Guide: Sådan Får Du Et Job Hurtigt

Guide: Sådan Får Du Et Job Hurtigt

På et tidspunkt i din karriere skal du muligvis finde et job hurtigt. At finde et job hurtigt kan være en udfordrende proces, men med indsats kan du finde en stilling, der opfylder dine behov. At lære, hvordan du optimerer din jobsøgning, kan hjælpe med at fremskynde processen. Denne artikel vil tilbyde trin til hurtigt at finde et job og tips til at skille sig ud under en samtale.

Sådan finder du et job hurtigt

At følge disse trin kan hjælpe dig med at finde et job hurtigt:

1. Find job, der passer til dine kvalifikationer

Lav en liste over din joberfaring, uddannelse og færdigheder. Så søg efter en stilling, som du er kvalificeret til. Du bør søge job, der stadig er inden for dit ønskede felt eller branche, men du skal muligvis udvide din søgning.

Overvej at søge efter stillinger, som du måske ikke oprindeligt har søgt, men som opfylder dine behov. Hvis du for eksempel er salgsrepræsentant, kan du søge efter stillinger i forretningsudvikling eller marketing. De salgsevner, du har, overføres sandsynligvis til disse roller. Du kan også søge roller i en virksomhed, du gerne vil arbejde for, og derefter planlægge at foretage et sideløbende karriereskifte, når du har arbejdet der i mindst et år.

Når du søger job, så gør det til en kontinuerlig proces. Selvom en virksomhed kontakter dig til en telefonskærm eller samtale, bør du fortsætte med at søge, hvis du ikke får stillingen, eller tilbuddet ikke var, hvad du havde forventet. I nogle tilfælde kan du modtage flere jobtilbud at vælge imellem.

2. Optimer dit følgebrev og CV

Ansættelsesledere scanner muligvis et CV i kun et par sekunder, så du skal få deres opmærksomhed med det samme ved at optimere hvert følgebrev og CV, du indsender. Dit følgebrev og CV skal være kort, let at læse og mindeværdigt for ansættelseslederen. 

Du bør skræddersy dit følgebrev og CV eller skrive et nyt for hvert job, du søger. Forklar i dit følgebrev, hvorfor du ønsker at arbejde i den virksomhed, og opsummer dine kvalifikationer. Du bør også skrive om, hvordan du kan hjælpe virksomheden med at trives, og hvordan du adskiller dig fra andre ansøgere. 

I dit CV skal du fremhæve enhver erfaring og færdigheder, du har, der opfylder kravene. Begræns din arbejdshistorie til de sidste fem til syv år eller de sidste tre job for at give læserne et klart og præcist billede af din oplevelse. Du kan også inkludere oplysninger om frivilligt arbejde, efteruddannelseskurser, du har deltaget i, eller andre projekter, du har gennemført. Selvom du ikke udviklede dine færdigheder på en konventionel måde, vil rekrutterere gerne vide, hvad du har lært. For eksempel, hvis du var babysitter som teenager, lærte du sandsynligvis kommunikation, organisering, tidsstyring og multitasking, som alle er overførbare færdigheder. 

Relateret: 11 onlinejob for arbejdsfleksibilitet

3. Bed om hjælp fra dit netværk 

At bede om hjælp er svært for nogle mennesker, men det kan være en effektiv måde at få et job hurtigt. Kommuniker med andre mennesker inden for dit felt ved branchearrangementer, via e-mail eller over sociale medier. Få kontakt med tidligere kolleger og bed dine venner, bekendte og slægtninge om at fortælle dig, hvis de finder ud af en stilling, der passer til dig. 

Hvis du kender nogen, der arbejder for en virksomhed, der interesserer dig, så bed dem om nogle tips til at ansøge. Du kan være mere tilbøjelig til at få en samtale, hvis du ved præcis, hvilke kompetencer, erfaringer og personlighedstyper en virksomhed leder efter. Du kan også bede om en henvisning eller en anbefaling. 

Det kan også hjælpe dig at kontakte din alumniforening, faglige foreninger og tidligere kolleger. At tale med de rigtige personer kan hjælpe dig med at finde arbejde hurtigt og give dig mere information om tilgængelige muligheder. 

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

4. Overvej en midlertidig stilling

At få en kontrakt eller en midlertidig stilling kan hjælpe dig med at udfylde et ansættelseshul, mens du søger efter faste stillinger. Her er nogle fordele ved et vikariat, kontrakt eller freelancestilling:

  • Da virksomheder ofte har brug for vikarer hurtigt, er ansættelsesprocessen hurtig.
  • Freelancejob er normalt fleksible, hvilket betyder, at du kan gå til samtaler, når du har brug for det.
  • Du kan møde mennesker, der arbejder i din branche, og lære om langsigtede muligheder. 
  • Hvis en arbejdsgiver inden for dit felt kan lide det job, du udfører som vikar eller entreprenør, kan de forfremme dig til permanent status.
  • Du kan arbejde fuld tid, så længe du har brug for og så nedsætte dine timer, når du finder et fast job.

En stilling som denne vil hjælpe dig med at styre dine udgifter, indtil du finder et job, du kan lide. 

Relateret: 20 deltidsjob, der betaler godt

Tips til at skille sig ud i et interview

For at skille dig ud under en interviewproces, bør du huske disse:

Forskning

Undersøg virksomheden for at lære mere om deres kultur, umiddelbare behov og langsigtede mål. Hvis det er muligt, så find mere information om dine interviewere ved at søge på virksomhedens hjemmeside eller gennemgå deres professionelle netværksprofiler.

Udseende

Klæd dig professionelt på for at vise interviewere, at du er interesseret i rollen. Medbring en papirkopi af dit CV til dit interview. Du kan også spørge, om der er andet, du bør medbringe, såsom en portfolio eller nogle eksempler på dit tidligere arbejde.

Attitude

Få øjenkontakt med din interviewer så meget som muligt. Hold din ryg ret og dine skuldre firkantede. Nik af og til for at vise, at du lytter. Husk at smile, når det passer.

Interview spørgsmål

Lær om de mest almindelige interviewspørgsmål i din branche, så du kan forberede dine svar. 

Svar

Hold dine svar oprigtige og tillidsfulde. Overvej dine svar nøje og match dem med virksomhedens kultur så meget som muligt. Giv eksempler og del historier om, hvordan du hjalp kunder eller kolleger på dit sidste job. Prøv at tale om, hvordan du kan hjælpe din potentielle arbejdsgiver. I slutningen af ​​samtalen skal du vise, at du er interesseret i jobbet ved at bede om mere information om et emne på virksomhedens hjemmeside eller spørge om din interviewers erfaringer. 

Opfølgning

Følg op med din interviewer efter et par dage. Send et takkebrev eller en e-mail for at fortælle dem, at du sætter pris på muligheden. Mind dem om, hvorfor du vil arbejde med virksomheden, og gentag dine kontaktoplysninger. Dette lader virksomhederne vide, at du er begejstret for muligheden for stillingen og er villig til at gøre dit bedste.

Michael Borup
Michael Borup På et tidspunkt i din karriere skal du muligvis finde et job hurtigt. At finde et job hurtigt kan være en udfordrende proces, men med indsats kan du finde en stilling, der opfylder dine behov. At lære, hvordan du optimerer din jobsøgning, kan hjælpe med at fremskynde processen. Denne artikel vil tilbyde trin til hurtigt at finde et job og tips til at skille sig ud under en samtale.