Forståelse Af Marketingjobtitelhierarkiet: Lønninger Og Jobbeskrivelser

Forståelse Af Marketingjobtitelhierarkiet: Lønninger Og Jobbeskrivelser

Markedsførere udvikler annoncer, sociale mediekampagner, PR-initiativer, hjemmesider og andre typer markedsføringsmidler for at overbevise andre om at handle. Udvikling af en karriere inden for marketing starter med at forstå standard marketing jobtitelhierarkiet. Hvis du bliver seriøs omkring faget, vil du måske gerne forstå, hvilke muligheder der er for at vokse og påtage dig større ansvar med større belønning. I denne artikel nedbryder vi hierarkiet for marketingjobtitler og fortæller dig, hvad du kan forvente, efterhånden som du avancerer.

Forståelse af marketing jobtitelhierarkiet

Marketingmedarbejdere arbejder i forskellige roller i virksomheder, non-profit organisationer, gymnasier og universiteter og andre enheder. Deres job er at skabe interesse for et produkt, en service eller andre aspekter af en organisation, og at forme billedet af deres arbejdsgiver.

Marketingjobtitelhierarkiet spænder over entry-level roller til de fleste seniorniveauer i en organisation, inklusive C-suiten. Marketingjob giver også professionelle mulighed for at forfølge forskellige specialer inden for reklame, grafisk design, public relations, sociale medier, investor relations og andre funktioner. Marketingfolk spiller også en rolle i at kommunikere værdier og formål til et bredere publikum med det formål at drive salg eller tiltrække nyt talent.

Hvordan marketing jobtitelhierarkiet er organiseret

Som i de fleste erhverv er marketingjob tilgængelige på alle niveauer i en organisation. Du starter din karriere i bunden og afhængig af dine evner, engagement og held kan du arbejde dig til tops. Marketingjobtitelhierarkiet opdeles således:

  • Specialist/koordinator marketing job
  • Manager job
  • Direktør job
  • Marketingjob på Executive-niveau

Her er eksempler på marketingjobs i hver kategori:

Specialist/koordinator job

Entry-level jobs i marketing har typisk titlerne som specialist eller koordinator. Koordinatorer eller specialistjobs er tilgængelige i alle marketingfunktioner, såsom PR, events eller marketing. Personer i disse job udfører de taktiske elementer i en marketingplan. Dette kan omfatte håndtering af logistikken af ​​begivenheder for organisationen, styring af konti på sociale medier, skrivning af pressemeddelelser, indsættelse af annoncer i publikationer eller på hjemmesider eller andre opgaver. Uddannelseskravene varierer, men grader i kommunikation, herunder engelsk, samt forskellige forretningsdiscipliner, er normalt en del af kvalifikationerne.

1. Koordinator for sociale medier

National gennemsnitsløn: $37.560 om året

Primære opgaver: Sociale mediekoordinatorer fører tilsyn med en organisations sociale mediekonti. De er ansvarlige for at skabe engagerende indlæg og andet indhold for at kommunikere en virksomheds nyheder, tankeledelse, samfundsforhold og anden information, der er relevant for organisationens forskellige interessenter, via populære sociale medier netværk. Sociale mediekoordinatorer engagerer sig også med følgere i håb om at udvikle et forhold, der fremmer kundeloyalitet.

2. Event marketing koordinator

National gennemsnitsløn: $48.001 om året

Primære opgaver: En event marketing koordinator overvåger alle aspekter af en organisations salgsfremmende begivenheder. Det kan være enkeltstående begivenheder, såsom pressekonferencer eller receptioner, eller begivenheder, der strækker sig over flere dage, såsom messer eller salgsmøder.

3. Marketing specialist

National gennemsnitsløn: $55.549 om året

Primære opgaver: Marketingspecialister aktiverer en organisations forskellige marketingplaner. De tager retning fra senior marketingchefer, direktører eller ledere på kampagner, hvad enten det er til annoncering, sociale medier, hjemmesider, e-mail eller andre elementer i marketingmixet. Marketingspecialister fungerer som korrekturlæsere, for at polere arbejdet i deres afdeling og har pligter til at sørge for, at det vises på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Manager job

Efter at have opnået mellem tre og fem års erfaring som specialist eller koordinator, kan du gå over i en lederrolle. Som leder spiller du en mere direkte rolle i at skabe en organisations marketingplan. Dette kan omfatte udvikling af strategier og organisatoriske budskaber til at kommunikere til offentligheden. Som marketingchef kan du måske ikke overvåge andre.

1. PR-chef

National gennemsnitsløn: $59.601 om året

Primære opgaver: En PR-chef opretholder relationer til nyhedsmedierne. De arbejder på at få deres organisations nyheder og personer vist i aviser, tv-stationer, onlinemedier, radiostationer og andre nyhedsorganisationer.

2. Tekstforfatter

National gennemsnitsløn: $61.789 om året

Primære opgaver: En tekstforfatter skaber overbevisende tekst, der kommunikerer forskellige budskaber om deres organisationer. Teksten er inkluderet i annoncer, hjemmesidens landingssider, indhold på sociale medier, blogindlæg, videomanuskripter, billboards, online annoncering og andre køretøjer.

