Guide Til æstetikere

Guide Til æstetikere

Æstetikere direkte med kunderne for at hjælpe dem med at forbedre deres udseende og sundhed, hvilket gør dette til et ønskeligt job for mange. Dette job involverer at hjælpe folk med at bevare sundheden og vitaliteten af ​​deres hud, samt bekæmpe udfordrende tilstande som acne eller hudskader. I denne artikel giver vi et overblik over, hvad jobbet som æstetiker går ud på, og hvilke skridt du skal tage for at blive det.

Læs mere: Lær om at være æstetiker

Hvad er en æstetiker?

Æstetikere, også kendt som "æstetikere", er kosmetiske hudplejespecialister, hvilket betyder, at de behandler kundernes hud ved at anvende ikke-undvigende behandlinger. Udtrykket "ikke-undvigende" henviser til, at de forskellige behandlinger, som en æstetiker anvender, påvirker hudens epidermale lag, som er det yderste lag af huden. Disse fagfolk vurderer en klients hud og anbefaler og administrerer derefter den relevante behandling, som kan involvere forskellige former for ansigtsbehandlinger, overfladisk kemisk peeling, dampning, porerensning, ekstraktion eller voksning.

Kunder besøger skønhedseksperter for at forbedre deres udseende, bekæmpe og forhindre solskader, bremse aldringsprocessen og modtage behandling for teintproblemer som fedtet eller tør hud. Æstetikere udfører også kropsbehandlinger, der omfatter hårfjerning, scrubs for at fjerne død hud og forbedre cirkulationen og kropsindpakninger, som afgifter kroppen, opstrammer huden og beroliger musklerne.

Selvom æstetikere er statslicenserede sundheds- og wellness-professionelle, er de ikke læger, hvilket betyder, at de ikke ordinerer medicin, diagnosticerer hudsygdomme eller udfører invasive procedurer som Botox, fillerinjektioner eller dyb kemisk peeling.

En æstetiker kan dog rådgive klienter, hvis de har brug for at konsultere en læge, og nogle kan endda arbejde på sundhedsklinikker med hudlæger og andre hudplejepersonale. Nogle stater tildeler master-æstetikerlicenser, der giver disse fagfolk mulighed for at udføre mere avancerede behandlinger, såsom lymfedrænage.

Relateret: Sæt mål for at forbedre din karriere

Hvad laver en æstetiker?

Jobbet som æstetiker involverer forskellige behandlinger og teknikker. Selvom æstetikernes præcise pligter varierer afhængigt af, hvor de arbejder, kan deres daglige opgaver omfatte følgende:

  • Administrering af forskellige former for ansigtsbehandlinger, såsom dybderensende eksfolierende behandlinger og masker
  • Administrering af eksfolierende procedurer og andre forebyggende behandlinger for at holde mild acne under kontrol
  • Manuel fjernelse af ikke-betændte udbrud som hudorme under ekstraktionsprocesser
  • Anvendelse af mikrodermabrasionsteknikker for at fjerne døde celler og forny huden
  • Giver kunderne overfladisk kemisk peeling, der indeholder alfa-hydroxysyre, der eksfolierer og fornyer huden
  • Fjernelse af kropshår gennem forskellige teknikker som voksning, trådning og påføring af kemiske hårfjerningsprodukter
  • Inspicere patienters hud, lytte til deres bekymringer og anbefale en behandlingsplan
  • Henvisning af klienter til læger for mere involverede behandlinger eller medicinske recepter
  • Arbejde i tandem med læger under langsigtede behandlingsprogrammer
  • Undervisning af kunder om hudplejerutiner og kosmetiske produkter

Hvor arbejder æstetikere?

De fleste æstetikere arbejder i saloner og kurbade. Men de kan også arbejde på steder som fitnessstudier og skønhedsbutikker. Desuden kan æstetikere arbejde i medicinsk praksis, hvor de arbejder tæt sammen med læger, såsom hudlæger eller kosmetiske kirurger. I sådanne tilfælde involverer deres arbejde at administrere supplerende behandlinger for at opnå de bedst mulige resultater for patienterne. De kan også hjælpe hudlæger i visse procedurer eller hjælpe patienter med at komme sig.

Generelt arbejder en æstetiker enten deltid eller fuld tid, og afhængigt af hvor de arbejder, kan det være nødvendigt at arbejde om natten eller i weekenden for at imødekomme flere kunder. De arbejder normalt omkring 40 timer om ugen.

Sådan bliver du en æstetiker

For at blive æstetiker skal du være venlig og have gode kommunikationsevner, da arbejdet involverer konstant en-til-en interaktion med kunderne. Da jobbet også indebærer at arbejde direkte med mennesker, skal æstetikere være høflige og følsomme over for kundernes usikkerhed. De formelle skridt, du skal tage for at blive en æstetiker, involverer dog følgende:

1. Få din gymnasieeksamen

Det første skridt du bør tage, hvis du ønsker at blive æstetiker, er at opnå dit gymnasiale eksamensbevis, da du højst sandsynligt har brug for denne kvalifikation for at tilmelde dig et æstetikerprogram. Du kan gennemføre et GED- eller voksengymnasieprogram, som enten kan være et onlinekursus eller involvere aftenundervisning.

2. Gennemfør et godkendt kosmetologi- eller æstetikerprogram

Det næste skridt, du skal tage, er at tilmelde dig et godkendt kosmetologi- eller æstetikerprogram på et samfund eller en teknisk skole. Disse programmer tager typisk to år at gennemføre og består af både klasseundervisning og praktisk træning.

Du lærer relevante teknikker såsom at udføre ansigtsbehandlinger eller hårfjerningsprocedurer i kliniske omgivelser. Kurser kan omfatte undervisning i emner som sikkerhed og sanitet, fysiologi og hudens anatomi, etik, virksomhedsledelse og markedsføringsmetoder.

3. Få statslicens

Kravene til statslicens varierer, men de fleste stater kræver, at kandidater skal gennemføre et godkendt kosmetologi- eller æstetikerprogram, der består af omkring 600 timers træning.

However, states like Pennsylvania require as few as 300 hours, whereas a state like Texas expects a minimum of 750 hours. You should check the requirements of the state in which you wish to practice to determine how many hours you need to complete. Also, you need to pass an exam that may include both theoretical and practical components.

4. Earn professional certification

Selvom dette ikke er et krav, viser erhvervelse af professionel certificering en æstetikers professionalisme, engagement og ekspertise på området. Æstetikere med to års erfaring kan tilmelde sig certificeringer gennem en institution som National Coalition of Esthetician eller Manufacturers/Distributors and Associations. For at opnå en certificering skal du sandsynligvis bestå en test og forny dine legitimationsoplysninger baseret på organisationens nuværende retningslinjer.

5. Få masterlicenser

Æstetikere, der ønsker at arbejde i medicinske kurbade eller klinikker, kan have brug for en master-æstetikerlicens. For at opnå denne licens skal du gennemføre avancerede kurser og træning i færdigheder som mikrodermabrasion, laser hudterapi og laser hårfjerning. Du skal også gennemføre minimum 1.200 til 1.500 timers kurser og skal bestå masterlicenseksamenen.

Egon Jessen
Egon Jessen Æstetikere direkte med kunderne for at hjælpe dem med at forbedre deres udseende og sundhed, hvilket gør dette til et ønskeligt job for mange. Dette job involverer at hjælpe folk med at bevare sundheden og vitaliteten af deres hud, samt bekæmpe udfordrende tilstande som acne eller hudskader. I denne artikel giver vi et overblik over, hvad jobbet som æstetiker går ud på, og hvilke skridt du skal tage for at blive det.