Guide: Sådan Får Du Et Job Efter College

At opnå din universitetsgrad er en stor præstation. Men nu hvor du har dit eksamensbevis, kan dit næste skridt virke lige så skræmmende: Sådan får du et job efter college. Medmindre du allerede har et par jobtilbud, der venter på dig, bliver du sandsynligvis nødt til at organisere dine ressourcer og forberede dig på effektivt at søge efter og lande dit første job.

I denne guide vil vi undersøge, hvordan du finder et job efter college, og hvad du kan gøre for at sikre, at du er klar til den første samtale.

Undersøg potentielle karriereveje og job

Selvom du måske er færdiguddannet med en specifik hoved- og karrierevej i tankerne, er det muligvis ikke klart, hvordan du skal anvende det, du har lært, på arbejdsmarkedet. Begynd med at undersøge, hvilke jobs der er tilgængelige, og indsnæv dem, der matcher dine kompetencer og interesser.

Det er vigtigt at bemærke, at der er flere måder, hvorpå du kan anvende de færdigheder, du lærte på college. Arbejdsmarkedet ændrer sig ofte, og den type færdigheder, du har udviklet i løbet af dine studier, kan være meget værdifuld i en branche, du endnu ikke har overvejet.

Sådan begynder du din forskning:

Besøg Bonjoures.com eller download Bonjoures jobsøgningsappen

I søgefeltet skal du indtaste din grad (f.eks. "Kommunikation", "Mekanisk teknik," "Engelsk/sprogkunst," osv.), og gennemse de job, der matcher dette udtryk. Du kan gemme de job, der interesserer dig, og fortsætte med at finjustere din søgning, indtil du finder det sæt af muligheder, du gerne vil ansøge om.

Forskningsvirksomheder

Ved at gennemføre omfattende undersøgelser af forskellige virksomheder, der kunne interessere dig, kan du afgøre, hvilke der kan opfylde dine behov. Du kan finde anmeldelser, Q&A, gennemsnitlige lønninger og mere på Bonjoures Company Pages. Du kan også udforske virksomhedens websteder og eventuelle nylige pressemeddelelser, der kan fortælle dig mere om deres vækst, og hvordan det er at arbejde der.

Udforsk forskellige karriereveje

Ved at udforske forskellige karriereveje vil du lære, hvad forskellige job indebærer, deres lønintervaller og også se aktuelle muligheder for disse stillinger.

Søg job efter grad

Foretag en websøgning efter "Type job for [ X ] grad" (ved hjælp af dit specifikke uddannelsesprogram) for at lære mere om, hvilke job der kunne matche dine legitimationsoplysninger.

Få en ekspert

Opsøg en karriererådgiver på dit universitet og forhør dig om potentielle karriereveje. Karriererådgivere opdaterer regelmæssigt deres oplysninger om karrieremuligheder for forskellige uddannelser. Du kan opleve, at de også har insideroplysninger for forskellige virksomheder. Nogle virksomheder foretrækker endda at ansætte direkte fra specifikke gymnasier og universiteter, så det er en god idé at se, om nogen lokale eller nationale virksomheder har øje for kandidater fra din skole.

Relateret: 3 vaner, der øger dine chancer for at få jobbet

Udover jobtitlen vil placering spille en vigtig rolle i din jobsøgning. Du kan søge i hele landet, en stat eller en bestemt by for at lære mere om de muligheder, der føles rigtige for dig.

Byg dit netværk og få henvisninger

Opbygning af et netværk er et vigtigt skridt i jobsøgningen. Den forskning, du har lavet i karriereveje, vil hjælpe med at guide dine netværkssamtaler. Når du har en god idé om det område på arbejdsmarkedet, hvor du ønsker at fokusere, kan du stille oplyste spørgsmål, der bedre gør folk i stand til at hjælpe dig.

Start med familie og venner. Selvom du allerede kender disse mennesker meget godt, kan du blive overrasket over, hvad du lærer, når du begynder at stille dem karrierefokuserede spørgsmål. Her er nogle spørgsmål for at komme i gang:

 • Hvad indebærer dit daglige arbejde?
 • Hvordan fik du dit første job efter college? Hvordan førte det til dit nuværende job?
 • Hvilke færdigheder har været vigtigst i din karriere?
 • Har din nuværende arbejdsgiver nogle job, som du synes passer til mig?
 • Ud fra mine interesser og baggrund, er der nogen i dit netværk, som vil være en god kontakt for mig?

