Hvad Du Behøver At Vide Om At Blive Agronom

Agronomi er studiet af jordforvaltning og afgrødeudvikling. Agronomer er dygtige videnskabsmænd, der bruger en række forskellige færdigheder til at forbedre kvaliteten af ​​gårde og afgrøder over hele landet. Hvis du er interesseret i planter eller landbrug, kan det være et givende karrierevalg for dig at blive agronom. I denne artikel diskuterer vi en agronoms jobbeskrivelse, gennemsnitsløn, krav og jobudsigter.

Relateret: Lær om at være fabrikschef

Hvad er en agronom?

Agronomer er videnskabsmænd, der er veluddannede i at studere, pleje og forske i afgrøder. De undersøger kritisk afgrøder for at bestemme, hvordan man kan bekæmpe sygdomme, pleje vækst og forbedre kvaliteten. De er også forbedere for landmænd og landbrugsforskere.

Det betyder, at de fungerer som bindeled under diskussioner om afgrødeudvikling, høst og distribution. Agronomer mødes med forskere og gennemgår resultaterne af landbrugsforsøg og eksperimenter. Derefter bringer de denne information til lokale landmænd og finder måder at anvende forskningen praktisk på.

Relateret: Lær om at være dataforsker

Agronomens ansvar

Agronomer kan specialisere sig inden for flere forskellige områder, herunder afgrødeforvaltning, jord- og vandbevarelse, bæredygtig udvikling og forskning. En agronoms specifikke opgaver vil variere afhængigt af jobtitel, men de fleste kan forvente at:

 • Udfør afgrødeforsøg i et laboratorium
 • Mød landmændene for at diskutere mulige bedriftsforbedringer
 • Samarbejd med andre forskere for at producere ideer til planteudvikling
 • Løs problemer relateret til plantning, høst, opbevaring og distribution
 • Bestem metoder til at beskytte planter mod hårdt vejr eller klima
 • Rejs rundt i landet for at besøge gårde og mødes med deres ejere
 • Præsenter deres forskning på konferencer eller publicer den i tidsskrifter
 • Udvikle ideer til bæredygtige og miljøbevidste landbrugsmetoder
 • Ingeniørmetoder til at bevare og genbruge vand og andre ressourcer

Hvor arbejder agronomer?

Afhængigt af deres studieretning kan agronomer arbejde i flere forskellige miljøer. De fleste agronomer bruger størstedelen af ​​deres tid enten i et laboratorium eller på en gård. En agronoms laboratorium er fyldt med videnskabeligt værktøj og udstyr, jordprøver og levende planter, der bruges til eksperimenter. Agronomer bærer normalt beskyttelsesfrakker, handsker og briller, mens de arbejder i et laboratorium.

Når agronomer besøger en gård, bærer de typisk afslappet tøj, herunder hatte og solbriller, der beskytter dem mod solen. Agronomer undersøger planter i marker, frugtplantager og drivhuse. De rejser måske regelmæssigt for at besøge gårde og mødes med landmænd i forskellige stater eller lande. Efter at have udført både teoretisk og praktisk forskning, kan en agronom inviteres til at præsentere resultaterne af deres arbejde på en videnskabelig eller akademisk konference.

Relateret: Sådan vælger du en karriere

Krav til agronom

Før du fortsætter med at blive agronom, er der et par vigtige krav, du bør overveje. For det første kræves det, at agronomer er formelt uddannet inden for landbruget. De fleste agronomer vælger at forfølge en bachelorgrad i landbrug fra et akkrediteret college eller universitet. Mange programmer inkluderer specifikke kurser om agronomi og agronomisk forskning. Agronomer, der ønsker at specialisere sig i forskning, er normalt forpligtet til at få en kandidatgrad.

Agronomer skal også være fysisk i stand til at rejse og undersøge gårde i en række forskellige miljøer og klimaer. Dette inkluderer evnen til at bøje, knæle og bære lette byrder. Agronomer bør også være dygtige til kommunikation, samarbejde og kritisk tænkning.

