Hvad Du Behøver At Vide Om Natholdsjob

Hvad Du Behøver At Vide Om Natholdsjob

Efterhånden som flere virksomheder tilbyder 24/7 service, fortsætter efterspørgslen efter folk til at arbejde nattevagt med at stige. Mange af de mennesker, der arbejder nattevagt, yder vitale tjenester til deres lokalsamfund. De giver også virksomheder mulighed for at operere effektivt og maksimere fortjenesten på tværs af tidszoner. Fordi ansatte i nattevagter bliver mere eftertragtede, kan arbejdsgivere tilbyde en øget løn for at tiltrække kandidater.

I denne artikel diskuterer vi detaljerne i at arbejde nattevagt, giver eksempler på natteholdsjob og deler tips til at få succes med dit natteholdsjob.

Læs mere: Skifteholdsarbejde: Definition, job, fordele og ulemper

Hvad er nattevagt?

Nattevagt refererer konsekvent til det senere skift på en given virksomhed, men de nøjagtige timer, det refererer til, varierer fra sted til sted. Hvis en virksomhed er åben 24/7, refererer nattevagten normalt til en vagt, der starter mellem 22:00 og midnat og slutter mellem 6:00 og 8:00. vagt er det sidste skift, før virksomheden lukker. Hvis en virksomhed annoncerer en nattevagtstilling, så tjek deres åbningstider og klargør deres forventninger til en person, der arbejder på et lukke- eller nattehold.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er en typisk tredje vagtplan?

Andre navne for nattevagt

Afhængigt af typen af ​​virksomhed omtaler folk nattevagten med mange forskellige navne. Nogle virksomheder, der opererer natten over, kan bruge andre udtryk til at beskrive nattevagten end en virksomhed, der blot har åbent sent. Hvis en virksomhed har flere vagtmuligheder om natten, kan de kalde det tidligere vagt for aftenvagt og det senere vagt for nattevagt. Nogle af de almindelige navne for nattevagten er:

 • Tredje skift
 • Kirkegårdsskifte
 • Midnatsvagt
 • Aftenvagt
 • Afsluttende skift

Hvorfor bruger virksomheder nattevagten?

Virksomheder bruger nattevagten til at have kvalificerede medarbejdere, der understøtter deres virksomhed ud over den normale otte-timers arbejdsdag. Mange forskellige brancher tilbyder stillinger, der er nødvendige for at arbejde nattevagt. Nogle driver væsentlige sundheds- og sikkerhedstjenester, som folk skal have adgang til når som helst. Andre sigter efter at tilbyde bekvemmelighed til deres kunder og opsøge forretningsmuligheder ved at udvide deres åbningstider.

Jobs, der bruger nattevagt

Mange virksomheder opererer kun i almindelig åbningstid i løbet af dagen, men der er flere brancher, hvor det ikke kun er almindeligt, men også forventet at arbejde nattevagt. Både entry-level og ledende stillinger kan arbejde nattehold, da folk gør mere globale forretninger via internettet. Følgende brancher er ideelle for folk, der foretrækker at arbejde på nathold:

 • Beredskabstjenester
 • Sikkerhed
 • Detailhandel
 • Mad Service
 • Rejse
 • Nyheder
 • Kunde support
 • Fremstilling
 • Gæstfrihed

Beredskabstjenester

De fleste byer har nødtjenester til rådighed 24/7 og kræver, at erfarne medarbejdere er til rådighed i nattevagten. Politi, brandmænd, akutmedicinske teknikere, koordinatorer, læger og sygeplejersker arbejder alle normalt natten over. Folk, der arbejder nattevagt på et beredskabsjob, er ansvarlige for at yde den nødvendige hjælp til deres lokalsamfund med meget kort varsel.

Relateret: Forskelle mellem EMT'er og paramedicinere

Sikkerhed

Mange virksomheder hyrer sikkerhedseksperter til beskyttelse natten over. Sikkerhedsvagter sørger for overvågning og patruljerer områdets grunde for at holde et område sikkert og sikkert. Folk, der arbejder nattevagt i sikkerhed, skal kunne reagere hurtigt på en situation og være opmærksomme på detaljer.

Detailhandel

Butikker, der holder åbent sent, ansætter folk til nattevagten for at give alle kunder kvalitetsservice. Natholdsansatte, der arbejder i detailbranchen, er ofte ansvarlige for at udføre lager- og andre vedligeholdelsesopgaver på grund af et lavere antal kunder om natten.

