Hvad Er Alfanumerisk Dataindtastning? Definition, Anvendelser Og Hvordan Du Forbedrer Dine Skrivefærdigheder

Hvad Er Alfanumerisk Dataindtastning? Definition, Anvendelser Og Hvordan Du Forbedrer Dine Skrivefærdigheder

Når noget er lavet af både bogstaver og tal, er det alfanumerisk. Så det betyder, at når en adgangskode er " p@ssw0rd " eller en nummerplade er " 123-ABC ", indeholder de alfanumeriske tegn. Ofte bliver alfanumeriske data indtastet i databaser på hospitaler, banker og it-virksomheder. I denne artikel diskuterer vi alfanumerisk dataindtastning, hvem der bruger det, og hvordan du forbedrer dine alfanumeriske skrivefærdigheder.

Hvad er alfanumerisk dataindtastning?

Alfanumerisk dataindtastning er, når en person indtaster data, der er lavet af tal og bogstaver, på en computer. De indtaster typisk disse data i en database eller regneark. For eksempel kan en sekretær indtaste en persons adresse, som omfatter både tal og bogstaver, i deres database. Her er nogle eksempler på adresser, der indeholder alfanumeriske tegn:

 • 701 Market Dr.
 • 396 Data Ave.
 • 1149 Entry St.

Da alfanumerisk dataindtastning typisk omfatter følsomme data såsom adresser, e-mails, identifikationsnumre og adgangskoder, skal den person, der indtaster dem, have skrivefærdigheder på højt niveau for at forhindre fejl.

Relateret: 6 enkle måder at forbedre dine dataindtastningsfærdigheder

Hvem bruger alfanumerisk dataindtastning?

Mange erhverv bruger alfanumerisk dataindtastning. Her er et par stykker at se på:

 1. Kasserer
 2. Sekretær
 3. Dataindtastningsassistent
 4. Administrativ assistent
 5. Medicinsk fakturerer

1. Kasserer

National gennemsnitsløn: $10,71 i timen

Primære opgaver: En kasserer byder kunder velkommen, besvarer spørgsmål, betjener kasseapparatet, behandler betalinger, ombytninger og refusioner og pakker varer. De indtaster også ofte kundernes oplysninger til belønningsprogrammer. Dette kan omfatte e-mails og adresser, der har alfanumeriske tegn.

2. Sekretær

National gennemsnitsløn: $13,84 i timen

Primære opgaver: En sekretær er ansvarlig for mange kontoradministrative opgaver, herunder besvarelse af telefonopkald, tage beskeder og noter, hilse på gæster, arrangere møder, indtaste data, administrere databaser og udarbejde rapporter.

3. Dataindtastningsassistent

National gennemsnitsløn: $14,18 i timen

Primære opgaver: En dataindtastningsassistent samler data og registrerer dem i databaser. De samler ofte deres data fra forskellige dokumenter og rapporter og sørger for, at de opbevares korrekt. Dataindtastningsassistenter har en tendens til at arbejde med løn, sundhedspleje, forsikring, indkøb og regnskab.

4. Administrativ assistent

National gennemsnitsløn: $15,57 i timen

Primære opgaver: En administrativ assistents rolle er at assistere ledelsen og sørge for, at tingene fungerer effektivt rundt omkring på kontoret. De tager sig af en række administrative kontoropgaver, såsom indgivelse af rapporter, booking af aftaler, administration af rejsearrangementer, dataindtastning og oprettelse af tidsplaner. De kan også være det første kontaktpunkt for kunder, da de besvarer telefoner og ofte personale i receptionen.

5. Medicinsk fakturerer

National gennemsnitsløn: $16,10 i timen

Primære opgaver: En lægebehandler beregner og indsamler lægeregninger. De opdaterer patientdata, hjælper med at lave betalingsplaner og udarbejder fakturaer.

Relateret: Alt du behøver at vide om dataindtastningsjob

Hvordan man forbedrer alfanumeriske skrivefærdigheder

I stillinger, der kræver alfanumerisk dataindtastning, er det vigtigt at være en hurtig og præcis maskinskriver. At skrive en blanding af tal og bogstaver kræver en masse koncentration og avancerede skrivefærdigheder.

