Hospitalist Vs. Internist: Hvad Er Forskellen?

Hospitalist Vs. Internist: Hvad Er Forskellen?

Hospitalister og internister er læger, der tager sig af deres patienter ved at evaluere deres bekymringer, diagnosticere deres tilstande og levere behandlingsplaner for at hjælpe med at forbedre eller vedligeholde deres helbred. Selvom disse to typer læger har lignende job, har de også vigtige forskelle, der adskiller dem fra hinanden. At forstå forskellene mellem en hospitalist og en internist kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken stilling der passer til dine karrieremål. I denne artikel diskuterer vi, hvad en hospitalist er, hvad en internist er og forskellene mellem dem.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvilken hovedfag for læger skal du vælge?

Hvad er en hospitalist?

En hospitalist er en læge, der behandler hospitalspatienter. De typer af tjenester og behandlinger, de giver, afhænger af deres speciale. Hospitalister omfatter enhver læge, der kun arbejder på et hospital i stedet for at opretholde en separat praksis. De fleste hospitalister er specialiserede i intern medicin, men andre praksisområder omfatter:

 • Obstetrik og gynækologi
 • Kardiologi
 • Pulmonologi
 • Nefrologi
 • Ortopædi

Mens skadestuelæger sørger for patienter, der har brug for akut lægehjælp, behandler hospitalslæger patienter, der bliver indlagt på hospitalet, kendt som indlagte patienter. En hospitalist kan bestille diagnostiske tests, ordinere medicin og overvåge patientens helbred for at bestemme behandlingsplaner. Nogle gange kan en patients egen læge besøge dem på hospitalet for at behandle dem. Men læger, der har privat praksis, har også patienter at tage sig af på deres kontorer, så hospitalister yder behandling i mellemtiden.

Relateret: 41 Hospitalsjob

Hvad er en internist?

En internist er en læge, der er specialiseret i intern medicin eller forebyggelse, diagnosticering og behandling af indre sygdom. Hospitalslæger har ofte specialiseret sig i intern medicin, men læger, der arbejder som internister, har andre job end hospitalslæger. Mens de kan dele lignende opgaver, behandler internister patienter i ambulante omgivelser, såsom lægekontorer. De kan også besøge deres patienter på hospitalet, når det er nødvendigt, men det meste af deres arbejde foregår i en privat praksis. Typer af medicinske tilstande, som internister diagnosticerer, behandler og overvåger omfatter:

 • Hjerte sygdom
 • Diabetes
 • Højt blodtryk
 • Højt kolesteroltal
 • Fedme
 • Lungesygdom

Internister udvikler ofte langsigtede relationer med deres patienter, og nogle behandler dem i løbet af hele deres voksne liv. De yder løbende patientbehandling før, under og efter en patient bliver indlagt på et hospital. Patienter, der ser internists, besøger dem til opfølgende behandling efter frigivelse fra hospitalet, og deres internist hjælper dem med at udvikle en plejeplan baseret på nydiagnosticerede tilstande og andre ændringer i deres helbred.

Relateret: Sådan bliver du en intern læge

Forskelle mellem en hospitalist vs. en internist

Hospitalister og internister deler mange ligheder, men de har også markante forskelle. Hvis du overvejer en karriere som hospitalist eller internist, kan udforskning af disse forskelle hjælpe dig med at visualisere begge positioner og vælge den, der passer til dine mål og præferencer. Her er de primære forskelle mellem en hospitalist og en internist:

Primære arbejdsopgaver

En hospitalists primære jobopgaver afhænger af deres speciale. For eksempel passer en obstetrisk hospitalslæge en vordende mor, mens en intern medicin diagnosticerer og behandler en række tilstande baseret på patientens behov. Interne medicin hospitalister og internists specialiserer sig i det samme område af medicin, men hospitalists behandler patienter på kort sigt, mens internists yder regelmæssig pleje til en patient i indlagte og ambulante omgivelser. Hospitalslæger har den vigtige rolle at tage sig af patienter, når deres internist håndterer ambulante bekymringer, eller hvis patienten endnu ikke har valgt en internist.

