Hierarki Af HR-jobtitler: Med Løn Og Jobbeskrivelser

Hierarki Af HR-jobtitler: Med Løn Og Jobbeskrivelser

Denne artikel er blevet godkendt af en Bonjoures Career Coach


Personaleafdelinger har ofte en række forskellige jobtyper og titler. Variationen og rangeringen af ​​HR-stillinger kan være forvirrende, hvis du har ringe erfaring med feltet. Hvis du er interesseret i en HR-karriere, er det dog vigtigt at vide, hvilke job du kan kvalificere dig til eller blive forfremmet til, efterhånden som du udvikler dig. I denne artikel vil vi forklare hierarkiet af HR-jobtitler, og hvordan man kan komme videre i en HR-karrierevej.

Opret et CV på Bonjoures

Hvad er HR?

Menneskelige ressourcer, eller HR, er den afdeling i en virksomhed, der er ansvarlig for ansættelse og udvikling af sine medarbejdere. Personalemedarbejdere administrerer alle løn-, fordele og administrative opgaver for medarbejderne. De håndterer også medarbejderforhold og løser konflikter.

Personaleafdelinger er vigtige, fordi de hjælper en virksomhed med at øge produktiviteten og samtidig opretholde medarbejdertilfredsheden. Andre grunde til, at HR-afdelinger er vigtige at inkludere:

 • Indstilling af konkurrencedygtige løn- og fordelesplaner for at tiltrække talentfulde medarbejdere

 • At give medarbejderne et sikkert sted at arbejde ved at sikre, at virksomheden følger arbejdsmiljøreglerne

 • Løsning af problemer på arbejdspladsen mellem medarbejdere og arbejdsgivere

 • Organisering af orientering og træning for nye og eksisterende ansatte

 • Vurdering af medarbejdernes arbejdsglæde og måder at forbedre den på

 • At skabe en smidig proces til rekruttering, evaluering, interview og ansættelse af dygtige personer

 • Sørg for, at virksomheden følger ansættelseslovgivningen

Virksomheder i alle brancher ansætter ofte en række HR-professionelle til at opfylde disse ansvarsområder. Større virksomheder kræver typisk en større HR-afdeling med mere specialiserede stillinger end mindre virksomheder.

Relateret: Menneskelige ressourcer: Definition og hvordan det virker

HR job hierarki

Personaleafdelinger opbygger ofte et hierarki af job, hvor hvert niveau indeholder medarbejdere, der kan støtte andre eller udføre specialiserede opgaver. Denne rangordning er med til at sikre, at afdelingen fungerer problemfrit og opfylder virksomhedens personalebehov. Her er en liste over jobniveauer for menneskelige ressourcer, som en virksomhed kan have:

 • HR-job på lavere eller begynderniveau
 • HR-job på mellemniveau
 • Senior-level HR job
 • Specialiserede HR-stillinger

HR-job på lavere eller begynderniveau

Folk kan søge HR-job på entry-level efter at have fået en bachelorgrad i Human Resources, Business Administration eller et lignende område. De fleste af disse stillinger er administrative roller, der rapporterer til HR-chefen. HR-jobtitler og beskrivelser på indgangsniveau varierer fra virksomhed til virksomhed, men kan omfatte:

Bemandingskoordinator

National gennemsnitsløn: $14,74 i timen

Primære opgaver: Disse fagfolk hjælper med at rekruttere medarbejdere, screene jobkandidater, assistere med orientering om nyansættelser og administrative opgaver, såsom at organisere afspadseringsanmodninger.

Personale specialist

National gennemsnitsløn: $15,30 i timen

Primære opgaver: Disse personer opretter jobbeskrivelser, vurderer ansøgninger og CV'er, planlægger samtaler og administrerer medarbejderplaner.

HR assistent

National gennemsnitsløn: $16,28 i timen

Primære opgaver: Disse fagfolk hjælper HR-chefer med grundlæggende opgaver og administrative opgaver, såsom løn, dataindtastning, assistering af medarbejdere og rekruttering.

