Fysioterapiassistent Vs Fysioterapiassistent

Hvis du er interesseret i en karriere inden for patientpleje, kan du overveje at blive fysioterapiassistent eller medhjælper. Selvom der er mange ligheder mellem de to roller, kan det at vide, hvordan de adskiller sig, hjælpe dig med at bestemme, hvilken patientbehandlingsvej du vil tage. I denne artikel sammenligner og kontrasterer vi fysioterapiassistenter og hjælpere og viser dig, hvordan du forfølger hver stilling.

Hvad er en fysioterapihjælper?

En fysioterapiassistent er et fysioterapistøtteteam, der udfører ikke-medicinske opgaver for at tage sig af patienter, der går gennem PT. Under vejledning og supervision af en fysioterapeut (PT) og en fysioterapeutassistent kan de være ansvarlige for:

 • Eskortering og transport af patienter til og fra behandlingsrum
 • Rengøring af behandlingsrum før og efter aftaler
 • Organisering af værktøj, udstyr og andre ting i behandlingsrummet
 • Forberedelse af ikke-medicinske behandlingsværktøjer, såsom varmepuder eller isposer
 • Observere og dokumentere patienter før, under og efter behandling
 • Rapportering af observationer og ændringer i patientadfærd eller velvære til PT'er

Hvad er en fysioterapiassistent?

En fysioterapiassistent (PTA) hjælper PT'er med at yde terapeutisk pleje til patienter, der har lidt skader, er ved at komme sig efter operation, eller hvis mobilitet er blevet påvirket af sygdom eller kroniske helbredstilstande. Deres ansvar kan omfatte:

 • Observere og dokumentere patienters status og fremskridt før, under og efter behandling
 • At hjælpe PT'er med at udvikle og implementere skræddersyede behandlingsplaner
 • At yde behandling til patienter under supervision af en PT
 • Samarbejde med receptionspersonale og lægeassistenter om at forberede patienter til indtagelse og udskrivning
 • Organisering og rengøring af værktøj, udstyr og andre genstande i et behandlingsrum

Fysioterapiassistent vs. assistent

Her er nogle andre sammenligninger mellem disse to patientplejestillinger:

Rolle

En fysioterapiassistent fokuserer udelukkende på at hjælpe patienter før og efter behandling, fuldføre kontorarbejde og holde behandlingsfaciliteten ren og organiseret. En PTA hjælper PT'er og patienter under behandlingen, fuldfører noget kontorarbejde vedrørende patientforløbsfiler og er uddannet til at yde effektiv terapeutisk behandling under supervision af en PT.

Uddannelse

En fysioterapiassistent er kun påkrævet for at have en gymnasieeksamen, GED eller tilsvarende. Nogle kan forfølge et valgfrit professionelt certifikatprogram, som tilbyder forskellige PT-relaterede kurser for at forberede hjælpere til et job. Disse kan ofte findes på tekniske gymnasier og erhvervsskoler.

En PTA er påkrævet for at gennemføre en associeret grad i fysioterapibistand fra et akkrediteret program. Denne grad kan tage to år eller mere at fuldføre og giver specialiseret klinisk træning i fysioterapi.

Uddannelse

En medhjælper vil sandsynligvis gennemføre on-the-job-træning for at lære de opgaver, de skal udføre. De kan træne under en PT, en PTA eller en mere senior fysioterapeut for at gøre det. Hjælpere, der fuldfører det faglige certifikat, kan komme i en rolle efter at have haft uddannelse i:

 • Medicinsk terminologi
 • Kendskab til almindelige fysiske tilstande og lidelser behandlet af fysioterapi
 • PT teknikker og øvelser brugt i behandling
 • Korrekt kommunikation med PT'er, PTA'er og andet personale
 • Administration af patientjournaler

En PTA modtager praktisk træning, mens de afslutter deres associerede grad og yderligere relevante certificeringer. I deres associate degree-program lærer de:

 • Almindelige tilstande og lidelse behandlet af PT
 • Menneskets anatomi og fysiologi
 • Kliniske procedurer for fysioterapeutiske behandlinger
 • Vurdering og observationspraksis
 • Udnyttelse af værktøjer og udstyr til at måle og forbedre patienters styrke, gang, balance og fingerfærdighed
 • Udvikling, vurdering og revision af behandlingsplan
 • Samarbejde med PT under behandlingen
 • Patientkommunikation og motivationstaktik
 • Administration af patientjournaler

Certificering

Ud over et professionelt træningscertifikat kan en fysioterapiassistent også opnå valgfri certificeringer, der kan forbedre deres færdigheder og booste deres CV, herunder CPR og førstehjælp. At have begge disse certificeringer forbereder hjælpere til at yde akut medicinsk assistance til en patient.

En PTA kan også drage fordel af - eller være forpligtet til at opnå - en uddannelsescertificering i CPR og førstehjælp. De er også forpligtet til at bestå deres stats version af National Physical Therapy Exam (NPTE), som administreres af Federation of State Boards of Physical Therapy (FSBPT), for at opnå licens og opfylde deres stats krav for at opnå PTA-licens.

Løn

Indtjeningsmuligheder for begge roller kan variere afhængigt af uddannelsesniveau, erfaring, certificering, ansættelsestype og geografisk placering.

