Hvad Betyder Overkvalificeret?

En overkvalificeret kandidat er en person, der besidder et overskud af færdigheder og kvalifikationer, der er nødvendige for et bestemt job. Som en overkvalificeret kandidat overgår du højst sandsynligt en virksomheds forventninger. Når du har meget at tilbyde, betyder det at finde det rigtige job at forstå din profil som kandidat og erkende, hvordan det påvirker din jobsøgning. I denne artikel forklarer vi, hvad det vil sige at være overkvalificeret og forklarer fordele og ulemper ved at være overkvalificeret.

Hvad vil det sige at være overkvalificeret?

Som overkvalificeret kandidat har du flere kompetencer og kvalifikationer, end det er nødvendigt for en given jobrolle. At være en overkvalificeret kandidat betyder, at mens du har en prisværdig grad af viden og erfaring, men en ansættelsesleder kan nogle gange tøve med at ansætte en kandidat, som de anser for at være overkvalificeret, af frygt for at de vil forlade stillingen til et andet job, der passer bedre til dem. eller at lønforventningerne vil ligge uden for stillingens rammer.

Relateret: 11 grunde til, at du ikke bliver ansat (og hvad man skal gøre ved det)

Fordele ved at være overkvalificeret

Der er flere fordele ved at være overkvalificeret. Jo flere kvalifikationer du har som kandidat, jo mere har du at tilbyde virksomheden. Medarbejdere værdsætter en bred vifte og mængde af ekspertise.

Som en overkvalificeret kandidat demonstrerer du, at du har arbejdet hårdt for at opnå omfattende træning og uddannelse. Overvej følgende fordele ved at være overkvalificeret, og hvordan det hjælper dig i jobsøgningen:

Du ser professionel ud

Når du er overkvalificeret, antager folk, at du har en masse erfaring. Professionalisme høster respekt og beundring fra dine kolleger. Du fremstår desuden som rutineret og sikker i din rolle. Overskuddet af kvalifikationer tiltrækker ofte positiv opmærksomhed fra ansættelse af medarbejdere og medarbejdere.

Fremtidige stillinger er mulige

Med et stort kvalifikationssæt er det mere sandsynligt, at virksomheder overvejer dig for fremtidige muligheder i virksomheden, fordi ledere finder overkvalificerede kandidater alsidige med en evne til at tilpasse sig adskillige stillinger. Muligheden for at avancere i virksomheden giver dig en chance for at lære mere og anvende det, du lærte i din første rolle, til fremtidige ansvarsområder.

Du er forberedt

Som en overkvalificeret kandidat er du parat til at påtage dig jobansvar på grund af din erfaring med at tjene i mange roller. Du vil højst sandsynligt kræve meget mindre træning, hvilket sparer virksomheden penge og tid til at forberede dig til dit job. Som et resultat begynder du at arbejde meget hurtigere og forstår koncepter hurtigere.

Kampagner kan blive tilbudt

Selvom det måske ikke er almindeligt, gør dit niveau af ekspertise kampagner mere sandsynlige for dig. En forfremmelse er en lønstigning eller et tilbud til en nyere, mere avanceret virksomhedsrolle. Kampagner ser godt ud på et CV, og de opfordrer dig også til at blive hos virksomheden.

Du underviser andre medarbejdere

De mange forskellige kvaliteter, du har, er et aktiv for en virksomhed. Du kan hjælpe andre medarbejdere ved at lære dem det, du ved, og hjælpe dem med at træne. Denne form for oplevelse øger din tillid til det, du allerede ved, og styrker de færdigheder, du besidder. Virksomheder værdsætter dit unikke perspektiv og mængden af ​​viden, du har at bidrage med.

Relateret: Hvad er on-the-job træning?

Ulemper ved at være overkvalificeret

At erhverve mærket at være overkvalificeret kan indebære en imponerende baggrund, men det kan også begrænse dine jobmuligheder, hvis du ikke skræddersy dit CV til at passe til jobbeskrivelsen. At være overkvalificeret kan betyde ekstra arbejde fra din side for at finde det job, der passer bedst til dine færdigheder. Dette merarbejde er direkte relateret til de jobtyper, du søger, og den type kandidat, du er.

At forstå, hvorfor en arbejdsgiver måske ikke ansætter dig, er en fantastisk måde at lære om dig selv som kandidat og bedre markedsføre dig selv som professionel. Overvej følgende ulemper ved at være overkvalificeret for bedst muligt at forberede dig på potentielle spørgsmål eller bekymringer fra en ansættelsesleder:

Ledelsen har mindre ekspertise

Som en overkvalificeret kandidat tilbyder du en masse ekspertise til en virksomhed. Dette betyder dog ikke, at andre medarbejdere har samme mængde kvalifikationer som dig. Som et resultat kan en ansættelseschef være tøvende med at ansætte dig, fordi der kun er så meget, du kan lære af ledelsen. Arbejdsgivere foretrækker måske, at job er en lærerig oplevelse, og at dine undervisere ved mere end dig. Ellers vil du måske ikke få nævneværdig gavn af jobmuligheden.

