Forstå Fordele Og Ulemper Ved Employment-at-Will

Forstå Fordele Og Ulemper Ved Employment-at-Will

Der findes mange forskellige typer af ansættelsesforhold, herunder langvarige kontraktansatte stillinger, kortvarige kontraktstillinger, freelancearbejde, konsulentarbejde og ansættelse efter behag. Hver af disse aftaler og relationer har deres eget sæt af fordele og ulemper. Hvis du har ansøgt om en stilling, hvor du vil, eller du er blevet tilbudt ansættelse, kan du undre dig over, hvad konsekvenserne er. I denne artikel forklarer vi fordele og ulemper ved at arbejde efter eget ønske og giver syv tips til bedst muligt at navigere i denne unikke situation.

Relateret: Hvad er 'at-will' ansættelse?

Forståelse af ansættelse efter eget ønske

Employment-at-will er en form for arbejdsforhold, hvor både en arbejdsgiver og en medarbejder til enhver tid kan afslutte deres forhold til en virksomhed. Før du undersøger fordele og ulemper ved denne type situationer, er det vigtigt først at forstå, hvad det vil sige at blive tilbudt en stilling som en medarbejder, der vilje. Her er tre ting at vide om dette professionelle arrangement:

Ansættelse efter ønske ændrer ikke den offentlige politik

I modsætning til at arbejde på et kontraktligt job, er arbejdsgivere i stand til at opsige medarbejdere efter eget ønske uden at skulle springe igennem bøjler. Det er dog vigtigt at vide, at indgåelse af en frikøbsaftale ikke betyder, at du overhovedet kan blive fyret af en eller anden grund – og alle beslutninger skal stadig være lovlige.

Employment-at-will ændrer ikke den offentlige politik, og alle arbejdsgivere er ansvarlige for at sikre, at deres grund til at ansætte eller afskedige medarbejdere er retfærdig og fri for diskrimination. At-vilje-ansættelse betyder, at en virksomhed kan 'lade nogen gå' eller opsige en medarbejder, når de finder det passende, men de kan ikke afslutte en persons ansættelse af nogen af ​​følgende årsager:

 • Alder
 • Race
 • Køn
 • Kønsidentitet
 • Seksuel orientering
 • Sundhed
 • Fysisk formåen
 • Whistleblower status

Alle virksomheder skal handle i 'god tro og fair handel'

Udtrykket 'god tro og retfærdig omgang' refererer til en underforstået antagelse om, at når to parter indgår en aftale, skal de begge interagere med hinanden på en retfærdig og ærlig måde. Mens efter eget ønske giver medarbejdere og arbejdsgivere mulighed for at afslutte arbejdsforhold mere frit, skal arbejdsgivere stadig handle i 'god tro og fair omgang'. Det betyder, at en arbejdsgiver ikke kan opsige efterbestemmelsesordninger for at undgå at betale løn eller tilbyde ydelser.

Du er ikke forpligtet til at acceptere efter forgodtbefindende ansættelse

Hvis du bliver tilbudt en fritstillet stilling til ansættelse, er det vigtigt at vide, at du ikke nødvendigvis skal underskrive en fritstillet aftale. Hvis du føler dig utilpas ved denne idé, kan du altid spørge arbejdsgiveren om mere information, og du kan forsøge at forhandle en ansættelseskontrakt, der passer bedre til dine behov.

Mens nogle virksomheder kan trække et jobtilbud tilbage, hvis en kandidat beslutter sig for ikke at underskrive en aftale om frit vilje, kan nogle ikke. Arbejdsgivere værdsætter typisk at ansætte folk med betydelig erfaring og et stærkt kvalifikationssæt. Når du foreslår en kontraktlig aftale, skal du fokusere på, hvad du kan tilføre en virksomhed eller afdeling, og forklare dine grunde til at ønske en mere konventionel ansættelseskontrakt. At fortælle din arbejdsgiver, at du ønsker at indgå en langsigtet forpligtelse til en virksomhed, kan måske hjælpe i din forhandling.

Læs mere: Forståelse af forhandlingsprocessen

5 fordele ved ansættelse efter behag

Her er fem vigtige fordele ved at arbejde på et job som en viljemedarbejder:

1. Fokuser på fortjeneste og dygtighed

Kontraktansatte job baserer ofte deres lønstigninger og forfremmelser på anciennitet eller et sæt af forhandlede regler eller politikker. Dette system er normalt mest fordelagtigt for personer med stor erfaring eller en lang historie med en virksomhed. Arbejdsaftaler bruger dog ikke overenskomstværktøjer. I stedet fremmer de medarbejdere baseret på deres fortjenester, handlinger og overordnede arbejdspræstationer.

Dette giver folk mulighed for hurtigt at komme videre i deres karriere. Hvis du har et stærkt kvalifikationssæt, men ikke har anciennitet, kan job-at-will være en god mulighed for dig at overveje, hvis du ønsker at nå et niveau op i professionel titel eller løn.

