Højtlønnede Lægejob, Du Kan Udføre Med Lidt Skolegang

Højtlønnede Lægejob, Du Kan Udføre Med Lidt Skolegang

En karriere inden for det medicinske område kan være en givende oplevelse, uanset hvilken rolle du arbejder i. Hvis du er interesseret i at starte en karriere inden for det medicinske område, men gerne vil i en stilling så hurtigt som muligt, er der flere jobmuligheder, som kræver så lidt som to til tre års skolegang.

Du skal stadig deltage i en form for træning for mange af disse karrierer på startniveau, men du kan komme ind i mange af disse stillinger om to år eller mindre. I denne artikel vil vi udforske 22 højtlønnede lægejob, der kræver lidt skolegang.

22 højtlønnede lægejob, der kræver lidt skolegang

Mange tilgængelige medicinske job kan kræve så lidt som en associeret grad eller uddannelsesbevis, og du kan vælge at fremme din karriere ved at fortsætte din uddannelse og opnå en bachelor- eller kandidatgrad inden for dit felt. Derudover betaler nogle jobs timepriser, mens andre betaler en årsløn. Når man beregner timeløn i henhold til en 40-timers arbejdsuge og 52 lønsedler om året, giver mange af disse jobs en betydelig indkomst for lidt skolegang. Følgende 22 lægejob kan tilbyde højere løn, og du kan få dine legitimationsoplysninger på så lidt som to til tre år eller mindre:

1. Lægeassistent

National gennemsnitsløn: $36.068 om året

Primære opgaver: Lægeassistenter arbejder under opsyn af læger og er normalt det første kontaktpunkt for patienter, der kommer ind på lægekontoret og eksamenslokalet. De registrerer patienters sygehistorie, vitale tegn og dokumenterer symptomer og patientbekymringer for den behandlende læge. Du kan starte din karriere som lægeassistent med et certifikat og statslicens, eller du kan opnå en associeret grad.

Relateret: Lær om at være lægeassistent

2. Tandlægeassistent

National gennemsnitsløn: $36.524 om året

Primære opgaver: En tandlægeassistent er ansvarlig for en kombination af tandlæge- og administrative opgaver, herunder udarbejdelse og vedligeholdelse af tandlægers værktøjer, tilrettelæggelse af patientjournaler og planlægning af tider. Du kan blive tandlægeassistent ved at gennemføre et uddannelsesprogram og opnå statslicens eller certificering.

Relateret: Lær om at være tandlægeassistent

3. Flebotomitekniker

National gennemsnitsløn: $37.356 om året

Primære opgaver: En flebotomitekniker, blot kendt som en flebotomist, er en læge, der er ansvarlig for at udtage patienters blod til laboratorieprøver, bloddonationer og intravenøse indsættelser. Flebotomiteknikere er uddannet og dygtige til sikker udtagning af blod og plasma og arbejder med patienter på hospitaler, diagnostiske centre, blodbanker og andre sundhedsmiljøer. Du kan komme ind i dette felt med træning på arbejdspladsen og et certifikat.

Relateret: Lær om at være en Phlebotomist

4. Emergency medicinsk tekniker (EMT)

National gennemsnitsløn: $39.656 om året

Primære opgaver: Emergency medicinske teknikere (EMT'er) er ansvarlige for at reagere på nødopkald 911 og yde akut medicinsk assistance til patienter i nød. De kan komme til patienter i nødsituationer, der kræver førstehjælp og livsstøtte til at tage sig af tilskadekomne, syge eller døende patienter. Du kan blive en EMT med så lidt som et certifikat i akut medicinsk behandling eller paramedicinere.

Relateret: Hvad er en Emergency Medical Technician (EMT)?

5. Klinisk laborant

National gennemsnitsløn: $44.574 om året

Primære opgaver: En klinisk laborant eller medicinsk laboratorietekniker udfører tests og analyserer prøver som kropsvæsker, væv og andre prøver. Laboratorieteknikere arbejder almindeligvis i diagnostiske centre, hospitaler og medicinske laboratorier. Du kan komme i gang på denne karrierevej med en associeret grad.

Relateret: Lær om at være laborant

6. Medicinsk kodningsspecialist

National gennemsnitsløn: $45.947 om året

Primære opgaver: En medicinsk kodningsspecialist arbejder inden for faktureringsafdelingen i medicinske organisationer som hospitaler, plejehjem, rehabiliteringsfaciliteter og andre sundhedsmiljøer. De er ansvarlige for at klassificere og dokumentere diagnoser, behandlinger og procedurer for fakturering og refusion fra sygeforsikringsselskaber. Du kan blive certificeret kodningsspecialist (CCS) ved at gennemføre et uddannelsesprogram og opnå certificering.

