Hvad Du Behøver At Vide Om En Karriere Som Jordemodersygeplejerske

Hvad Du Behøver At Vide Om En Karriere Som Jordemodersygeplejerske

En sygeplejerske-jordemoder er en avanceret professionel, der har specialiseret sig i gynækologisk sundhed og velvære og prænatal og postnatal pleje af kvinder. Certificerede sygeplejerske jordemødre, eller "CNM'er," arbejder mange steder, herunder hospitaler, specialistenheder, fødecentre, sundhedsklinikker og hjemmefødselstjenester. Hvis du overvejer at starte en karriere inden for sygeplejefaget, kan du være interesseret i at lære mere om at blive sygeplejerske-jordemoder. I denne artikel forklarer vi sygeplejerske-jordemødres rolle, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver det.

Hvad er en sygeplejerske-jordemoder?

En sygeplejerske-jordemoder er en avanceret praksis registreret sygeplejerske (APRN), der yder pleje, uddannelse og terapi til kvinder før, under og efter graviditet. De tilbyder også grundlæggende familieplanlægningstjenester, herunder at holde foredrag på skoler. Den pleje, de yder, ligner en obstetrik og gynækologisk læge, da de er avancerede sygeplejersker, hvilket betyder, at de skal opnå en avanceret grad, have en særlig certificering og gennemføre en betydelig uddannelse.

At uddanne og støtte patienter er en vigtig del af en sygeplejerskejordemoders karriere. De tilbyder rådgivning i forhold som at vælge den rigtige prævention, øge sandsynligheden for undfangelse og træning i alle spørgsmål om graviditet og fødsel. CNM'er arbejder ofte med den samme patient fra at give dem fertilitetsråd, overvåge dem under deres graviditet og hjælpe dem med at føde.

En sygeplejerske-jordemoder skal have en række kompetencer til at hjælpe dem i deres rolle. Deres caseload af patienter kan variere fra teenagere til ældre kvinder, der er post-menopausale. De skal kunne kommunikere med mennesker i alle aldre på en måde, der får dem til at føle sig godt tilpas og forstået. De skal være i stand til at have empati med mennesker, der håndterer forskellige forhold. Sygeplejerske-jordemødre skal også styre deres egen tid, arbejde uden supervision og yde patientfokuseret pleje til mødre og babyer.

Hvad laver en sygeplejerske-jordemoder?

Som sygeplejerske-jordemoder vil du arbejde for at opretholde kvinders og deres ufødte børns sundhed. Jobbet som en CNM dækker en række ansvarsområder, herunder følgende:

 • Koordinering af patientbehandling med andre afdelinger efter behov, og at resultater, historier og notater er tilgængelige for anmodende læger
 • Håndtering af en varieret patientmængde, der kan være baseret på flere sundhedscentre, samtidig med at den er tilgængelig for uplanlagte konsultationer til fødsler
 • Samarbejde med sundhedsteamene og deltage i teammøder for at diskutere patienter og arbejdspraksis
 • Tage patienthistorier, udføre patientvurderinger og overvåge patienters helbred eller graviditetsstatus
 • Førende kvindeklinikker til at fremme gynækologisk sundhed og udføre reproduktive sundhedstjek
 • Udskrive recepter på medicin med bemyndigelse til at indlægge patienter i sundhedsfaciliteter
 • Levering af graviditetstest og overvågningstjenester, der omfatter måling og overvågning af fosterudvikling
 • Møde til fødsler og arbejde i samarbejde med læge ved kejsersnitfødsler
 • Hjælper mødre med at passe deres nyfødte babyer og uddanner dem om amning, spædbørnsernæring og sikker praksis
 • Arbejde med undertjente og landdistrikter, der har nedsat adgang til sundhedspleje
 • Bestilling af medicin, præventionsmidler og forsyninger
 • Uddannelse af sygeplejerske-jordemødreelev og nyt afdelingspersonale
 • Følger afdelingens politikker, procedurer, standarder og mål for at sikre, at patienter og babyer får den bedst mulige pleje
 • Deltagelse i konferencer, seminarer og efteruddannelsesarrangementer for at holde sig ajour med opdateringer til medicinsk og reproduktiv viden
 • Arbejder i statslige bestyrelser for sygeplejerske-jordemoderspecialister

Relateret: Lær om at være sygeplejerske

Sygeplejerske jordemoder gennemsnitsløn

Sygeplejerske-jordemødre er sygeplejersker på avanceret niveau, der modtager en streng træning og uddannelse ud over en almindelig registreret sygeplejerske. Dette afspejles i karrierens indtjeningspotentiale. Lønindtjeningsmulighederne for en CNM afhænger af mængden af ​​erfaring, de har og deres uddannelsesniveau og kvalifikationer.