2. Jobtilgængelighed

Fordi ansættelse efter forgodtbefindende gør det lettere for arbejdsgivere og ansatte at afslutte arbejdsforhold mere frit, kan virksomheder, der dyrker denne type arrangementer, have flere ledige job på ethvert givet tidspunkt. Hvis du leder efter at få brancheerfaring, eller du har brug for at finde et job hurtigt, kan det være en fordel at lede efter en virksomhed, der tilbyder job efter eget ønske.

3. Ingen fagforeningskontingent eller kontingent

Visse stillinger, der tilbyder mere jobsikkerhed, som fagforeningsjob, kan også komme med et prisskilt. Afhængigt af branche kan medlemskontingent for fagforening forekomme månedligt eller årligt, og der kan også være andre gebyrer forbundet med denne type arbejde. Mens frivillige medarbejdere ikke får fordelene ved overenskomstforhandlinger og fagforeningsrepræsentation, skal de heller ikke betale for det. Dette kan resultere i færre fradrag i din lønseddel og flere penge på lommen.

4. Mindre risiko for strejke eller walk-outs

En strejke eller en arbejdsnedlæggelse er en gruppeerklæring, hvor et stort antal medarbejdere samtidig forlader arbejdet, eller nægter at arbejde, for at forhandle krav. Denne udtalelse er typisk for fagorganiseret arbejdskraft, og selvom den kan gavne den kollektive gruppes fremtid, kan den være meget forstyrrende for individuelle menneskers liv.

Når folk strejker, tjener folk ikke løn fra deres arbejdsgivere, og de risikerer at blive erstattet af andre arbejdere. Hvis dine personlige forhold kræver, at du har en fast løn, kan du overveje at ansætte efter behag.

5. Karrierefrihed

Som frivillig medarbejder er du ikke bundet af begrænsningerne i en standardansættelseskontrakt. Finder du et andet job, som du er mere interesseret i, eller der opstår en unik mulighed, kan du nemt afslutte din ansættelsesaftale. Selvom det er høfligt at give din arbejdsgiver noget varsel, behøver du ikke at give et forudgående varsel eller oplyse din grund til at forlade, hvis du arbejder som en frivillig medarbejder.

Hvis du overvejer at videreuddanne dig, rejse eller arbejde for en frivillig organisation, kan du finde ud af, at job-at-will er ideelt for dig. Du kan også overveje denne type arbejdsordning, hvis du er ny i et erhverv, og du ikke er sikker på, om du vil indgå et langsigtet engagement, eller om du lettere vil have friheden til at forpligte dig til en anden arbejdsgiver.

Relateret: 10 store sabbatsideer

Ulemper ved beskæftigelse-efter-vilje

Her er fem ulemper ved at tage et job som en viljemedarbejder:

1. Mindre jobsikkerhed

Mens beskæftigelse efter forgodtbefindende gør det muligt for folk at forlade deres job med kort varsel og relativ lethed, er det omvendte også sandt. I denne situation behøver arbejdsgiverne ikke at opsige en ansættelsesaftale, hvilket resulterer i ringe jobsikkerhed. Dette kan føre til stressende følelser på arbejdet og konservativ beslutningstagning i dit personlige liv.

2. Mindre teamwork eller kammeratskab

Ideelt set bør afdelingsmedlemmer fungere som et team. Koordinering, kommunikation og samarbejde resulterer ofte i højere produktivitet og mere innovative ideer. Nogle gange kan en ansættelsespolitik efter eget ønske gøre folk bange for at miste deres job. Dette kan føre til mindre teamwork og kammeratskab, og det kan skabe et miljø, hvor folk arbejder til gavn for sig selv i stedet for gruppen eller organisationen.

3. Højere medarbejderomsætning

Medarbejderomsætning er den hastighed, hvormed folk forlader en virksomhed. Karakteren af ​​​​beskæftigelse-efter-vilje fører til høje omsætningshastigheder. Uforholdsmæssig stor medarbejderomsætning kan forårsage lav produktivitet, og det kan også påvirke virksomhedskultur og arbejdsglæde negativt.

Læs mere: De reelle omsætningsomkostninger ved at miste en medarbejder (og måder at beholde mere talent på)

4. Færre beskyttelser

Selvom der er et niveau af øget frihed, der følger med at arbejde uden en kontrakt, er der også færre beskyttelser. Når du arbejder som frivillig medarbejder, er du beskyttet af den offentlige politik, men du har ikke de samme private beskyttelser som fagorganiserede arbejdere eller kontraktansatte.

5. Mindre gennemsigtighed

Gennemsigtighed på arbejdspladsen refererer til den generelle lethed ved ærlig kommunikation mellem medarbejdere og deres arbejdsgivere. Nogle gange har det ingen negativ indvirkning at arbejde som en medarbejder, der er fri for. Men i situationer, hvor omsætningshastigheden er høj, kammeratskabet er lavt og der er ringe jobsikkerhed, kan medarbejderne føle sig nervøse for at beholde deres job. Dette kan føre til et dårligt arbejdsmiljø, hvor folk ikke føler sig trygge eller åbne ved at tale med deres chefer eller tilsynsførende om kampe, de kan stå over for.

