Guide Til At Blive Solcelleinstallatør

En solcelleinstallatør er dygtig til at arbejde med montering af solpaneler på en beboers ejendom. De overførbare færdigheder opnået fra din uddannelse og tidligere erfaring kan positionere dig til at få succes som solcelleinstallatør. For at udmærke sig i denne stilling skal du udvikle stærke hårde færdigheder og teknisk viden om feltet. I denne artikel diskuterer vi, hvad en solcelleinstallatør er, hvordan man bliver solcelleinstallatør og tips til at hjælpe dig med at blive det.

Læs mere: The Essential Job Search Guide

Hvad er en solcelleinstallatør?

En solcelleinstallatør er en professionel, der installerer solcellepaneler (PV) på en strukturs tagterrasse, som leverer elektricitet fra solen. En installatør monterer og vedligeholder solpaneler. De etablerer en plan for installationen på hver ejers ejendom baseret på kundens præferencer.

En solcelleinstallatør skal foretage korrekte målinger under installationen og sikre, at panelerne passer på taget og forbliver i overensstemmelse med områdets byggeregler. De skal også tilslutte solpaneler til bygningens elektriske ledningssystem, så de kan fungere korrekt. Solcelleinstallatører udfører test og aktiverer solpanelet, når det er tilsluttet, og påfører et vejrforseglingsmiddel for at give det ekstra beskyttelse mod elementerne.

Installatører bruger værktøjer som bor og save til at forbinde og ledningsføre panelerne til en struktur. Nogle solcelleinstallatører må kun installere et panel, fordi ejendommens ejer tilkalder en elektriker for at reparere panelets ledninger.

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

Sådan bliver du solcelleinstallatør

Følg disse trin for at blive solcelleinstallatør:

  1. Modtag dit gymnasieeksamen.
  2. Tilmeld dig en efterskole.
  3. Få en certificering.
  4. Udvid dine færdigheder med on-the-job træning.

1. Modtag dit gymnasieeksamen

Solcelleinstallatører skal have en gymnasial eksamen eller tilsvarende. Tag tekniske kurser på dit gymnasium for at forbedre dine færdigheder. Når du opretter dit CV, skal du angive de overførbare færdigheder, du lærte i gymnasiet, for at øge dine chancer for at få en jobsamtale. Når du søger job som solcelleinstallatør, skal du sørge for at studere jobbeskrivelserne og matche de relevante færdigheder og nøgleord i dit CV for at hjælpe med at imponere intervieweren.

Tag dig tid til at tale med andre solcelleinstallatører i dit område via et informativt interview, som giver dig en bedre idé om, hvilke færdigheder du har brug for. Erfarne solcelleinstallatører kan også hjælpe dig med at finde ud af potentielle skoler, du kan tilmelde dig, hvis de mener, du skal tage en efterskole. 

2. Tilmeld dig en efterskole

Ansøg på kommunale gymnasier eller handelsskoler om solcelleinstallation, hvis du ønsker at videreuddanne dig. Disse skoler lærer sikkerhedsfærdigheder at bruge, når du arbejder med specifikke værktøjer. Klasser i systemdesign og PV-viden hjælper dig med at forstå solpanelkoncepter og arbejde med at installere paneler på strukturer. Klasserne varierer afhængigt af den stat, du bor i, men de kan vare uger eller måneder afhængigt af, hvor omfattende kursets indhold er.

Du har muligvis også mulighed for at tilmelde dig onlinekurser, hvis du er mere tryg ved det. Det er en nemmere vej for dig, hvis du har tidligere erfaring med byggeri eller som elektriker. Du kan også tilmelde dig et lærlingeprogram for at blive elektriker, da de fleste stater tillader elektrikere at forbinde PV-systemer til et elektrisk net.