Rollen er normalt på fuld tid og kan involvere at arbejde i et skiftmønster for at dække vagtkonsultationer under veer og kejsersnitsfødsler. Certificerede sygeplejersker-jordemødre kan finde arbejde på hospitaler, militæret, private klinikker, offentlige sundhedsklinikker, fødecentre og lokale jordemodercentre. Du kan muligvis finde fjernarbejde inden for uddannelse eller politiske og lovgivningsmæssige anliggender. Arbejdsgiverens størrelse og placering vil påvirke det lønniveau, du kan tjene.

Den gennemsnitlige sygeplejerske-jordemoderløn i USA er $100.590 om året, med lønninger fra $34.000 til $201.000 om året .

Relateret: 10 bedst betalte sygeplejejob

Forskellen mellem CM og CNM

Du kan høre både udtrykket Certificeret Sygeplejerske Jordemoder og Certificeret Jordemoder brugt til at beskrive jordemødre. Der er forskelle mellem de to titler, selvom begge roller involverer at yde pleje til den samme patientpopulation.

Både CNM'er og CM'er er certificeret af American Midwifery Certification Board (AMCB). Begge har også en bachelorgrad. En CNM har en grad i sygepleje og er en RN. En CM er ikke en RN, men har en bachelorgrad, der kan være i ethvert fag, så længe den opfylder kravene til videnskabs- og sundhedskomponenter.

Nogle stater anerkender ikke CM-betegnelsen, og licensstatussen varierer fra stat til stat. I nogle stater er en CM begrænset i omfanget af deres arbejde til gravide eller post-partum kvinder, mens pleje af brønde kvinder er begrænset til CNM'er.

Sådan bliver du sygeplejerske-jordemoder

Sygeplejerske-jordemødre er avancerede praksissygeplejersker, der skal gennemføre mindst syv års uddannelse og have en kandidatgrad eller doktorgrad. Du har brug for betydelig uddannelse og passende bløde færdigheder for at lykkes i denne rolle. Her er de trin, du skal følge:

 1. Kvalificere dig som uddannet sygeplejerske.
 2. Få en licens til at praktisere sygepleje i din stat.
 3. Få praktisk erfaring.
 4. Få en kandidat- eller doktorgrad i sygeplejerske-jordemoderuddannelse.
 5. Bliv bestyrelsescertificeret.
 6. Forbered et CV og følgebrev.

1. Uddannet sygeplejerske

Efter at have afsluttet gymnasiet er det første karrieretrin til at blive sygeplejerske-jordemoder at kvalificere sig som en almindelig registreret sygeplejerske eller RN. Der er tre måder, hvorpå du kan opfylde kravene for at blive en RN. Entry-level kvalifikationen er en associeret grad, men det er mere almindeligt at forfølge en bachelorgrad i sygepleje, da mange arbejdsgivere foretrækker en. Ved at have en bachelor i sygepleje kan du forvente at tjene en højere løn. At tjene en bachelorgrad kan også hjælpe dig med at forberede dig bedre til en kandidat- eller doktorgradsprogram.

Du kan deltage i en associeret uddannelse på et community college, en erhvervsskole eller en specialiseret sygeplejeskole. Der er tre titler på associerede grader i sygepleje, som du kan ansøge om: Associate Degree in Nursing, Associate of Science in Nursing og Associate of Applied Science in Nursing. Generelt har du brug for tre års fuldtidsstudium, selvom det er muligt at gennemføre en uddannelse på to år.

Emner, der er omfattet, omfatter sygeplejefærdigheder, registrering og notering, menneskelig anatomi og fysiologi, biologiske videnskaber, folke- og samfundssundhed, farmakologi, medicinsk lov og etik og sundhedsvurdering.

Et Accelerated Bachelor of Science of Nursing (ASBN) program kunne være en mulighed, hvis du allerede har en bachelorgrad i et andet fag. Du kan kvalificere dig med en BSN på under et år, hvis du er forpligtet til et accelereret og meget intensivt studieforløb. Normalt tager disse programmer 18 måneder at gennemføre, og der er ingen pauser mellem semestrene. Skoler har en tendens til at rådgive studerende til at undgå andre former for studier eller beskæftigelse, mens de tjener ASBN for at maksimere deres studiepotentiale.

