Hvad Er Direkte Ansættelse?

Hvad Er Direkte Ansættelse?

Når du søger job, kan du støde på forskellige former for ansættelse, afhængigt af en virksomheds behov, budget, projekter og meget mere. Disse typer omfatter midlertidige, kontrakt-til-leje og direkte lejejob. Hvis du leder efter en fast eller længerevarende stilling, vil du gerne søge direkte ansættelsesstillinger. I denne guide vil vi fokusere på betydningen af ​​direkte ansættelse og dens fordele.

Hvad er direkte ansættelse?

Direkte ansættelse er en proces, hvor en virksomhed tilbyder dig et job og ansætter dig uden at bruge en tredjepart. Denne struktur er forskellig fra midlertidige (typisk mindre end et år) eller kontraktstillinger, hvor et personalebureau leverer og ansætter talentet. 

Direkte ansættelsesjob er normalt faste eller langsigtede stillinger med løn, betalt fri og fordele såsom pensionskonti og sundhedsforsikring. Mens et personalefirma kan håndtere rekrutteringsprocessen, vil du rapportere direkte til ansættelsesfirmaet, når du accepterer jobtilbuddet. Den direkte ansættelsesproces kan tage mere tid end en hurtigt besat vikarstilling, fordi din potentielle arbejdsgiver forpligter sig til et langsigtet forhold og ønsker at udføre et grundigt stykke arbejde med at finde og interviewe stærke kandidater.

Hvorfor virksomheder direkte ansættelse

Virksomheder kan forfølge direkte rekruttering, enten gennem deres egen personaleafdeling eller et personalebureau, af flere årsager:

 • At besætte stillinger, der ville have gavn af et langsigtet engagement. Medarbejdere i direkte ansættelsesstillinger føler ofte mere loyalitet over for en virksomhed.

 • At besætte øverste ledelses- eller ledende stillinger

 • At besætte unikke stillinger, der kræver meget specifikke færdigheder

 • At tiltrække bedre talenter. Folk er ofte mere tilbøjelige til at acceptere et tilbud eller forlade deres nuværende stilling for en direkte ansættelsesrolle med fordele og stabilitet.

 • At tilpasse sig i en tid, hvor der er færre, der søger job, end der er ledige stillinger. Direkte ansættelse er normalt mere tiltalende for dygtige medarbejdere i dette scenarie på grund af de fordele og jobsikkerhed, der følger med det.

 • For at fjerne ekstra trin. En virksomhed kan foretage sin egen rekruttering i stedet for at bruge et vikarbureau, som undgår gebyrer eller kommissioner og sikrer, at den ansættende virksomheds vision og budskab er klar.

Du ser typisk virksomheder outsource deres behov for direkte ansættelse til personalefirmaer, hvis:

 • De har begrænset tid og ressourcer til at rekruttere til en ledig stilling og screene potentielle kandidater.

 • De har ikke personaleafdelinger eller ledigt personale til at dedikere til rekrutteringsprocessen.

 • Et job har været ubesat i lang tid. 

 • De har oplevet høje omsætningshastigheder for en stilling.

 • De har fået lidt respons på et jobopslag. 

I disse scenarier kan personalebureauer bruge deres store netværk af jobansøgere til at identificere den passende person til selv den mest specialiserede stilling. Efter at agenturet har identificeret kvalificerede kandidater, interviewer arbejdsgiveren dem og ansætter den bedst egnede.

Direkte lejejob

Hvis du leder efter en engageret, langsigtet stilling, der giver fordele, kan det være en god mulighed for dig at finde en direkte ansat stilling. Eksempler på job, der typisk er direkte ansættelser, omfatter:

 • Faste stillinger

 • Lederroller såsom vicepræsidenter og administrerende direktører

 • STEM (videnskab, teknologi, teknik og matematik) job såsom ingeniører, finansielle analytikere, computersupportspecialister, softwareudviklere, kemikere osv.

 • Stillinger, der kræver en videregående eller kandidatgrad såsom en kandidat- eller en doktorgrad

Hvis du leder efter deltids-, freelance- eller kontraktarbejde, bør du undgå direkte ansættelsesstillinger.

Fordelene ved direkte lejejob

Afhængigt af din livsstil, præferencer og langsigtede faglige mål, kan du ønske dig en fast, sikker stilling med garanteret forsikring og andre goder. På voksende arbejdsmarkeder med lave arbejdsløshedsprocenter har du fordelen, når det kommer til at finde det bedste job til dine talenter.

Hvis du accepterer en direkte ansat stilling, er din arbejdsgiver ofte mere tilbøjelig til at blive investeret i din udvikling og langsigtede succes. Du har måske også bedre mulighed for at skifte stilling, stige i niveau og tage andre skridt for at nå dine karrieremål i en fast stilling, som du måske ikke er i stand til i en deltids- eller vikarrolle.

Direkte ansættelsesstillinger kan også være tiltalende og gavnlige for nyuddannede, der lige er kommet ind på arbejdsmarkedet. Personalebureauer og virksomhedsrepræsentanter deltager ofte i jobmesser på gymnasier for at finde nyt talent.

Ved at ansøge om en af ​​disse direkte ansættelsesstillinger kan du spare tid og kræfter på at søge job efter endt uddannelse. Det giver dig mulighed for at komme ind i en branche, der interesserer dig, når du måske har lidt erfaring. Disse virksomheder vil sandsynligvis investere ressourcerne og indsatsen i at give dig den træning, du har brug for for at få succes i den position og karriere.

Relateret: Sådan får du et job efter college

Arbejder med en rekrutterer for at finde et direkte ansat job

Hvis du er interesseret i at finde et direkte ansat job, kan du overveje at arbejde med et rekrutterings- eller personalebureau for at finde gode muligheder. Dette kan spare dig tid, især hvis du i øjeblikket er fuldtidsansat, men søger et nyt job.

