Headhunter Vs. Recruiter Vs. Hiring Manager: Hvad Er Forskellen?

Headhunter Vs. Recruiter Vs. Hiring Manager: Hvad Er Forskellen?

Virksomheder bruger mange metoder til at finde og screene talentfulde kandidater til at besætte åbne stillinger. Fagfolk, der forstår ansættelsesprocessen og rollen kan arbejde sammen for at sikre, at ansættelseskandidaterne såvel som den virksomhed, der ansætter dem, kommer hinanden til gode. At vide, hvordan fagfolk i ansættelsesprocessen adskiller sig, kan hjælpe dig med bedre at forstå, hvordan du interagerer med dem for at øge dine chancer for at blive ansat i et job, du nyder.

I denne artikel diskuterer vi forskellen mellem headhuntere, rekrutterere og ansættelsesledere, herunder hvordan de hver især arbejder med virksomheder og kandidater for at ansætte kvalificerede medarbejdere.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvor lang tid tager ansættelsesprocessen?

Hvad er en headhunter?

En headhunter er en type rekrutterer, der søger efter potentielle kandidater og anbefaler de mest talentfulde til at ansætte ledere. Disse rekrutterere arbejder ofte for et bureau og arbejder kun, når en virksomhed ansætter dem for at finde potentielle medarbejdere.

De bruger deres netværk til at finde kandidater, der matcher de færdigheder, der er angivet i en jobbeskrivelse, og kan mødes med disse kandidater for at diskutere deres interesse for et job. Hvis de mener, at du vil passe godt til en virksomhed, kan de give dine oplysninger til ansættelseschefen og derefter have ringe eller ingen interaktion med dig gennem resten af ​​ansættelsesprocessen.

Relateret: Sådan finder du en headhunter til at finde et job til dig: Med tips og ofte stillede spørgsmål

Hvad er en rekrutterer?

En rekrutterer arbejder for en virksomhed og udfører mange opgaver for at finde og screene kandidater til ledige stillinger på deres arbejdsplads. En virksomheds rekrutterer er ofte den første person, du kontakter under ansættelsesprocessen, hvis du søger et job gennem en online jobboard. Ligesom headhuntere kan de søge talentfulde kandidater, men de lægger ofte stillingsopslag ud og venter på, at kandidaterne kontakter dem først. I større virksomheder kan mange rekrutterere arbejde for forskellige afdelinger for at besætte stillinger over hele organisationen.

En rekrutteringsmedarbejders pligter omfatter udstationering af stillingsopslag, læsning af ansøgninger, forhåndsscreening af kandidater for, hvor godt de kan passe i en stilling og oprettelse af møder for at starte samtaleprocessen. Typisk er rekrutterere tilgængelige til at besvare spørgsmål og finde ud af mere information til dig som kandidat, og de kan videregive dit ansøgningsmateriale til den ansættelsesansvarlige, hvis de mener, at du passer godt til et job.

Hvad er en ansættelseschef?

En ansættelseschef er normalt den leder, der fører tilsyn med den stilling, en virksomhed ønsker at besætte, og de har den endelige beslutning om, hvilke kandidater der skal ansættes. Ansættelsesledere arbejder sammen med rekrutterere for at bestemme kravene til en stilling, såsom de nødvendige færdigheder, legitimationsoplysninger eller uddannelse, en kandidat skal have for at få succes i et job.

I ansættelses- og samtaleprocessen er ansættelseslederen ofte den sidste person, der interviewer dig, før han beslutter sig for, om han vil tilbyde dig et job. I en lille virksomhed kan de være den eneste til at interviewe dig, mens større virksomheder typisk har et par samtalerunder med forskellige medarbejdere.

Forskelle mellem headhunter vs. rekrutterer vs. ansættelseschef

Selvom der er nogle ligheder mellem, hvordan headhuntere, rekrutterere og ansættelsesledere betragter talentfulde personer til vigtige stillinger, er der også mange måder, hvorpå disse job adskiller sig:

Type kompensation

Da virksomheder ansætter headhuntere anderledes end interne rekrutterere eller ansættelsesledere, bliver de også betalt anderledes. Headhunter er rekrutterere, der specialiserer sig i at finde potentielt talentfulde kandidater frem for at screene dem for, hvor godt de passer ind i en virksomhed, så virksomheder ansætter dem ofte på baggrund af korttidskontrakter. Disse kontrakter bestemmer typisk, at en headhunter først bliver betalt, når de finder nogen til at udfylde en rolle med succes. De kan få udbetalt en del af det samlede beløb, før de starter deres søgning og få resten, efter at den kandidat, de vælger, starter deres job.