Du skal bruge en GPA på 3,0 eller højere og minimum 54 studiepoint for at tilmelde dig et ABSN-kursus. Collegekreditterne for moduler og kurser fra din oprindelige bachelorgrad kan overføres til ABSN, så længe de var inden for de sidste fem år og er inden for de biologiske videnskaber eller andre egnede fag.

Relateret: Sæt mål for at forbedre din karriere

2. Få en licens til at udøve sygepleje i din stat

Alle sygeplejersker skal have en statslicens for at arbejde som RN lovligt. Licensprocessen viser, at du har lært færdighederne og kompetencerne til at tilbyde pleje til patienterne sikkert og ansvarligt. For at ansøge om en licens skal du gennemføre relevant træning og uddannelse og bestå National Council Licensure Examination for Registered Nurses, som er akkrediteret af American Nurses Credentialing Center. Eksamenen består af multiple-choice spørgsmål, og du har seks timer til at afslutte den.

Hver stat har sine regler og forskrifter for licensering, så du bør kontakte statens medicinske bestyrelse for at finde ud af kravene i din stat. Alle kræver periodisk licensfornyelse og efteruddannelsestimer.

3. Få praktisk erfaring

Du skal have minimum et års erfaring med at arbejde som sygeplejerske for at få adgang til en akkrediteret sygeplejerske-jordemoderuddannelse. Kontakt skoler, som du er interesseret i at ansøge om for at kontrollere kravene, da nogle stater kræver to års erfaring. Du kan få denne erfaring med at arbejde som lokalsygeplejerske på et kvindecenter, specialklinik eller generelt hospital. Du skal få erfaring med at bruge værktøjer og instrumenter, der er fælles for jordemoderfaget, og udvikle de nødvendige færdigheder, såsom god sengetøj.

4. Få en kandidat- eller doktorgrad i sygeplejerske-jordemoderuddannelse

For at kvalificere dig som CNM kan du vælge en kandidat- eller doktoruddannelse i sygeplejerske jordemoder. Du kan vælge den kortere kandidatuddannelse, der kræver to års uddannelse, men mange arbejdsgivere foretrækker kandidater med en læge i sygeplejerske jordemoder, som tager tre eller fire år.

Du bør vælge et studieforløb, der er akkrediteret af Accreditation Commission of Midwifery Education (ACME) for at sikre, at læseplanen opfylder standarden, og at du er berettiget til at deltage i den nationale certificeringseksamen for American Midwifery Certification Board.

Programmerne omfatter praktisk, overvåget arbejde med gravide kvinder, nybagte mødre og kvinder, der søger gynækologiske indgreb. Du vil deltage i at assistere i kvindeklinikker og uddannelsesprogrammer i samfundet.

5. Bliv bestyrelsescertificeret

Du skal bestå en eksamen administreret af American Midwifery Certification Board inden for to år efter at have opnået din master- eller doktorgrad. Du får fire forsøg på at bestå den fire timers multiple choice-eksamen. Det dækker seks indholdsområder, herunder antepartum, intrapartum, postpartum, nyfødte, brøndkvinder og primær pleje. Du skal vise, at du har de færdigheder og den viden, der skal til for at fungere som en kompetent CNM. Du skal gencertificere hvert femte år og gennemføre flere timers efteruddannelse for at bevare din certificering.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

6. Forbered et CV og følgebrev

Når du er blevet bestyrelsesuddannet jordemodersygeplejerske, kan du søge job. Et glimrende sted at begynde er på internettet eller i medicinske publikationer. For at få den bedste chance for at blive inviteret til en samtale, skræddersy hver jobansøgning til de krav, som arbejdsgiveren har angivet. Dit CV skal skitsere, hvorfor du er den ideelle sygeplejerske-jordemoder, og indeholde dine licenser og certificeringer, præstationer på arbejdspladsen og nyttige færdigheder, som du har udviklet.

Kent Clausen
Kent Clausen En sygeplejerske-jordemoder er en avanceret professionel, der har specialiseret sig i gynækologisk sundhed og velvære og prænatal og postnatal pleje af kvinder. Certificerede sygeplejerske jordemødre, eller "CNM'er," arbejder mange steder, herunder hospitaler, specialistenheder, fødecentre, sundhedsklinikker og hjemmefødselstjenester. Hvis du overvejer at starte en karriere inden for sygeplejefaget, kan du være interesseret i at lære mere om at blive sygeplejerske-jordemoder. I denne artikel forklarer vi sygeplejerske-jordemødres rolle, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver det.