Relateret: Lær om at være en medicinsk koder

7. Sundhedsinformationstekniker (HIT)

National gennemsnitsløn: $47.861 om året

Primære opgaver: Sundhedsinformationsteknikere (HIT'er) administrerer og organiserer sundheds- og medicinske data ved at sikre nøjagtigheden, tilgængeligheden, kvaliteten og sikkerheden af ​​medicinsk information i digitale systemer og på tryk. HIT'er arbejder almindeligvis på hospitaler, klinikker, plejehjem og andre sundhedsfaciliteter for at strømline organiseringen og vedligeholdelsen af ​​vigtige sundhedsdata. Du kan gå ind i dette felt med en associeret grad, men mange arbejdsgivere opfordrer til en bachelorgrad.

8. Fysioterapeutassistent (PTA)

National gennemsnitsløn: $48.505 om året

Primære opgaver: Fysioterapiassistenter (PTA'er) arbejder under direkte opsyn af en autoriseret fysioterapeut for at behandle patienter gennem massage, motion, bevægelse, balance og yderligere terapeutiske bevægelsesbaserede tilgange. PTA'er arbejder med patienter for at planlægge og overvåge behandlingsplaner, evaluere resultater og dokumentere deres fremskridt. Du kan komme i gang som PTA med en associeret uddannelse.

Relateret: Lær om at være fysioterapiassistent

9. Licenseret praktisk sygeplejerske (LPN)

National gennemsnitsløn: $52.270 om året

Primære opgaver: Licenserede praktiske sygeplejersker (LPN'er) bistår og støtter patienter ved at registrere og overvåge deres vitale tegn, yde basal pleje til patienter som at administrere medicin, hjælpe patienter med påklædning, assistere ved flytning af patienter og sørge for andre fornødenheder. Du kan blive en LPN ved at deltage i et akkrediteret træningsprogram og opnå din certificering.

Relateret: Lær om at være en autoriseret praktisk sygeplejerske (LPN)

10. Ernæringsekspert

National gennemsnitsløn: $53.039 om året

Primære opgaver: Ernæringseksperter er mad- og kosteksperter og hjælper en række patienter med at planlægge og indarbejde sundere spisevaner for at understøtte sundhed og velvære. Ernæringseksperter kan arbejde med patienter med specifikke ernærings- og diætbehov, såsom diabetes, fødevareallergier og andre tilstande, der kræver en ernæringseksperts ekspertise til at planlægge med omhu. Du kan blive ernæringsekspert med en associeret uddannelse.

Relateret: Lær om at være ernæringsekspert

11. Certificeret ergoterapiassistent (COTA)

National gennemsnitsløn: $60.507 om året

Primære opgaver: Certificerede ergoterapiassistenter (COTA'er) arbejder med patienter for at udvikle en plan for restitution, forbedring og styrkelse af bevægelse. En COTA arbejder typisk i rehabiliteringsmiljøer for at hjælpe patienter med at forbedre deres bevægelsesområde, så de kan udføre daglige arbejdsopgaver som at løfte, trække, gribe og skubbe. Bliv ergoterapeutassistent ved at opnå en associeret grad.

Relateret: Lær om at være ergoterapiassistent

12. Nuklearmedicinsk teknolog

National gennemsnitsløn: $62.524 om året

Primære opgaver: En nuklearmedicinsk teknolog er ansvarlig for klargøring og administration af radioaktiv medicin for at udføre billedscanning på patienter for at se unormale områder af kroppen. Nuklearmedicinske teknikere betjener også det billeddannende udstyr, de bruger til at vurdere unormale områder i kroppen på patienter, der kan have kræft, tumorer eller andre ondartede tilstande. For at blive nuklearmedicinsk teknolog skal du have en associeret grad.

13. Kirurgisk tekniker

National gennemsnitsløn: $62.649 om året

Primære opgaver: Kirurgiske teknikere forbereder og transporterer patienter til operation og medicinske procedurer og assisterer operationskirurger under procedurer. Kirurgiske teknikere kan forberede og vedligeholde kirurgisk udstyr og værktøjer og støtte patienter i bedring og post-operation. Kom i gang med dette karriereområde med et certifikat for færdiggørelse af et akkrediteret kirurgisk teknikerprogram eller en associeret grad.

Relateret: Lær om at være kirurgisk tekniker

14. Radiologisk teknolog

National gennemsnitsløn: $65.020 om året

Primære opgaver: En røntgenteknolog eller røntgentekniker udfører diagnostiske og billeddiagnostiske procedurer ved hjælp af røntgenudstyr. Almindeligvis bruger radiologiske teknologer røntgenudstyr og -maskiner, udstyr til magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) og computertomografi (CT) scanningsudstyr. Du kan forfølge en karriere som røntgentekniker med så lidt som et certifikat for afslutning af et akkrediteret radiologisk studieprogram, eller du kan forfølge en associeret grad, som kan hjælpe dig med at sætte dig op til fremtidig avancement inden for området.

