Hvad Du Behøver At Vide Om En Karriere Som Anæstesiplejerske

Hvad Du Behøver At Vide Om En Karriere Som Anæstesiplejerske

En anæstesiplejerske er en autoriseret sundhedspersonale, der arbejder i et team af udbydere for at sikre, at patienter er fri for smerter under kirurgiske procedurer og fødsel. Anæstesiplejerske kan finde arbejde i ethvert sundhedsmiljø, hvor operationer finder sted, herunder hospitaler, private klinikker, tandklinikker, kirurgiske centre og militærtjenester. Hvis du overvejer denne tilfredsstillende medicinske karriere, bør du tænke over den proces, du skal følge. I denne artikel forklarer vi anæstesiplejerskens rolle, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver det.

Hvad er en anæstesiplejerske?

Anæstesiplejerske er ansvarlige for at overvåge en patients anæstesistatus under operationer for at sikre, at de ikke kan føle smerte eller fornemmelse, og for at overvåge deres bedring, når proceduren er afsluttet. De kunne beslutte sig for den bedste type anæstesi at bruge til den særlige procedure, beregne den korrekte dosis og bestemme den bedste måde at administrere lægemidlet på. I nogle stater skal anæstesiplejerske arbejde under opsyn af en autoriseret anæstesiolog.

En anæstesiplejerske er en type af avanceret praksis registreret sygeplejerskerolle med høj lønindtjeningspotentiale. En anæstesiplejerske kan arbejde i generel anæstesiologi eller kunne vælge at specialisere sig inden for et område som pædiatri, kardiovaskulær, onkologi, obstetrik eller et andet specifikt område. Når en patient gennemgår anæstesi, er der risici involveret, hvorfor en anæstesiplejerske modtager en højere uddannelse og har mere ansvar end en generel RN.

En anæstesiplejerske skal udvikle visse færdigheder for at hjælpe dem i deres rolle. De fleste patienter, som de overvåger, er sandsynligvis stressede over at modtage anæstesi eller deres helbredstilstand, så CRNA'et skal være i stand til at handle med venlighed, medfølelse og forståelse. Kritisk tænkning er en vital færdighed, fordi du kunne arbejde med patienter, der skal have tilpasset behandlingen i henhold til deres vitale tegn eller resultater. CRNA'er bør have ekstraordinær opmærksomhed på detaljer for at bemærke små ændringer i patientens tilstand. De træffer vigtige beslutninger og handler i patientens bedste interesse.

Hvad er arbejdsopgaverne for en anæstesiplejerske?

Anæstesiplejerske har ansvaret for deres patienters velbefindende og skal have en stærk arbejdsmoral. Jobbet som anæstesiplejerske dækker en række ansvarsområder, herunder følgende:

 • Udførelse af patientevalueringer
 • Undersøgelse af patienthistorier for at se, om der er relevante allergier eller helbredsmæssige forhold
 • Rådgivning af patienten vedrørende bedøvelsesproceduren og hvad de kan forvente under bedøvelsen
 • At yde patientpleje før, under og efter anæstesi
 • Overvågning af patienters vitale tegn under deres procedurer og under bedring
 • Administration af anæstesi under proceduren for at sikre, at patienten er fri for smerte
 • Udførelse af epidural eller spinal anæstesi under fødslen
 • Administration af nerveblokke
 • Deltagelse i relevante konferencer, møder og efteruddannelsesarrangementer
 • Bestilling af anæstesi og forsyninger
 • Uddannelse af anæstesistuderende og nyt afdelingspersonale
 • Sidder i statens sygeplejeråd

Relateret: Lær om at være sygeplejerske

Anæstesiplejerske gennemsnitsløn

Anæstesiplejerske kræver en lang og dybtgående uddannelse ud over en uddannet sygeplejerske. Rollens indtjeningspotentiale afspejler det høje ansvarsniveau og omfattende uddannelse.

