Hvad Er Arbejdsstudier, Og Hvordan Kan Det Gavne Dig?

Hvad Er Arbejdsstudier, Og Hvordan Kan Det Gavne Dig?

Skoleoptagelsessæsonen er en spændende, men potentielt forvirrende tid. Sammen med acceptbreve vil du sandsynligvis modtage en masse information om stipendier, tilskud, studielån og andre muligheder, du har til rådighed for at finansiere din universitetsuddannelse. Derudover kan du også være berettiget til arbejdsstudier som en del af din økonomiske støttepakke på universitetet eller kandidatskolen.

I denne artikel vil du lære mere om arbejdsstudier, hvordan det fungerer, om du er berettiget og nogle af de værdifulde fordele ved at tilmelde dig arbejdsstudier.

Hvad er arbejdsstudie?

Work-study er et økonomisk støtteprogram finansieret på føderalt eller statsligt niveau, der hjælper universitets- og kandidatstuderende med økonomisk behov for at få deltidsjob ved siden af ​​deres studier. Indtægterne fra arbejdsstudier kan hjælpe med undervisning, leveomkostninger og andre uddannelsesrelaterede omkostninger.

Det dækker ikke alle omkostninger

Arbejdsstudier er ikke designet til at dække alle omkostninger i forbindelse med dit college eller kandidatskole. Det er snarere meningen, at det skal kombineres med flere forskellige ressourcer, herunder din personlige opsparing samt legater, legater og studielån.

Det er tilgængeligt for alle typer studerende

Arbejdsstudie er ofte forbundet med universitetsstuderende, men det er også tilgængeligt for kandidat- og professionelle studerende. Arbejdsstudie er tilgængeligt for både fuldtids- og deltidsstuderende. Disse job er typisk samfundsorienterede eller relateret til den studerendes studieområde.

Det er et føderalt program

Føderale arbejdsstudier administreres af deltagende gymnasier og universiteter. Spørg det økonomiske støttekontor på din skole for at lære mere om, hvorvidt de deltager i føderale eller statslige arbejdsstudieprogrammer.

Er jeg berettiget til arbejdsstudie?

For at være berettiget til arbejdsstudier skal du først udfylde formularen FAFSA eller gratis ansøgning om føderal studiestøtte. Sæt kryds i feltet, der angiver, at du gerne vil komme i betragtning til arbejdsstudiet.

Udfyld FAFSA så hurtigt som muligt i ansøgningsprocessen. Nogle former for hjælpemidler uddeles efter først-til-mølle-princippet, så det vil være til din fordel. Generelt set er studerende, der indgiver deres FAFSA tidligt i det foregående akademiske år (i januar eller februar), mere tilbøjelige til at modtage arbejdsstudiestøtte. 

Selvom du modtager arbejds- og studiestøtte i begyndelsen af ​​din skolekarriere, er du ikke garanteret at modtage den under hele dit studieforløb. Det er derimod flere faktorer, der afgør, om du er berettiget til arbejds- og studiestøtte på årsbasis. 

Disse faktorer omfatter, hvor stor en samlet studiefinansiering din skole modtager i et givet år, samt om du har brugt den studiestøtte, du har fået tildelt det foregående år, dit økonomiske behov og din families indkomst.

Hvordan fungerer arbejdsstudiet?

At vælge muligheden for arbejde-studie betyder kun, at du kommer i betragtning til denne form for hjælp. Det garanterer ikke, at du vil modtage det som en del af din økonomiske støttetildeling. Du kan dog beslutte, om du vil modtage arbejds- og studiestøtte, hvis du modtager denne form for pris.

Du kan forvente at modtage resultaterne af din ansøgning om økonomisk støtte inden for et par måneder efter indsendelse af FAFSA. Prisen vil liste beløbene for føderale tilskud, lån og arbejdsstudier, som du er berettiget til baseret på dit økonomiske behov.

Når det er fastslået, at du er studieberettiget, er du ikke sikret et studiejob på campus. I stedet vil du stadig være ansvarlig for at finde et passende studiejob. Ofte betyder det indsendelse af en ansøgning og samtale til ledige stillinger.

Selvom dette kan lyde skræmmende, er det fremragende praksis at søge fuldtidsjob, når du er færdiguddannet.

Dit tildelingsbrev vil vise det samlede beløb for din samlede økonomiske støttepakke, der er afsat til arbejde, men det betyder ikke, at du automatisk kan forvente at modtage disse penge. I stedet skal du identificere et job, der er berettiget til at studere, og derefter arbejde det nødvendige antal timer for at modtage det tildelte beløb.