Rekrutterere, der arbejder internt for en organisation og ansættende ledere, som har opgaver i en virksomhed udover at ansætte kandidater, får normalt udbetalt en årlig løn. I mange tilfælde får rekrutterere også bonusser, når de ansætter nye medarbejdere til deres arbejdsplads.

Formål

Hver professionel har et andet formål og et unikt sæt opgaver i ansættelsesprocessen. Headhuntere arbejder eksternt for at finde kandidater, der muligvis kan opfylde kravene til et job. Deres formål er at søge efter potentielle kandidater baseret på den information, de får fra ansættelsesledere. Rekrutterere arbejder også med at besætte ledige stillinger, men de gør dette internt, hvilket betyder, at de ved mere om den virksomhed, de ansætter for, fordi de også arbejder der.

I stedet for blot at søge efter kandidater, poster rekrutteringsmedarbejdere også stillingsopslag og screener alle interesserede i et job hos deres organisation. Ansættelsesledere screener også kandidater, men ikke før de endelige niveauer af ansættelsesprocessen. Det sædvanlige mål for en ansættelsesleder er at bestemme, hvilke roller de skal udfylde, og hvilke kvalifikationer kandidater skal have. Ansættelsesledere har også andre opgaver på deres arbejdsplads, såsom at lede deres team eller afdeling.

Kandidatinteraktion

Som kandidat kan du have forskellige niveauer af interaktion med mennesker i disse roller. Hvis en headhunter kontakter dig, kan de være den første person, du interagerer med angående en specifik stillingsopslag. De har dog ringe viden om de virksomheder, de ansætter til, og baserer deres beslutninger på deres viden om branchen og kravene til en rolle. Det betyder, at de har få interaktioner med dig som kandidat efter et indledende møde.

Rekrutterere og ansættelsesledere interagerer meget mere med kandidater for at lære dem at kende og beslutte, om de kan få succes i en stilling. Fordi ansættelsesledere for det meste arbejder på de sidste niveauer af ansættelsesprocessen, interagerer rekrutterere typisk mest med kandidater. En rekrutterer kan forblive i kontakt med dig fra det tidspunkt, du søger et job, indtil ansættelseschefen træffer en beslutning.

Relateret: 15 spørgsmål at stille en ansættelsesleder i dit interview (og 10 du bør ikke)

Tips til at arbejde med headhuntere, rekrutterere eller ansættelsesledere

Følg disse tips for at hjælpe dig med at lære, hvordan du arbejder med headhuntere, rekrutterere eller ansættelsesledere under din jobsøgning:

Arbejder med en headhunter

Når du kommunikerer med en headhunter, skal du overveje følgende tips:

 • Kontakt dem først. Headhuntere arbejder ofte for rekrutteringsbureauer, så du kan søge i dit område efter et bureau, der er specialiseret i dit felt og kontakte headhuntere der. Selvom dette kan afvige fra den sædvanlige måde, de finder kandidater på, kan det hjælpe dig med at lære om ledige stillinger og vise, at du tager initiativ i din jobsøgning.

 • Vis din unikhed. Mange headhuntere baserer deres beslutninger om en kandidat på listen over krav, som en ansættelseschef sender dem, så det er vigtigt at vise din unikke karakter for at adskille dig fra andre kandidater. Når du interagerer med en headhunter, så prøv at demonstrere dine specielle færdigheder eller avancerede legitimationsoplysninger for at bevise, at du er kvalificeret til en rolle.

 • Undersøg selv roller. Det er vigtigt selv at undersøge roller og virksomheder for at sikre, at jobbet og kulturen passer godt til dig. Headhuntere ved ofte lidt om de specifikke pligter ved et job og den måde, en virksomhed fungerer på, fordi de arbejder for andre bureauer, så at lave din egen research er en fantastisk måde at lære mere om et potentielt job.

 • Kend din branche. At kende din branche og de typiske krav til medarbejdere i roller, du ønsker, kan hjælpe dig, når du mødes med en headhunter. Du kan angive relevante færdigheder og legitimationsoplysninger på online-cv'er for at tilskynde headhuntere til at overveje dig til job, og du kan beskrive dine talenter på måder, der hjælper headhunterne med at se din værdi som medarbejder.

