Guide Til At Blive Softwaretekniker

Guide Til At Blive Softwaretekniker

Informationsteknologi (IT) feltet er en hurtigt voksende industri, der kan prale af en række lukrative karrieremuligheder, herunder entry-level roller som en softwaretekniker. Hvis du leder efter en karriere, der giver dig mulighed for at anvende din tekniske viden og interpersonelle færdigheder, så kan en rolle som softwaretekniker være ideel for dig. I denne artikel forklarer vi, hvad en softwaretekniker er, og hvad de laver, udforsker lønnen og jobudsigterne for denne rolle og lister de trin, du kan tage for at begynde din karriere som softwaretekniker.

Relateret: Lær om informationsteknologiområdet

Hvad er en softwaretekniker?

Softwareteknikere er it-specialister, der hjælper brugere med at vedligeholde deres computersystemer ved at yde support og holde deres software opdateret. Selvom deres primære ansvar er at hjælpe kunder med at forstå og bruge softwareprogrammer, sikrer de også, at softwaren kører, som den skal. Når der opstår et problem eller en fejl, fejlfinder softwareteknikere problemet, skriver kode og justerer softwaren i overensstemmelse hermed.

Relateret: Lær om at være softwareingeniør

Hvad laver en softwaretekniker?

Jobbeskrivelsen for en softwaretekniker kan variere baseret på arbejdsgiveren, men den inkluderer normalt nøgleansvar som:

 • Reparation af en computers softwarekomponenter
 • Udførelse af softwaretests for at sikre, at computerenheder kører korrekt
 • Fejlfinding af problemer, der opstår
 • Implementering af softwareopdateringer
 • Sikring af, at antivirussoftware fungerer effektivt
 • Dokumentation af fejl fundet under installation af software
 • Yder teknisk support på stedet til andre medarbejdere
 • Besvarelse af supportopkald
 • Indfangning af filer ved at udføre scripts i UNIX
 • Brug af HTML til at opdatere en virksomheds hjemmeside
 • Giver klientsupport gennem SQL, UNIX og MPE applikationer
 • Fejlretning og reparation af stationære computere og servere
 • Håndtering og vedligeholdelse af klientcomputersystemer
 • Udførelse af servergendannelser og backups

Relateret: Lær om at være IT-tekniker

Løn og jobudsigt for softwareteknikere

Selvom deres løn kan variere afhængigt af geografisk placering, års erfaring, uddannelsesniveau og arbejdsgiver, tjener den gennemsnitlige softwareingeniør $110.371 om året i USA. Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelsen af ​​softwareudviklere at stige med 22% mellem 2019 og 2029.

Relateret: Lær om at være computertekniker

Sådan bliver du softwaretekniker

Hvis du er interesseret i at blive softwaretekniker, bør du følge disse enkle trin:

1. Få en bachelorgrad

Fordi dette typisk er en entry-level stilling, kan kvalifikationerne for en softwaretekniker være minimale. Selvom et gymnasieeksamen eller GED nogle gange er minimumskravet for denne rolle, favoriserer mange arbejdsgivere kandidater, der har erhvervserfaring og/eller videregående uddannelse. Det er derfor, mange håbefulde softwareteknikere forfølger en associeret eller bachelorgrad. Fordelagtige studieområder inkluderer:

 • Computer videnskab
 • Informationsteknologi
 • Software engineering teknologi
 • Software systemudvikling
 • Matematik

2. Udvikl dine computerfærdigheder

Dette erhverv kræver hårde færdigheder og ekspertise, hvorfor succesen for en softwaretekniker afhænger af deres tekniske viden. Selvom on-the-job træning og relevant erhvervserfaring kan udstyre dig med nogle af de praktiske færdigheder og viden, der er nødvendige som softwaretekniker, bør du investere noget tid i at udvikle vigtige computerfærdigheder. For eksempel kan det at lære flere kodningssprog, såsom C++, Java og/eller HTML, hjælpe dig med at udføre nogle af de væsentlige opgaver, der er forbundet med denne rolle.

