Handelsskole Vs. College: Hvad Du Behøver At Vide

"Skal jeg gå på en teknisk skole eller et fireårigt college?" Det er et spørgsmål, jeg er blevet stillet af gymnasieelever, voksne og endda universitetsstuderende. Mit svar var og er altid det samme: "Hvad er den karriere, du ønsker?" For mange af os var de dage, vi tilbragte i skolen, rettet mod det samme mål: få en gymnasial eksamen og gå på college. Hvad vi ikke var klar over var, at college ikke er et mål – det er et middel til et mål.

En teknisk skole, læreplads, handelsskole, college eller universitet er alle midlerne til et mål - en karriere. En karriere hjælper dig med at leve det liv, du ønsker. Med mere information om handelsskoler er det nemmere at træffe den bedste beslutning om, hvordan du forfølger dine mål. I denne artikel diskuterer vi, hvad handelsskole er, hvordan du finder den rigtige erhvervsuddannelse, og hvilke jobs du kan forfølge med et teknisk skolebevis.

Hvad er handelsskole?

Handelsskoler - også kendt som "tekniske skoler" eller "fagskoler" - fokuserer på specifikke karrierer, der kræver specialiseret uddannelse. Du kan opnå en branchecertificering eller licens fra en teknisk skole eller teknisk skole på kortere tid og normalt for meget færre penge end at prøve at tjene en fireårig universitetsgrad.

At lære en færdighed eller handel kræver lige så meget viden, dygtighed og evner som at gå på et fireårigt college. De færdigheder, som en elektriker, blikkenslager, mekaniker, tandplejer eller veterinærtekniker har brug for for at få succes i deres fag, bruges dagligt. Hvis jeg var blikkenslager, ville jeg bruge de specifikke matematiske færdigheder, jeg lærte som lærling hver dag.

Tekniske gymnasier er efterskoler, som du kan gå på efter at have modtaget en gymnasial eksamen. Disse skoler kan være offentlige eller private, og de kan også være non-profit eller for-profit organisationer. Mange lærlingeuddannelser og certifikatprogrammer er knyttet til community colleges, som tilbyder tekniske programmer sammen med akademiske programmer, der kan føre til at afslutte en bachelorgrad på et college eller et universitet.

Hvilke legitimationsoplysninger kan du optjene gennem handelsskoler?

Tekniske skoler tilbyder en række legitimationsoplysninger. Nogle af de mest almindelige muligheder inkluderer:

  • Certifikater og eksamensbeviser: Disse handelsskolelegitimationsoplysninger indikerer, at du har mestret de væsentlige elementer i feltet ved at bestå en test eller demonstrere dine færdigheder.

  • Licenseksamener: Nogle handelsskoleprogrammer er designet til at forberede dig til at bestå professionelle eksamener og modtage en licens til at arbejde i din branche.

  • Lærepladser: Nogle professionshøjskoler giver undervisning, som du har brug for, før du bliver lærling eller svend på et teknisk område. Når du gennemfører disse programmer, vil du være kvalificeret til at starte på en start-level position.

Handelsskole vs. college: Hvordan sammenlignes de?

Hvis du beslutter dig for at gå på en handelsskole og et fireårigt college, er det vigtigt at vide, hvordan dit valg kan påvirke din karriere. Her er nogle af de største forskelle mellem handelsskole og college.

Adgang

Både offentlige og private universiteter er afhængige af stringente ansøgningsprocesser, der kræver, at du har gode karakterer, fritidsaktiviteter og andre faktorer, der gør dig til en eftertragtet studerende. Ansøgningsprocessen kan tage måneder, og du kan ansøge flere gymnasier for at sikre, at du kommer ind på en af ​​dine foretrukne skoler.

I modsætning hertil har tekniske skoler meget mere ligetil optagelsesprocesser. Du skal muligvis bevise, at du har opnået en gymnasieeksamen eller andre akkreditiver, men du skal ikke konkurrere med andre potentielle studerende om optagelse. I stedet kan du tilmelde dig det næste ledige program og se frem til at starte på teknisk skole.

