Full-Stack-udvikler: Definition Og Nødvendige Færdigheder

Full-Stack-udvikler: Definition Og Nødvendige Færdigheder

Hvis du sigter efter en karriere inden for webudvikling, er det vigtigt at have de nødvendige færdigheder for at få succes på dette felt. Mens dine ansvarsområder vil variere fra virksomhed til virksomhed, vil dine generelle pligter i dette erhverv forblive de samme. For det første skal du kende forskellen mellem en front-end, back-end og full-stack udvikler. I denne artikel vil vi definere front-end, back-end og full-stack udviklerroller og detaljere, hvilke færdigheder der er nødvendige for at være en fuld stack udvikler.

Hvad er en frontend-udvikler?

"Frontend" refererer til, hvad brugere ser, når de åbner en browser eller applikation. Med andre ord handler frontenden om brugergrænsefladen. Når du interagerer med et websted, bruger du frontend.

Front-end udviklere fokuserer på brugerengagement, oplevelse og interface. De bruger programmeringssprog som HTML, CSS og Javascript til at bygge frontenden af ​​en applikation. Fordi frontenden omhandler de visuelle aspekter af et websted, bør disse udviklere også forstå farveteori, layout og generelle typografiregler.

Her er nogle jobtitler for roller relateret til frontend af en ansøgning:

 • Brugergrænseflade designer
 • User experience designer
 • webdesigner
 • Front-end udvikler
 • Front-end ingeniør

Front-end roller omfatter forskellige erhverv, herunder webdesignere, mens back-end varetages af udviklere og ingeniører.

Relateret: Lær om at være front-end-udvikler

Hvad er en backend-udvikler?

"Backend" refererer til den del af et websted eller en applikation, som brugerne ikke kan se. Backend-udviklere skriver kode, der skaber kommunikation mellem databasen og browseren for at sikre, at webstedet fungerer korrekt. Andre back-end-komponenter omfatter automatiserede testrammer, cybersikkerhed, serverkonfiguration og netværksskalerbarhed.

Backend-udviklere fokuserer på funktionaliteten af ​​webstedet eller applikationen gennem kodning. De bruger forskellige programmeringssprog såsom Java, PHP, Ruby on Rails, Python og SQL for at få arbejdet gjort. I sidste ende skaber bagenden en problemfri oplevelse for slutbrugeren af ​​en applikation eller et websted.

Her er nogle jobtitler for roller relateret til bagenden af ​​en ansøgning:

 • Java backend udvikler
 • Java backend udvikler
 • Python back-end udvikler
 • Back-end softwareudvikler
 • Back-end udvikler

Hvad er en fuldstack-udvikler?

En full-stack-udvikler er en programmør, der arbejder med softwareudvikling og er vidende om både front-end og back-end af en applikation. De arbejder på at skabe en problemfri brugeroplevelse gennem deres forskellige kompetencer. De er også velbevandrede i databaser, serverkonfiguration, brugergrænseflade og mere. Det er vigtigt at bemærke, at som fuld-stack-udvikler er du ikke forpligtet til at vide alt, men at have en overordnet forståelse af, hvad der foregår i front-end og back-end, er nøglen.

Her er nogle jobtitler for roller relateret til bagenden af ​​en ansøgning:

 • Full-stack softwareudvikler
 • Full-stack webudvikler
 • Full-stack udvikler
 • Full-stack ingeniør

Relateret: Lær om at være webudvikler

Efterspurgte udviklerfærdigheder

Hvis du er interesseret i en karriere som webudvikler, uanset om det er front-end, back-end eller full-stack, skal du have et bestemt sæt færdigheder for at udføre dit job effektivt. Selvom hårde færdigheder er vigtige i disse roller, er det lige så sandsynligt, at bløde færdigheder kommer til nytte. Her er nogle af de bedste bløde færdigheder til disse karriereveje:

Bløde værdier

Disse bløde færdigheder kan være nyttige til alle webudviklingsroller.

