Forståelse Af De 10 Karriereniveauer For Softwareingeniører

Forståelse Af De 10 Karriereniveauer For Softwareingeniører

Jobtitler for softwareingeniører i den offentlige sektor varierer fra virksomhed til virksomhed. Der er dog specifikke niveauer af anciennitet for ingeniører, som disse titler passer ind i. Hvis du er interesseret i computerkodning eller softwareudvikling, vil du måske gerne vide, hvad disse niveauer er, og hvordan de kan påvirke din potentielle løn. I denne artikel beskriver vi de 10 ingeniørrangeringsniveauer i de tre faser af karriereudvikling for softwareingeniører og giver den nationale gennemsnitlige løn for personer, der arbejder på hvert trin.

Hvad er en softwareingeniør?

En softwareingeniør er en karriere inden for informationsteknologi, der fokuserer på oprettelse og vedligeholdelse af computersoftwaresystemer. Disse fagfolk har teknisk viden og færdigheder vedrørende ingeniør- og softwareudvikling. Softwareingeniører udvikler, vedligeholder og forbedrer software til mange enheder, herunder mobiltelefoner, biler, sundhedsudstyr og -enheder, computere og andre maskiner. Disse ingeniører arbejder ofte med kunder eller klientvirksomheder for at vurdere problemer og designe softwareløsninger for at løse deres professionelle behov og opfylde deres overordnede mål.

Læs mere: Hvad er softwareteknologi?

Hvad er et ingeniørniveau?

Ingeniørniveau refererer til en persons position eller rolle i et team eller en virksomhedsstruktur. Din jobtitel og ingeniørniveau afhænger af dine års erfaring, tekniske færdigheder og intern eller ekstern forfremmelse i løbet af din karriere.

Teknologivirksomheder eller softwareudviklingsvirksomheder skaber typisk karrierestiger for at skitsere specifikke jobniveauer for ingeniører. Når folk starter i deres karriere, er det sandsynligt, at de vil udvikle sig gennem et til tre ingeniørjobniveauer. Efterhånden som softwareingeniører bevæger sig fremad til det fjerde niveau af deres karriere, vil de typisk være gearet mod en teknisk ingeniør karrierevej eller en ledelsesingeniør karrierevej. Begge disse veje har deres egne karrierestiger med specifikke ingeniørniveauer, som folk kan stræbe efter.

Relateret: Hvilken grad har du brug for for at være softwareingeniør?

10 typer ingeniørniveauer

Her er en liste over de ti ingeniørniveauer inden for de tre faser af karriereudvikling for softwareingeniører:

Starter din ingeniørkarriere

Du vil sandsynligvis bevæge dig gennem et til tre niveauer i løbet af de første fem eller seks år af din karriere som softwareingeniør. Den nationale gennemsnitlige løn for softwareingeniører i disse rækker er $50.308 om året. Her er en forklaring på, hvad disse tre karriereniveauer er, og hvad du kan forventes at gøre på hvert enkelt:

Ingeniør I

Som ingeniør på første niveau arbejder du muligvis som praktikant eller junior softwareingeniør. På dette stadium er din karriere, du udvikler dine tekniske evner og arbejder på at løse og fejlfinde kode- og softwarerelaterede problemer. Det er sandsynligt, at din jobtitel vil afspejle ingeniørstatus på første niveau i op til to år.

Relateret: Udforsk lønninger til junior softwareudviklere

Entry-level software ingeniør II

Entry-level softwareingeniører anses normalt for at være på ingeniørniveau to. Med denne rang skal en person have grundlaget for teknik, programmering og softwareudvikling. Meget af denne persons job drejer sig om at udføre grundlæggende programmeringsopgaver såsom fejlfinding af kode, deltagelse i kodegennemgange og test af softwaresystemer. Ingeniører på dette niveau bruger typisk to eller tre år på at udvikle deres tekniske og professionelle færdigheder, før de går videre eller bliver forfremmet til et job eller en rolle som softwareingeniør på mellemniveau.

Softwareingeniør på mellemniveau III

Niveau tre ingeniører, eller mellemniveau softwareingeniører, udvider deres grundlæggende viden og udvikler en forståelse af bedste praksis for at skrive kode og udvikle computersoftware. Disse mennesker er fortrolige med flere kodningssprog og er fortrolige med softwareudviklingsværktøjer. De kan arbejde selvstændigt og regelmæssigt assistere niveau et eller niveau to ingeniører med opgaverelaterede eller fejlfindingsproblemer. Folk på dette niveau af deres karriere har ofte tre til seks års erfaring som softwareingeniører.

Fremme på et teknisk karrierespor

Når softwareingeniører har mellem fire og syv års erfaring, kan de blive udvalgt af deres arbejdsgiver til at komme videre i deres karriere og rykke op i niveau og jobtitel. De, der går videre end ingeniørniveau tre og bevæger sig fremad gennem det tekniske karrierespor, betragtes som senioringeniører. De kan tjene titler som senior ingeniør eller hovedingeniør. Den nationale gennemsnitlige løn for ingeniører med dette anciennitetsniveau er $132.271 om året. Her er en beskrivelse af senior softwareingeniørers ansvar og jobfunktioner på niveau fire til seks i deres karriere:

Stabsingeniør IV

For folk, der forfølger en teknisk karriere inden for softwareudvikling, opnås det fjerde ingeniørniveau ofte ved at blive ansat som stabsingeniør. Dette er en stilling på højt niveau, og personer, der er udvalgt til denne type job, skal have et omfattende kendskab til softwareudviklingspraksis, og de skal beherske overskrivning af kode og fejlfindingskode.