Disse tips kan hjælpe dig med at forbedre dine alfanumeriske skrivefærdigheder:

 1. Brug den korrekte skriveposition.
 2. Husk dit tastatur.
 3. Brug et taltastatur.
 4. Øg hastigheden gradvist.
 5. Lav skriveøvelser.

1. Brug den korrekte skriveposition

Mange nybegyndere maskinskrivere bruger deres to pegefingre til at skrive. Selvom dette kan fungere for dig, vil brug af den korrekte skriveposition hjælpe dig med at skrive hurtigere og med mere nøjagtighed. Når du skriver, skal du sidde oprejst med fødderne fladt på gulvet. Din computerskærm skal være 15 til 25 tommer væk fra dine øjne. Dine albuer skal bøjes i en 90-graders vinkel.

Dine venstre og højre pegefinger skal placeres på F- og J-tasterne for at starte. Dette er din hjemmerække. Dine andre fingre skal hvile på de resterende taster i startrækken (D, S og A for venstre hånd; K, L og J for højre hånd). Dine tommelfingre skal hvile på mellemrumstasten.

Mens du skriver, vil du række ud efter de andre taster fra startrækken. Brug fingeren, der er over eller under hver tast til at skrive.

2. Husk dit tastatur

Efterhånden som du bliver mere erfaren til at skrive, vil du sandsynligvis blive i stand til at skrive præcist uden at se på tastaturet. Dette tager tid og øvelse, men efter et stykke tid bliver det naturligt.

For at øve kan du starte med at dække dine hænder med en serviet eller et viskestykke for at undgå at se på dem. Dette hjælper dig med at indse, hvor ofte du prøver at kigge på dine fingre. Efterhånden som du går videre, kan du endda prøve at skrive med lukkede øjne.

3. Brug et taltastatur

Et numerisk tastatur er ofte placeret på højre side af dit tastatur. Mindre tastaturer og bærbare computere indeholder muligvis ikke et numerisk tastatur, men du kan købe et plug-in, hvis det er nødvendigt. Nummertastaturer er nemmere at bruge end tallene øverst på dit tastatur, fordi de ligesom QWERTY-tastaturet er intuitive. Med et numerisk tastatur kan du også holde tal og bogstaver bedre adskilt, hvilket resulterer i bedre skrivenøjagtighed.

4. Øg hastigheden gradvist

60 til 80 ord i minuttet er en god hastighed for den gennemsnitlige person, men hvis dit job kræver meget at skrive, kan du stræbe efter at skrive endnu hurtigere. Det er bedre at starte langsomt, så du kan lære at bruge din hjemmerække og skrive uden at kigge. Du vil også vænne dig til at skrive uden fejl, hvilket vil gøre dig til en mere pålidelig dataindtastningsspecialist. Når du begynder at skrive præcist, kan du begynde at øge din hastighed.

5. Lav skriveøvelser

Find skriveøvelser til at øve online. Disse øvelser får dig til at se på sætninger og prøve at skrive dem præcist uden at se på dit tastatur. Dette er nyttigt til alfanumerisk dataindtastning, fordi du ofte vil indtaste eksisterende data fra dokumenter.

Når du er blevet fortrolig med disse øvelser, kan du prøve at skrive sværere tekster som f.eks. videnskabelige ligninger eller fremmedsprog. Øv dig også i at skrive forskellige sæt alfanumeriske data for at få oplevelse i den virkelige verden.

Til sidst kan du time dig selv til at se, hvor hurtigt du kan gennemføre forskellige øvelser. Husk dog, at nøjagtighed er den vigtigste del af vellykket dataindtastning.

Tommy Poulsen
Tommy Poulsen Når noget er lavet af både bogstaver og tal, er det alfanumerisk. Så det betyder, at når en adgangskode er " p@ssw0rd " eller en nummerplade er " 123-ABC ", indeholder de alfanumeriske tegn. Ofte bliver alfanumeriske data indtastet i databaser på hospitaler, banker og it-virksomheder. I denne artikel diskuterer vi alfanumerisk dataindtastning, hvem der bruger det, og hvordan du forbedrer dine alfanumeriske skrivefærdigheder.