Rollen er normalt på fuld tid, og afhængigt af arbejdsgiveren kræver det, at man arbejder i et skiftmønster for at dække akuthjælp eller en vagtrotation. Anæstesiplejerske kan finde arbejde hos forskellige sundhedsudbydere, herunder tandklinikker, hospitaler, specialafdelinger, private klinikker og akutte plejecentre. Der er nogle muligheder for fjernarbejde inden for uddannelse eller en rådgiverkapacitet. Arbejdsgiverens størrelse og placering vil sammen med antallet af års erfaring, uddannelse og kvalifikationer påvirke det lønniveau, de kan tjene.

Fælles løn i USA: $185.099 om året

Lønninger varierer fra $43.000 til $425.000 om året .

Sådan bliver du anæstesiplejerske

Anæstesiplejerske skal gennemføre mindst syv års uddannelse og opnå certificering og licens til at praktisere. Her er de trin, du skal følge for at blive anæstesiplejerske:

 1. Kvalificere dig som uddannet sygeplejerske.
 2. Få en licens til at praktisere sygepleje i din stat.
 3. Få erfaring med kritisk pleje.
 4. Få en kandidat- eller doktorgrad i anæstesisygeplejerske.
 5. Bestå den nationale certificeringseksamen
 6. Forbered et CV og følgebrev

1. Uddannet sygeplejerske

Det første skridt til at blive anæstesiplejerske er at blive uddannet sygeplejerske. Der er tre ruter, du kan tage for at blive en RN. Minimumskvalifikationen er en associeret uddannelse, men på et konkurrencepræget arbejdsmarked vælger de fleste sygeplejersker at have en bachelorgrad i sygepleje. Som RN med en Bachelor of Science i sygeplejerskegrad kan du forvente mere ansvar, mulighed for tilsynsroller og en højere løn end en RN med en associeret grad.

Associate Degree i sygepleje

Du kan opnå en associeret grad fra et community college, en erhvervsskole eller en specialiseret sygeplejeskole. Der er tre typer associerede grader, som du kan læse til: Associate Degree in Nursing, Associate of Science in Nursing og Associate of Applied Science in Nursing. Normalt er disse programmer mindst to år og nogle gange tre års fuldtidsstudier.

Klasser dækker sygeplejefærdigheder, menneskelig anatomi og fysiologi, grundlæggende biologiske videnskaber, folkesundhed, farmakologi, medicinsk lov og etik, computerteknologi og elektroniske patientjournalsystemer og sundhedsvurdering.

Bachelor of Science i sygepleje (BSN)

BSN er et mere avanceret uddannelsesbevis end ADN, og dets læseplan dækker grundig uddannelse i sygeplejefaget. Denne grad i sygepleje er fire år lang og dækker en bredere undersøgelse af akutbehandling, sundhedsfremme, ernæring, forskning og evidensbaseret klinisk praksis, offentlig og global sundhed og træning, der er specifik for patientgrupper såsom pædiatri eller tilstande som fedme eller kardiovaskulære tilstande.

Accelererede sygeplejeprogrammer

Accelererede sygeplejeuddannelser eller Accelerated Bachelor of Science of Nursing-uddannelser er et godt valg for dem, der har en bachelorgrad i et andet fag. Disse accelererede og meget intensive programmer betyder, at det er muligt at kvalificere sig med en BSN på under et år, men generelt afsluttes programmerne på 18 måneder. Disse programmer afsluttes normalt uden sommer- eller forårsferier og tilskynder studerende til at undgå andre former for studier eller arbejde, mens de optjener denne legitimation.

På et ABSN-kursus modtager du college-merit for moduler og kurser fra din første bacheloruddannelse. Du skal have en GPA på 3,0 eller højere og minimum 54 studiepoint for at tilmelde dig. Colleges vil specificere, hvilke klasser du skal have gennemført tidligere, men de kræver normalt biologiske videnskaber, menneskelig anatomi og fysiologi. Klasserne må ikke være afsluttet mere end fem år før ABSN-startdatoen.

Relateret: Sæt mål for at forbedre din karriere

2. Få en licens til at udøve sygepleje i din stat

For lovligt at udøve sygepleje skal du have gennemført en relevant uddannelse som sygeplejerske og have en licens i den stat, du ønsker at finde beskæftigelse. Licensprocessen afgør, at du er kompetent til at arbejde med og yde pleje til patienter.