Relateret: Lær om at være radiologisk teknolog

15. Cytoteknolog

National gennemsnitsløn: $66.563 om året

Primære opgaver: Cytoteknologer studerer celler og cellulære abnormiteter og anomalier i laboratoriemiljø. De undersøger almindeligvis menneskelige celler under et mikroskop for at identificere, om celler er unormale, såsom kræftceller, infektioner og andre cellulære reaktioner. Du kan komme ind i feltet med en bachelorgrad, selvom mange arbejdsgivere opfordrer cytoteknologer til at forfølge en kandidatgrad for at fremme deres karriere.

16. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $67.350 om året

Primære opgaver: Registrerede sygeplejersker (RN'er) arbejder sammen med læger for at yde behandling til patienter til en bred vifte af medicinske formål. RN'er kan udføre en række opgaver, herunder at administrere medicin, overvåge patientprocedurer og behandling, uddanne patienter og deres familier og arbejde med læger under rutinemæssige undersøgelser. RN'er arbejder i en række medicinske omgivelser og specialiserer sig ofte i forskellige medicinske discipliner som pædiatri, onkologi eller gynækologi. Du kan blive en RN med en associeret grad og din statslicens.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

17. Sundhedstjenesteadministrator

National gennemsnitsløn: $71.486 om året

Primære opgaver: Sundhedstjenesteadministratorer er ansvarlige for at føre tilsyn med personale- og forretningsbehovene på klinikker, hospitaler, afvænningsfaciliteter, plejehjem og andre sundhedsorganisationer. Sundhedstjenesteadministratorer har typisk fireårige grader i sundhedsvæsenet eller erhvervslivet, men hvis du opnår din RN-certificering og er interesseret i sundhedsadministration, er der mange accelererede programmer tilgængelige, som kan hjælpe dig med at komme videre på så lidt som et år.

Relateret: Lær om at være sundhedsadministrator

18. Tandplejer

National gennemsnitsløn: $79.456 om året

Primære opgaver: En tandplejer arbejder under opsyn af en tandlæge for at yde forebyggende mundpleje til patienter. De udfører rutinerensninger, undersøgelser og evalueringer for at vurdere patienters tænder for tegn på tandkødsbetændelse, tandkødssygdomme og andre mundsundhedsproblemer. Ligesom andre sundhedsjob på denne liste kræver tandplejere en associeret grad for at komme ind i feltet.

Relateret: Lær om at være tandplejer

19. Assistent i sygepleje

National gennemsnitsløn: $90.577 om året

Primære opgaver: Assistenter i sygepleje (AIN) arbejder med RN'er og læger for at yde støttetjenester i generelle sundhedsmiljøer som hospitaler og klinikker. Disse medicinske fagfolk udfører en række daglige aktiviteter, der understøtter patienternes behov og almindeligvis dokumenterer patienttilstande, kommunikerer information med medicinsk personale og vedligeholder patientjournaler. Du skal have en associeret uddannelse for at tiltræde denne rolle.

20. Ultrasonograf

National gennemsnitsløn: $91.520 om året

Primære opgaver: En ultrasonograf eller ultralydstekniker bruger udstyr, der udsender højfrekvente lydbølger, der genererer et billede af indre organer. Ultralydsteknologi hjælper læger med at diagnosticere og evaluere mange forskellige typer tilstande, herunder hjertesygdomme og kræft. En ultralydsgraf bruger også ultralydsudstyr til at hjælpe vordende mødre med at overvåge deres graviditeter. Du kan komme ind i feltet med en associeret grad eller uddannelsesbevis, afhængigt af din stats krav.

Relateret: Lær om at være ultralydstekniker

21. Lægeassistent

National gennemsnitsløn: $105.627 om året

Primære opgaver: En lægeassistent arbejder under direkte opsyn af en autoriseret læge til at diagnosticere og behandle patienter. De arbejder i private praksisser, klinikker, hospitaler og andre sundhedsmiljøer. Typisk kan du få erfaring som lægeassistent og fremme din karriere med en kandidatgrad for at blive lægeassistent.

Relateret: Lær om at være lægeassistent

22. Stråleterapeut

National gennemsnitsløn: $114.186 om året

Primære opgaver: En stråleterapeut betjener specialiserede maskiner og udstyr, såsom en lineær accelerator, til at administrere koncentrerede strålebehandlinger til en patients tumor eller kræftregion i kroppen. Stråleterapeuter samarbejder med onkologer på hospitaler og klinikker i støtte og pleje af kræftpatienter i kemoterapi. Du starter en entry-level karriere som stråleterapeut med en associeret grad, og ligesom ethvert andet medicinsk område kan du fremme din karriere ved at opnå en kandidatgrad.

Bjarne Thøgersen
Bjarne Thøgersen En karriere inden for det medicinske område kan være en givende oplevelse, uanset hvilken rolle du arbejder i. Hvis du er interesseret i at starte en karriere inden for det medicinske område, men gerne vil i en stilling så hurtigt som muligt, er der flere jobmuligheder, som kræver så lidt som to til tre års skolegang.