General Manager Vs. Director Of Operations: Definitioner Og Forskelle

En daglig leder og en driftsdirektør har begge lederstillinger i en virksomhed. Selvom de begge er højtstående fagfolk, der sameksisterer inden for virksomheder, har daglige ledere og direktører forskellige ansvarsområder og prioriteter. Hvis du er interesseret i at besidde en lederstilling i din virksomhed, kan det hjælpe at forstå forskellene mellem disse to karrierer, og hvordan man opnår disse roller. I denne artikel sammenligner vi rollerne for en daglig leder og en driftsdirektør, herunder deres definitioner, primære opgaver, nødvendige kvalifikationer og de vigtigste forskelle mellem de to.

Hvad er en daglig leder?

En daglig leder er en overordnet professionel, der leder medarbejderne og leder dem mod virksomhedens daglige mål. Deres primære opgaver omfatter ofte planlægning, håndhævelse af virksomhedens politik og opretholdelse af et arbejdsmiljø, der er både sikkert og effektivt. Daglige ledere er også ansvarlige for at føre tilsyn med virksomhedernes forlovere og daglige drift. Næsten alle brancher beskæftiger daglige ledere, så de kan arbejde i omgivelser som kontorer, butikker og restauranter.

Læs mere: Lær om at være General Manager

Hvilke kompetencer har du brug for for at være daglig leder?

Mens de hårde færdigheder, der er nødvendige for at få succes som general manager, afhænger af den branche, du arbejder i, er der nogle bløde færdigheder, der kan hjælpe dig og dit team med at trives:

  • Ledelse: Generelle ledere overvåger et team af medarbejdere for at sikre, at den daglige drift går som planlagt. For at inspirere og tvinge medarbejderne til at arbejde effektivt, skal en daglig leder være en effektiv leder.
  • Multitasking: Generelle ledere behandler ofte flere problemer hver dag. Dette kan kræve evnen til at udføre flere opgaver samtidigt og evnen til at prioritere rettidige opgaver.
  • Positiv holdning: En positiv og behagelig holdning kan hjælpe daglige ledere med at opnå respekt og samarbejde fra deres medarbejdere og kunder. En god holdning kan også øge arbejdsmoralen og tilfredsheden.
  • Kommunikation: Stærke kommunikationsevner kan hjælpe ledere til at tildele arbejde, give konstruktiv feedback og give præcise anvisninger. Alt dette kan være med til at sikre virksomhedens daglige mål og give medarbejderne mulighed for at forstå, hvad ledelsen forventer af dem.
  • Lytte: Medarbejdere henvender sig ofte til deres daglige leder for at udtrykke bekymringer og stille spørgsmål. En succesfuld general manager kan have brug for stærke lytteevner for at forstå problemer, der kan have brug for deres opmærksomhed.

Hvad er en driftsdirektør?

En driftsdirektør er en ledelsesprofessionel, der fører tilsyn med generaldirektører og andet højtstående personale. Deres primære opgaver omfatter ofte at ansætte ledere, overvåge og lede afdelinger, implementere politikker og tage langsigtede beslutninger for virksomheden. De er også ansvarlige for at sikre, at virksomheden forbliver profitabel. Driftsdirektører arbejder ofte i kontormiljøer og kan finde arbejde i de fleste brancher.

Læs mere: Lær om at være driftsdirektør

Hvilke kompetencer har du brug for for at være driftsdirektør?

En driftsdirektør kan have brug for tekniske færdigheder, der er relevante for deres karriere og et sæt bløde færdigheder til at lede deres ledelsesteam. Både driftsdirektører og en general manager bruger ledelse og kommunikation, men direktører har ofte andre bløde færdigheder, der løfter deres ledelsesstil:

  • Problemløsning: En driftsdirektør skal muligvis tage fat på problemer, der påvirker hele virksomheden. De er nødt til at konfrontere problemer og tænke kritisk for at finde den bedste potentielle løsning.
  • Innovation: Da direktører håndterer en virksomheds økonomiske succes, bruger de kreativitet til at forme virksomhedens vision og mål, mens de tager højde for de skattemæssige ressourcer.
  • Delegation: En driftsdirektør kan have en omfattende liste over opgaver, der skal udføres. For at sikre, at virksomheden fungerer godt, skal en direktør muligvis uddelegere nogle opgaver til dem, der har den bedste evne til at udføre dem.

Daglig leder vs. driftsdirektør

Her er en liste over forskellene mellem rollen som general manager og driftsdirektør:

Overlegenhed

En driftsdirektør har overlegenhed over daglige ledere og andre medarbejdere. General managers er ofte lige under direktører i virksomhedens rangering.

Uddannelse og erfaring

General managers kan tjene deres position gennem forfremmelser eller få den nødvendige erfaring andre steder. For mange generelle lederstillinger inden for detailhandel eller madservice er det eneste uddannelseskrav et gymnasium eller en GED. Dette betyder ofte, at virksomheder fremmer ledere på grund af deres erhvervserfaring og egenskaber. I andre brancher kan en general manager have brug for en grad i business eller i et emne, der er specifikt for deres ønskede karriere.

Til sammenligning har direktører ofte brug for mere erfaring og uddannelse. Da driftsdirektøren har en overordnet stilling i virksomheden, tjener direktører ofte en bachelor- eller mastergrad for at få ekspertviden inden for deres karriereområde. Ud over disse uddannelseskrav kræver det også en betydelig mængde erhvervserfaring at blive driftsdirektør. For at kvalificere dig skal du sandsynligvis have omkring ti års relevant erfaring.

Selvom det ikke altid er nødvendigt, kan en professionel, der håber at blive driftsdirektør, forfølge yderligere certificeringer. For eksempel kan en certificering i projektledelse vise, at du er i stand til at lede teams til projekter med høj indsats.

Relateret: Typer af projektledelsescertificeringer

Ekspertise

Selvom der er en vis overlapning i de bløde færdigheder, en daglig leder og driftsdirektør kan have brug for, er direktørroller mere fremadskuende og orienteret mod langsigtede mål. På grund af dette kræver disse job mere ekspertise og feltviden. Driftsdirektører har typisk en mere nuanceret forståelse af virksomhedens mål og mere erfaring med faget.

Ansvar

En daglig leder og en driftsdirektør har vidt forskellige daglige opgaver. Mens daglige ledere fokuserer på at føre tilsyn med den daglige drift, fokuserer direktører på langsigtet planlægning for virksomheden. Generelle ledere fokuserer typisk på mindre aspekter af virksomheden, såsom planlægning og håndhævelse af politikker. En driftsdirektør fører tilsyn med store projekter, såsom nye procedurer og personaleudvikling.

Løn

Driftsdirektører har ofte et højere indtjeningspotentiale end daglige ledere. I gennemsnit tjener en driftsdirektør 96.549 USD om året. Til sammenligning forventer en general manager at tjene $53.205 om året. Disse lønninger afhænger ofte af placering, branche, uddannelse og erfaring.

Rasmus Munk
Rasmus Munk En daglig leder og en driftsdirektør har begge lederstillinger i en virksomhed. Selvom de begge er højtstående fagfolk, der sameksisterer inden for virksomheder, har daglige ledere og direktører forskellige ansvarsområder og prioriteter. Hvis du er interesseret i at besidde en lederstilling i din virksomhed, kan det hjælpe at forstå forskellene mellem disse to karrierer, og hvordan man opnår disse roller. I denne artikel sammenligner vi rollerne for en daglig leder og en driftsdirektør, herunder deres definitioner, primære opgaver, nødvendige kvalifikationer og de vigtigste forskelle mellem de to.