Guide Til At Blive En Certificeret Risikomanager

Guide Til At Blive En Certificeret Risikomanager

Virksomheder har brug for fagfolk til at hjælpe med at beskytte sig mod risici og rådgive ledende ledere om måder at beskytte virksomheder mod en krise eller sikkerhedsbrud. Certificerede risikomanagere leverer den nødvendige ekspertise til at beskytte en virksomhed mod de forskellige forpligtelser, som virksomheder står over for. At arbejde som certificeret risikomanager kan tilbyde dig en spændende karriere med høje lønninger og et positivt jobudsigt. I denne artikel forklarer vi, hvad en risikomanager gør, skitserer de trin, du skal tage for at blive certificeret, og deler mere information om risikostyringsindustrien.

Hvad er en certificeret risikomanager?

Certificerede risikomanagere er certificerede fagfolk, der vurderer risici for virksomheder og tilbyder løsninger til at reducere risici, der kan påvirke forskellige faktorer i forretningsdriften. Risikomanagere opnår certificeringer ved at verificere deres ekspertise og unikke viden om ansvarsfaktorer over for virksomheder. En certificeret risikomanager undersøger en virksomhed for potentielle trusler, sikkerhedsbrud, bedrageri og andre handlinger, der kan medføre betydelige juridiske eller økonomiske udfordringer, skade medarbejdere og aktiver eller begrænse virksomhedens produkter eller tjenester.

Risikomanagere håndterer både interne og eksterne risikofaktorer. Det er deres opgave at identificere ansvarsområder for en virksomhed, analysere mulige årsager til risiko og lette risikostyringsprocedurer. En risikomanager overvåger sikkerhedsprotokollerne for cyberoperationer og fysiske lokationer i en virksomhed. Certificerede risikoledere arbejder på at analysere, projektere og minimere eller eliminere følgende typer risici:

 • Finansiel risiko: Fagfolk inden for risikostyring gransker en virksomheds finansielle transaktioner for at vurdere risikofaktorer i kredit, investeringer, køb og handel.
 • Operationel risiko: Forstyrrelser i en virksomheds normale produktion betragtes som operationelle risici. Dette kan omfatte medarbejdernes sikkerhed, ejendomstyveri, skader på produkter eller faciliteter og svindel.
 • Omdømmerisiko: Risikoansvarlige kan også være nødt til at håndtere trusler mod en virksomheds navn, der skyldes negativ omtale, problemer med produkter eller tjenester og andre uheld, der skader den offentlige mening om en virksomhed.

Læs mere: Den definitive guide til en risikostyringskarriere

Certificeret risikomanager løn og jobudsigt

Den nationale gennemsnitlige løn for risikomanagere er $113.735 om året. Risikostyringslønninger kan variere baseret på erhvervserfaring, placering og stilling. Da risikostyring involverer beslutninger på direktionsniveau, udfylder mange risikoledere lederstillinger i en virksomhed, hvilket giver dem en chance for at tjene højere lønninger og forfremmelser til ledende roller.

Risikomanagere har også et gunstigt jobudsigt. Bureau of Labor and Statistics rapporterer en højere end gennemsnittet vækst i job for risikostyringsprofessionelle på 15 %.

Læs mere: 10 Risk Management jobtitler og roller med løn

Risikomanager færdigheder

Her er nogle af de vigtigste færdigheder, der bruges af risikostyringsprofessionelle:

 • Dataanalyse: Risikomanagere bruger analytiske færdigheder til at fremskrive mulige resultater og bestemme årsagerne til forpligtelser til en virksomhed. Dyb viden og anvendelse af analytiske koncepter er nødvendige for at udføre de daglige opgaver inden for risikostyring.

 • Kritisk tænkning: Identifikation af risikofaktorer og strategier til at afbøde forpligtelser kræver, at fagfolk inden for dette felt anvender kritisk tænkning. Fagfolk inden for dette felt har brug for at identificere og forstå komplekse detaljer om forpligtelser inden for forretningsdriftens hovedfunktioner.

 • Organisation: Organisering af risikobegrænsningsmetoder og ansvarsdata er en vigtig del af en risikomanagers ansvar. Brug af organisatoriske evner hjælper risikoledere med at håndtere store mængder information, når de analyserer, hvordan en uforudset omstændighed eller krise kan påvirke forskellige aspekter af en virksomhed.