Overkommelighed

Du kan finde overkommelige muligheder for både tekniske skoler og fireårige gymnasier. Hvis du planlægger at betale for din uddannelse selv, kan det være meget mere overkommeligt at gå på en teknisk skole eller et community college. Hvis du planlægger at søge økonomisk støtte for at hjælpe med udgifterne til din universitetsuddannelse, kan det dog være mere overkommeligt at gå på et fireårigt universitet.

Universiteter tilbyder typisk økonomiske hjælpepakker eller lavrentede uddannelseslån til bachelorstuderende, især hvis du kvalificerer dig baseret på fortjeneste eller økonomisk behov. Hvis du går på et community college for din tekniske uddannelse, er der muligheder for økonomisk støtte fra statslige og føderale programmer, der kan hjælpe med at betale dine omkostninger. I modsætning hertil kan handelsskoler være private skoler og giver normalt ikke økonomisk støtte, hvilket betyder, at du selv skal planlægge at betale omkostningerne.

Tidsinvestering

Tekniske skoler kan virke som meget mindre tidsinvesteringer end fireårige gymnasier. I de fleste tilfælde tager det at gennemføre en teknisk skoleuddannelse halvdelen eller en fjerdedel af den tid, det tager at afslutte en bachelorgrad.

Når du går på et fireårigt college på fuld tid, kan du dog have flere klasser hver dag sammen med semester eller forlængede feriepauser for at hjælpe dig med at holde tempoet. I løbet af et typisk teknisk skoleprogram deltager du i timer i flere timer hver hverdag. I stedet for at holde sommer- eller ferieferier under din uddannelse eller læretid, fortsætter du med at arbejde for at opfylde kravene så effektivt som muligt.

Relateret: 10 seks-måneders certifikatprogrammer, der betaler godt

Jobsikkerhed

Mange tekniske skolelegitimationer kan hjælpe med at give dig en stærk følelse af jobsikkerhed. Da tekniske gymnasier er skræddersyet til visse erhverv, har de fleste af disse skoler fremragende karriereplaceringsprogrammer og stærke bånd til virksomheder i branchen. Hvis du klarer dig godt i dit program og viser løfte i din branche, kan du finde et godt job efter at have modtaget dit eksamensbevis eller fået dit certifikat eller certifikat.

Derimod har fireårige gymnasier ikke altid så stærke bånd til virksomheder eller industrier. For at få et job efter college skal du muligvis gennemføre et praktikophold, netværke i din branche eller oprette forbindelse til dit universitets karrierekontor.

Relateret: Hvilke job er der altid stor efterspørgsel på?

Handelsskolejobs at udforske

Fra sundhedspleje til faglært arbejdskraft kan en teknisk skole forberede dig til hundredvis af karrierer. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures skal du klikke på linket til den nationale gennemsnitlige løn for hver stilling nedenfor.

1. Paralegal

National gennemsnitsløn: $27,05 i timen

Primære opgaver: I denne rolle udfører du administrative opgaver, der understøtter advokater. Du kan lave research, oprette arkivsystemer eller udarbejde udkast til dokumenter og notater. For at blive advokatfuldmægtig eller juridisk assistent skal du opnå et fagligt certifikat.

2. Blikkenslager

National gennemsnitsløn: $24,56 i timen

Primære opgaver: I dette job installerer, reparerer og vedligeholder du rør i bolig-, erhvervs- og industrimiljøer. For at blive blikkenslager eller rørmontør skal du gennemføre en teknisk skoleuddannelse og en læreplads.

3. Elektriker

National gennemsnitsløn: $23,29 i timen

Primære opgaver: Inden for dette felt installerer og reparerer du el-anlæg, lys og kommunikationsopsætninger i en række forskellige indstillinger. For at blive elektriker skal du gennemføre en handelsskoleuddannelse, før du starter i lære inden for faget.