Virksomheden har ikke råd til at betale dig

Et vist niveau af ekspertise foreslår en bestemt løn. Denne forventning er helt naturlig, i betragtning af at jo flere kvalifikationer du har, jo mere løn får du som medarbejder. Virksomheder forstår og respekterer denne tilgang til løn. Når du er en overkvalificeret kandidat, ved arbejdsgiveren, at du fortjener en vis kompensation. Det er dog ikke alle virksomheder, der har disse midler. Som følge heraf ansætter de dig muligvis ikke af hensyn til din løn.

Ansættelseschefen er bange for uinteresse

Som en overkvalificeret kandidat forstår ansættelseschefen, at du har stor erfaring med at tjene i flere spændende roller. Arbejdsgiveren erkender muligvis, at du ikke vil anvende alle dine kvalifikationer på deres job. I stedet kan du måske udføre lettere eller mere gentagne arbejde, der er mindre tillokkende. De kan vælge at søge en kandidat, der forbliver interesseret på grund af de nye træningserfaringer, som virksomheden kan tilbyde.

Der er en bekymring, du vil forlade

Arbejdsgiveren ønsker måske ikke at ansætte en overkvalificeret, fordi de forstår potentialet i, at du vil forlade virksomheden, når en bedre mulighed opstår. Når en virksomhed ansætter en medarbejder, investerer de tid, energi og penge i dem. Fra uddannelse til udbetaling af din løn er den ideelle situation, at du bliver i virksomheden i lang tid. Men en virksomhed anerkender roller, der ikke er så interessante eller højt betalende, hvilket øger potentialet for, at du forlader.

Relateret: FAQ: Hvor mange job skal jeg ansøge om?

Tips til at søge job, når du er overkvalificeret

At søge job som en overkvalificeret kandidat kræver yderligere forklaring og forberedelse. Overvej følgende tips, når du søger job:

Skræddersy dit CV

Skræddersy dit CV, så det passer til jobbeskrivelsen. Skab fokus på de erfaringer, der er relevante for opslaget, og læg vægt på roller, der ligner det aktuelle job af interesse. Hold dit CV enkelt og brug et kortfattet sprog til at forklare hvert jobs ansvar.

Forklar dig selv

Forklar i dit følgebrev eller under din samtale, hvorfor du er interesseret i denne stilling som en overkvalificeret kandidat. Vær ærlig og del med ansættelseschefen, hvordan du mener, at ansættelsen vil gavne virksomheden og dig som professionel.

Relateret: Følgebrev gør og ikke må

Understreg din interesse

Understreg din interesse for virksomheden og del med ansættelseschefen, at dette job er en prioritet for dig. Forklar, at uanset hvor kvalificeret du er, er det værd at arbejde for netop denne virksomhed i enhver rolle. At vise din passion for virksomhedens mission afspejler dit engagement og åbenhed.

Forbliv ydmyg

Både du og den ansættelsesansvarlige kender til dine omfattende kvalifikationer. Forbliv ydmyg ved at anerkende dine evner, men fokusere på muligheden i stedet. Denne holdning er ikke kun attraktiv hos en kandidat, men den viser også din vilje til at påtage sig et velkendt ansvar og potentielt mindre udfordrende arbejde.

Ansøg uanset

Selvom du er overkvalificeret, ved du aldrig, om en ansættelseschef kan finde dig som en stor fordel for deres virksomhed. Hvis du oplever, at du gerne vil arbejde for en bestemt rolle, så åben dig selv for muligheden for at søge mange job. Når du ansøger en overkvalificeret kandidat, hjælper du måske en virksomhed med at indse, at dine færdigheder matcher dens behov.

Jonas Hviid
Jonas Hviid En overkvalificeret kandidat er en person, der besidder et overskud af færdigheder og kvalifikationer, der er nødvendige for et bestemt job. Som en overkvalificeret kandidat overgår du højst sandsynligt en virksomheds forventninger. Når du har meget at tilbyde, betyder det at finde det rigtige job at forstå din profil som kandidat og erkende, hvordan det påvirker din jobsøgning. I denne artikel forklarer vi, hvad det vil sige at være overkvalificeret og forklarer fordele og ulemper ved at være overkvalificeret.