Familie og venner vil sandsynligvis være din bedste ressource, men du vil stadig gerne netværke uden for dine nærmeste bånd. Du kan også overveje:

 • Deltag i dit college eller universitets alumni-netværk
 • Søger og deltager i netværksarrangementer
 • Deltagelse i og skabe forbindelser på jobmesser

Især til jobmesser er det vigtigt ikke kun at tale med potentielle arbejdsgivere; men også andre ansøgere. Du kan få gavn i fremtiden, når disse nye venner finder job i virksomheder, som du er interesseret i. Mange arbejdsgivere værdsætter henvisninger fra eksisterende medarbejdere til at besætte ledige stillinger – jo større dit netværk er, jo mere kan du drage fordel af dette.

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

Skriv dit CV

Udover at undersøge muligheder og netværk, er det at skrive dit CV et vigtigt skridt i at finde et job efter college.

Når du har indsnævret det sæt af job, der tiltaler dig, skal du notere dig de nøgleord, der vises i jobbeskrivelserne. Hvilken slags færdigheder og egenskaber søger arbejdsgivere efter, og hvilke udtryk bruger de? Du ønsker at inkludere de samme sætninger, når du beskriver dine kvalifikationer.

Det er vigtigt at inkludere søgeord, fordi mange arbejdsgivere bruger software kaldet et Applicant Tracking System (ATS) til at sortere indkommende applikationer. Denne software kan rangere ansøgninger baseret på relevans, og et vigtigt tegn på relevans er søgeord, der matcher jobbeskrivelsen.

Hvis du søger job, der har forskellige søgeord, kan det være en god idé at oprette flere versioner af dit CV, så du får vist de mest relevante færdigheder i hver ansøgning.

Fordi du er nyuddannet, vil arbejdsgiverne være interesserede i et resumé af din uddannelse. Gør dette til et af de første afsnit af dit CV.

Her er flere ressourcer til at hjælpe dig med at skrive et CV, der bedst repræsenterer dine færdigheder og erfaring:

 • Sådan skriver du et CV, som arbejdsgivere vil bemærke
 • 139 handlingsverber for at få dit CV til at skille sig ud
 • Sådan anføres uddannelse på et CV
 • Eksempler på bedste CV-færdigheder

Du kan også udforske CV-prøver til inspiration.

Du kan uploade dit CV til Bonjoures Resume for at fremskynde ansøgningsprocessen. Med et Bonjoures CV kan du nemt søge job uden at uploade dit CV som en vedhæftet fil.

Hold styr på dine sociale medier

Hvis du har profiler på sociale medier, er det nu, du skal gennemgå dem og afgøre, om de kan have en negativ indvirkning på din jobsøgning. Mange arbejdsgivere ser på potentielle medarbejderes konti på sociale medier. Du bør omhyggeligt tjekke dine privatlivsindstillinger og skjule eller fjerne alt, der kan efterlade potentielle arbejdsgivere med et dårligt indtryk af dig.

Indholdstyper, du vil overveje at skjule eller fjerne, omfatter fotografier, indlæg og kommentarer og videredelinger.

Når du ved, at arbejdsgivere kan se på dine profiler på sociale medier, er det værd at overveje, hvordan du kan forbedre deres indtryk af dig med det indhold, du vælger at inkludere der. Dette er en mulighed for yderligere at vise dine kompetencer og interesser. Du kan for eksempel begynde at følge brancheledere eller virksomheder, der interesserer dig. Du vil måske skrive om interessante udviklinger i denne sektor eller deltage i samtaler og grupper relateret til det erhverv, du gerne vil forfølge.

Øv dine interviewfærdigheder

For mange mennesker er det at interviewe godt en færdighed, de øver sig på og bliver bedre til med tiden. Du kan indstille dig selv til succes ved at begynde at øve dig til interviews, selv før du har en stillet op.

Selvom det ikke er muligt at vide præcis, hvad du bliver spurgt om i hvert interview, er der flere måder at forberede sig på, så du ser bedst muligt ud og besvarer ethvert spørgsmål godt.

Forbered dig på at klæde dig professionelt

Selvom du interviewer til job i en branche, hvor afslappet påklædning er passende, så overvej at klæde dig lidt mere formelt på til samtalen. Mens du undersøger job og arbejdsgivere, der interesserer dig, kan du gennemgå deres sociale medier eller spørge dit netværk om at lære mere om dresscoden.

Når du vælger, hvad du skal have på til et interview, skal du sørge for, at der ikke er nogen rifter eller pletter på dit tøj. Vær også opmærksom på dit overordnede udseende. Du vil måske have en børste eller kam og tandtråd eller mynte i tasken for at sikre, at du ser bedst ud, når du går ind i rummet.

