Højtlønnede Job Inden For Byggeri, Der Kræver Et Gymnasieeksamensbevis

Højtlønnede Job Inden For Byggeri, Der Kræver Et Gymnasieeksamensbevis

Bygge- og handelsindustrien er vigtige for den overordnede infrastruktur i lokalsamfund, og mange byggeroller har et højt indkomstpotentiale. Hvis du er interesseret i at gå ind i en karriere lige ud af gymnasiet, uden at tage en universitetsgrad eller et fagligt certifikat, tilbyder bygge- og handelsindustrien masser af muligheder, der vil tilbyde beskæftigelse uden nogen videregående uddannelse. Mange roller i disse brancher vil give dig fordelen ved at lære på jobbet, udvikle dine færdigheder og avancere til højere lønniveauer. I denne artikel vil vi udforske 16 højtlønnede job inden for byggeri, som du kan komme ind i med blot dit gymnasiale eksamensbevis.

Relateret: Hvad er de forskellige typer byggejob?

Hvilke typer højtlønnede job i byggeriet kræver kun en gymnasial eksamen?

De fleste begynder- og arbejdsjob i byggeriet har ikke et uddannelseskrav for at begynde at arbejde. Men mange af disse roller starter på et lavere indkomstniveau, og det vil tage mange års erfaring på jobbet at avancere til højtlønnede stillinger, og nogle kan faktisk kræve yderligere uddannelse, formel uddannelse eller lærepladser.

Dette betyder, at det er muligt at komme ind på dit felt og avancere gennem erhvervserfaring eller lærlingeuddannelse, hvor nogle af de højere betalende karriereveje inden for dette felt er:

  • Installation og reparation af gipsplader
  • Erhvervs- og boligmaling
  • Tømrer- og murerarbejde
  • Taglægning, reparation og vedligeholdelse
  • Tungt udstyr og maskindrift
  • Byggevognskørsel og transport
  • Byggeledelse og tilsyn
  • Metalarbejde, fremstilling og svejsning
  • Erhvervs- og boligisolering

Relateret: 12 job i byggeri, der betaler godt

Top byggejobs, som du kan få med en gymnasieeksamen

Følgende liste indeholder højtlønnede jobs inden for byggeri, som du kan få med et minimum af en gymnasieeksamen. Derudover kræver mange af disse roller, at du avancerer til med træning på jobbet og erhvervserfaring. For den mest opdaterede løninformation, følg lønlinkene tilbage til Bonjoures Salaries.

1. Efterbehandler til gipsplader

National gennemsnitsløn: $37.692 om året

Primære opgaver: Gipsplader måler, skærer og tilpasser gipsplader i erhvervs- og boligbyggerier. Disse fagfolk arbejder i byggemiljøer, hvor de installerer og afslutter gipsplader omkring strukturer, herunder mekaniske, bygningsmæssige og dekorative strukturer. Gipspladebehandlere starter typisk som gipspladeophængere i lærlinge- og indgangsroller og avancerer i deres karriere til højere indtjenende stillinger.

2. Murermester

National gennemsnitsløn: $37.734 om året

Primære opgaver: Murere arbejder med beton og cement, mursten og natursten til at bygge strukturer som gangbroer, vægge, grænser, skorstene og hegn. Murere specialiserer sig typisk i et område med murværk, med job som murere, stenhuggere og blokmurere. Entry-level roller i murerarbejde kræver normalt kun en gymnasial eksamen for at starte, og mange murere får erfaring på jobbet gennem læreplads og fremskridt i deres karriere.

3. Isolator

National gennemsnitsløn: $40.330 om året

Primære opgaver: Isolatorer installerer og erstatter materialerne i strukturel isolering, herunder de materialer, der isolerer mekaniske systemer og bygninger. Disse fagfolk fjerner typisk gammel isolering og installerer nye materialer, så de passer ind i vægge og bygningsfuger og rundt om rør og elektriske ledninger. Isolatorer behøver kun et gymnasium for at komme ind i rollen og kan øge deres indtjeningspotentiale ved at udvikle deres færdigheder og opbygge erfaring på jobbet.