Relateret: Færdigheder, som enhver læge har brug for: Definition og eksempler

Gennemsnitlige lønninger

Hospitalslæger og internister tjener begge over gennemsnittet i forhold til mange andre typer læger. Den gennemsnitlige nationale løn for læger af alle slags i USA er $246.194 om året. Hospitalslæger i USA tjener i gennemsnit $268.960 om året, mens interne læger tjener $273.511 om året i gennemsnit. Internister og hospitalslæger, der arbejder med intern medicin, har næsten de samme uddannelseskrav, mens hospitalister, der er specialiseret i andre områder, kan have forskellig uddannelsesbaggrund. Lønningerne varierer efter uddannelse, speciale, region og arbejdsgiver.

Relateret: De 30 højest betalte typer læger

Arbejdsplaner

Hospitalister har normalt varierede tidsplaner baseret på størrelsen af ​​de hospitaler, de arbejder på, og antallet af patienter, de behandler dagligt. Hospitaler opererer 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, så mange hospitalister arbejder weekender, aften- eller nathold og helligdage. De kan have sat fridage, eller deres tidsplan kan variere fra uge til uge afhængigt af hospitalets patientpopulation. Som privatpraktiserende læger har internisterne typisk et mere fast skema end hospitalslæger med weekender, aftener og fridage. Selvom nogle internister ser deres patienter på hospitalet uden for kontortiden.

Arbejdsmiljøer

Hospitalister arbejder udelukkende på hospitaler, så de behandler kun patienter i indlagte rammer. Selvom de måske har nogle patienter, der frekventerer hospitalet, behandler de de fleste patienter i en kort periode og løser de umiddelbare problemer, der bragte patienten til hospitalet. Hospitalslæger henviser til patientens lægejournaler for at bestemme passende behandlingsforanstaltninger og henviser patienten til en internist ved frigivelse for at fortsætte med at modtage pleje. Internister bruger det meste af deres tid på at behandle patienter i ambulante omgivelser såsom lægekontorer, men de besøger nogle gange deres etablerede patienter på hospitalet for at behandle dem.

Patientdemografi

Både hospitalister og internister behandler mennesker af alle køn, men alderen på deres patienter kan variere. Internister behandler kun voksne patienter. Unge voksne, der overskrider aldersgrænsen for at se en børnelæge, kan begynde at se en internlæge for generel lægebehandling og fortsætte med at arbejde med den samme læge gennem hver fase af deres voksne liv. Hospitalslæger, der er specialiseret i intern medicin, behandler også kun voksne patienter, men dem, der arbejder inden for forskellige områder af medicin, ser patienter i forskellige aldre. For eksempel behandler en pædiatrisk hospitalslæge kun patienter under 18 år.

Behandlingsmål

Selvom hospitalslæger har mange af de samme pligter og kompetencer som internists, involverer arbejdet på et hospital en anden plejedynamik end at arbejde på et lægekontor. Hospitalister møder nye patienter med forskellige bekymringer hver dag, og de kan stå over for sjældne eller uventede bekymringer, som de skal behandle hurtigt og præcist. Deres mål er at forbedre og vedligeholde sundheden på et helt hospital eller hospitalsafdeling. Internister dykker dybere ned i almindelige patienters omfattende sygehistorie. Deres mål er at bestemme pleje- og behandlingstiltag på et mere personligt grundlag.

Philip Laugesen
Philip Laugesen Hospitalister og internister er læger, der tager sig af deres patienter ved at evaluere deres bekymringer, diagnosticere deres tilstande og levere behandlingsplaner for at hjælpe med at forbedre eller vedligeholde deres helbred. Selvom disse to typer læger har lignende job, har de også vigtige forskelle, der adskiller dem fra hinanden. At forstå forskellene mellem en hospitalist og en internist kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken stilling der passer til dine karrieremål. I denne artikel diskuterer vi, hvad en hospitalist er, hvad en internist er og forskellene mellem dem.