Hvad Er En Allergiker, Og Hvad Behandler De?

Hvad Er En Allergiker, Og Hvad Behandler De?

En allergiker er en læge, der har specialiseret sig i identifikation, behandling og forebyggelse af allergier. Allergologer arbejder på klinikker og hospitaler og hjælper patienter, der lider af en række allergier. Med mange lider af allergier, der spænder fra ubehagelige til meget farlige, er en allergiker et vigtigt medlem af et medicinsk team. I denne artikel vil vi beskrive, hvad der er en allergiker, og hvordan man bliver det.

Relateret: Lær om at være læge

Hvad er en allergiker?

En allergiker, nogle gange kaldet en immunolog, er en person, der studerer, diagnosticerer, behandler og forebygger allergisk sygdom hos patienter. Allergologer er læger, der har omfattende, specialiseret uddannelse i immunologi.

På grund af denne specialisering er disse fagfolk kvalificerede til at håndtere pleje af immunsystemet og uddanne patienter i screening, behandling og forebyggelse af allergier, autoimmune sygdomme, astma og arvelige immundefektsygdomme.

Allergologer behandler tilstande som:

 • Eksem: Hudsygdomme som udslæt eller eksem kan henvises til en allergilæge for behandling og vedligeholdelse.
 • Allergiske reaktioner: Allergiske reaktioner kommer i flere former, men anafylaktiske reaktioner kan være livstruende. Allergologer har specialiseret sig i at behandle reaktioner og redde patienters liv.
 • Astma: Astma er en vejrtrækningstilstand, der er stærkt påvirket af allergier. En allergiker kan hjælpe med at diagnosticere og behandle astma hos patienter.
 • Nældefeber: Nældefeber er et tegn på en allergisk reaktion, så allergikere arbejder sammen med patienter for at identificere allergener, der forårsager nældefeber og reducere miljøeksponering.
 • Høfeber: Høfeber er en almindelig allergisk reaktion, der ofte opstår, når sæsonbestemte ændringer får allergener til at trænge ind i miljøet.
 • Bihulebetændelse: Allergiker hjælper patienter, der lider af bihulebetændelse på grund af allergisk reaktion eller autoimmune lidelser.
 • Immunforstyrrelser: Immunforstyrrelser er lidelser i immunsystemet, som bestemmer reaktionen på en allergi.

Hvad gør en allergiker?

Allergologer udfører flere vigtige opgaver for patienter, der ser dem for allergier, astma og autoimmune tilstande. Nogle af disse opgaver er:

 • Implementering af terapier med patienter for at hjælpe med allergier eller autoimmune lidelser
 • Analyserer data og fortolker resultater
 • Tilvejebringelse af en fysisk undersøgelse af patienter for at vurdere tilstande
 • Evaluering af behandlingsmuligheder og træffe medicinske beslutninger og anbefalinger
 • Indtagelse og dokumentation af patientens sygehistorie og behandling
 • Udskrivning af medicin til patienter
 • Oprettelse af behandlingsplaner for at hjælpe folk med at komme sig over allergier og tilstande
 • Forklaring af testresultater til patienter og familier
 • Øver patientuddannelse, lærer dem om allergier og tilstande
 • Bestilling af tests for at bestemme allergi eller tilstand
 • Diagnosticering og behandling af allergier, astma og immunforstyrrelser

Ved et typisk lægebesøg vil en allergiker stille spørgsmål til patienten om, hvad de oplever. Dette kan omfatte ting som:

 • Hvornår bemærkede du symptomer?
 • Hvad gjorde dem bedre eller værre?
 • Hvor ofte har du haft disse symptomer?
 • Har du en historie med symptomer som løbende næse, nysen, rindende øjne?
 • Er din vejrtrækning hvæsende eller har du haft episoder, hvor det er svært at trække vejret?
 • Hvilken slags symptomer har du bemærket?

Disse spørgsmål søger at hjælpe med at diagnosticere arten af ​​problemet og forstå patientens historie. Hvis det ser ud til, at en patient kan have en allergi efter den første indtagelse, vil en allergiker normalt bestille en allergitest for at fastslå, hvad patienten er allergisk over for.

To almindelige typer test, allergilæger udfører, er hudstikprøver og blodprøver. Under en hud-prik-test prikker lægerne ryggen på en patient med nåle, der har forskellige allergener på sig, og studerer reaktionerne. Til yderligere analyse - eller for personer med meget følsom hud - kan en læge bestille en blodprøve for at bestemme allergier, hvis det er nødvendigt.

Endelig giver disse læger en allergibehandlingsplan for at hjælpe patienter med at undgå en allergisk reaktion. Dette omfatter normalt undervisning om undgåelse og anbefale medicinske og ikke-medicinske terapier. Allergologer kan lave opfølgende aftaler for at kontrollere en patients fremskridt og justere behandlingsplaner, hvis det er nødvendigt.

Relateret: Valg af karrierevej i 9 trin

Sådan bliver du allergiker

Følg disse trin for at blive allergiker:

 1. Få en grundlæggende medicinsk uddannelse.
 2. Speciale i immunologi.
 3. Bestå den nødvendige eksamen.
 4. Find et fællesskab.

1. Få en grundlæggende medicinsk uddannelse

Det første skridt til at blive enhver form for læge er at tage et præmedicinsk program. Dette betyder at få en fire-årig grad i et videnskabeligt og medicinsk område, som biologi eller kemi, fra et regionalt akkrediteret universitet. Efter at have afsluttet en fire-årig grad, kan studerende komme ind på medicinstudiet.

Dette kræver normalt, at studerende gennemfører yderligere fire års uddannelse, i slutningen af ​​hvilken de modtager en lægegrad eller MD.

2. Speciale i immunologi

Efter at have fået en MD, skal de studerende gennemføre tre års specialiseret uddannelse inden for et område som intern medicin eller pædiatri for at udvikle færdigheder til at arbejde i immunologi. Denne periode omtales som et opholdssted, og det er en rutinemæssig del af enhver lægeuddannelse i USA.

Under opholdet praktiserer nye læger under opsyn af læger i et klinisk miljø og udfører mange af de opgaver, de skal kende uden for opholdet i deres immunologiske praksis.

Relateret: Lær om at være børnelæge

3. Bestå den nødvendige eksamen

Hvis du har valgt en immunologisti i intern medicin, skal du bestå en eksamen fra American Board of Internal Medicine eller ABIM, efter du har afsluttet et ophold. Hvis du besluttede at forfølge pædiatri, vil din undersøgelse komme fra American Board of Pediatrics eller ABP. Når du er bestået, opfylder du kravene til at være læge, der hjælper patienter med en lang række lidelser.

4. Find et fællesskab

Når du har arbejdet som læge i et stykke tid, kan du beslutte dig for at fortsætte vejen til at blive allergiker. For at gøre dette skal du optages i et fællesskab, hvor du fortsætter med at udvikle færdigheder inden for immunologi. Efter to års stipendium i immunologi kan du være kvalificeret til at gå til eksamen American Board of Allergy and Immunology eller ABAI. Beståelse af eksamen vil certificere dig som immunolog.

Felix Korsgaard
Felix Korsgaard En allergiker er en læge, der har specialiseret sig i identifikation, behandling og forebyggelse af allergier. Allergologer arbejder på klinikker og hospitaler og hjælper patienter, der lider af en række allergier. Med mange lider af allergier, der spænder fra ubehagelige til meget farlige, er en allergiker et vigtigt medlem af et medicinsk team. I denne artikel vil vi beskrive, hvad der er en allergiker, og hvordan man bliver det.