4. Metalarbejder

National gennemsnitsløn: $41.830 om året

Primære opgaver: Metalarbejdere reparerer, fremstiller, samler og installerer metalprodukter, herunder metalplader og metalelementer og -materialer. De udfører en bred vifte af projekter, der indeholder metalkomponenter, herunder de metalpladeprodukter, byggeprojekter kræver. Metalarbejdere kan finde beskæftigelsesmuligheder på tværs af en række fag, herunder inden for HVAC, tagdækning og svejsning. Metalarbejdere kan starte i lærepladser på begynderniveau og avancere til højere betalte job og kan endda vælge at være selvstændige.

Relateret: Lær om at være svejser

5. Tagdækker

National gennemsnitsløn: $45.180 om året

Primære opgaver: En tagdækker, eller tagentreprenør, arbejder specifikt med tagkonstruktion. Disse fagfolk installerer, udskifter og reparerer tagene på bygninger og strukturer og bruger materialer som metal, bitumen, stenkulstjære og tagshingles til at udføre en række forskellige tagprojekter, fra simple tagstensreparationer til hele faciliteters tagdækningssystemer. Tagdækkere kan starte jobbet med en gymnasieeksamen og opbygge flere års erfaring for at avancere til ledelsesroller i deres karriere.

6. Malerentreprenør

National gennemsnitsløn: $46.370 om året

Primære opgaver: Malerentreprenører og bolig- og erhvervsmalere maler indvendigt og udvendigt af bygninger. Størrelsen af ​​det projekt, en maler arbejder med, kan variere, fra enfamiliehuse til store virksomhedsbygninger. Professionelle malere er dygtige til at hjælpe kunder med at vælge passende malingsmaterialer, blande farver og forberede området til maling. Malere vil også udfylde og tætne huller og hjørner, fjerne gammel maling og forberede vægge og fodlister til maling.

Relateret: Lær om at være maler

7. Udstyrsoperatør

National gennemsnitsløn: $47.657 om året

Primære opgaver: Udstyrsoperatører arbejder med tungt udstyr og maskiner, kører og betjener entreprenørudstyr som gaffeltrucks, rendegravere, bulldozere, dumpere og hydrauliske lastbilkraner. De bruger og driver denne type udstyr til at understøtte byggeprojekter som bygninger, veje, broer og andre strukturer. Potentielle udstyrsoperatører har brug for en gymnasieeksamen og kan have brug for særlige kommercielle licenser til at køre forskellige maskiner og køretøjer.

Relateret: Lær om at være maskinoperatør

8. Kranfører

National gennemsnitsløn: $48.394 om året

Primære opgaver: Kranførere bruger avanceret maskineri til at flytte, læsse og losse tungt udstyr og materialer fra sted til sted og af trailere og transportkøretøjer. Kraner er nødvendige for at løfte materialer og entreprenørudstyr, der er for tungt til at flytte med andet udstyr eller i vanskelige områder at komme til. Kranførere lærer typisk at bruge disse maskiner, mens de er på jobbet, og opbygger nok erfaring til at udfylde roller som ledende kranfører og endda ledelsesroller.

Relateret: Lær om at være kranfører

9. Jernarbejder

National gennemsnitsløn: $49.331 om året

Primære opgaver: En jernarbejder er ansvarlig for at installere og forstærke strukturelt jern og stål, der understøtter og danner strukturer som vejbaner, bygninger og broer. Jernarbejdere er generelt afhængige af tegninger og andre instruktionsdokumenter til at planlægge og installere jern- og stålprodukter og materialer i strukturelle design- og byggeprojekter. De bruger også specialiserede værktøjer til jernarbejde, herunder metalsakse, fakler, svejsere og stangbukkemaskiner til at forbinde og installere metalprodukter.

10. Tømrer

National gennemsnitsløn: $53.253 om året

Primære opgaver: Tømrere installerer, konstruerer og reparerer rammer og bygningskonstruktioner. De materialer, som tømrere normalt arbejder med, omfatter træ, plast og andre materialer, som tømrere måler, skærer, former og installerer til forskellige bygningsapplikationer som støbning, vinduer, dørrammer og andet inventar. Tømrere inspicerer, reparerer og udskifter også ethvert stel, der er beskadiget og kan påtage sig nogle tilsynsansvar, når de arbejder med andre byggearbejdere.