Relateret: Computerfærdigheder: Definitioner og eksempler

3. Optjen certificeringer

Certificeringer er en fantastisk måde at vise arbejdsgivere, at du er engageret i din karriere, dedikeret til din fortsatte faglige udvikling og kvalificeret til rollen som softwaretekniker. Ved at opnå en professionel certificering kan du verificere dine færdigheder og evner og forbedre din overordnede omsættelighed som ansøger. Du kan drage fordel af at opnå en certificering inden for et specifikt område, såsom:

 • Netværksprotokoller
 • Cloud software
 • Microsoft operativsystemer

Teknologileverandører, som Microsoft, Cisco og Oracle, tilbyder en bred vifte af certificeringer til dette område, eller du kan forfølge en legitimation fra en professionel organisation, såsom Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

Relateret: 15 IT-certificeringer til at forbedre dine legitimationsoplysninger

4. Få erfaring

Nogle arbejdsgivere værdsætter professionel erfaring lige så meget som eller nogle gange mere end formelle uddannelseskvalifikationer. Når de begynder deres karriere, får mange softwareteknikere erfaring ved at finde en entry-level position, der giver træning fra en senior softwaretekniker. Du kan også få værdifuld erfaring og færdigheder ved at arbejde som tekniker, computertekniker, i IT-support eller endda som kundeservicemedarbejder.

Relateret: Hvad er on-the-job træning?

5. Overvej at tjene en kandidatgrad

Du kan udmærke din karriere som softwaretekniker ved at opnå en kandidatgrad inden for et område som informationsteknologi. Denne legitimation, især når den er parret med erfaring og certificeringer, kan give muligheder for at fremme din karriere og øge dit samlede indtjeningspotentiale.

Relateret: 21 forskellige typer it-job at udforske

Software tekniker færdigheder

Denne karriere kræver en bred vifte af hårde og bløde færdigheder, herunder:

 • Kundeservicefærdigheder: Softwareteknikere bruger det meste af deres dag på at hjælpe kunder med at forstå, bruge og fejlfinde deres computersystemer og programmer. Fordi at tilbyde it-support er et så vigtigt aspekt af denne rolle, er det bydende nødvendigt, at disse fagfolk har kundeservicefærdigheder og erfaring. Denne færdighed omfatter andre væsentlige evner, såsom konfliktløsning, tilpasningsevne, aktiv lytning og kommunikation.

 • Problemløsningsevner: I denne rolle skal softwareteknikere være i stand til at fejlfinde problemer, identificere årsagen og tilbyde effektive og kreative løsninger.

 • Lytteevner: Som softwaretekniker skal du lytte til din klients behov, så du virkelig kan hjælpe dem. Uanset om du vurderer deres viden om softwaren, så du kan give undervisning eller indsamle information om et problem, som klienten oplever, giver aktiv lytning dig mulighed for at forstå, hvordan du kan anvende din unikke ekspertise og støtte brugeren.

 • Kommunikationsevner: Softwareteknikere forklarer ofte komplekse problemer og programmer til enkeltpersoner, som måske mangler teknisk viden. For at gøre dette effektivt, skal de kunne tale klart og præcist. Derudover kræver denne rolle grundig dokumentation, hvorfor både skriftlige og mundtlige kommunikationsevner er så vigtige.

 • Computerfærdigheder: Som med de fleste tekniske roller er computerfærdigheder afgørende. Softwareteknikere bør have erfaring inden for informationsteknologi, ekspertise i en række forskellige computerprogrammer og kendskab til kodningssprog.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Benjamin Duus
Benjamin Duus Informationsteknologi (IT) feltet er en hurtigt voksende industri, der kan prale af en række lukrative karrieremuligheder, herunder entry-level roller som en softwaretekniker. Hvis du leder efter en karriere, der giver dig mulighed for at anvende din tekniske viden og interpersonelle færdigheder, så kan en rolle som softwaretekniker være ideel for dig. I denne artikel forklarer vi, hvad en softwaretekniker er, og hvad de laver, udforsker lønnen og jobudsigterne for denne rolle og lister de trin, du kan tage for at begynde din karriere som softwaretekniker.