Grafisk Designer Vs. Illustrator: Alt Hvad Du Behøver At Vide

Grafisk Designer Vs. Illustrator: Alt Hvad Du Behøver At Vide

Billedkunst er en vigtig ressource for virksomheder, der forsøger at reklamere for offentligheden. Både grafiske designere og illustratorer er med til at skabe de billeder, der tiltrækker og informerer forbrugerne. Hvis du er interesseret i karrierer, der bruger kunstneriske færdigheder til at hjælpe organisationer med at få succes, kan du drage fordel af en bedre forståelse af grafisk design og illustrationsfag. I denne artikel gennemgår vi, hvad en grafisk designer er, hvad en illustrator er og forskellene mellem de to karrierer.

Relateret: Sådan laver du et kreativt CV

Hvad er en grafisk designer?

En grafisk designer er en visuel medieekspert, der skaber en samlet stil, som folk kan identificere sig med en virksomhed, et produkt, en kampagne eller et sted. Grafiske designere kan lave nogle kunstværker i hånden, men de bruger for det meste specialiserede softwareprogrammer til at kombinere billeder, tekst og andre visuelle elementer i en serie af grafik.

Grafiske designere hjælper deres kunder med at fortælle historier, kommunikere værdier og skabe offentlig interesse. De kan freelancere, arbejde for en bestemt virksomhed eller arbejde i et dedikeret grafisk designfirma. Her er nogle almindelige anvendelser af grafisk design:

 • Branding: Grafiske designere udvikler de vigtigste designelementer af brands: logoer, skrifttyper, farvepaletter og tilhørende billeder. Efter at have etableret mærkets udseende hjælper grafiske designere virksomheder med at anvende looket på alle tilknyttede annoncer og produkter.
 • Produktmarkedsføring: Virksomheder, der fremstiller flere produkter, kræver ofte forskellige designstile for hver enkelt for at skabe forskellige produktidentiteter. Grafiske designere skaber det visuelle, der bruges i reklamer, emballage og reklamemateriale.
 • Offentlig kommunikation: Grafiske designere kan skabe visuelle sprog for at hjælpe offentligheden med at forstå, hvor de er. Parker, transitsystemer, attraktioner og endda geografiske regioner bruger grafisk design til at kommunikere med offentligheden.
 • Kampagner: Grafiske designere kan organisere det visuelle til en kampagne, der skal engagere offentligheden. Dette kunne være en politisk kandidats kampagne eller et lokalt teater, der reklamerer for en række forestillinger.

Relateret: Grafisk designerfærdigheder: Definition og eksempler

Hvad er en illustrator?

En illustrator er en billedkunstner, der bruger forskellige medier til at repræsentere eller forklare tekster og ideer. Illustratorer kan give kunderne et enkelt kunstværk, eller de kan skabe flere illustrationer i en bestemt stil. Organisationer og enkeltpersoner hyrer illustratorer til at underholde, provokere eller kommunikere med publikum. Almindelige anvendelser af illustratorers arbejde omfatter:

 • Produktdekoration: Illustrationer kan hjælpe med at sælge et produkt eller fungere som produktets salgsargument. For eksempel kan et tøjfirma hyre en illustrator til at lave en illustration til sit mærke, eller det kan hyre en illustrator til at skabe billedet på en t-shirt.
 • Branding: Nogle virksomheder er afhængige af illustrationer for at vedligeholde deres brand. Magasiner, tøjvirksomheder, medievirksomheder og husholdningsmærker kræver jævnligt illustratorers færdigheder til deres marketingstrategier.
 • Kunstnerisk nydelse: Nogle illustratorer producerer kunstværker, som folk køber som selvstændige værker.
 • Tekstakkompagnement: Illustratorer kan levere underholdende billeder til teksten i publikationer, eller de kan levere informative illustrationer for at hjælpe folk med at forstå koncepter eller følge instruktioner.

Relateret: 14 karrierer for folk, der kan lide at tegne

Grafisk designer vs. illustrator

Den primære forskel mellem grafiske designere og illustratorer er intentionen med deres arbejde. Grafiske designere kommunikerer på kundens vegne. Deres individuelle identitet, meninger og overbevisninger er normalt ikke relevante. De har til hensigt at give information hurtigt med billeder, der tydeligvis repræsenterer kunden. Illustratorer kan tjene et lignende formål, men ofte hyrer kunder illustratorer for deres unikke ideer og stilarter. Kunder kan have gavn af at forbinde sig med budskabet eller betydningen af ​​illustrationen.

Pligter

Fælles opgaver for grafiske designere omfatter:

 • Kunderådgivning: Grafiske designere indsamler så meget information fra kunder som muligt, så de kan levere designelementerne for at tilfredsstille dem.
 • Konceptualisering: Grafiske designere begynder med at lytte til kundernes ønsker og kombinerer stilelementer, de synes opfylder dem. De kan foreslå flere koncepter og derefter udvikle, hvad end en klient foretrækker.
 • Skrifttypedesign: Grafiske designere designer ofte deres egne skrifttyper for at forbedre en klients budskab.
 • Grafisk skabelse: Når kunden har godkendt den visuelle stil, skaber den grafiske designer den individuelle grafik, der skal bruges på tværs af platforme. Det kan betyde at lave plakater, brochurer, websider eller reklamer.