HR associeret

National gennemsnitsløn: $16,42 i timen

Primære opgaver: Medarbejdere besvarer medarbejderspørgsmål om løn og goder. De organiserer også personalepapirer og jobansøgninger.

HR repræsentant

National gennemsnitsløn: $18,18 i timen

Primære opgaver: Disse fagfolk hjælper medarbejdere og jobkandidater med at udfylde papirarbejde og forstå virksomhedens politikker og fordele.

HR administrator

National gennemsnitsløn: $18,82 i timen

Primære opgaver: Administratorer vedligeholder ansættelsesjournaler, medarbejderdata, kontrakter og databaser.

HR analytiker

National gennemsnitsløn: $56.982 om året

Primære opgaver: Analytikere indsamler og administrerer virksomheds- og medarbejderdata, gennemgår lønninger og andre statistikker, udfører undersøgelser og præsenterer disse oplysninger for deres ledere.

HR-job på mellemniveau

Efter to eller tre år i en HR-stilling på entry-level modtager fagfolk ofte forfremmelser til jobs på mellemniveau med flere ansvarsområder og højere lønninger. I disse roller kan de overvåge et team af medarbejdere på lavere niveau, eller de kan specialisere sig inden for et bestemt område, såsom uddannelse og udvikling. De refererer typisk til HR-direktøren eller en anden øverste ledelsesstilling. Eksempler på HR-job på mellemniveau kan omfatte:

HR specialist

National gennemsnitsløn: $51.609 om året

Primære opgaver: Specialister hjælper med at rekruttere og ansætte medarbejdere, gennemføre samtaler og overvåge orientering.

HR generalist

National gennemsnitsløn: $53.996 om året

Primære opgaver: Generalister fører tilsyn med alle menneskelige ressourcer, fra virksomhedens politikker til medarbejderforhold.

HR vejleder

National gennemsnitsløn: $55.695 om året

Primære opgaver: Supervisors fører tilsyn med ansættelser, regulerer medarbejderforhold, administrerer løn og leder træningsarrangementer.

Personalechef

National gennemsnitsløn: $56.882 om året

Primære opgaver: Disse fagfolk rekrutterer, ansætter og uddanner nye medarbejdere. De gennemgår også præstationer efter prøveperioder eller årligt.

Senior-level HR job

Den øverste ledelses HR-professionelle er ansvarlige for al beslutningstagning i afdelingen. Afhængigt af virksomhedens størrelse har disse personer brug for mindst 5 til 10 års HR-erfaring. Nogle HR-stillinger på højt niveau kræver en kandidatgrad. Personalechefer rapporterer typisk til virksomhedens administrerende direktør. Eksempler på senior HR-job kan omfatte:

HR-chef

National gennemsnitsløn: $73.653 om året

Primære opgaver: Disse fagfolk fører tilsyn med alle HR-opgaver, herunder rekruttering, uddannelse, løn, fordele og medarbejderforhold.

HR direktør

National gennemsnitsløn: $95.032 om året

Primære opgaver: Nogle gange kaldet "vicedirektører", HR-direktører overvåger alle medarbejderforhold, budgetter, personale, overholdelse, løn og fordele.

Personalechef

National gennemsnitsløn: $113.766 om året

Primære opgaver: Personalechefer leder afdelingen og udvikler strategier til at ansætte og træne de mest kvalificerede kandidater.

Vicepræsident for menneskelige ressourcer

National gennemsnitsløn: $149.361 om året

Primære opgaver: Disse fagfolk fører tilsyn med og vejleder alle personaleplaner, medarbejderforhold, budgettering og mere.

Relateret: 12 HR-job, der betaler godt

Specialiserede HR-stillinger

Store virksomheder kan have højt specialiserede job på mellemniveau, der fokuserer på ét område af menneskelige ressourcer. Disse kan omfatte:

Ydelsesadministrator

National gennemsnitsløn: $17,09 i timen

Primære opgaver: Disse personer overvåger medarbejdernes sundhed, tandpleje, syn, handicap og livsforsikring, pensionsordninger, overskudsdeling og andre fordele.

