Hurtigste RN-program Og Alternative Uddannelsesmuligheder

Registrerede sygeplejersker, eller RN'er, yder patientpleje, uddanner yngre sygeplejersker og leverer offentlige sundhedsuddannelsestjenester på sundhedsfaciliteter. At blive en registreret sygeplejerske kræver at have den nødvendige uddannelse og kvalifikationer og opfylde licenskrav. At kende de hurtigste RN-programmer kan hjælpe dig med at fuldføre din uddannelse hurtigt, spare penge og sætte gang i din karriere som registreret sygeplejerske. I denne artikel diskuterer vi de hurtigste registrerede sygeplejerskeprogrammer og alternativer at overveje.

Hvad er det hurtigste RN-program?

Der er flere veje til at gennemføre et RN-program inden for en kort periode. En af de hurtigste er dog en uddannet sygeplejerske. En sygeplejerskeuddannelse varer typisk to til tre år, men fuldtidsstuderende kan ofte gennemføre disse uddannelser inden for et år. Diplomprogrammer lærer eleverne det grundlæggende, der kræves for at få en registreret sygeplejerskelicens. Du vil lære de grundlæggende sygeplejekurser og gennemføre de nødvendige overvågede kliniske timer.

Den korte varighed betyder, at kandidater fra RN-diplomuddannelser typisk gennemfører deres programmer hurtigere end andre studerende. De har dog muligvis ikke de samme karrieremuligheder som sygeplejersker med en associeret grad eller bachelorgrad. Hvis du er ivrig efter at starte en registreret sygeplejekarriere, kan det være den hurtigste vej til at nå dine mål at vælge et eksamensbevis fra en velrenommeret institution. Klinisk praksis, grundlæggende farmakologi, sygeplejeinformatik og elementer af patientbehandling er nogle af de grundlæggende sygeplejekurser, du vil lære på en diplomuddannelse.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske

Hvad er fordelene ved et RN-diplomprogram?

Her er nogle fordele ved et RN-diplomprogram:

Hurtig afslutning

En af de største fordele ved et RN-diplomprogram er, at det giver studerende mulighed for at afslutte deres studier på kortest mulig tid. Afhængigt af institutionen kan RN-eksamensbeviser tage op til to til tre år, men mange giver studerende mulighed for at fremskynde deres studier og gennemføre programmet inden for et år eller om 15 måneder. Også mange sygeplejerskediplomer finder sted på hospitaler, så fokus er på at give de studerende den centrale kliniske praksis og patientplejeekspertise, de har brug for for at arbejde i indgangssygeplejersker.

Berettigelse til licens

Når du har afsluttet dit diplomuddannelse, er du berettiget til at skrive sygeplejerskelicenseksamenen, som giver dig mulighed for at praktisere som registreret sygeplejerske. Nogle stater kræver dog, at sygeplejersker med eksamensbeviser får en grad inden for 10 år efter licensudstedelse for at beholde deres RN-licens. Det betyder, at det er vigtigt at forberede sig på at tilmelde dig enten en associeret eller bacheloruddannelse i sygepleje, når du har afsluttet dit eksamensbevis og fået din registrerede sygeplejerskelicens.

Læs mere: Komplet guide til sygeplejerskekvalifikationerne

Overkommelighed

Registrerede sygeplejerske eksamensbeviser er typisk billigere end grader. Det betyder, at du kan læse til uddannet sygeplejerske uden at pådrage dig stor studiegæld. Da hospitaler tilbyder disse programmer, har de også en tendens til at have lavere administrative omkostninger, så du kan gennemføre dit program med minimal økonomisk stress.

Praktisk viden

RN diplomuddannelser er praktisk-tunge, fordi de fleste af dem finder sted på et hospital. Disse programmer giver de studerende en bred vifte af muligheder for at få praktisk erfaring med klinisk og patientbehandling. Dette kan være værdifuldt, når de praktiserer som sygeplejersker.

Lettere gradsovergang

Studerende, der vælger RN-diplomuddannelser, gennemfører ikke college-kurser. Selvom det betyder, at de ikke har nogen merit at overføre til en sygeplejerskeuddannelse, gør det deres program hurtigere til at forfølge brancheerfaring hurtigere. Dette kan også give dem de ressourcer eller tid, de har brug for til at forfølge en uddannelse.