Hvis en virksomhed i øjeblikket søger at udfylde en direkte ansat rolle, kan en rekrutterer, der har fundet dit CV eller professionelle profil, kontakte dig først. I dette scenarie skal du vide, hvordan du reagerer på rekruttereren.

Alternativt kan du selv kontakte et vikarbureau eller rekrutterer for at påbegynde processen. Du kan søge et direkte ansat job, der interesserer dig, eller lade bureauet afgøre, hvilke stillinger du bedst kvalificerer dig til.

American Staffing Association giver ressourcer til at finde og vælge et bureau, eller du kan søge efter rekrutterere online eller gennem brancheorganisationer og faggrupper. Der er flere fordele ved at arbejde med et bureau for at finde et direkte ansat job:

Det er gratis

Mens rekrutterere opkræver virksomheders gebyrer og provisioner for at forbinde dem med kvalificerede fagfolk, leverer de normalt gratis tjenester til folk, der søger arbejde. 

Det er fortroligt

Hvis du er ansat, men søger en bedre eller mere fast stilling, kan du lade en rekrutterer udføre arbejdet. Dette holder din jobsøgning privat i stedet for at risikere dit nuværende job. 

Personalefirmaer har en masse viden og erfaring

Rekrutterere søger på arbejdsmarkedet hele dagen, så de ved, hvad der er tilgængeligt. Uanset om du er en entry-level medarbejder eller en VP-kandidat, kender de markedet for dit kompetence- og erfaringsniveau, og hvordan det ændrer sig. De kan fortælle dig, hvad du kan forvente, så du har mindre chance for at løbe ind i udfordringer eller overraskelser. Rekrutterere kan også give dig råd om dine karrieremål og beslutninger.

Agenturer har store netværk

Rekrutterere har ikke kun masser af forbindelser, de kender også til job, der endnu ikke er tilgængelige eller opført offentligt. Virksomheder henvender sig ofte til personalefirmaer for at finde talenter til direkte ansættelsesstillinger, før de sætter en notering på markedet.

Disse personer kan muligvis parre dig med en virksomhed, som du ikke vidste, ansatte eller ikke aktivt ansætter. Mange virksomheder vil ansætte toptalenter, når de finder det, selvom de ikke lige nu har en ledig stilling.

Du kan muligvis modtage nyttig feedback

De fleste rekrutteringsbureauer tjekker status for din ansøgning hos en virksomhed. De kan muligvis modtage information om, hvad arbejdsgiveren kunne lide ved din ansøgning, eller hvorfor de ikke valgte dig til stillingen. Du kan lære af denne feedback og anvende den til din jobsøgning, opbygning af CV og samtaler. 

Tips til direkte ansættelsessamtaler

Mens gode samtaleprincipper gælder i ethvert jobsøgningsscenarie, har interview til et job med direkte ansættelse et par unikke overvejelser. Hvis en virksomhed har inviteret dig til en samtale til en fuldtidsstilling, skal du følge disse trin:

Lav din research

Læs om virksomheden og jobopslaget, som du er kandidat til, især hvis ansættelseschefen opdagede og kontaktede dig. I dette scenarie er du måske ikke bekendt med virksomheden eller dens kultur. Se efter gentagne søgeord i stillingsopslaget eller på virksomhedens hjemmeside og markedsføringsmateriale.

Disse er sandsynligvis nøgleværdier i virksomhedskulturen. Tænk på måder, du udviser disse træk på, og giv eksempler under dit interview. Studer også de nævnte færdigheder og tænk på måder, du brugte dem i tidligere stillinger.

Øv dine svar

Mens hver interviewer vil stille dig forskellige spørgsmål afhængigt af dit CV, titel, niveau og branche, er der flere almindelige interviewspørgsmål, du kan overveje, mens du forbereder dig. I stedet for at huske dit svar, skal du huske de vigtigste punkter, du gerne vil kommunikere. Dette kan hjælpe dig til at føle dig mere afslappet og lyde naturlig, mens du taler.

Vær selvsikker, men taknemmelig

Virksomheden er allerede interesseret i dig, hvis den har kontaktet dig til en samtale. Slap af, mens du bevarer din professionalisme, få øjenkontakt, del relaterbare historier og opbyg et forhold til intervieweren.

Fokuser på din indflydelse

Giv eksempler på, hvordan du har præsteret i tidligere job, og medtag statistik eller visuals, hvis det er muligt. Sig for eksempel: "Jeg øgede vores kundefastholdelsesrate med 20 % over 18 måneder ved at lancere et loyalitetsprogram og omdesigne vores marketingmateriale." Disse typer udsagn viser, hvordan du har sat mål og arbejdet hen imod dem. 

Følg op med interviewere inden for 24 timer for at takke dem for deres tid og vise din interesse for jobbet, hvis du mener, det er et godt match.

Hvis du ønsker at fremme din karriere med et langsigtet og tilfredsstillende job, kan det være i din bedste interesse at søge en direkte ansat stilling. Du vil være mere tilbøjelig til at modtage jobsikkerhed og en løn med fordele, og din arbejdsgiver vil blive investeret i din succes og karriereudvikling.

Per Svane
Per Svane Når du søger job, kan du støde på forskellige former for ansættelse, afhængigt af en virksomheds behov, budget, projekter og meget mere. Disse typer omfatter midlertidige, kontrakt-til-leje og direkte lejejob. Hvis du leder efter en fast eller længerevarende stilling, vil du gerne søge direkte ansættelsesstillinger. I denne guide vil vi fokusere på betydningen af direkte ansættelse og dens fordele.