Guide Til Uddannelse Og Certificeringer Af Forretningsanalytiker

Guide Til Uddannelse Og Certificeringer Af Forretningsanalytiker

Forretningsanalytikere spiller en integreret rolle i deres virksomheder ved at analysere data og levere løsninger til mange informationsteknologi-relaterede problemer. Som forretningsanalytiker (BA) har du flere muligheder for at vokse inden for din karriere gennem forskellige certificeringer og uddannelse. At opnå certificeringer inden for din branche kan hjælpe med at styrke dine færdigheder og viden som en BA og hjælpe dig med at skille dig ud for potentielle arbejdsgivere. I denne artikel vil vi udforske de syv mest populære certificeringer, der er tilgængelige for forretningsanalytikere.

Hvad er en forretningsanalytiker?

En forretningsanalytiker arbejder på at forbedre processerne i en virksomhed ved at bygge bro mellem informationsteknologi og virksomheden som helhed. Processer, som en BA kan have til formål at forbedre, omfatter produkter, software og tjenester, der bruges og tilbydes af virksomheden.

Forretningsanalytikere bruger dataanalyse til at evaluere en virksomheds IT-behov og til at udvikle løsninger, der vil styrke forretningssystemerne på arbejdspladsen. For eksempel kan en BA identificere en virksomheds informationsteknologibehov og derefter hente de it-løsninger, der opfylder disse behov.

Læs mere: Lær om at være forretningsanalytiker

Uddannelse kræves for at være forretningsanalytiker

En forretningsanalytiker er forpligtet til at have minimum en bachelorgrad i business, ledelse, informationsteknologi eller et beslægtet felt. Mange virksomhedsanalytikere har også en kandidatgrad i forretningsanalyse eller et lignende studieområde. En BA kan også vælge at forfølge andre studieområder for at støtte deres karriere, såsom økonomi eller finans.

Top business analytiker uddannelse og certificeringer

Mange virksomhedsanalytikere forfølger yderligere uddannelse og certificeringer ud over en formel grad inden for deres studieretning. Nogle BA-stillinger kræver endda, at kandidater har gennemført visse uddannelsesprogrammer eller har modtaget certificeringer inden for deres branche. At opnå certificeringer, der er specifikke for din branche, kan hjælpe med at styrke dit CV og forbedre dine færdigheder som en BA.

Flere forskellige organisationer tilbyder uddannelse og certificeringer til forretningsanalytikere. Disse organisationer omfatter International Institute of Business Analysis (IIBA), International Qualification Board for Business Analysis (IQBBA) og International Requirements Engineering Board (IREB). Hver organisation tilbyder skræddersyede programmer designet til at fremme din karriere som forretningsanalytiker.

De mest populære uddannelser og certificeringer, som du kan forfølge som forretningsanalytiker inkluderer:

IIBA Entry Certificate in Business Analysis (ECBA)

Dette certifikat er for entry-level analytikere, der ønsker at udvide deres viden inden for branchen. Hvis du i øjeblikket arbejder på en grad som forretningsanalytiker, er nyuddannet forretningsanalytiker eller er på vej ind i en karriere som forretningsanalytiker, er dette certifikat for dig.

Kvalifikationer til denne test inkluderer mindst 21 timers professionel uddannelse i de sidste fire år. ECBA-testen omfatter 50 kompetencebaserede multiple-choice-spørgsmål, der er baseret på Business Analysis Body of Knowledge (BABOK).

IQBBA Certified Foundation Level Business Analyst (CFLBA)

Denne certificering kræver, at enkeltpersoner gennemfører et kursus i det grundlæggende i forretningsanalyse. Den er ideel for alle, der ønsker at få entry-level viden inden for forretningsanalysebranchen. Produktejere, ledere, kravingeniører og forretnings- og systemanalytikere kan alle drage fordel af denne certificering.