 • Fysioterapiassistent: 16,04 USD i timen
 • Fysioterapiassistent: 30,55 USD i timen

Færdigheder

Både fysioterapihjælpere og assistenter har brug for følgende færdigheder:

 • Kommunikation: Disse plejepersonale skal være i stand til effektivt at kommunikere med patienter, andet medicinsk personale, patienters familier og receptionspersonale og ændre deres tilgang til hver samtale efter behov. De skal kunne skrive og tale klart, praktisere aktiv lytning og forstå skriftlige og talte instruktioner og informationer. Klar og effektiv kommunikation sikrer, at patienterne bliver passet godt på, modtager den bedste behandling og har de mest opdaterede journaler for at sikre, at de udvikler sig.
 • Interpersonelle færdigheder: Disse færdigheder er de verbale og nonverbale elementer i interaktion med andre. Fysioterapiassistenter og assistenter bruger imødekommende kropssprog for at gøre patienterne komfortable, øve teamwork for at støtte kolleger og udvise pålidelighed til at hjælpe med at få opgaver udført.
 • Organisation: Begge roller har brug for organisatoriske færdigheder for at sikre, at behandlingsfaciliteten er nem at navigere for patienter og personale, patientjournaler arkiveres nøjagtigt, og opgaverne er effektivt prioriteret.
 • Empati: Disse plejepersonale bruger empati til at forbinde med patienter og trøste dem, når de har smerter, kæmper eller er modløse.
 • Tålmodighed: PTA'er og hjælpere skal have tålmodighed, når de arbejder med patienter, da behandlingen kan være udfordrende på bestemte stadier eller gennem hele behandlingsplanen eller den individuelle session. Derudover kan de bruge tålmodighed med kolleger, når de venter på opdaterede patientjournaler eller andre vigtige oplysninger.

Sådan bliver du fysioterapeut

Hvis du er interesseret i at blive fysioterapeut, skal du tage følgende trin:

 1. Optjen dit gymnasieeksamen eller GED. Disse kvalifikationer giver dig grundlæggende matematik- og kommunikationsfærdigheder, som kan hjælpe dig i en fysioterapeutisk hjælperolle. Du skal også være 18 år eller ældre for at kvalificere dig til de fleste stillinger.
 2. Udfyld det valgfri fagbevis. Undersøg faglige og tekniske gymnasier i dit område, og tjen et professionelt diplom eller certifikat for fysioterapiassistent. Denne kvalifikation kan bedre forberede dig til en rolle og endda reducere din træningstid, hvilket gør dine mere jobparate end andre kandidater uden dette program.
 3. Tag et HLR-kursus. Øg din viden om læge- og patientpleje ved at tage et HLR- og førstehjælpskursus. Lær, hvordan du korrekt udfører HLR, klæder sår på og håndterer andre nødsituationer for at gøre dig endnu mere jobparat.
 4. Indsend dit CV. Medtag din uddannelse, certificering og træning på dit CV samt enhver relevant professionel erfaring inden for patientbehandling, kundeservice eller administration. Brug dit CV til at ansøge om fysioterapiassistentroller i dit ønskede område.

Sådan bliver du fysioterapeutassistent

Hvis du hellere vil blive fysioterapiassistent, er disse trin, du skal følge:

 1. Få en associeret grad. Forskning og ansøg til et associeret uddannelsesprogram, der er akkrediteret af Kommissionen for akkreditering i fysioterapiuddannelse. Gennemfør dine kurser, undersøgelser og klinisk praksis for at opnå din grad på to år.
 2. Bliv certificeret i CPR. Mens dit associerede uddannelsesprogram kan give CPR og førstehjælpscertificering, skal du muligvis forfølge det fra et lokalt hospital, samfundsorganisation eller beredskabsinstitution, såsom brandstationen, der tilbyder det.
 3. Arbejde som fysioterapeut. Mens du optjener din associerede grad, kan du overveje at få relevant erfaring som fysioterapiassistent. I denne rolle kan du bedre lære PT-praksis og netværke med praktiserende fagfolk.
 4. Få licens til at praktisere i din stat. Bestå NPTE i den stat, du ønsker at praktisere i, og indsend dine scores og ansøgning om licens. Denne licens giver dig mulighed for at arbejde som praktiserende PTA.
 5. Bevar din licens. Efter at have optjent din licens, skal du opfylde din stats krav for at forny den regelmæssigt. Du skal muligvis tage kurser i fysioterapi, kliniske procedurer og opdateret medicinsk teknologi for at holde din viden og færdigheder opdateret. Hvor ofte du skal forny din licens, og hvor mange timers efteruddannelseskreditter du skal gennemføre, kan afhænge af din stats bestyrelse.

Mathias Ottesen
Mathias Ottesen Hvis du er interesseret i en karriere inden for patientpleje, kan du overveje at blive fysioterapiassistent eller medhjælper. Selvom der er mange ligheder mellem de to roller, kan det at vide, hvordan de adskiller sig, hjælpe dig med at bestemme, hvilken patientbehandlingsvej du vil tage. I denne artikel sammenligner og kontrasterer vi fysioterapiassistenter og hjælpere og viser dig, hvordan du forfølger hver stilling.