Hurtig karriereindgang

Sygeplejerskeuddannelserne er korte og omfattende. Det betyder, at kandidater hurtigt kan starte deres professionelle karriere som registrerede sygeplejersker. Disse programmer giver al den praktiske og teoretiske viden og færdigheder, som studerende har brug for for at udføre på jobbet.

Relateret: Sådan bliver du en registreret sygeplejerske: Karrierevejledning og krav

Andre RN uddannelsesmuligheder

Hvis du ikke ønsker at forfølge en registreret sygeplejerskediplom, er her andre uddannelsesveje til at få din kvalifikation:

Associate degree in nursing (ADN) program

Associate nursing-uddannelsen er en anden mulighed for folk, der ønsker at afslutte deres studier inden for en kort periode, da de fleste mennesker gennemfører en associate-grad i sygeplejeprogrammet inden for to til tre år. Kandidater, der har opnået dobbelte point i gymnasiet eller allerede har en autoriseret erhvervssygeplejerskekvalifikation, kan endda gennemføre programmet på mindre end to år. Programmet forbereder dig til at gennemføre National Council Licensing Examination for Registrerede Sygeplejersker (NCLEX-RN).

Traditionel bachelor i sygeplejerskeuddannelsen

En traditionel bachelor i sygeplejerskeuddannelsen tager typisk omkring fire år at gennemføre. Det er højere end et diplom og associeret grad, og det kan give flere karriere- og indtjeningsmuligheder, såsom sygeplejerskeledelse og andre lederroller i sundhedssektoren. Det er værd at bemærke, at sygeplejersker, der allerede har et diplom eller ADN i sygepleje, muligvis kan overføre nogle af deres meritter til et BSN-program, som giver dem mulighed for at gennemføre uddannelsen på kortere tid.

Relateret: Din guide til registrerede sygeplejeprogrammer

Accelereret bachelor of science in nursing (ABSN) program

Du kan også fremskynde din RN-kvalifikation, hvis du har en bachelorgrad i en ikke-sygeplejefaglig disciplin ved at gå ind i et ABSN-program. I accelererede programmer springer eleverne over generelle uddannelsesprogrammer, hvilket giver dem mulighed for at fokusere på centrale sygeplejekurser og -uddannelser. Nogle ABSN-programmer giver også studerende mulighed for at arbejde hen imod en kandidatgrad i sygepleje.

Disse programmer er typisk omfattende og kræver en masse engagement for at dække kurser og klinisk praksis på så lidt som 12 måneder. De fleste mennesker gennemfører disse accelererede programmer inden for to til tre år. Det kan dog afhænge af, om du er fuldtids- eller deltidsstuderende.

Bridge BSN-programmer

Hvis du allerede har en sygeplejerskeuddannelse, såsom autoriseret praktisk sygeplejerske eller autoriseret erhvervssygeplejerskeuddannelse, er en bridge-bachelor i sygeplejerskeuddannelsen en hurtig måde at opnå en RN-sygeplejerskegrad på. Studerende med en associeret grad i sygepleje samt paramedicinere og sundhedsteknikere kan også bruge denne del til at blive fuld sygeplejerskegradholdere. Bridge BSN-programmer varer typisk to et halvt til tre år. Nogle studerende kan dog opgradere hurtigere afhængigt af institutionen, og om de studerer på deltid eller fuld tid.

Tonny Munk
Tonny Munk Registrerede sygeplejersker, eller RN'er, yder patientpleje, uddanner yngre sygeplejersker og leverer offentlige sundhedsuddannelsestjenester på sundhedsfaciliteter. At blive en registreret sygeplejerske kræver at have den nødvendige uddannelse og kvalifikationer og opfylde licenskrav. At kende de hurtigste RN-programmer kan hjælpe dig med at fuldføre din uddannelse hurtigt, spare penge og sætte gang i din karriere som registreret sygeplejerske. I denne artikel diskuterer vi de hurtigste registrerede sygeplejerskeprogrammer og alternativer at overveje.