Bemærk venligst, at ikke alle gymnasier eller universiteter deltager i dette program, og din berettigelse vil delvist blive bestemt af, om dit college eller universitet deltager i arbejdsstudier. Sørg for at tjekke med økonomikontoret på de skoler, hvor du overvejer at ansøge, for at se, om de tilbyder arbejds-studiemuligheder.

Hvor meget koster arbejdsstudier?

På et arbejdsstudiejob kan du forvente at tjene mindst den nuværende føderale mindsteløn. Du kan dog blive betalt mere end mindstelønnen afhængigt af det job, du udfører, og de færdigheder, der kræves til din stilling. Arbejdsstudiejob, der kræver et højere niveau af færdigheder eller erfaring, såsom forsknings- eller laboratorieassistentophold, vil sandsynligvis betale mere end job som f.eks. at bemande receptionen på et kollegium eller et bibliotek.

Som bachelorstuderende får du timelønnet for et arbejds-studiejob. Kandidatstuderende på arbejdsstudier kan enten betales pr. time eller på lønbasis afhængigt af arten af ​​dit arbejdsstudiejob.

Din timearbejdsindkomst vil også afhænge af den type job, du udfører, og det ansvar, de færdigheder og de kvalifikationer, der kræves for jobbet, samt angive mindstelønskrav og eventuelle arbejdsstudiepolitikker, som din skole måtte have.

Din skole vil udbetale lønsedler mindst én gang om måneden, hvis ikke oftere. Din skole skal også betale dig direkte, medmindre du anmoder om, at de enten bruger din optjente arbejdsindkomst til at søge direkte til institutionsudgifter som kost og kost, undervisning og andre uddannelsesgebyrer.

At få en direkte lønseddel betyder, at du i modsætning til stipendier og nogle andre former for hjælp kan bestemme, hvordan du skal bruge din arbejds-studieindkomst. Du kan også anmode om, at din lønseddel sendes til din bankkonto via direkte indbetaling.

I modsætning til et almindeligt job, hvor du måske kan arbejde så mange timer, som du vil, vil din skole og det samlede beløb, der er afsat i din arbejds-studiepakke, på forhånd bestemme, hvor mange timer du i alt kan arbejde. Ud over din samlede tildelte arbejds- og studiehjælp kan dit college eller universitet tage højde for dine akademiske fremskridt og dit klasseskema hvert semester, når du fastlægger din arbejdsplan.

Endelig vil din ugentlige arbejdsplan blive bestemt af den type job, du udfører, og hvad din arbejdsgiver forventer. Fordi arbejds-studie-arbejdsgivere ved, at deres medarbejdere også har travlt med kurser og skolerelaterede forpligtelser, er de fleste arbejds-studie-stillinger på deltid, måske 10 til 20 timer om ugen.

Hvilken slags job indgår i arbejdsstudier?

Mange arbejds-studie-stillinger er placeret på dit universitets campus. Jobs på din skole omfatter roller som at bemande en reception, arbejde på biblioteket, udføre administrative opgaver, arbejde i spisesalen eller videnskabelige assistentstillinger. Job på campus er især praktisk for fuldtidsstuderende, fordi de ikke kræver så meget rejser for at komme til arbejdspladsen. 

Nogle arbejds-studiejob giver endda studerende mulighed for at arbejde med deres lektier, når de har fri. Du bør altid tjekke med din arbejdsgiver, før du udfører urelaterede aktiviteter på arbejdet. Som du ville gøre, når du starter et nyt job, skal du sørge for at lære om dit kontors politikker. Hvis du ikke ved, om noget er tilladt på arbejdspladsen, så sørg for at spørge. Klæd dig professionelt på, som det passer til din stilling afhængigt af din rolle og arbejdsmiljø.

Det er også muligt at have et job uden for campus. Muligheder for arbejde uden for campus kan omfatte arbejde med både non-profit og for-profit virksomheder. Nogle arbejds-studiejob er samfundstjenesteorienterede og kan bestå af job som kommunal børnepasning eller vejledning. Uanset hvad, er arbejds-studiejob rettet mod at understrege borgerligt engagement og bør være i offentlighedens interesse. Andre off-campus-arbejds-studiejob kunne omfatte arbejde på et hospital, et lokalt regeringscenter, en offentlig skole eller et offentligt bibliotek. 

Arbejds-studiejob er også ofte på en eller anden måde relateret til dit studieforløb. For eksempel, hvis du studerer musik, kan du muligvis arbejde i din skoles musikbibliotek, eller som en STEM-major kan du arbejde på et hospital eller på et privat eller offentligt ingeniørfirma. Arbejds-studiejob, der er hos en for-profit organisation, skal typisk være relateret til dit studieområde, da det ikke nødvendigvis er job, der tjener offentlighedens interesse.