Læs mere: Hvad skal du have på til et interview

Øv selvsikkert kropssprog

Det er nervepirrende at interviewe til dit første job efter college. Ofte kan kropssprog hjælpe med at udligne dine nerver og formidle tillid til dit publikum. Mens du forbereder dig til dine interviews, vil du måske begynde at bruge selvsikkert kropssprog i din hverdag.

Når du går eller sidder, skal du holde ryggen ret og trække skuldrene tilbage. Når du sidder, kan dine hænder hvile i dit skød eller på armlænene. Dine fødder kan hvile på gulvet eller krydse ved dine ankler. Væn dig til at få øjenkontakt med nogen, når de taler til dig. Øv faste, men ikke for kraftige håndtryk.

Læs mere: Sådan præsenterer du dig selv i et interview

Forvent at komme tidligt

Under college har dine professorer sandsynligvis understreget vigtigheden af ​​at komme til tiden til undervisningen. Dette er endnu mere anvendeligt på arbejdspladsen. For hver samtale bør du tilstræbe at komme 10-15 minutter før tid.

Hvis det at være punktlig er noget, du kæmper med, skal du begynde at justere din tidsplan for at tillade tidlig ankomst, selv når du møder venner eller tager til andre aftaler. Ved at gøre det til en praksis, vil du være mere tilbøjelig til at ankomme med lethed til dine interviews.

Forbered svar på almindelige spørgsmål

Det er vigtigt at bemærke, at interviews ikke er tests. Selvom det er et teknisk interview, leder arbejdsgiverne ikke nødvendigvis efter det "rigtige" svar. I de fleste tilfælde er de i stedet nysgerrige på, hvordan dine kvalifikationer matcher kravene til jobbet, og hvordan du problemløser, samarbejder med andre, tager ansvar eller viser initiativ. De stiller spørgsmål, som de håber vil give dem indsigt i disse træk og adfærd.

Ved at forberede dig på almindelige samtalespørgsmål kan du vænne dig til at svare på en måde, der hjælper arbejdsgiverne med at forstå din baggrund og arbejdsstil, så de tydeligt kan se, at du passer. Her er et par ressourcer til at hjælpe dig med at forberede dig:

 • Top interviewspørgsmål og svar
 • Sådan bruger du STAR-interviewteknikken
 • Adfærdsmæssige interviewspørgsmål (og hvordan man besvarer dem)
 • Telefoninterviewtips til at få dig til næste runde

Undgå almindelige interviewfejl

En almindelig interviewfejl er at fokusere for meget af samtalen på, hvad arbejdsgiveren tilbyder dig, frem for hvad du kan tilbyde arbejdsgiveren. Hold interviewet centreret om dine færdigheder, og hvordan du planlægger at anvende dem til jobbet. For at opnå dette skal du undgå følgende:

Spørg ikke om løn

Selvom det er vigtigt at forstå lønnen for jobbet, er dette et emne, du skal tage op i en senere samtale, eller når du er blevet tilbudt jobbet. Samtidig er det en god idé at forberede svar på spørgsmål om løn, hvis du får dem.

Spørg ikke om fordele, afspadsering eller orlov

På samme måde vil du måske forberede svar på spørgsmål om disse emner, men bør undgå at bringe emnet op før et senere interview.

Pas på dig selv

At få dit første job ud af college kan være en stressende oplevelse. Det er vigtigt, at du ikke bruger hele tiden på at lade stressen tage overhånd. Sæt mål for dig selv for at markere milepæle: Hvor mange job vil du søge i denne uge? Har du læst korrektur på dit CV? Kan du møde en ven at øve dig i at interviewe med?

Når du når disse milepæle, så tag bevidste pauser (de kan være små pauser) og find meningsfulde måder at belønne dig selv på. At tilbringe tid med venner og familie, gå en tur eller træne, eller læse eller se noget underholdende kan være omkostningseffektive belønninger under en jobsøgning.

Når du først bliver kaldt ind til en samtale, vil du gerne være veludhvilet. Du ved aldrig, hvornår den samtale kommer, så prøv at tage dig tid til at få nok søvn, spise godt og gøre de ting, der genoplader dig i din nedetid.

Lucas Albertsen
Lucas Albertsen At opnå din universitetsgrad er en stor præstation. Men nu hvor du har dit eksamensbevis, kan dit næste skridt virke lige så skræmmende: Sådan får du et job efter college. Medmindre du allerede har et par jobtilbud, der venter på dig, bliver du sandsynligvis nødt til at organisere dine ressourcer og forberede dig på effektivt at søge efter og lande dit første job.