IIBA Certification of Capability in Business Analysis (CCBA)

Denne certificering passer godt til BA-fagfolk med to til tre års erfaring, der ønsker at fremme deres karrierer og viden i branchen. Hvis du allerede har en ECBA-certificering eller er leder eller træner af fagfolk i forretningsanalyse, kan denne certificering være den rigtige for dig.

CCBA kræver, at du har gennemført 3.750 timers erfaring med forretningsanalyse inden for de sidste syv år samt mindst 21 timers faglig udvikling i de sidste fire år. Eksamenen omfatter 130 multiple-choice spørgsmål baseret på BABOK.

IIBA Certified Business Analyst Professional (CBAP)

Dette er en certificering designet til senior fagfolk inden for forretningsanalyse, som har stor erfaring inden for branchen. Hvis du allerede har modtaget din CCBA-certificering eller er en hybrid forretningsanalytiker, der ønsker at forbedre dit CV og din viden, er denne certificering et godt valg for dig.

For at kvalificere dig til at tage CBAP skal du have mindst 7.500 timers virksomhedsanalytikerarbejde inden for de sidste 10 år med 3.600 af disse timer gennemført i fire af de seks BABOK Guide Videnområder. Du skal desuden have gennemført minimum 35 timers faglig udvikling inden for de seneste fire år.

CBAP-eksamenen omfatter 120 multiple-choice-spørgsmål, der er baseret på både casestudier og scenarier. Alle spørgsmål skal besvares inden for 3,5 timer.

IIBA Agile Analysis Certification (AAC) 

Dette er en kompetencebaseret certificering og er ideel til forretningsanalytikere, der ønsker at udvide deres agile perspektiv inden for deres karriere. AAC er bedst for folk, der arbejder i agile miljøer, eller som ønsker at udbygge deres viden om bedste industripraksis og trends.

Der er ingen forudgående krav for at tage AAC-testen for at blive certificeret. Testen består af 85 spørgsmål, der er scenariebaserede og skal besvares inden for to timer.

IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE)

CPRE er en certificering for alle inden for forretningsanalyse, kravteknik og software- og systemudviklingsindustrien. Denne certificering vil udvide din viden inden for disse områder og vil ikke udløbe eller skal fornyes.

CPRE består af tre forskellige niveauer, som hver vil bygge videre på det sidste. Denne certificering begynder med Foundation Level, hvor du lærer det grundlæggende i kravteknik. Det avancerede niveau er det andet, og det fokuserer på dit valg af en af ​​tre forskellige specialer inden for kravingeniørindustrien. Sidst er ekspertniveauet, som tilbyder træning i de mest avancerede færdigheder og viden om kravingeniørindustrien.

PMI Professional in Business Analysis (PBA) certificering

Denne Project Management Institute (PMI) certificering blev skabt til BA-professionelle, der arbejder med projektledelse eller produktudvikling, eller som er produktledere, der deltager i forretningsanalyse i deres job. Det kan fremme din viden om forretningsanalyse og samtidig give praktisk erfaring med test og værktøjer til forretningsanalyse.

Kravene for at opnå PBA-certificeringen omfatter et gymnasialt eksamensbevis og en associeret grad, samt 7.500 timers erfaring med forretningsanalyse eller en bachelorgrad og 4.500 timers erfaring med forretningsanalyse. Eksamenen består af 200 multiple-choice spørgsmål, der skal besvares på fire timer. 

Personer med en PBA-certificering skal gennemføre 35 timers faglig udvikling hvert tredje år for at bevare deres certificering.

Victor Nissen
Victor Nissen Forretningsanalytikere spiller en integreret rolle i deres virksomheder ved at analysere data og levere løsninger til mange informationsteknologi-relaterede problemer. Som forretningsanalytiker (BA) har du flere muligheder for at vokse inden for din karriere gennem forskellige certificeringer og uddannelse. At opnå certificeringer inden for din branche kan hjælpe med at styrke dine færdigheder og viden som en BA og hjælpe dig med at skille dig ud for potentielle arbejdsgivere. I denne artikel vil vi udforske de syv mest populære certificeringer, der er tilgængelige for forretningsanalytikere.