3. Optjen en certificering

Tilmeld dig et certificeringsprogram gennem North American Board of Certified Energy Practitioners (NABCEP), hvis du søger en anden måde at fremme dine færdigheder. Arbejdsgivere værdsætter certificeringer, fordi de viser din viden om solpaneler og din vilje til at fortsætte din uddannelse. Mange arbejdsgivere kræver endda, at solcelleinstallatører har denne type certificering. Tjek hvilke stater der kræver NABCEP-certificering for at blive solcelleinstallatør, så du straks kan fortsætte med dit næste karrieretræk.

Du skal have 58 timers avanceret PV-uddannelse gennem en akkrediteret skole, hvis du har til hensigt at få denne certificering. Du skal også have gennemført et 10-timers byggesikkerhedskursus leveret af Occupation Safety & Health Administration (OSHA). Bestå eksamen og giv dokumentation for at lede tre til fem projekter.

En anden certificering, du kan opnå, er Certified Solar Roofing Professional (CSRP). Du skal bruge 40 timers tidligere uddannelse eller træningserfaring for at kvalificere dig til dette certificeringsprogram. Det kræver også tre års erhvervserfaring inden for tagdækning. Bestå en test og fuldfør mindst fem PV-installationer for at opnå din certificering.

4. Udvid dine færdigheder med on-the-job træning

Det meste af solcelleinstallatøruddannelsen finder sted, når du er på jobbet og varer typisk omkring et år. Denne træning lærer dig, hvordan du bruger korrekt værktøj, følger sikkerhedsprocedurer korrekt og forstår de rigtige teknikker til at installere solpaneler på en bygning. Du kan modtage træning gennem en producent, hvis du arbejder på et bestemt produkt. Større entreprenørfirmaer kan give mere dybdegående uddannelse, hvis du har brug for at blive mere fortrolig med komplekse opgaver.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Tips til at blive solcelleinstallatør

Her er nogle yderligere tips, du skal huske på, når du bliver solcelleinstallatør:

Forfølge efteruddannelse

En succesfuld solcelleinstallatør lærer konstant gennem hele deres karriere. Du skal forstå PV-relaterede koncepter for at udføre dit job effektivt. For eksempel betyder udtrykket "nettomåling", at bolig- og erhvervsejendomme kan få strøm fra solenergi.

Ejere af ejendomme med solenergi betaler kun for den brugte energi hele måneden. At opnå en fuld forståelse af dette koncept kan hjælpe dig med at give dine kunder den mest passende service til deres behov. Sørg også for at tilmelde dig træningsprogrammer med vægt på at forbedre dine mekaniske færdigheder, fysisk styrke, udholdenhed og kundeservicefærdigheder.

Udvid dit netværk

Netværk med solcelleinstallatører, når du stadig går i skole, er et vigtigt skridt at tage for denne karriere. Tag fat i elektrikere i dit område for at se, om de har erfaring med PV-installation. De samtaler, du har med dem, kan vise sig at være værdifulde, især hvis du kommunikerer din interesse for at være solcelleinstallatør. De har muligvis arbejdet med solcelleinstallatører før og kan give dig relevante tips til at gå videre til næste trin i din karriere.

Flyt til en tilstand, der bruger solenergi

Overvej at flytte til en stat med større efterspørgsel efter solcelleinstallatører. Stater med mest sollys som Californien, North Carolina, Arizona og Nevada har en tendens til at have den højeste efterspørgsel efter dette job og tilbyder specialkurser, som du kan tage. At få erfaring og netværke med fagfolk inden for disse områder kan forbedre både dine jobudsigter og dit indtjeningspotentiale.

Sif Mathiasen
Sif Mathiasen En solcelleinstallatør er dygtig til at arbejde med montering af solpaneler på en beboers ejendom. De overførbare færdigheder opnået fra din uddannelse og tidligere erfaring kan positionere dig til at få succes som solcelleinstallatør. For at udmærke sig i denne stilling skal du udvikle stærke hårde færdigheder og teknisk viden om feltet. I denne artikel diskuterer vi, hvad en solcelleinstallatør er, hvordan man bliver solcelleinstallatør og tips til at hjælpe dig med at blive det.