Har Jeg Brug For En Jobsøgningscoach?

Har Jeg Brug For En Jobsøgningscoach?

Med arbejdsmarkedet under hastig forandring og udvikling, ansætter mange mennesker jobsøgningscoacher til at hjælpe dem gennem jobsøgningsprocessen. At vide, hvad du kan forvente af din jobsøgningscoach, og hvornår det er det rigtige tidspunkt at ansætte en, kan hjælpe med at fremme dine bestræbelser på at finde et godt job. I denne artikel diskuterer vi, hvad en jobsøgningscoach er, hvornår og hvordan man ansætter en, samt svar på ofte stillede spørgsmål om jobsøgningscoacher.

Hvad er en jobsøgningscoach?

En jobsøgningscoach er en professionel, der hjælper personer, der ønsker at gøre et af følgende:

 • Lav en ændring i deres karriere
 • Overvinde forhindringer i deres jobsøgningsproces
 • Udvikle faglige færdigheder

En jobsøgningscoach kan hjælpe dig med følgende specifikke aspekter af din jobsøgning:

 • Bestem hvilke typer job, der matcher dine interesser og færdigheder
 • Udvikle en handlingsplan for jobsøgning
 • Identificer dine styrker og overvind dine svagheder
 • Lav et velskrevet CV og følgebrev
 • Lær at netværke
 • Forbered dig til samtaler
 • Opmuntre dig gennem hele processen

Relateret: The Essential Job Search Guide

Hvornår skal man ansætte en jobsøgningscoach

Der er flere gange, du måske vil overveje at ansætte en jobsøgningscoach, herunder når:

 • Du har svært ved at finde et job, såsom at indsende dit CV og ansøgninger til flere arbejdsgivere, men ikke høre noget tilbage
 • Du har brug for hjælp til at udvikle eller styrke nogen af ​​dine jobsøgningskompetencer, såsom samtale
 • Du ønsker at skifte karriere på grund af utilfredshed, men føler dig fastlåst eller usikker på, hvordan du gør det
 • Du har brug for hjælp til at bestemme, hvad dine interesser er for at finde et job inden for din drømmekarriere

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

Sådan ansætter du en jobsøgningscoach

Følg disse trin for at ansætte en jobsøgningscoach:

 1. Overvej dine behov.
 2. Undersøg dine muligheder.
 3. Læs kundeudtalelser.
 4. Interview et par trænere.
 5. Lej en coach og begynd at arbejde med dem.

1. Overvej dine behov

Det første skridt til at ansætte en jobsøgningscoach er at tænke over, hvad dine behov og mål er for at ansætte en. Uanset om du leder efter din første fuldtidsstilling, for at avancere inden for din nuværende organisation eller for at skifte karrierevej, vil du gerne finde en jobsøgningscoach, som har stor erfaring med at arbejde med kunder, der har lignende mål.

Du bør også prøve at finde en jobsøgningscoach, som du er tryg ved at arbejde sammen med. En coach fungerer ofte som mentor, og du deler muligvis en masse personlige oplysninger med dem om din karriere. Prøv at tænke på de mennesker i dit liv, der har været mentorer for dig tidligere. Uanset om disse var lærere, venner, familie eller kolleger, kan det at bestemme de egenskaber, de havde, der gjorde dem til en effektiv mentor, hjælpe dig med at bestemme, hvilken type egenskaber du skal kigge efter, når du vælger en jobsøgningscoach.

2. Undersøg dine muligheder

Dernæst skal du lave noget research for at finde en jobsøgningscoach, der kan hjælpe dig med at nå dine mål. Der er jobsøgningscoacher til rådighed til en række forskellige prisklasser, som har forskellige niveauer af erfaring. Mange trænere har deres egen hjemmeside, hvor du kan gennemgå indhold, de har offentliggjort, for at afgøre, om deres synspunkter stemmer overens med dine egne. Du kan også kigge efter andre områder på internettet, hvor de trænere, du efterforsker, er blevet citeret eller nævnt, såsom store nyhedspublikationer eller anmeldelseswebsteder.

Karrieretrænere har ikke et officielt licens- eller reguleringsagentur, så det kan være udfordrende at afgøre, hvad der gør en karrierecoach kvalificeret i deres rolle. Karrierecoacher kan dog forfølge certificeringer, der er tilgængelige gennem International Coaches Federation (ICF) og Professional Association of Resume Writers and Career Coaches (PARW/CC). Hver af disse organisationer giver dig mulighed for at udføre en gratis søgning efter certificerede trænere via deres hjemmeside.