Relateret: Lær om at være tekstforfatter

3. Brand manager

National gennemsnitsløn: $69.779 om året

Primære opgaver: En brand manager er ansvarlig for en organisations image og hvad den står for i den brede offentlighed. Brand managers skal klart forstå de egenskaber, der afspejler deres organisation, og som resonerer med eksisterende og potentielle kunder og omverdenen. De søger at sikre, at produkter og tjenester stemmer overens med mærkeværdier i alle aspekter, fra produkt- og servicedesign og emballage til marketingkampagner.

4. Produktmarkedsføringschef

National gennemsnitsløn: $114.819 om året

Primære opgaver: En produktmarketingchef varetager alle elementer i markedsføringen af ​​deres produkter. De sætter priser, udvikler salgsfremmende programmer, bygger salgskanaler og designer langsigtede produktstrategier.

Relateret: Lær om at være produktmarketingchef

Direktør job

For at nå niveauet som direktør i et marketinghierarki skal du bruge mellem syv og 10 års erfaring i en marketingafdeling. Du kan også få brug for yderligere uddannelse, såsom en kandidatgrad i ledelse, marketing, kommunikation, PR eller business administration. Som direktør vil du overvåge andre i at udføre arbejdet i marketingafdelingen. Dette vil involvere oprettelse og styring af budgetter, ansættelse og afskedigelse og andre opgaver, samt overvåge strategi.

1. Direktør for marketingkommunikation

National gennemsnitsløn: $62.907 om året

Primære opgaver: Direktører for marketingkommunikation gør den større marketingorganisations ideer og planer til live. Opgaverne for en direktør for marketingkommunikation omfatter tilsyn med produktionen af ​​forskellige salgsfremmende materialer såsom markedsføringsmateriale, salgsark, e-mail-kampagner, brochurer og videoer.

2. Annoncedirektør

National gennemsnitsløn: $64.381 om året

Primære opgaver: Annoncechefer spiller både strategiske og taktiske roller i at forme retningen for en organisations annonceringsprogram. De er ansvarlige for at planlægge kampagner, udvikle ordentlige beskeder, administrere budgetter, analysere resultater og forhandle med forretninger om rimelige priser. Annoncechefer, der engang var domænet for trykt udgivelse, har nu også erfaring med digitale former for annoncering.

Relateret: Lær om at være annonceringschef

3. Direktør for virksomhedskommunikation

National gennemsnitsløn: $70.046 om året

Primære opgaver: En direktør for virksomhedskommunikation leder teams, der er ansvarlige for en organisations kommunikationsfunktioner. Disse kan omfatte både intern kommunikation, for medarbejdere, og ekstern kommunikation, såsom PR, annoncering og sociale medier. Virksomhedskommunikationsdirektører skal kommunikere på tværs af organisationen, herunder med interessenter og kolleger i andre lande.

Marketingjob på Executive-niveau

For at nå de højeste niveauer af marketingafdelinger skal du have en kandidatgrad i business administration eller en lignende disciplin. Afhængigt af organisationen kan du nå niveauet som vicepræsident efter 10 til 15 års erfaring. Chief marketing officers har brug for flere års erfaring. Som marketingchef vil du overvåge alle elementer i din funktion i afdelingen og være ansvarlig for at holde budgetter på rette spor og udstikke strategisk vejledning.

1. Chief marketing officer

National gennemsnitsløn: $135.068 om året

Primære opgaver: Chief marketing officers er ansvarlige for at skabe og administrere en organisations brand ved at bruge alle marketingkøretøjer til deres rådighed. En CMO overvåger typisk kreative funktioner såsom annoncering, public relations, sociale medier, grafisk design, digital markedsføring, kundeforholdsstyring gennem e-mail-kampagner, skiltning og mere. Chief marketing officers skal have et globalt udsyn, da store organisationer typisk er engageret i andre lande. En CMO kan også spille en rolle i at forme en organisations budskaber til investorer eller andre medlemmer af offentligheden.

Relateret: Lær om at være Chief Marketing Officer

2. Vicepræsident for digital markedsføring

National gennemsnitsløn: $164.718 om året

Primære opgaver: Vicepræsidenter for digital marketing er eksperter i at flytte håndtagene i den digitale økonomi på vegne af organisationen. Dette omfatter administration af budskaber og branding på tværs af nettet, herunder desktop og mobil, samtidig med at fordelene ved sociale medier, søgemaskineoptimering og digital annoncering integreres. Digital marketing VP'er er også forpligtet til at forstå, hvordan man måler effektiviteten af ​​kampagner.

Relateret: Lær om at være en digital marketingchef

Arne Bjørn
Arne Bjørn Markedsførere udvikler annoncer, sociale mediekampagner, PR-initiativer, hjemmesider og andre typer markedsføringsmidler for at overbevise andre om at handle. Udvikling af en karriere inden for marketing starter med at forstå standard marketing jobtitelhierarkiet. Hvis du bliver seriøs omkring faget, vil du måske gerne forstå, hvilke muligheder der er for at vokse og påtage dig større ansvar med større belønning. I denne artikel nedbryder vi hierarkiet for marketingjobtitler og fortæller dig, hvad du kan forvente, efterhånden som du avancerer.