Relateret: Lær om at være tømrer

11. Byggemester

National gennemsnitsløn: $53.630 om året

Primære opgaver: En byggeleder fører tilsyn med uddannelse, vejledning og tilsyn af byggemandskab og arbejdere under byggeprojekter. Byggeledere overvåger og evaluerer besætningsmedlemmers præstationer, arbejdsindsats og fremskridt og yder assistance og mentorskab for at hjælpe medarbejderne med at udvikle deres færdigheder på jobbet. Byggeledere går normalt videre til denne rolle efter at have brugt noget af deres karriere som byggearbejdere og hjælpere.

Relateret: Lær om at være byggeprojektleder

12. Elevatortekniker

National gennemsnitsløn: $56.761 om året

Primære opgaver: Elevatorteknikere installerer, reparerer og hjælper med at vedligeholde elevatorer i bygninger. De kan også være ansvarlige for konstruktion og montering af elevatorkomponenter. Elevatorteknikere har også ofte specialiseret sig i installation og service af rulletrapper, stolelifte og lignende udstyr, og jobbet kræver kun en gymnasieeksamen for at komme ind. Som elevatortekniker på begynderniveau vil du arbejde i en læreplads for at opbygge din erfaring, viden og færdigheder.

13. Glarmester

National gennemsnitsløn: $59.209 om året

Primære opgaver: En glarmester er en fagmand, der arbejder med forskellige glasprodukter, lige fra isoleringsglas i vinduer til hærdet glas i bankkasser og andre bygninger. I boligmiljøer installerer og udskifter en glarmester glasprodukter, herunder spejle, vinduer og badekar- og brusevægge. Glarmestere opbygger typisk erfaring gennem en læreplads og kan arbejde for private virksomheder eller som selvstændige entreprenører.

Relateret: Hvad er en glarmester? Jobbeskrivelse, løn og krav

14. Byggetilsyn

National gennemsnitsløn: $60.676 om året

Primære opgaver: Byggetilsyn er ansvarlig for at føre tilsyn med hele byggepladser og de byggeaktiviteter, der finder sted på dem. De planlægger, organiserer og leder byggeprojekter og fører tilsyn med entreprenører og besætninger, der udfører arbejdet. Byggeledere er også ansvarlige for at vedligeholde og sikre sikre arbejdsmiljøer. For at blive en byggeleder skal du opnå erhvervserfaring som bygningsarbejder og avancere til ledelsesroller. Det eneste du skal bruge er dog dit gymnasiale eksamensbevis for at komme i gang.

Relateret: Lær om at være byggeleder

15. Kedelmager

National gennemsnitsløn: $65.367 om året

Primære opgaver: En kedelmager arbejder specifikt med kedler og store beholdere, der rummer væsker eller gasser. De monterer, installerer, reparerer og vedligeholder lukkede kar, kedler og andre store beholdere ved at læse tegninger og måle dimensioner af kedelkomponenter, samle kedel- og kedeldele og inspicere systemer for defekter, utætheder eller andre farer. Kedelproducenter kan bruge værktøjer som svejseudstyr og gasbrændere til at reparere eller udskifte ødelagte rør, ventiler eller andre dele af kedler. Typisk er en læreplads nødvendig, før man bliver autoriseret kedelmager.

16. Byggeforstander

National gennemsnitsløn: $80.556 om året

Primære opgaver: En byggeinspektør er ansvarlig for at overvåge og lede byggeprojekter fra planlægningsfasen til projektets afslutning. De planlægger, budgetterer og overvåger hele byggeprojekter og sikrer, at byggeledere, besætningsmedlemmer og andet personale overholder sikkerhedsstandarder og protokoller, mens de er på arbejdspladsen. Byggeinspektører har brug for stor erfaring i byggebranchen, som de typisk får ved at arbejde i entry-level roller og avancere til højere niveau stillinger.

Gabriel Petersen
Gabriel Petersen Bygge- og handelsindustrien er vigtige for den overordnede infrastruktur i lokalsamfund, og mange byggeroller har et højt indkomstpotentiale. Hvis du er interesseret i at gå ind i en karriere lige ud af gymnasiet, uden at tage en universitetsgrad eller et fagligt certifikat, tilbyder bygge- og handelsindustrien masser af muligheder, der vil tilbyde beskæftigelse uden nogen videregående uddannelse. Mange roller i disse brancher vil give dig fordelen ved at lære på jobbet, udvikle dine færdigheder og avancere til højere lønniveauer. I denne artikel vil vi udforske 16 højtlønnede job inden for byggeri, som du kan komme ind i med blot dit gymnasiale eksamensbevis.