Arbejder med en rekrutterer

For at interagere med succes med en rekrutterer, tænk på disse tips:

 • Vær ærlig over for dem. Ærlighed giver rekrutterere mulighed for at vide mere om dine færdigheder, og hvor godt du kan passe ind i deres virksomheds kultur. Prøv at være ærlig om dine tidligere arbejdserfaringer, din personlighed og hvad du ønsker fra et nyt job for at hjælpe rekrutterere med at matche dig med et job, der udnytter dine kvalifikationer og evner fuldt ud.

 • Lær om deres virksomhed. Når du begynder at kommunikere med en rekrutterer, er det nyttigt at lære om deres virksomhed for at bestemme dens størrelse, omdømme og arbejdsmetoder. Dette kan hjælpe dig med at stille mere direkte spørgsmål om potentielle arbejdspladser og lader dig beslutte, om en rekrutteringsvirksomhed virker som et sted, du kan nyde.

 • Find dem på sociale medier. Mange rekrutterere viser deres job på sociale medieplatforme og jobtavler, så du kan søge efter dem og spørge om ledige stillinger i deres virksomhed. Dette er især nyttigt, hvis du ønsker at arbejde for en specifik organisation, men ikke kan finde nogen ledige stillinger, da rekrutterere kan overveje dig til uopslåede stillinger eller oprette ledige på grund af dine kvalifikationer.

 • Vær seriøs omkring forhåndsscreening. Rekrutterere typisk forhåndsscreener kandidater, hvilket betyder, at de stiller dig grundlæggende spørgsmål om dine karrieremål, den type job, du ønsker, og dine forventninger til løn og fordele. Det er en god idé at være seriøs omkring forhåndsscreeningsspørgsmål og besvare dem ærligt for at sikre, at rekrutterere kan matche dig med stillinger, der bedst passer til dine behov.

Læs mere: 9 tips til at arbejde effektivt med rekrutterere

Arbejder med en ansættelseschef

Skab et professionelt forhold til en ansættelseschef ved hjælp af disse tips:

 • Stil kvalitetsspørgsmål. Ansættelseschefen til en stilling kender ofte virksomheden og rollens pligter bedre end rekrutterere eller headhuntere, så det er en god idé at forberede kvalitetsspørgsmål til dem. Når du har et interview med ansættelseschefen, så spørg dem alt, hvad du vil vide om deres virksomhed og team for at hjælpe dig med at beslutte, om jobbet er et godt valg for dig.

 • Forbered dig på dybdegående interviews. Dit interview med en ansættelseschef kan være mere dybdegående end forhåndsscreening med rekrutterere eller møder med headhuntere. Forbered dig på at besvare detaljerede spørgsmål om dine tidligere job, uddannelse, huller i din ansættelseshistorie, og hvordan du kan gavne en virksomhed, når du interviewer en ansættelsesleder.

 • Forstå arbejdsmarkedet. At forstå markedet for det job, du ønsker, er nyttigt, når du interagerer med ansættelseschefen. Mange ansættelsesledere bestemmer, hvor meget du får udbetalt, og hvilke fordele du får i en rolle, så at forstå det typiske udvalg af kompensation for stillinger, som du er interesseret i, kan sikre, at du giver dem en realistisk og retfærdig idé om din ønskede løn og fordele.

 • Forbind med dem. Prøv at komme i kontakt med ansættelseschefen i din interviewproces, fordi de sandsynligvis vil være din direkte vejleder, hvis de bliver ansat. Overvej at spørge dem om deres interesser eller kommentere noget på deres kontor, som du kan lide, som et billede eller et stykke indretning, for at etablere et venligt, professionelt forhold.

Lena Møller
Lena Møller Virksomheder bruger mange metoder til at finde og screene talentfulde kandidater til at besætte åbne stillinger. Fagfolk, der forstår ansættelsesprocessen og rollen kan arbejde sammen for at sikre, at ansættelseskandidaterne såvel som den virksomhed, der ansætter dem, kommer hinanden til gode. At vide, hvordan fagfolk i ansættelsesprocessen adskiller sig, kan hjælpe dig med bedre at forstå, hvordan du interagerer med dem for at øge dine chancer for at blive ansat i et job, du nyder.