Bemandingsleder

National gennemsnitsløn: $46.823 om året

Primære opgaver: Personalechefer overvåger alle en virksomheds personalebehov, fra rekruttering til ansættelse til uddannelse til fyring.

Rekrutterer

National gennemsnitsløn: $49.122 om året

Primære opgaver: Nogle gange kaldet interviewere, skaber disse fagfolk rekrutteringsplaner og søger efter nyt talent gennem et netværk af brancheorganisationer, professionelle kontakter, sociale medier, jobmesser og mere.

Medarbejderrelationsansvarlig

National gennemsnitsløn: $66.046 om året

Primære opgaver: Disse fagfolk overvåger relationer og udfordringer mellem kolleger såvel som medarbejdere og deres vejledere.

Sikkerhedschef

National gennemsnitsløn: $77.450 om året

Primære opgaver: Disse fagfolk sørger for, at virksomheder følger føderale og statslige love, sikrer medarbejdernes sikkerhed og udfører sikkerhedstræning.

Udviklingschef

National gennemsnitsløn: $80.034 om året

Primære opgaver: Udviklingsledere, også kaldet "træningsledere", organiserer medarbejderuddannelsesprogrammer og materialer.

Sådan kommer du videre i din HR-karriere

Du kan følge disse trin for at komme videre i en karrierevej for menneskelige ressourcer:

1. Netværk med andre HR-professionelle

Et stort netværk af professionelle forbindelser og relationer kan give dig flere muligheder for at lære, udvikle dig og finde job. Udvid dit netværk ved at møde branchemedlemmer gennem konferencer, sociale begivenheder, messer, menneskelige ressourcer og professionelle netværkswebsteder.

2. Vedligeholde nuværende branchekendskab.

Skil dig ud fra andre ved at holde dig opdateret om nye ideer og ændringer i HR-branchen. Læs tidsskrifter, blogs og magasiner om menneskelige ressourcer. Mange HR-foreninger, såsom Academy of Human Resource Development, producerer artikler og rapporter om de nyeste HR-teorier og -praksis.

3. Opdater dit CV

Hver gang du får en forfremmelse, når en milepæl, holder en præsentation eller opnår en anden præstation, skal du tilføje det til dit CV. Du bør have et aktuelt CV klar til at sende til potentielle arbejdsgivere, hvis der opstår bedre jobmuligheder.

4. Forstå alle HR-job

Fordi personaleafdelinger omfatter så mange jobtyper, kan læring om hver enkelt hjælpe dig med at beslutte, hvor du vil specialisere dig. En grundlæggende forståelse af flere HR-job kan også forberede dig til generalist- eller lederstillinger, der fører tilsyn med alle HR-operationer. For at opbygge din viden, spørg din vejleder eller dine kolleger, om du kan tale med dem om deres arbejdsopgaver eller skygge for dem for en dag.

5. Bliv certificeret

Branchelegitimationsoplysninger, såsom HR Certificate Institute's Professional in Human Resources-certificering eller Society for Human Resource Management-certificering, kan forbedre din HR-viden og adskille dig fra dine kolleger. Du skal opfylde uddannelses- og erfaringskravene og derefter bestå en eksamen for at blive certificeret. Tilføj eventuelle certificeringer eller efteruddannelseskurser til dit CV.

6. Få din kandidatgrad

En avanceret grad kan forberede og kvalificere dig til jobmuligheder på øverste niveau. En kandidatgrad i Human Resources, Human Resources Management eller Business Administration kan hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og viden inden for emner som økonomistyring, rekruttering og forretningsanalyse. Du kan opnå din mastergrad ved at tage personlige eller online kurser, mens du stadig beholder dit fuldtids HR-job. Et kandidatprogram tager typisk to år at gennemføre.

Du kan have flere HR-stillinger gennem din karriere. Når du forstår hierarkiet af HR-jobtitler, kan du bestemme, hvilke du er kvalificeret til at ansøge om, og hvilke der passer ind i din karrierevej.

Herman Povlsen
Herman Povlsen Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach