Full Stack Developer Vs Software Engineer: Hvad Er Forskellen?

De, der arbejder i eller ønsker at forfølge en karriere i datalogiindustrien, kan finde det gavnligt at forstå forskellene mellem fuld stack-udviklere og softwareingeniører. Selvom disse roller deler nogle ligheder, adskiller de sig ofte i deres specialiseringsniveau, aspekterne af projekter, de arbejder på, og mængden af ​​lederskab, de påtager sig for et projekt. I denne artikel identificerer vi forskellene mellem fuld stack-udviklere og softwareingeniører, herunder deres jobbeskrivelser, opgaver, færdigheder og deres niveau af programtilgængelighed.

Relateret: Din guide til at få et job i datalogi

Hvad er en fuld stack-udvikler?

En fuld stack-udvikler administrerer front-end af en hjemmeside, som omfatter de dele, der er synlige, samt back-end, som omfatter infrastrukturen, der kører hjemmesiden, udvikling af en hjemmeside eller applikation. De designer og koder websteder og applikationer, interagerer med klienter og arbejder på databaser, applikationsprogrammeringsgrænseflader (API'er) og servere.

Full stack-udviklere ved ofte, hvordan man arbejder med flere kodningssprog, såsom HTML, CSS og JavaScript. De kan også arbejde med frontend-frameworks såsom React, Vue og Angular. De overvåger ofte projekter, og de er effektive i både klientrådgivning og serverudvikling og design. Afhængigt af projektet kan fuld stack-udviklere også arbejde på mobil-, web- eller native applikationsstakke.

Læs mere: Hvad er en Full Stack-udvikler?

Hvad er en softwareingeniør?

En softwareingeniør er en teknologispecialist, der har omfattende viden om programmeringssprog, softwareudvikling og computeroperativsystemer. De anvender tekniske principper til at skabe skræddersyede systemer til kunder. En softwareingeniør kan skabe native applikationer til en række forskellige platforme, herunder desktops, mobile enheder, konsoller eller endda tv-apparater. De bruger typisk programmeringssprog som C#, Java og Swift samt mere generelle programmeringssprog som C++.

Læs mere: Lær om at være softwareingeniør

Fuld stack udvikler vs. softwareingeniør arbejdsopgaver

Arbejdsopgaverne for fuld stack-udviklere og softwareingeniører overlapper nogle gange, og forskellene mellem disse roller kan variere efter projekt eller branche. For eksempel kan der være mere definitive skel mellem softwareingeniører og fuld stack-udviklere, der arbejder på et større projekt med et stort team. Mindre projekter, der har færre teammedlemmer, kan kombinere de to stillingers fælles opgaver.

Full stack-udviklere og softwareingeniører arbejder begge for at nå projektmål og opfylde klientmål. Full stack-udviklere har dog ofte lederroller, mens softwareingeniører kan arbejde under opsyn af fuld stack-udviklere og bruge deres ekspertise til at udvikle specifikke projektfunktioner. Selvom disse fagfolk ofte arbejder som en del af et team, arbejder mange fuldstackudviklere og softwareingeniører som freelancere eller entreprenører.

Her er en liste over nogle opgaver fuld stack udviklere udfører:

 • Rådgivning med kunder
 • Udvikling af software prototyper
 • Design af applikationer
 • Ledelse af produktudviklingsteams
 • Skrive kode til back-end operationer
 • Skrivning og optimering af kode til front-end operationer
 • Test af kode for at imødekomme kundernes forventninger
 • Overvågning af ydeevne af webarkitekturer
 • Fejlfinding og løsning af problemer med webapplikationer

Her er en liste over nogle opgaver, softwareingeniører udfører:

 • Udvikling og ledelse af test af softwaresystemer
 • Håndtering af softwareudviklingscyklusser
 • Kommunikation af projektdetaljer med kunder og teammedlemmer
 • Anvendelse af tekniske og matematiske principper til softwareudvikling
 • Overvågning af systemets ydeevne
 • Udarbejdelse af projektplaner og forslag
 • Analyse af data for at forbedre eksisterende systemer
 • Arbejder sammen med teammedlemmer
 • Design og implementering af systemer

Fuld stack udvikler vs. softwareingeniør færdigheder

Full stack-udviklere og softwareingeniører kræver typisk forskellige færdigheder for at udmærke sig i deres job. Begge job kræver specialiserede tekniske færdigheder og veludviklede bløde færdigheder for at lykkes. Full stack-udviklere kan kræve yderligere projektledelseskompetencer sammenlignet med softwareingeniører.