Engineering på dette niveau omfatter udførelse af komplekse programmeringsopgaver og implementering af softwaresystemer. Jobbet er ofte meget samarbejdende og kan omfatte at lede teams eller vejlede mere junior ingeniører.

Senior stabsingeniør V

Ingeniører på niveau fem er typisk senior stabsingeniører eller avancerede stabsingeniører. Folk, der arbejder i disse job, har typisk minimum syv eller otte års erfaring inden for deres felt. De skal have evnen til at udføre programmeringsopgaver og store ingeniørprojekter med uafhængighed og ekspertise. Niveau 5 ingeniører, eller senior stabsingeniører, er ofte ansvarlige for at vejlede eller vejlede andre medarbejdere og leder regelmæssigt tekniske projekter for de kunder, som deres virksomheder betjener.

Overingeniør VI

Hovedingeniører har den højeste position eller det højeste niveau på det tekniske ingeniørkarrierespor. De er meget avancerede softwareingeniører, der træffer vigtige produktbeslutninger med hensyn til retning og omfang. De træffer strategiske beslutninger om, hvilke teammedlemmer der skal arbejde på hvilke områder af et projekt, og de yder teknisk og professionel ledelse til de ingeniører, der rapporterer til dem.

Relateret: Hvad kan du gøre med en ingeniøruddannelse? Top 17 ingeniøruddannelser

Fremme på et lederkarrierespor

Der er fire specifikke ingeniørniveauer for softwareingeniører, der forfølger en lederkarriere. Softwareingeniørledere overvåger og guider oprettelsen af ​​programmer, systemer og applikationer inden for deres teams eller virksomheder. Disse personer er meget avancerede i skabelsen, udviklingen og implementeringen af ​​forskellige aspekter af computerprogrammering og softwareudvikling.

Lederstillinger omfatter jævnligt ingeniørdirektør, vicepræsident for teknik og teknologichef. Disse roller er meget avancerede, innovative og lederskabsorienterede, og de fleste mennesker har mindst otte til 10 års erfaring, før de når dette niveau. Den nationale gennemsnitlige løn for softwareingeniørledere er $152.005 om året. Her er en beskrivelse af de fire niveauer, en person, der forfølger et ledelsesmæssigt spor som softwareingeniør, kan stræbe efter:

Ingeniørleder IV

Når du følger en lederkarriere, har niveau fire ingeniører typisk jobtitler, der ligner ingeniørchef eller softwareudviklingschef. Ingeniørledere leder løbende teams eller projekter, og de yder støtte til initiativer på tværs af mange områder i en virksomhed.

De har jævnligt syv eller otte års erfaring med softwareudvikling, og de skal have en bred forståelse for alle aspekter vedrørende design, innovation og udvikling af softwareprodukter og -løsninger. De skal være i stand til at prioritere arbejdsbyrder, opgaver og opgaver for effektivt at styre teamprojekter.

Ingeniørdirektør V

Ingeniørdirektører, eller niveau fem-ingeniører, er ansvarlige for at lede flere teams og koordinere med teamledere eller ingeniørledere. Denne person skal have en stor forståelse for det brede billede bag virksomhedens initiativ og virksomhedens udviklingsmål. De skal også have en ekspertniveauforståelse af programmering, kodesprog, fejlfindingspraksis og innovative designteorier. Folk i denne stilling har ofte otte til 10 års erfaring som softwareingeniører eller udviklere og bør også have to eller tre års erfaring i lederstillinger.

Relateret: 7 certificeringer til at booste din softwareudviklerkarriere

VP for ingeniør VI

På lederudviklingsstigen for softwareingeniører er vicepræsident for teknik det sjette niveau af karriereudvikling. En person i denne rolle er en leder på højt niveau, der leder teams af softwareudviklere, programmører og teknologiassistenter. Disse mennesker er ansvarlige for at designe og levere produkter og løsninger, der opfylder deres kunders behov.

De har ofte en bachelorgrad i datalogi eller ingeniør eller en kandidatgrad i ingeniør eller softwareudvikling. Vicepræsidenten for teknik skal også have taktisk og strategisk ekspertise samt stærke interpersonelle og lederskabsevner. Typisk har en person i denne rolle over 10 års erfaring som softwareudvikler og teamleder.

Chief technology officer

Chief technology officer (CTO) er den højeste ledende stilling inden for teknologi- eller ingeniørafdelingen i en virksomhed. Denne person har ofte en bachelor- eller kandidatgrad i softwareingeniør eller computerprogrammering. Og de har også jævnligt en kandidatgrad i erhvervsøkonomi. CTO'en håndterer alle slutprodukter udviklet af ingeniørpersonalet og er ansvarlig for den faglige og tekniske udvikling og karrierevækst for alle rapporterende medarbejdere. De skal have programmering, softwareudvikling, innovativt design og strategisk ledelsesekspertise.

Vidar Therkelsen
Vidar Therkelsen Jobtitler for softwareingeniører i den offentlige sektor varierer fra virksomhed til virksomhed. Der er dog specifikke niveauer af anciennitet for ingeniører, som disse titler passer ind i. Hvis du er interesseret i computerkodning eller softwareudvikling, vil du måske gerne vide, hvad disse niveauer er, og hvordan de kan påvirke din potentielle løn. I denne artikel beskriver vi de 10 ingeniørrangeringsniveauer i de tre faser af karriereudvikling for softwareingeniører og giver den nationale gennemsnitlige løn for personer, der arbejder på hvert trin.