Hvordan bliver man agronom

Her er de typiske trin, en aspirerende agronom bør følge for at forfølge denne karriere:

1. Få en bachelorgrad

Det første skridt til at blive agronom er at forfølge en bachelorgrad i landbrug. Gymnasier og universiteter over hele landet tilbyder i klasseværelset og online programmer, der lærer eleverne at identificere og undersøge planter, løse problemer relateret til landbrugsudvikling og udføre videnskabelige eksperimenter og forsøg.

2. Ansøg om en kandidatuddannelse

Dernæst søger de fleste agronomer om og tilmelder sig en kandidatuddannelse. Master of Science grader er særligt gavnlige for agronomer, der er interesserede i forskning eller akademisk verden. Kurser på kandidatniveau i agronomi involverer emner som plantegenetik, biokemi, fysiologi og afgrødeforvaltning.

3. Find en praktikplads

Efter endt uddannelse kan agronomer søge praktikpladser, der giver mulighed for at få praktisk erfaring og mentorskab. Praktikanter kan arbejde for føderale agenturer, landbrugsvirksomheder eller uddannelsesinstitutioner. De fleste praktikophold involverer at arbejde sammen med erfarne agronomer på gårde eller tjene som forskningsassistenter i et laboratorium.

4. Søg job

Efter endt uddannelse og praktik kan agronomer begynde at søge job. Agronomer finder ofte arbejde ved at bruge online jobtavler, branchedatabaser eller uddannelsesnetværk. Agronomer har også brug for et professionelt CV og følgebrev samt anbefalingsbreve fra deres professorer eller tidligere arbejdsgivere.

5. Overvej certificering

Der er tre primære certificeringer, som agronomer kan have: Certified Crop Advisor, Certified Professional Agronomist og Certified Professional Soil Scientist/Classifier. Disse certificeringer kvalificerer agronomer til højere betalte job og viser deres engagement i deres felt. For at opnå certificering skal agronomer opfylde minimumskravene til uddannelse og have to års brancheerfaring. De fleste certificeringsorganisationer beder også agronomer om at deltage i efteruddannelsesprogrammer.

Gennemsnitsløn

En agronom tjener en gennemsnitlig løn på $71.414 om året. Individuelle lønninger varierer afhængigt af ens geografiske placering, uddannelsesbaggrund og certificeringer. En agronom kan tjene lønforhøjelser eller forfremmelser baseret på deres jobpræstation. Disse lønestimater er baseret på 42 lønninger, der er indsendt anonymt til Bonjoures af medarbejdere, og på tidligere og nuværende jobannoncer opslået på Bonjoures inden for de seneste 36 måneder.

Karriereudsigt

Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes agronomer i øjeblikket at nyde gennemsnitlig jobsikkerhed gennem 2028. Jobudsigterne for dimitterende agronomer forventes at være rigelige og varierede inden for forsknings- og udviklingsområdet. Mulighederne i den akademiske verden og uddannelse kan dog være mere begrænsede.

BLS fastholder, at en karriere som agronom er mere stabil, end mange andre videnskabelige erhverv har været i de senere år. Fødevareproduktion og afgrødeudvikling er begge bæredygtige industrier, der sandsynligvis ikke vil byde på mange fyringer i det kommende årti. Da agronomer arbejder i en række forskellige miljøer, er det også typisk let for dem at udvide deres professionelle netværk og opsøge jobmuligheder.

Faglige organisationer for agronomer

Agronomer kan tilslutte sig flere faglige organisationer og foreninger, herunder:

 • Crop Science Society of America
 • American Society of Plant Biologists
 • American Society of Agronomy
 • Weed Science Society of America

Kurt Laugesen
Kurt Laugesen Agronomi er studiet af jordforvaltning og afgrødeudvikling. Agronomer er dygtige videnskabsmænd, der bruger en række forskellige færdigheder til at forbedre kvaliteten af gårde og afgrøder over hele landet. Hvis du er interesseret i planter eller landbrug, kan det være et givende karrierevalg for dig at blive agronom. I denne artikel diskuterer vi en agronoms jobbeskrivelse, gennemsnitsløn, krav og jobudsigter.