ord, hvor deltagerne bruger deres sygeplejefaglige viden til at foretage korrekte vurderinger. Enkeltpersoner får besked på at besvare minimum 75 spørgsmål inden for seks timer. Der tilbydes to valgfrie pauser under hele testen. Det bruger et bestået eller ikke-bestået karaktersystem og præsenterer spørgsmål i fire kategorier: sikkert og effektivt plejemiljø, sundhedsfremme og vedligeholdelse, psykosocial integritet og fysiologisk integritet.

2. Få en certificering

Sammen med den nødvendige erfaring bør arbejds- og fødesygeplejersker også have certificeringer i Basic Life Support (BLS) og Advanced Cardiac Life Support (ACLS). Efter mindst 24 måneders erfaring kræver nogle hospitaler, at enkeltpersoner opnår certificeringen for indlagt obstetrisk sygepleje (RNC-OB).

  • Basic Life Support (BLS): Der er flere kilder til BLS-certificeringer. De er designet til at træne individer i, hvordan man genkender livstruende symptomer hos sig selv og andre. Der vil også blive udført fysisk træning, herunder de rigtige teknikker til brystkompressioner, hvordan man giver ventilation sikkert og hvordan man bruger en hjertestarter.
  • Advanced Cardiac Life Support (ACLS): Som med BLS-træning er der flere kilder til ACLS-træning og -certificering. Enkeltpersoner rådes til at lede efter dem, der underviser specifikt til sundhedspersonale. Deltagerne vil blive trænet i de korrekte procedurer for genoplivning, hvordan man læser avancerede elementer på et EKG, nye metoder til administration af lægemidler og hvordan man genkender tegn på livstruende sygdomme som slagtilfælde.

3. Søg job

Med den nødvendige grad, certificeringer og erfaring kan arbejds- og leveringssygeplejersker ansøge om job inden for deres felt. Jobvæksten for alle typer registrerede sygeplejersker er fortsat stigende. De, der specialiserer sig i arbejdskraft og levering, står over for et konkurrencepræget marked, men med en specialiseret certificering har de øget odds.

Georg Bendtsen
Georg Bendtsen Hvis du kan lide spædbørnspleje, vil du måske blive en fødselssygeplejerske. Denne karriere kræver en betydelig mængde uddannelse og erfaring for at træffe rigtige beslutninger. Det kan dog være en givende og højtlønnet rolle. I denne artikel diskuterer vi, hvad en arbejds- og leveringssygeplejerske gør, deres gennemsnitlige løn og de certificeringer og færdigheder, der kræves for at blive det.