Hvad Er En Animator Og Multimediekunstner? Definition Og Tips Til At Blive En

Hvis du kan lide at skabe illustrationer og ønsker at arbejde inden for marketing-, videospil- eller filmindustrien, kan du muligvis udmærke dig som animator og multimediekunstner. Disse kreative fagfolk laver forskellig grafik, animationer og visuelle effekter til at vise på en række forskellige forretninger, herunder marketingmateriale, videospil og film. Hvis denne karrierevej interesserer dig, er det vigtigt at lære, hvilke færdigheder og kvalifikationer du har brug for for at udmærke dig som animator og multimediekunstner. I denne artikel gennemgår vi, hvad en animator og multimediekunstner er, hvad de laver, deres løn og kvalifikationerne for at opnå rollen.

Hvad er en animator og multimediekunstner?

En animator og multimediekunstner er en kreativ professionel, der laver forskellige grafikker, såsom to- og tredimensionelle modeller, levende billeder og andre visuelle effekter. Virksomheder kan betale for, at denne grafik vises i forskellige medieformer, såsom videospil, film, reklamer eller tv-shows. De fleste animatorer og multimediekunstnere vælger én type medie at specialisere sig i og vælger derefter et bestemt element at blive ekspert i. For eksempel kan en videospilanimator specialisere sig i at skabe karakterer.

Relateret: Hvad det kræver at blive en animator

Hvad laver en multimediekunstner og animator?

En multimediekunstner og animator bruger elektroniske værktøjer til at skabe animation til forskellige medier. De holder sig opdateret om visse teknologi-, applikations- og designtrends for at skabe unik grafik i deres roller. De fleste af dem arbejder med animationsteams for at skabe og redigere nye visuelle materialer. Kreative direktører, visuelle designere eller enhver af deres andre ledere kan give dem feedback og noter om arbejdet, som de typisk anvender for at forbedre og levere det endelige produkt.

Selvom deres arbejdsopgaver kan variere afhængigt af det medie og det speciale, de forfølger, kan fælles ansvar for multimediekunstnere og animatorer omfatte:

 • Fremstilling af bevægende grafik ved hjælp af computerillustrationsprogrammer og andre kreative teknologiske værktøjer
 • Samarbejde med andre kreative teams af kunstnere eller animatorer for at lave visuelle effekter, spil eller film til kommende projekter
 • Udarbejdelse af storyboards for at planlægge kommende animationsprojekter og tydeligt skitsere forskellige animationsscener
 • Udvikling af realistiske designs og animationer baseret på den omfattende forskning, der udføres om de emner, der skabes
 • Følger strenge deadlines og tidslinjer i henhold til kunder, spildesignere eller kreative direktører
 • Anvendelse af feedback fra kunder eller supervisorer og redigering af animationer i henhold til de ønskede ændringer

Relateret: Guide til tegneseriekarrierer: Inklusive ansvar, jobudsigt og ofte stillede spørgsmål

Løn og jobudsigt for multimediekunstnere og animatorer

Den nationale gennemsnitlige løn for en multimediekunstner og animator er $48.709 om året. Hvor meget du tjener, kan typisk afhænge af størrelse, type og branche på den virksomhed, der ansætter dig. Organisationer kan også betale dig en højere løn, hvis du forbedrer dine færdigheder, uddannelse eller erfaring.

Ifølge US Bureau of Labor Statistics bør efterspørgslen efter animatorer og multimediekunstnere vokse med 4 % i løbet af det næste årti, hvilket typisk er lige så hurtigt som gennemsnittet for andre erhverv. Den forudser, at denne rolles udsigter kan vokse, efterhånden som flere forbrugere køber eller ser film, videospil og tv, hvilket øger efterspørgslen efter visuelle effekter og animation.

Uddannelse for multimediekunstnere og animatorer

De fleste arbejdsgivere foretrækker, at animator- og multimediekunstnerkandidater opnår mindst en bachelorgrad i kunst ved at tage programmer som 3D-grafik, multimediekunst eller animation. Nogle kandidater vælger at tilmelde sig kunst- og designskoler for at opnå et certifikat, en associeret grad eller en bachelorgrad, afhængigt af den skole, de går på, eller det program, de tager. De kurser, designskoler tilbyder, fokuserer typisk tæt på praktiske kunstklasser, hvor eleverne kan lære om alle aspekter af kunst og skabelse, som at tegne, male og bruge computeranimeret software til at skabe animationer.