Du vil muligvis også være i stand til at finde anbefalinger til kvalificerede jobsøgningscoacher gennem professionelle netværk såsom college karrierecentre og arbejdsløshedskontorer. Nogle personaleafdelinger tilbyder også deres medarbejdere adgang til karrierecoacher for at hjælpe dem med at udvikle faglige færdigheder.

3. Læs kundeudtalelser

Prøv dernæst at finde ud af, hvad andre kunder har at sige om de trænere, du er interesseret i. Du kan finde kundeudtalelser ved at gennemgå trænernes hjemmesider, søge på sociale medier og læse gennemgangssider. Kundeudtalelser kan give dig en masse indsigt i, hvilken type erfaring hver coach har, deres coachingtilgang og hvor stor succes de har haft med at hjælpe tidligere kunder med at nå deres mål.

4. Interview nogle få trænere

Når du har indsnævret dine muligheder for jobsøgningscoach, så prøv at lave samtaler med et par coaches, du er interesseret i. Få under disse samtaler en idé om, hvordan deres coachingproces fungerer, og om de har den erfaring og de egenskaber, du leder efter i en træner.

5. Lej en coach og begynd at arbejde med dem

På dette tidspunkt bør du have alle de oplysninger, du behøver for at vælge den jobsøgningscoach, der passer til dig. Tag fat i dem for at færdiggøre din kontrakt eller papirarbejde og planlægge din første coaching session. Vær forberedt på at tale om dine interesser, behov og mål og diskutere en jobsøgningsplan.

Det er vigtigt at huske, at en jobsøgningscoachs rolle er at vejlede dig gennem jobsøgningsprocessen, men de kan ikke gøre alt arbejdet for dig. Du bør være parat til at følge de instruktioner og råd, som din jobsøgningscoach giver dig.

Relateret: Vejledning: Brug af Bonjoures.com jobsøgning

FAQ om jobsøgningscoacher

Her er svar på disse ofte stillede spørgsmål om jobsøgningscoacher:

 • Hvordan fungerer jobsøgningscoachprocessen?
 • Hvor lang tid har du brug for at arbejde med en jobsøgningscoach?
 • Hvorfor er nogle jobsøgningscoacher dyrere end andre?

Hvordan fungerer jobsøgningscoachprocessen?

Hver jobsøgningscoach bruger deres egen unikke proces til at hjælpe dig med at nå dine mål. Nogle aspekter af processen er dog i overensstemmelse med de fleste coaches, såsom at lave en indledende vurdering og derefter diskutere en komplet jobsøgningsplan tilpasset til dine behov. Derfra mødes du normalt med din træner mindst en gang om ugen til cirka en times lang coaching session, indtil du har nået dine mål.

Hvor lang tid har du brug for at arbejde med en jobsøgningscoach?

Mængden af ​​tid, du har brug for til at arbejde med en jobsøgningscoach, varierer baseret på dine personlige behov og mål og mængden af ​​arbejde, du kan udføre inden for en bestemt tidsperiode. Nogle karrierecoacher kræver, at kunderne arbejder med dem i et minimum antal timer. Det gennemsnitlige karrierecoach-klientforhold varer mellem seks måneder og et år, selvom nogle mennesker vælger at arbejde med deres karrierecoach i længere tid for at udvide deres faglige udvikling.

Hvorfor er nogle jobsøgningscoacher dyrere end andre?

Som med enhver professionel har jobsøgningscoacher varierende mængder af erfaring og viden. Nogle jobsøgningscoacher har certificeringer inden for specifikke områder. Andre har mere erfaring fra den virkelige verden inden for en specifik branche eller arbejder med en specifik gruppe af kunder. De fleste jobsøgningscoacher betaler enten pr. time eller tilbyder coachingpakker, som kunderne kan vælge imellem.

Timeprisen for en jobsøgningscoach varierer mellem $50 og $300 i timen, hvor den gennemsnitlige coach opkræver omkring $100 pr. session. De omkostninger, en jobsøgningscoach opkræver, varierer baseret på deres viden, erfaring, certificeringer og den type tjenester, du har brug for.

Christian Winther
Christian Winther Med arbejdsmarkedet under hastig forandring og udvikling, ansætter mange mennesker jobsøgningscoacher til at hjælpe dem gennem jobsøgningsprocessen. At vide, hvad du kan forvente af din jobsøgningscoach, og hvornår det er det rigtige tidspunkt at ansætte en, kan hjælpe med at fremme dine bestræbelser på at finde et godt job. I denne artikel diskuterer vi, hvad en jobsøgningscoach er, hvornår og hvordan man ansætter en, samt svar på ofte stillede spørgsmål om jobsøgningscoacher.