Guide: Hvad Er En Massageterapeut?

Massageterapeuter arbejder sammen med klienter om at tilbyde massage- og berøringsterapitjenester, for at hjælpe med at reducere stress, lette spændte eller skadede muskler og give undervisning i sundheds- og velværetilgange. Hvis du overvejer massageterapi som en karriere, er der flere krav, du skal opfylde, før du kan praktisere. I denne artikel undersøger vi, hvad en massageterapeut er, hvad de laver, hvilken slags løn de tjener, og hvordan man bliver det.

Hvad er en massageterapeut?

En massageterapeut er en person, der anvender berøringsterapimetoder for at hjælpe klienter med at føle sig bedre. Massageterapi involverer typisk manipulation af bløddelsmuskler i kroppen. Massageterapeuter bruger forskellige massageteknikker til at hjælpe klienter med at lindre og håndtere smerter, hjælpe med skadesrehabilitering, fremme afslapning og hjælpe klienter med at lette fysisk stress for at hjælpe med det generelle velvære.

Massageterapeuter specialiserer sig typisk i visse modaliteter - eller metoder - såsom afspændingsteknikker, skadesrehabilitering eller forskellige terapeutiske tilgange til at levere berøringsterapi. Nogle massageterapeuter kan også arbejde med fysio- og ergoterapeuter for at yde yderligere støtte, der kan gavne klientens wellness-planer.

Relateret: Hvad er ergoterapi?

Hvad laver en massageterapeut?

Massageterapeuter tilbyder en række terapeutiske tjenester, fra massage til stresslindring og smertebehandlingsteknikker. Disse fagfolk påtager sig også andre opgaver, såsom at udføre administrative opgaver, især hvis de er virksomhedsejere. Adskillige jobopgaver for massageterapeuter omfatter:

 • Diskutere symptomer, sygehistorie og terapimål med klienter
 • Vurdere klienter for smertepunkter og ømme væv i forskellige områder af kroppen
 • Brug af berøring til at manipulere blødt væv og muskler i kroppen
 • Uddannelse af klienter i korrekt strækning, styrkelse og forbedring af bevægelsesområdet
 • Registrering af klientoplysninger som massagebehandlingsplaner og behandlingsfremskridt
 • Undervisning af kunder i generel sundhed og velvære

Massageterapeuter fokuserer på en række forskellige modaliteter, såsom dybvævsmassage, lymfedrænage eller graviditetsmassage. Det er også almindeligt, at massageterapeuter studerer forskellige aspekter af sundhed og velvære for at hjælpe deres klienter. Kinesisk medicin, akupressur og akupunktur, triggerpunktsterapi og andre alternative former for massagebehandling er almindelige blandt massageterapeuter. Massageterapeuter kan gennemføre yderligere uddannelse, hvis de ønsker at specialisere sig.

Hvor arbejder massageterapeuter?

Massageterapeuter arbejder i en række forskellige sundheds- og wellness-miljøer, herunder kurbade, fitnesscentre og hoteller eller resorts. Hvis de har erfaring med at arbejde med klienter i skaderehabilitering, kan de arbejde med fysio- eller ergoterapeuter som en del af en klients genoptræningsplan.

Ud over disse typer indstillinger kan massageterapeuter også åbne deres egen praksis. Terapeuter, der vælger at drive deres egen praksis, kan være forpligtet til at opfylde visse kriterier, afhængigt af hvor de praktiserer.

Relateret: At blive uafhængig entreprenør: Fordele og ulemper

Massør gennemsnitsløn

Den nationale gennemsnitlige løn for en massageterapeut er $27,99 i timen. Afhængigt af placering og arbejdsmiljø kan en massageterapeut tjene en indkomst, der kan sammenlignes med landsgennemsnittet. Nogle af de stater, hvor massageterapeuter tjener en højere indkomst end landsgennemsnittet inkluderer:

 • Washington: $32,43 i timen
 • North Dakota: $42,13 i timen
 • New York: 40,18 USD i timen
 • Alaska: $44,18 i timen
 • Washington, DC: 50,85 USD i timen

Ovenstående lønninger blev udfyldt ved hjælp af statsspecifikke data fra Bonjoures Salaries, og disse data kan ændres hyppigt.

Massageterapi kan tilbyde en mere betydelig indkomst i områder, hvor der er stor efterspørgsel efter naturlige sundheds- og wellness-tjenester. Mens nogle stater har højere løngennemsnit end det nationale gennemsnit, kan nogle lokale områder i disse stater tilbyde endnu mere.

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

Sådan bliver du en massageterapeut

Der er flere krav, som en massageterapeut skal opfylde for at yde tjenester. Hvis du er interesseret i at forfølge massageterapi som en karriere, skal du besidde dit gymnasiale eksamensbevis, før du begynder på en massageterapiuddannelse. Efter endt uddannelse kan du ansøge om din certificering til at udøve massageterapi. Du kan også blive bedt om at opfylde yderligere kriterier, afhængigt af din stats regler. Følgende oplysninger kan hjælpe dig med at komme i gang med din karriere som massageterapeut:

Uddannelses- og uddannelseskrav

For at blive massageterapeut kan du blive bedt om at gennemføre et træningsprogram, der fokuserer på klasseværelsesstudier samt praktisk og praktisk træning. Typisk kræver massageterapiprogrammer minimum 500 timers træning og studier. Nogle programmer kan kræve op til 1.000 timers træning, afhængigt af din stats krav. Derudover tilbyder nogle programmer en associeret grad, når du har afsluttet din indledende uddannelse. Dette kan afhænge af, hvad du studerer, og hvor du gennemfører din uddannelse.

Massageterapeutuddannelsen dækker emner som anatomi og fysiologi, patologi, kinesiologi og etik. Massageterapistudier omfatter også forskellige modaliteter, såsom rehabiliteringsteknikker og skadesbehandling. Nogle programmer tilbyder kurser om virksomhedsledelse og administrative aspekter af driften af ​​en massageterapipraksis samt hjælp til jobformidling.

Certificeringskrav

Efter at have afsluttet massageterapiuddannelsen kan du normalt begynde at praktisere. Du kan dog blive bedt om at tage og bestå en licenseksamen eller blive nationalt certificeret, afhængigt af kravene i din stat.

Afhængigt af dine karrieremål kan du blive certificeret gennem National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork (NCBTMB). Denne certificering ved eksamen opfylder kravene til at gennemføre et akkrediteret træningsprogram for at modtage licens.

Karrierefremgang

Massageterapeuter, der opnår deres nationale certificering, kan fortsætte deres uddannelse inden for området. Nogle specialer, såsom kinesisk medicin eller akupressur, kan kræve mere tid brugt på studier og træning. Massageterapeuter med sådanne specialer kan dog tilbyde en bredere vifte af terapiydelser og muligvis tjene en højere indkomst.

Villy Frederiksen
Villy Frederiksen Massageterapeuter arbejder sammen med klienter om at tilbyde massage- og berøringsterapitjenester, for at hjælpe med at reducere stress, lette spændte eller skadede muskler og give undervisning i sundheds- og velværetilgange. Hvis du overvejer massageterapi som en karriere, er der flere krav, du skal opfylde, før du kan praktisere. I denne artikel undersøger vi, hvad en massageterapeut er, hvad de laver, hvilken slags løn de tjener, og hvordan man bliver det.