 • Kommunikation: En risikomanager skal kommunikere med alle afdelinger i en organisation for at forstå risici og præsentere afbødningsteknikker. De kan også arbejde som en del af ledelsesteamet, deltage i ledelsesdiskussioner og samarbejde om at udforme virksomhedens politik, hvilket gør effektiv kommunikation til en væsentlig evne for risikomanagere.

 • Tilpasningsevne: Da risikostyring fokuserer på at forberede sig på og reagere på det uventede, skal risikomanagere være klar til at tilpasse sig hurtigt til skiftende situationer. De skal muligvis ændre deres indledende analyse efter at have fundet nye data. En risikomanager skal muligvis også tilpasse deres strategi for at minimere nyopdagede forpligtelser.

Sådan bliver du certificeret risikomanager

Følg disse trin for at blive en certificeret risikomanager:

1. Få en uddannelse

Risikomanagere kommer fra en række forskellige uddannelsesmæssige baggrunde; dog kræver arbejdet med risikostyring typisk mindst en bachelorgrad. Hovedfag i et forretningsrelateret program som finans, forretningsadministration eller økonomi kan forberede dig til at forstå de unikke bekymringer ved denne stilling. Da risikomanagere ofte påtager sig ledende roller, kan det være en værdifuld karrierebeslutning at tjene en kandidatgrad eller MBA, der kan føre til avancerede karrieremuligheder.

2. Få erfaring inden for området

Du behøver ikke at være certificeret for at finde en stilling inden for risikostyring som entry-level medarbejder. Da nogle certificeringer kræver, at du har brancheerfaring, er det en god idé at komme i gang med at arbejde inden for et område med risikostyring og lære af erfarne fagfolk. Dette kan også hjælpe dig med at beslutte, om det er en karriereinteresse for dig at arbejde i et nicheområde med risiko som forsikring.

3. Bestem den rigtige certificering til din karrierevej

At blive en certificeret risikomanager er et nøgletrin i enhver risikostyringskarriere. Certificering er en måde at bevise din ekspertise over for arbejdsgivere og kunder. Certificeringer kan også hjælpe dig med at tjene en højere løn.

Afhængigt af dit beskæftigelsesområde eller din specialisering kan specifikke certificeringer også være en fordel. Certificeringer inden for forsikring eller finansiel risiko viser sig ofte at være værdifulde udmærkelser for dem, der arbejder inden for en specifik forretningssektor.

Relateret: Hvad er risikoanalyse i erhvervslivet?

4. Bliv certificeret i risikostyring

Start med at identificere certificeringerne af branchefolk i lignende roller som din. Se på vejledningen og ressourcerne fra professionelle organisationer i risikostyringsindustrien. Når du har besluttet dig for, hvilken certificering der er den mest gavnlige for dine karrieremål, skal du finde en organisation, der giver den nødvendige eksamen. De fleste certificeringer er tilgængelige online med administrationsgebyrer fastsat af den akkrediterende organisation. Mens mange eksamener kun kræver branchekendskab og -baggrund, er nogle certificeringer kun tilgængelige, når du har gennemført et bestemt kursusarbejde eller specificeret års erfaring med risikostyring.

Populære certificeringer for risikomanagere omfatter:

 • Associated Risk Management Professional (ARMP): ARMP-certificeringen er for risikostyringsprofessionelle med under to års erfaring på området. For dem, der søger at bevise grundlæggende viden om risikostyring som nybegynder i faget, kan denne certificering hjælpe med at give sikkerhed for dine evner til potentielle arbejdsgivere.

 • Certificeret Risk Manager (CRM): CRM-udmærkelsen er en bred og bredt anerkendt certificering for risikoansvarlige. Denne certificering kan være til gavn for alle i branchen. For at opnå denne certificering tager kandidater fem kurser med fokus på elementer af risikostyring. Hvert kursusmodul varer to og en halv dag, hvilket fører til en omfattende eksamen.

 • Certificeret Risk Management Professional (CRMP): Denne certificering verificerer, at enkeltpersoner har viden til at håndtere risikoreduktion og prognosepraksis for virksomheder. Fagfolk, der søger CRMP-udmærkelsen, skal have mindst to års erfaring på området.