Hvis du er berettiget til arbejdsstudier, bør dit college eller universitet hjælpe med at finde job, der kvalificerer til deres arbejdsstudieprogram. For eksempel har mange skoler en online portal, der viser relevante job-studiejobmuligheder.

Hvad er fordelene ved at studere?

Hvis du har brug for økonomisk støtte til at begynde eller fortsætte din skolekarriere, er arbejdsstudier en god mulighed for at finansiere din uddannelse. Men arbejdsstudier bringer også flere yderligere fordele med sig, som du bør huske på, når du overvejer alle dine muligheder for økonomisk støtte.

Indtjening tæller ikke med i FAFSA

For det første tæller al din indtjening for føderale arbejdsstudiejob ikke, når du udfylder din næste FAFSA-ansøgning. I modsætning hertil vil indtjening fra almindelige, ikke-arbejdsstudiejob tælle som en del af din samlede indkomst på FAFSA.

Når du indsender din FAFSA, bør du derfor sikre dig, at din ansøgning nøjagtigt afspejler din indtjening fra det foregående arbejdsår. For at få hjælp kan du også kontakte din skoles økonomiske støttekontor. Mange gymnasier og universiteter sender også en officiel meddelelse ud til studerende, der deltager i et arbejdsstudieprogram i det tidlige forår som en påmindelse om deres studieindtjening fra det foregående år.

Dit tidligere års arbejdsstudieindtjening skal rapporteres på FAFSA to steder. Først skal du inkludere din arbejdsindtægt i din rapporterede samlede indkomst for året. For det andet skal du rapportere din samlede arbejdsindtjening i spørgsmålet, der spørger, hvor meget du tjente specifikt gennem arbejdsstudiet. Indberetning af din omsætning de steder sikrer, at din arbejdsindtægt ikke tæller med i beregningen af ​​din økonomiske hjælpepakke som en del af din samlede indkomst.

Derudover skal du huske på, at enhver indkomst, du tjener gennem arbejdsstudier, er skattepligtig. 

Assistance er en god backup

Du kan altid søge om arbejds- og studiehjælp og beslutte at afslå den senere, hvis du ikke har til hensigt at bruge prisen. Men mange studerende står over for betydelig studiegæld på grund af lån til at betale for uddannelsesudgifter på college eller efterskole. Tidligere studerende kan ende med at betale disse lån tilbage i løbet af årtier. Brug af arbejds- og studiehjælp kan hjælpe dig med at undgå at akkumulere noget af denne gæld og derved sænke det samlede gældsbeløb, du vil stå over for efter eksamen. 

Af denne grund foretrækker mange studievejledere, at studerende accepterer arbejdsstudier og enhver anden kilde til støtte, såsom tilskud og stipendier, før de henvender sig til studielån.

Skaber oplevelse til dit CV

Arbejdsstudie er også en fantastisk måde at bygge dit CV på. Disse typer job giver en række forskellige færdigheder og kan være en mulighed for dig at erhverve erfaring relateret til den type karriere, du gerne vil forfølge, når du er færdiguddannet. Mange studerende dimitterer uden væsentlig erhvervserfaring inden for deres felt, så at have et arbejdsstudiejob på dit CV kan få dig til at skille dig ud fra mængden. 

Disse arbejdserfaringer giver dig også mulighed for at udforske forskellige potentielle karrieremuligheder og lære mere om den slags roller, du nyder, og de kontormiljøer, du trives mest i.

Arbejdsgivere kan være mere fleksible i planlægningen

Endelig, hvis du har et studiejob, vil din arbejdsgiver vide, at du er deltids- eller fuldtidsstuderende med forpligtelser uden for arbejdspladsen i forbindelse med dit studie. Disse arbejdsgivere er normalt villige til at være mere fleksible med hensyn til planlægning og arbejdskrav. Arbejdsgivere kan ofte arbejde sammen med dig for at hjælpe med at balancere dit arbejde mod dine akademiske forpligtelser.

Valdemar Storgaard
Valdemar Storgaard Skoleoptagelsessæsonen er en spændende, men potentielt forvirrende tid. Sammen med acceptbreve vil du sandsynligvis modtage en masse information om stipendier, tilskud, studielån og andre muligheder, du har til rådighed for at finansiere din universitetsuddannelse. Derudover kan du også være berettiget til arbejdsstudier som en del af din økonomiske støttepakke på universitetet eller kandidatskolen.