4. Dykker

National gennemsnitsløn: $51.059 om året

Primære opgaver: I denne stilling arbejder du primært under vand, hvor du har ansvaret for eftersyn og fastgørelse af udstyr. For at blive dykker skal du have et dykkercertifikat.

5. Opvarmning, ventilation, klimaanlæg, køling (HVACR) tekniker

National gennemsnitsløn: $23,29 i timen

Primære opgaver: Varme-, klima- og kølemekanikere installerer og arbejder på varme-, ventilations-, køle- og køleanlæg. HVACR-systemer er komplekse, og de fleste i dette erhverv gennemfører en læreplads. Nogle byer eller stater kræver, at en HVACR-tekniker er autoriseret.

6. Åndedrætsterapeut

National gennemsnitsløn: $32,60 i timen

Primære opgaver: I denne rolle varetager og udvikler du behandlingsplaner for patienter med vejrtrækningsproblemer. Du kan også yde fortsat pleje eller nødhjælp. For at blive respiratorterapeut skal du opnå en certificering og en licens til at arbejde i feltet.

7. Tandplejer

National gennemsnitsløn: $37,96 i timen

Primære opgaver: I dette job renser du patienters tænder, yder forebyggende tandpleje og lærer patienter, hvordan de kan forbedre deres mundsundhed. For at blive tandplejer skal du gennemføre en treårig handelsskoleuddannelse og få en licens.

8. Byggeleder

National gennemsnitsløn: $79.377 om året

Primære opgaver: I denne rolle planlægger og leder du byggeprojekter. For at blive byggeleder skal du som minimum have en associeret uddannelse og erfaring inden for området.

Relateret: 12 højtbetalende handelsjob

Sådan finder du den rigtige handelsskole for dig

Når du overvejer teknisk skole, skal du sammenligne mulighederne omhyggeligt. Stil dig selv følgende spørgsmål for at finde den rigtige vej til din karriere:

1. Bestem, om programmet er til et efterspurgt felt

Da tekniske certifikater eller licensprogrammer er designet omkring specifikke job, skal du sørge for, at enhver skole, du planlægger at gå på, kan hjælpe dig med at finde arbejde i en voksende industri. Prøv at undersøge lister over job med det største vækstpotentiale for at sikre dig, at du har valgt klogt.

Et sted, du kan finde denne information, er Bureau of Labor Statistics, Occupational Outlook Handbook. OOH forudser, hvilke erhverv der vil blive efterspurgt i de næste 10 år.

2. Vurder programmets omkostninger

Hvis du overvejer et toårigt program, skal du sørge for at beregne de samlede omkostninger i stedet for gebyret for hvert år. Undersøg altid og spørg om økonomisk støtte eller lånemuligheder, der begynder med programmet.

3. Se efter onlinekurser

Online tekniske skoler kan være nyttige muligheder for studerende, der har travle tidsplaner eller begrænsede lokale muligheder. Prøv at undersøge mulighederne for at opnå en online-certificering, der kan give dig mulighed for at gennemføre klasser eller endda hele programmet hjemmefra.

4. Overvej muligheder for jobformidling

Sørg for at vurdere programmets jobformidlingsmuligheder. Bestem, hvilke organisationer der har tendens til at ansætte fra de programmer, du overvejer, og spørg om deres jobformidlingssatser. Prøv at tale med tidligere kandidater eller programmets karriereeksperter for at sikre dig, at processen lever op til dine forventninger.

Poul Bundgaard
Poul Bundgaard "Skal jeg gå på en teknisk skole eller et fireårigt college?" Det er et spørgsmål, jeg er blevet stillet af gymnasieelever, voksne og endda universitetsstuderende. Mit svar var og er altid det samme: "Hvad er den karriere, du ønsker?" For mange af os var de dage, vi tilbragte i skolen, rettet mod det samme mål: få en gymnasial eksamen og gå på college. Hvad vi ikke var klar over var, at college ikke er et mål – det er et middel til et mål.