 • Problemløsning: Forhindringer og udfordringer er uundgåelige i webudviklingens verden. At være i stand til hurtigt at løse problemer i potentielt stressende situationer kan hjælpe dig med at arbejde mere effektivt.
 • Kreativitet: Kreativitet kan være nyttig for front-end-, back-end- og full-stack-udviklere. Uanset om det drejer sig om at designe udseendet af en hjemmeside, administrere registreringer og data eller strukturere kode, er der mulighed og behov for kreativitet i alle disse roller.
 • Tålmodighed: Kodning tager tid. At være tålmodig og bevare en rolig og positiv indstilling kan komme langt.
 • Opmærksomhed på detaljer: Som udvikler skal du være meget opmærksom på den kode, du opretter. Dette er afgørende for at skabe et funktionelt websted eller en applikation. Omhyggelig opmærksomhed på detaljer kan spare dig tid og forkorte produktionsplaner.
 • Kommunikation: At have åben kommunikation med dine kammerater og overordnede kan føre til et mere effektivt og behageligt arbejdsmiljø. Hvis du er i stand til at kommunikere tekniske problemer eller bekymringer med det samme, kan du finde en løsning hurtigere.

Relateret: Bløde færdigheder på arbejdspladsen

Hårde færdigheder

For enhver webudviklingsrolle er hårde færdigheder et must. Hårde færdigheder refererer til målbare, tekniske færdigheder såsom software, sprog og databaser. Her er en liste over hårde færdigheder kategoriseret efter rolle:

Forreste ende

 • HTML/CSS: HTML hjælper en udvikler med at oprette websteds- eller applikationsindhold. CSS bruges til at skabe et æstetisk tiltalende design og layout til det.
 • Javascript: Udviklere bruger JavaScript til at skabe automatisering, animation og interaktivitet. Denne type programmeringssprog er stigende i popularitet, så det er afgørende at forstå, hvordan det fungerer, for din fremtidige succes i denne rolle.

Bagende

 • Python: Python har rigelige biblioteker og rammer. Dette gør det til et fantastisk værktøj for backend-udviklere.
 • PHP: Selvom dette programmeringssprog kan bruges til front- og backend-udvikling, er det mest almindeligt brugt på bagenden til at skabe sideindhold, indsamle formulardata eller sende og modtage cookies.
 • SQL: SQL giver programmører mulighed for at administrere poster, få adgang til og manipulere databaser.
 • Git: Git sikrer, at alle kodebaseændringer bliver sporet. Dette er yderst nyttigt, hvis du arbejder på et team og har brug for at foretage ændringer eller opdateringer til koden.

Fuld stack
De tidligere lister over front-end og back-end tekniske færdigheder er også relevante for fuld stack udviklere. Her er en liste over færdigheder, der også er nyttige for fuldstackudviklere:

 • Databaser og weblagring: Hvert websted og enhver applikation vil kræve databaser til at administrere datalagring. Det er vigtigt at forstå, hvordan datalagring fungerer, og at vide, hvordan man forbinder en database med dit programmeringssprog i en fuld stack-udviklerrolle.

 • HTTP og REST: Hypertext Transfer Protocol (HTTP) fremmer kommunikation mellem webklienter og servere, mens Representational State Transfer (REST) ​​giver standarder og begrænsninger for oprettelse af webtjenester. REST API giver mulighed for problemfri kommunikation mellem front-end og back-end af en applikation. Som fuldstackudvikler er det vigtigt for dig at forstå, hvordan HTTP og REST interagerer.

 • Webarkitektur: I en fuld stack udviklerrolle skal du vide, hvordan kode og data skal struktureres, hvordan du adskiller dine filer, hvor du skal udføre beregningsopgaver og mere. Dette sikrer en god forståelse af webarkitektur.

Relateret: Hårde færdigheder vs. bløde færdigheder

Lav dit træk

Uanset hvilken vej du vælger, skal du sørge for at tage det næste skridt og bruge dit netværk. For eksempel kan du have venner eller kolleger, der er webudviklere. Kom i kontakt med dem og spørg dem om deres daglige gevinster og de udfordringer, de står over for. Spørg dem om de værktøjer, de bruger, og branchetrends i horisonten.

Hvis du ikke har nogen bekendte inden for webudvikling, kan du overveje at finde et online-fællesskab. Næsten alle sociale platforme har plads til denne type interaktion, og det er en fantastisk måde at lære om nye industrier, virksomheder og roller.

Rosa Lindberg
Rosa Lindberg Hvis du sigter efter en karriere inden for webudvikling, er det vigtigt at have de nødvendige færdigheder for at få succes på dette felt. Mens dine ansvarsområder vil variere fra virksomhed til virksomhed, vil dine generelle pligter i dette erhverv forblive de samme. For det første skal du kende forskellen mellem en front-end, back-end og full-stack udvikler. I denne artikel vil vi definere front-end, back-end og full-stack udviklerroller og detaljere, hvilke færdigheder der er nødvendige for at være en fuld stack udvikler.