Mange designprogrammer kan lære eleverne at bruge forskellige tekniske softwaresystemer og værktøjer til at bygge designs. Dette hjælper eleverne med at udvikle og forbedre deres tekniske færdigheder, hvilket kan få dem til at skille sig ud i forhold til at ansætte ledere mere effektivt.

Relateret: Karrierer i 3D-design: Hvad kan man forvente og job at overveje

Tips til at blive multimediekunstner og animator

For at blive en succesfuld multimediekunstner og animator og udmærke sig i rollen, overvej at få den nødvendige uddannelse, certificering og træning. Tips til at blive multimediekunstner og animator inkluderer:

Få og udvikle de nødvendige færdigheder

For at udmærke sig som animator og multimediekunstner er det vigtigt at have en stærk fantasi og kreative evner. Dette giver dig mulighed for at udvikle kreative og unikke ideer til at pitche til art directors, kunder og supervisorer. De fleste animatorer og multimediekunstnere får også avanceret viden om forskellige computerprogrammer for at sikre, at de kan skabe grafik og specialeffekter, der imponerer forbrugere og kunder. Andre nøglefærdigheder, der kan være gavnlige for animatorer og multimediekunstnere at have, omfatter:

 • Kommunikations- og samarbejdsevner
 • Tidsstyring og organisationsevner
 • Kreativitet og kunstneriske evner
 • Computer og tekniske færdigheder
 • Kritisk tænkning og problemløsningsevner

Byg din portefølje

Når du søger om roller på begynderniveau, kan arbejdsgivere anmode om din portefølje, som viser dit tidligere arbejde for at give en klar forståelse af din kunstneriske stil, talenter og evner. De fleste kurser giver dig mulighed for at gennemføre designprojekter, som du kan bruge i din portefølje til at søge indgangsroller. Efterhånden som du får mere erhvervserfaring og fuldfører mere avancerede on-the-job-projekter, kan du fortsætte med at opdatere din portefølje for at vise dine voksende talenter og evner.

Relateret: Sådan laver du en digital portefølje, der får dig ansat

Komplet freelance arbejde

Nogle arbejdsgivere foretrækker, at entry-level-medarbejdere har mindst et års erfaring med animations- og multimedieprojekter. En god måde at få praktisk erfaring på efter endt uddannelse fra dit designprogram er at finde og fuldføre freelancearbejde. Freelancere er uafhængige entreprenører, der finder og gennemfører individuelle designprojekter for virksomheder. Dette er en effektiv måde at fuldføre en bred vifte af designprojekter uden at forpligte sig til en fuldtidsrolle. Disse virksomheder betaler typisk freelancere i timen eller efter at de har indsendt hvert projekt.

Forfølge en praktikplads

En anden effektiv måde at få praktisk erhvervserfaring på er gennem et praktikophold. Du kan forfølge et praktikophold, mens du stadig er i skole eller lige efter, du er færdig. Praktikprogrammer kan lære dig mere om rutinen for en animator og multimediekunstner. Det kan også give dig en bedre forståelse af den type branche, du gerne vil arbejde i, eller det speciale, du gerne vil forfølge som en fuldtidskarriere.

Tal med dine professorer for at se, om de har nogen forbindelse til animator- og multimediekunstner-praktikpladser, eller find ud af, om din institutions afdeling arbejder med organisationer, der tilbyder praktikpladser til universitetskredit.

Adam Johansen
Adam Johansen Hvis du kan lide at skabe illustrationer og ønsker at arbejde inden for marketing-, videospil- eller filmindustrien, kan du muligvis udmærke dig som animator og multimediekunstner. Disse kreative fagfolk laver forskellig grafik, animationer og visuelle effekter til at vise på en række forskellige forretninger, herunder marketingmateriale, videospil og film. Hvis denne karrierevej interesserer dig, er det vigtigt at lære, hvilke færdigheder og kvalifikationer du har brug for for at udmærke dig som animator og multimediekunstner. I denne artikel gennemgår vi, hvad en animator og multimediekunstner er, hvad de laver, deres løn og kvalifikationerne for at opnå rollen.