Illustratørers opgaver består normalt af:

 • Projektkonsultation: Illustratører mødes med redaktører, grafiske designere, marketingfolk og andre kunder, som forklarer, hvordan de har tænkt sig at bruge kunstnerens arbejde.
 • Kontraktforhandling: Illustratører indgår ofte i relationer med udgivere eller virksomheder for flere værker eller i længere tid. De forhandler løn, tidslinjer og projektdetaljer.
 • Forskning: Illustratorer skal muligvis udføre forskning for at skabe nøjagtige, informative eller kritiske kunstværker. For eksempel kan en illustration til en historisk publikation kræve forskning for at genskabe en tidsperiodes stil og samtidig lave politiske kommentarer.
 • Skitseproduktion: Endelige illustrationer kan kræve intensivt arbejde og tid. Illustratorer giver ofte kunder skitser til godkendelse, før de opretter den endelige version.

Karriereveje

Her er almindelige karriereveje for grafiske designere og illustratorer:

Karrierevej for grafisk designer

For at blive grafisk designer kan du tage en bachelorgrad, tage kurser i grafisk design eller undervise dig selv ved hjælp af online ressourcer. Kandidatuddannelser i grafisk design er også tilgængelige. Din uddannelse prioriterer sandsynligvis at lære industristandard grafisk designsoftware og eventuelle relaterede programmer til fotoredigering eller skrifttypeoprettelse.

Kunder og arbejdsgivere forventer typisk, at kandidater, der søger freelance- eller fuldtidsstillinger, har en portefølje af arbejde. Du kan udvikle din portefølje, efterhånden som du lærer ved at melde dig frivilligt til at lave flyers til skoleproduktioner, designe kampagnemateriale til klassekammerater i studenterstyret eller skabe t-shirts til studenterorganisationer eller lokale bands.

De fleste grafiske designere starter i junior designerroller, enten med en marketing- eller reklameafdeling eller i et kreativt firma. Du kan tjene forfremmelser til en mellemvægtsdesignerrolle efterfulgt af senior designerstilling. Derfra kan du finde arbejde som kunst eller kreativ direktør eller starte din egen virksomhed. Hvis du vil freelancere, kan du med fordel få noget fuldtidserfaring først, så kunderne har tillid til dine evner. Ellers kan du forfølge grafisk design på del- eller fuldtidsbasis.

Relateret: Sådan forfølger du en karriere som grafisk designer

Illustrator karrierevej

For at blive en talentfuld illustrator er det vigtigt at begynde at øve sig så tidligt som muligt. Følg alle kunstkurser, din skole tilbyder, og konsulter alle tilgængelige onlineressourcer for at forbedre dine evner. Træning i forskellige medier, såsom blyant, blæk og maling, kan også hjælpe med at udvikle dine færdigheder.

Mange skoler tilbyder bachelorstudier i studiekunst, og nogle giver bachelorgrader inden for området. For yderligere uddannelse kan du overveje en Master of Fine Arts-grad. Illustratorer har også fordel af at udvikle en portefølje af deres bedste arbejde gennem deres uddannelseskarriere. Praktiske erfaringsmuligheder omfatter at bidrage med illustrationer til skoleaviser eller magasiner og indsende arbejde til online kunstpublikationer.

Illustratorer kan finde arbejde i film og tv, forlag, kreative firmaer eller som freelancere. Nogle illustrationsroller er mere tekniske end kreative, såsom medicinsk illustration. For sådanne specialiseringer kan der være legitimationsoplysninger, du kan forfølge, såsom Association of Medical Illustrators bestyrelsescertificering.

Løn og jobudsigter

Den gennemsnitlige løn for en grafisk designer i USA er $47.684 om året. For en illustrator er gennemsnitslønnen i USA $48.680 om året.

Ifølge Bureau of Labor Statistics kan grafiske designere forvente et årligt fald på 4 % i beskæftigelsen frem til 2029. Bureauet tilskriver denne tendens det faldende antal publikationer, der ansætter grafiske designere og et konkurrencepræget felt. Grafiske designere står måske over for bedre kundeemner med kunder, der kræver webbaseret designarbejde.

Bureauet kategoriserer illustratorer med kunsthåndværk og fine kunstnere. For disse fagfolk forudser bureauet ingen ændring i beskæftigelsesfrekvenserne frem til 2029. Bureauet foreslår, at illustratorer med færre trykte publikationer kan have færre muligheder. Som med grafisk design kan elektroniske publikationer dog modvirke denne tendens.

Relateret: Hvor meget tjener en grafisk designer?

Arbejdsmiljøer

Grafiske designere arbejder i en række forskellige miljøer. Hvis grafiske designere arbejder for sig selv, arbejder de sandsynligvis selvstændigt i deres hjem eller personlige kontor. Hvis du arbejder inden for en virksomhed, kan grafiske designere være afdelingsmedlem i en virksomhedsindstilling. Nogle grafiske designere finder ansættelse i grafiske designfirmaer, hvor de samarbejder med andre kreative for at imødekomme kundernes behov.

Nogle illustratorer sikrer sig fuldtidsstillinger og arbejder inden for rammer som et studie eller en virksomhedsudgiver. De fleste arbejder dog freelance og gennemfører projekter i deres egne studier eller hjem.

Sally Isaksen
Sally Isaksen Billedkunst er en vigtig ressource for virksomheder, der forsøger at reklamere for offentligheden. Både grafiske designere og illustratorer er med til at skabe de billeder, der tiltrækker og informerer forbrugerne. Hvis du er interesseret i karrierer, der bruger kunstneriske færdigheder til at hjælpe organisationer med at få succes, kan du drage fordel af en bedre forståelse af grafisk design og illustrationsfag. I denne artikel gennemgår vi, hvad en grafisk designer er, hvad en illustrator er og forskellene mellem de to karrierer.