Hvad Er En Adfærdsinterventionist? Jobbeskrivelse, Løn, Uddannelse Og Færdigheder

Hvad Er En Adfærdsinterventionist? Jobbeskrivelse, Løn, Uddannelse Og Færdigheder

Adfærdsinterventionister hjælper urolige individer med at gøre positive forskelle i deres liv. Dette er et givende karrierevalg for folk med en række baggrunde og erfaring. Hvis du ønsker at gøre en forskel i folks liv, mens du arbejder i et felt med et voksende antal muligheder, så kan denne karrierevej være noget for dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en adfærdsinterventionist gør, hvordan man bliver det, hvilke færdigheder der er nødvendige, løn- og jobudsigten og fordelene ved at vælge en karriere som adfærdsinterventionist.

Hvad er en adfærdsinterventionist?

En adfærdsinterventionist arbejder med målrettede individer for at eliminere forstyrrende og negativ adfærd og erstatte dem med positiv adfærd og handlinger. Mens de ofte er ansat i uddannelsesmiljøer og arbejder med børn og unge, kan adfærdsinterventionister også findes, der arbejder i en række andre miljøer med en bred vifte af befolkninger. Andre populationer kan omfatte voksne med indlæringsvanskeligheder, fanger eller voksne med stofmisbrugsproblemer.

Afhængigt af omgivelserne, hvor de arbejder, deres anciennitet og den foretrukne terminologi i organisationen, kan en adfærdsinterventionist også være kendt som en adfærdsinterventionist, en adfærdsterapeut, en adfærdsanalytiker, en adfærdsinterventionsspecialist eller en adfærdsforstyrrelsesrådgiver.

Hvad gør en adfærdsinterventionist?

En adfærdsinterventionist arbejder typisk med specifikke personer, der er blevet identificeret som udvisende problematisk adfærd. Disse adfærd kan være forstyrrende for de andre individer i omgivelserne, eller de kan være skadelige for individets egne fremskridt. Adfærdsinterventionister udvikler målrettede strategier for at reducere problematisk adfærd og tilskynde til produktiv adfærd gennem midler såsom positiv forstærkning.

Almindelige arbejdsopgaver omfatter:

 • At arbejde tæt sammen med den enkelte og med andre professionelle, såsom lærere, for at vurdere klientens adfærd og skabe en specialdesignet plan
 • Implementering af planen
 • Giver løbende vurderinger af fremskridt
 • Udarbejdelse af generelle strategier for adfærdsvurdering
 • Konfliktløsning
 • Kriseintervention
 • Assistere andre fagpersoner, der arbejder med klienten i deres daglige miljø

Løn og jobudsigt for en adfærdsinterventionist

Den gennemsnitlige grundløn for interventionister i USA er $19,68 i timen. Lønnen for en adfærdsinterventionist varierer med indstillingen, det personlige erfaringsniveau og uddannelsesniveauet.

Adfærdsinterventionister efterspørges i stigende grad. US Bureau of Labor Statistics oplyser, at beskæftigelsen for adfærdsforstyrrelsesrådgivere forventes at vokse med så meget som 25% i løbet af det næste årti. Mens væksten næsten helt sikkert vil variere på tværs af forskellige geografiske områder og specialiseringsområder, forudsiges denne type beskæftigelse at vokse meget hurtigere end gennemsnittet på tværs af erhverv, da et stort antal mennesker forventes at søge rådgivning i forbindelse med psykiske problemer og afhængighedsproblemer.

En børneadfærdsinterventionist arbejder ofte med børn, der har autismespektrumforstyrrelser. Ifølge statistikker fra Centers for Disease Control and Prevention er forekomsten af ​​disse udviklingsforstyrrelser i USA steget støt i løbet af de sidste par årtier på tværs af alle racemæssige, etniske og socioøkonomiske grupper. Ansættelsen af ​​børneadfærdsinterventionister med speciale i at arbejde med børn med autismespektrumforstyrrelser kan forventes at stige i takt med stigningen i diagnoser.

Relateret: Hvor meget tjener en adfærdsspecialist?

Sådan bliver du adfærdsinterventionist

Følg nedenstående trin for at forfølge en karriere som adfærdsinterventionist:

1. Fuldfør din uddannelse

Det er muligt at blive adfærdsinterventionist med en gymnasieeksamen, men mange arbejdsgivere beder om kvalifikationer såsom en bachelorgrad i psykologi, børns udvikling eller et beslægtet felt.

2. Overvej din foretrukne specialisering

Overvej for eksempel, om du vil arbejde med børn eller voksne. Sørg for at tjekke de nøjagtige kvalifikationskrav for din stat og valgte specialisering, da disse kan variere.