Læs mere: Lær om at være en detailmedarbejder

Mad Service

Mange restauranter holder sent åbent, og mange spisesteder og fastfood-restauranter holder åbent 24 timer i døgnet. Generelt vil restauranter have færre ansatte, der arbejder nattevagt på grund af faldende antal kunder. Folk, der arbejder nattevagt i foodservice, hjælper også med at gøre deres produkter tilgængelige for andre natarbejdere i forskellige brancher.

Rejse

For at imødekomme overnattende rejsende er der mange job i rejsebranchen, der regelmæssigt arbejder nattevagt. Der er stor efterspørgsel efter folk, der kan hjælpe med at transportere pakker og få andre sikkert til deres destination på et hvilket som helst tidspunkt af dagen. Piloter, stewardesser, fragtchauffører, taxachauffører og endda rejsebureauer arbejder ofte natten over.

Relateret: Lær om at være stewardesse

Nyheder

Mange nyhedsstationer har medarbejdere, der arbejder på alle tider af dagen og natten for at udgive nyhedshistorier, efterhånden som de opstår. Folk, der overvåger trafikken, nyhedsjournalister og internationale reportere har alle jævnligt mulighed for at arbejde nattevagt. Nyhedsskiftet om natten hjælper med at holde offentligheden informeret om presserende situationer.

Kunde support

Virksomheder tilbyder 24/7 kundesupport som en måde at øge deres produkts værdi. Ved at have medarbejdere til rådighed til at løse kundernes bekymringer til enhver tid, kan virksomheder tiltrække og fastholde kunder. Kundesupportrepræsentanter og informationsteknologispecialister arbejder almindeligvis nattevagt.

Fremstilling

Fabriksarbejdere arbejder ofte nattehold for at holde produktionen i gang effektivt. Der er mange natholdsjob på begynderniveau inden for fremstilling såvel som tilsynsførende stillinger. At have professionelle i produktionen, der arbejder nattevagt, sikrer korrekt maskinvedligeholdelse og dermed sikkerhed til enhver tid.

Gæstfrihed

Folk ankommer ofte til hoteller sent om aftenen, så mange hoteller har medarbejdere til rådighed til enhver tid til at tjekke folk ind på deres værelser. De leverer også gæstfrihedstjenester til alle kunder og hjælper med at vedligeholde bygningen.

Fordele ved et natholdsjob

For mange mennesker har det både personlige og økonomiske fordele at arbejde på et nattehold. Fordi natteholdsjob har en modsat tidsplan for mange konventionelle kontorstillinger, tilbyder virksomheder ofte præmieløn til folk, der er interesserede i nattevagten. Natteholdsarbejdere kan også have mulighed for at gøre en forskel i deres samfund og hjælpe andre. At arbejde nattevagt kan også være ideelt for folk, der værdsætter privatliv og uafhængighed i deres karriere.

Tips til at arbejde på nathold

At arbejde om natten kan være både givende og udfordrende. Fordi at arbejde på nattevagt kan kræve, at du ændrer dit søvnskema, bør enhver, der leder efter et overnatningsjob, tage skridt til at forblive så sund som muligt og føle sig energisk og vågen på arbejdet. Følg disse tips for at forbedre din oplevelse med at arbejde på nathold:

Hold en konsekvent tidsplan

Når du vælger din tidsplan, så prøv at holde dine vagter på den samme tidsplan hver dag. Hvis du normalt arbejder nattevagt, vil det af og til blive mere udfordrende at arbejde på dagvagten. Hold en regelmæssig tidsplan for at tillade din søvncyklus at tilpasse sig en nattidsplan.

Styr dit miljø

Hvis du har brug for at sove i løbet af dagen, så sørg for, at dit værelse er mørkt og roligt. I din fritid kan du bruge skarpe lys og UV-lamper for at hjælpe dig med at være mere produktiv.

Hold en afbalanceret kost

At spise sund mad er vigtigt for at holde din energi oppe, mens du har en utraditionel tidsplan. Hold dig hydreret. spis masser af grøntsager og undgå at indtage for meget koffein.

Bendt Klausen
Bendt Klausen Efterhånden som flere virksomheder tilbyder 24/7 service, fortsætter efterspørgslen efter folk til at arbejde nattevagt med at stige. Mange af de mennesker, der arbejder nattevagt, yder vitale tjenester til deres lokalsamfund. De giver også virksomheder mulighed for at operere effektivt og maksimere fortjenesten på tværs af tidszoner. Fordi ansatte i nattevagter bliver mere eftertragtede, kan arbejdsgivere tilbyde en øget løn for at tiltrække kandidater.