 • Risk Management Society Certified Risk Management Professional (RIMS-CRMP): RIMS-CRMP er en kompetencebaseret certificering opkaldt efter den professionelle organisation, der tilbyder udmærkelsen. RIMS-CRMP tilbyder endnu en certificering for at bevise dyb branchekendskab inden for risikostyringsprotokoller.

Læs mere: Sammenligning af certificeringer: Finansiel risikostyring vs. Chartered Financial Analyst

5. Optjen en niche-certificering

Når du først gør fremskridt i din karriere og får mere erfaring i en bestemt sektor, kan det vise sig en fordel for avancerede muligheder at tjene yderligere certificeringer, der passer til din nicheekspertise. Her er nogle almindelige certificeringer, der beviser din viden inden for specifikke områder af risikostyring:

 • Certificeret professionel i sundhedsrisikostyring (CPHRM): For dem, der administrerer sundhedsansvar, kan denne certificering bevise din forståelse af risikostyringsteknikker, der er specifikke for den medicinske industri.

 • GRC Professional Certification (GRCP): GRC'er eller ledelses-, risiko- og overholdelsesprofessionelle hjælper virksomheder med at fungere mere effektivt ved at kombinere risikostyring med lovgivningsmæssig vejledning. De hjælper også virksomheder med at opsætte teknologiske værktøjer til at hjælpe i hver proces.

 • Operational Risk Manager (ORM): Denne certificering fokuserer på viden om beskyttelse og reduktion af risici i finansielle servicesektorer. Certificering til operationel risikostyring beviser din forståelse af de metoder, virksomheder bruger til at styre risiko.

 • Certificering i Risk Management Assurance (CRMA): Risikomanagere, der er specialiseret i kvalitetskontrolmetoder, bruger denne certificering til at vise deres viden til den administrerende ledelse, ofte i revisionsudvalg.

6. Gencertificere efter behov

Risikostyringscertificeringer kan kræve gencertificering efter en bestemt periode. Nogle certifikater kan genopfriskes, når du har gennemført efteruddannelseskurser, mens andre kan udløbe og kræve, at du tester igen. Nogle organisationer opkræver også et gebyr for at opretholde din certificering. Spørg den administrerende organisation for at sikre, at du kan opretholde din certificering.

Tips til at få job inden for risikostyring

Her er nogle ideer til at hjælpe dig med at finde den rigtige stilling inden for risikostyring:

 • Fremhæv dine interpersonelle færdigheder. Professionelle, der håndterer risici på den nuværende markedsplads, kommunikerer strategisk med enkeltpersoner både i og uden for virksomheden. Ansættelsesledere leder efter risikomanagere med stærke evner til at forbinde og klart dele ideer med andre fagfolk.

 • Deltag i en professionel organisation. Faggrupper tilbyder ressourcer til jobsøgende, certificering og publikationer med relevante tendenser i risikostyringsbranchen. Disse organisationer sponsorerer branchebegivenheder, hvor fagfolk kan møde potentielle arbejdsgivere og optjene efteruddannelseskreditter.

 • Styrk dit CV. Sørg for, at dit CV er opdateret med de seneste joboplysninger, nøglefærdigheder og eventuelle certificeringer, du har i øjeblikket. Hvis du lige er startet, så læg vægt på kurser og uddannelseserfaring, der gør dig til en ideel kandidat til at begynde at arbejde i en professionel stilling.

 • Opret forbindelse til dit netværk. Netværk med professionelle mentorer, lærere og personlige kontakter kan hjælpe dig med at finde en mulighed for et nyt job. Da risikostyring påvirker alle forretningsområder, kan du finde en forbindelse til risikosektoren.

Bo Møller
Bo Møller Virksomheder har brug for fagfolk til at hjælpe med at beskytte sig mod risici og rådgive ledende ledere om måder at beskytte virksomheder mod en krise eller sikkerhedsbrud. Certificerede risikomanagere leverer den nødvendige ekspertise til at beskytte en virksomhed mod de forskellige forpligtelser, som virksomheder står over for. At arbejde som certificeret risikomanager kan tilbyde dig en spændende karriere med høje lønninger og et positivt jobudsigt. I denne artikel forklarer vi, hvad en risikomanager gør, skitserer de trin, du skal tage for at blive certificeret, og deler mere information om risikostyringsindustrien.