3. Få din licens, hvis det kræves

Du skal muligvis blive officielt licenseret eller certificeret, før du kan begynde at praktisere som adfærdsinterventionist med visse befolkningsgrupper. For at arbejde som børneadfærdsinterventionist med børn med autismespektrumforstyrrelser kan du for eksempel have brug for en kvalifikation i anvendt adfærdsanalyse. Denne certificering administreres af Behavior Analysis Certification Board (BCBA).

Relateret: Hvad er en BCBA?

4. Få erfaring

Erfaring inden for områder som socialt arbejde, uddannelse eller rådgivning kan hjælpe dig i din karriere som adfærdsinterventionist. I mange tilfælde, med den rette baggrundsviden og erfaring, kan du muligvis flytte ind i et begynderjob og gennemføre en uddannelse som adfærdsinterventionist, mens du arbejder.

Hvilke færdigheder har en adfærdsinterventionist brug for?

Færdigheder, der er høj efterspørgsel efter adfærdsinterventionsstillinger omfatter følgende:

Hårde færdigheder

 • Adfærdsanalyse
 • Dataindsamling
 • Udarbejdelse og implementering af behandlingsplaner
 • CPR
 • Kriseintervention

Bløde værdier

 • Tilpasningsevne
 • Entusiasme
 • Kommunikationsegenskaber
 • Menneskers færdigheder
 • Selv motivation
 • Modstandsdygtighed

Relateret: Bløde færdigheder på arbejdspladsen

I et pædagogisk miljø

 • Elevens læring
 • Særlige pædagogiske behov
 • Børnerådgivning

I en mental sundhed for voksne

 • Gruppeterapi
 • Arbejde med voksne med udviklingshæmning
 • Psykisk sundhedsbehandling
 • Stofmisbrugsbehandling

Relateret: Hvad er en mental sundhedsprofessionel? Karrieredefinition og -typer

Arbejdsmiljøet for adfærdsinterventionister

Adfærdsinterventionister arbejder ofte for offentlige eller non-profit organisationer. De kan arbejde i ethvert miljø, hvor der kan være individer med adfærdsproblemer, som har en negativ indvirkning på dem selv og andre, og hvor organisationen har en interesse i de pågældende individers velfærd. Nogle af de omgivelser, hvor adfærdsinterventionister arbejder, omfatter uddannelsesinstitutioner, sundhedsudbydere, fængsler og rehabiliteringscentre. Mange adfærdsinterventionister arbejder for uafhængige bureauer og arbejder direkte i deres kunders hjem og rejser mellem klienter flere gange hver dag. Arbejdstidsplaner varierer ofte efter kundens behov.

Relateret: Alt hvad du behøver at vide om at arbejde for en nonprofitorganisation

Hvad er fordelene ved en karriere som adfærdsinterventionist?

 • Hjælpe urolige individer: Adfærdsinterventionister kan gøre meningsfulde forskelle i livet for deres klienter og dem omkring dem, uanset om disse klienter er børn med autismespektrumforstyrrelser, voksne med afhængighedsproblemer eller en af ​​de mange andre muligheder for en karriere inden for adfærdsintervention. Det kan være uhyre tilfredsstillende at hjælpe klienternes adfærd med at blive bedre og se dem gøre reelle fremskridt i livet.
 • God jobsikkerhed: Dette felt forventes at forblive et vækstområde, da flere mennesker søger hjælp til afhængighed eller psykiske problemer, og diagnoser af autismespektrumforstyrrelser fortsætter med at stige. Der er stigende muligheder for karrierer som adfærdsinterventionist, og langsigtede ansættelses- og lønudsigter ser gode ud.
 • Kom hurtigt i gang: Da dette er et efterspurgt felt, er det muligt at blive adfærdsinterventionist hurtigt og lære på jobbet, hvilket gør dette til en fremragende mulighed for en person, der ønsker at komme ind på arbejdsstyrken uden forsinkelse. Det er også en god mulighed for en person, der leder efter et skift midt i karrieren uden en lang periode med genoptræning.
 • Karrierefremskridt: Efter at have startet en karriere som adfærdsinterventionist, er yderligere kvalifikationer (såsom certificering i anvendt adfærdsanalyse) tilgængelige, så det er muligt at gøre betydelige karrierefremskridt, mens du fortsætter med at lære på jobbet.

Sigurd Lind
Sigurd Lind Adfærdsinterventionister hjælper urolige individer med at gøre positive forskelle i deres liv. Dette er et givende karrierevalg for folk med en række baggrunde og erfaring. Hvis du ønsker at gøre en forskel i folks liv, mens du arbejder i et felt med et voksende antal muligheder, så kan denne karrierevej være noget for dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en adfærdsinterventionist gør, hvordan man bliver det, hvilke færdigheder der er nødvendige, løn- og jobudsigten og fordelene ved at vælge en karriere som adfærdsinterventionist.