For at kvalificere dig til en licens skal du bestå National Council Licensure Examination for Registered Nurses, som er akkrediteret af American Nurses Credentialing Center. Eksamenen er hovedsageligt multiple-choice spørgsmål, og du har seks timer til at gennemføre den.

Reglerne og forskrifterne varierer fra stat til stat, så det er bedst at kontakte statens medicinske bestyrelse for at finde ud af kravene i din stat. Alle kræver periodisk licensfornyelse og efteruddannelsestimer.

3. Få erfaring med kritisk pleje.

Du skal have minimum et års erfaring i kritisk pleje for at få adgang til et akkrediteret anæstesisygeplejerskeprogram. Du bør tjekke kravene til skoler i dit område, da nogle kræver to eller flere års erfaring. Du kan få denne erfaring på en intensivafdeling, en skadestue eller en akutafdeling, en intensivafdeling eller en neonatal intensivafdeling. Du bliver nødt til at forstå, hvordan du bruger medicinske monitorer og bruger instrumenter til at evaluere patienter, der er ustabile eller i en kritisk tilstand.

4. Få en kandidat- eller doktorgrad i anæstesisygeplejerske

Du kan vælge at gennemføre en kandidat- eller doktorgradsprogram i anæstesisygepleje for at blive en CRNA. En kandidatgrad er det mindste acceptable uddannelseskrav, selvom mange arbejdsgivere søger kandidater med en Doctor of Nursing Practice eller Doctor of Nurse Aesthesia Practice.

Sørg for, at dit uddannelsesprogram er akkrediteret af Council on Accreditation of Nurse Anesthesia Educational Programs. Afhængigt af, om du vil dimittere med en kandidat- eller doktorgrad, vil uddannelsens længde være to eller tre år. Uddannelserne dækker emner, der omfatter smertebehandling, farmakologi, patofysiologi og anæstesi i specifikke patientgrupper såsom obstetrik, pædiatri, bariatri og geriatri.

Som en del af dit CRNA skal du gennemføre en praktisk, superviseret praktik, hvor du skal arbejde med patienter på et hospital eller en klinik, hvor du dækker en række forskellige procedurer. Du vil skygge et licenseret CRNA for at få erfaring i virkelige situationer, hvor du arbejder med patienter. Over en toårig periode skal du gennemføre minimum 2.000 kliniske praksistimer.

5. Bestå den nationale certificeringseksamen

Du skal bestå den nationale certificeringseksamen, som administreres af National Board of Certification and Recertification for Nurse Anæstesilæger. Den tre timer lange, computeriserede eksamen dækker principperne for anæstesi, brug af medicinsk udstyr og instrumenter, teknologi i anæstesi og nuværende anæstesi praksis. Du skal svare på mellem 100 og 170 spørgsmål og vise, at du har tilstrækkelig viden til at agere kompetent som CRNA. Du skal gencertificere hvert andet år og gennemføre 40 timers efteruddannelse for at bevare din certificering.

Relateret: 6 universelle regler for CV-skrivning

6. Forbered et CV og følgebrev

Når du har opnået din certificering, kan du begynde din søgen efter et job som anæstesiplejerske. Du kan finde stillingsopslag i fagpublikationer og på internettet.

Overvej hver ansøgning individuelt og sørg for, at dit CV er udformet, så det passer til arbejdsgiverens krav. Hvis du gør dette, er der større sandsynlighed for, at du bliver inviteret til en samtale. Sørg for at inkludere eksamener, som du udmærkede dig i, priser eller legater, du har vundet, og specifikke, målbare resultater. Sørg for, at dit CV viser årsagerne til, hvorfor du er en fremragende ansøger.

Victor Aagaard
Victor Aagaard En anæstesiplejerske er en autoriseret sundhedspersonale, der arbejder i et team af udbydere for at sikre, at patienter er fri for smerter under kirurgiske procedurer og fødsel. Anæstesiplejerske kan finde arbejde i ethvert sundhedsmiljø, hvor operationer finder sted, herunder hospitaler, private klinikker, tandklinikker, kirurgiske centre og militærtjenester. Hvis du overvejer denne tilfredsstillende medicinske karriere, bør du tænke over den proces, du skal følge. I denne artikel forklarer vi anæstesiplejerskens rolle, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver det.