Her er nogle af nøglefærdighederne, der kan hjælpe fuldstackudviklere og softwareingeniører med at udføre deres opgaver effektivt:

Fuld stack udvikler færdigheder

Her er nogle færdigheder, fuld stack udviklere ofte bruger:

Tekniske færdigheder

Full stack-udviklere har ofte kendskab til flere kodnings- og programmeringssprog for at lykkes i deres roller. Væsentlige front-end-sprog, som fuld stack-udviklere typisk kender, inkluderer HTML, CSS og JavaScript. Succesfulde fuldstackudviklere kender normalt også nogle sprog, der bruges i backend-udvikling, såsom PHP, Python, Ruby og Java. De kræver en omfattende forståelse af webarkitektur og evnen til at strukturere kode, kategorisere filer, strukturere data i databaser og udføre nødvendige beregninger.

Projektledelsesevner

Full stack-udviklere har ofte lederroller for applikationsudviklingsprojekter. De kan bruge projektledelsesevner til at overvåge projekter – fra de indledende planlægnings- og høringsfaser til et projekts udførelse og afslutning. Projektledelsesevner omfatter evnen til at styre opgaver og et projekts budget. Andre projektledelsesbehov omfatter at vide, hvordan man korrekt leder et team, kommunikerer med kunder og løser problemer.

Bløde værdier

Sammen med ordentlig ledelse, kommunikation og interpersonelle evner besidder fuld stack-udviklere ofte yderligere bløde færdigheder, herunder tidsstyring og opmærksomhed på detaljer. De prioriterer ofte opgaver og arbejder for at overholde kundens deadlines. Arbejde med kode kræver også omhyggelig opmærksomhed på detaljer. Succesfulde fuld stack-udviklere anvender ofte kreative tænkeevner til at designe visuelt tiltalende brugergrænseflader. De er typisk analytiske tænkere med evnen til at løse tekniske problemer.

Software ingeniør færdigheder

Her er de færdigheder, softwareingeniører ofte bruger:

Tekniske færdigheder

I lighed med fuld stack-udviklere er softwareingeniører ofte fortrolige med flere kodningssprog. De fleste har erfaring med viden på mindst to sprog, men kan også have et grundlæggende kendskab til alle relevante kodesprog. Nogle kodningssprog, som softwareingeniører kender, inkluderer C++, Java, C#, Python og Ruby. De forstår også normalt computer- og databasearkitektur, datastrukturer og optimeringsstrategier.

Design færdigheder

Effektive softwareingeniører udvikler færdigheder inden for visuelt design og webdesign. De har et indgående kendskab til korrekte webdesignprincipper, såsom indhold, brugervenlighed, æstetik, synlighed og interaktion. Softwareingeniører kan arbejde direkte med kunder for at udvikle applikationsdesign, der opfylder deres behov.

Relateret: 17 bedste færdigheder for webdesignere

Bløde værdier

Softwareingeniører arbejder ofte både selvstændigt og som en del af et team. Deres roller kræver færdigheder som tidsstyring og organisation for at overholde strenge deadlines. Væsentlige færdigheder for softwareingeniører omfatter effektiv opmærksomhed på detaljer og evnen til at tænke analytisk, når de løser programmeringsproblemer. Softwareingeniører bruger også kommunikation, samarbejde og interpersonelle færdigheder til at arbejde med andre teammedlemmer.

Relateret: Teamwork færdigheder: Definition og eksempler

Programtilgængelighed for fuld stack-udvikler vs. softwareingeniør

Full stack-udviklere og softwareingeniører kan have forskellige niveauer af adgang til programressourcer for et projekt. Her er forskellene i niveauet af programtilgængelighed for fuldstackudviklere og softwareingeniører:

Tilgængelighed for fuld stack udviklerprogram

Da fuld stack-udviklere overvåger de fleste, hvis ikke alle, dele af et projekt, har de ofte adgang til alle programressourcer. At have fuld adgang til alle aspekter af et projekt giver fuld stack-udviklere mulighed for at hjælpe teammedlemmer, når de løser problemer. Denne adgang kan reducere tid brugt på fejlfinding fra dem, der ikke har den samme adgang.

Software ingeniør program tilgængelighed

Softwareingeniører har ofte ikke fuld adgang til alle et programs ressourcer. De kræver typisk kun adgang til programmer, der gælder for deres særlige trin i softwareudviklingscyklussen. Når man arbejder med teammedlemmer, kan softwareingeniører dog få adgang til relevante programressourcer.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Morten Sloth
Morten Sloth De, der arbejder i eller ønsker at forfølge en karriere i datalogiindustrien, kan finde det gavnligt at forstå forskellene mellem fuld stack-udviklere og softwareingeniører. Selvom disse roller deler nogle ligheder, adskiller de sig ofte i deres specialiseringsniveau, aspekterne af projekter, de arbejder på, og mængden af lederskab, de påtager sig for et projekt. I denne artikel identificerer vi forskellene mellem fuld stack-udviklere og softwareingeniører, herunder deres jobbeskrivelser, opgaver, færdigheder og deres niveau af programtilgængelighed.