Relateret: Sådan er du gennemsigtig på arbejdspladsen

Tips til håndtering af ansættelse efter behag

Her er syv tips, der kan hjælpe dig bedst med at navigere efter job og jobtilbud:

Overvej dine personlige behov

Når du første gang bliver tilbudt en stilling som frivillig medarbejder, er det vigtigt at overveje dine personlige behov. Hvis du har et stærkt kvalifikationssæt, og du ønsker at komme hurtigt videre i din karriere, kan denne type ansættelsessystem være til gavn for dig. Det samme gælder, hvis din livsstil kræver en høj grad af fleksibilitet. Men hvis dit primære mål i arbejdet er at udvikle en langsigtet forpligtelse eller at finde jobsikkerhed, så er beskæftigelse-at-will muligvis ikke det bedste til dine personlige behov.

Følg dine fremskridt og produktivitet

Når du arbejder som frivillig medarbejder, er det vigtigt at passe på dine personlige og professionelle interesser. Du kan gøre dette ved at spore dine fremskridt og produktivitet på arbejdet. Du kan holde styr på dine mål og udførte opgaver ved hjælp af et regneark eller dateret journal, og du kan bruge disse dokumenter som reference, hvis du nogensinde føler behov for at underbygge din indsats.

Relateret: Sådan beslutter du mellem flere jobtilbud

Oprethold en stærk portefølje

En portfolio er en samling af dit arbejde og en visning af dine professionelle evner og færdigheder. Det er vigtigt at skabe og vedligeholde en stærk online portefølje, hvis du er en medarbejder, der vilje. Online porteføljer giver folk fra alle forskellige brancher mulighed for at se, hvad du er i stand til, og de er afgørende for at lokke rekrutterere og ansætte ledere.

En af de primære fordele ved at arbejde som frivillig medarbejder er din frihed til at forlade din stilling med lidt eller ingen varsel. Denne fleksibilitet giver dig mulighed for at markedsføre dig selv og dine færdigheder, og den kan hjælpe dig med hurtige karrierefremskridt.

Udvid vores professionelle netværk

Dit professionelle netværk er en kombination af de arbejdsrelaterede og personlige forbindelser, som en person kan bruge til at fremme deres karriere. Ansættelse efter behag kan give mulighed for karrierefremgang, og det kan også føre til hyppigere omsætning. I begge tilfælde er det afgørende at opretholde et robust professionelt netværk. Her er seks måder, hvorpå du kan opbygge professionelle forbindelser og engagere folk i din branche:

 • Deltag i netværksarrangementer
 • Del dine oplysninger ved forretningsmiddage eller frokoster
 • Engager dig med dit college eller universitets alumnegruppe
 • Brug sociale medier
 • Tilmeld dig arbejdsrelaterede seminarer eller workshops
 • Hold kontakten med kollegaer

Læs mere: Din guide til netværk ved begivenheder

Hold dine færdigheder skarpe

At avancere som en viljemedarbejder afhænger i høj grad af dine færdigheder og evner. Det kan også føre til, at du bliver nødt til at søge job med et øjebliks varsel. Med disse ting i tankerne bør du altid holde dig ajour med bedste praksis inden for dit felt, og du bør søge muligheder for at udvikle dine evner og styrke dine færdigheder.

Opdater dit CV

At-will-medarbejdere skal være klar til at søge job med kort varsel. De har også større frihed til at forlade et job til en anden stilling eller virksomhed, der interesserer dem mere. Af disse grunde er det vigtigt at opdatere dit CV, hver gang du tjener et certifikat, lærer en ny færdighed eller opnår noget imponerende på arbejdet. At gøre det kan hjælpe dig til at føle dig mere forberedt på potentielle forandringer og mere sikker på fremtiden.

Vær åben over for muligheder udefra

Muligheden for karrierefremgang og friheden og fleksibiliteten til at forlade en stilling uden grund eller varsel er de to primære fordele ved ansættelse efter behag. For at få det fulde udbytte af disse fordele er det vigtigt at være åben over for muligheder udefra, som dukker op. Hvis en rekrutterer kontakter dig vedrørende en stilling, så lyt til deres forslag. At tage interviews eller møde med rekrutterere er helt acceptabelt, hvis du ikke er forpligtet til en langsigtet kontrakt.

Victor Hjorth
Victor Hjorth Der findes mange forskellige typer af ansættelsesforhold, herunder langvarige kontraktansatte stillinger, kortvarige kontraktstillinger, freelancearbejde, konsulentarbejde og ansættelse efter behag. Hver af disse aftaler og relationer har deres eget sæt af fordele og ulemper. Hvis du har ansøgt om en stilling, hvor du vil, eller du er blevet tilbudt ansættelse, kan du undre dig over, hvad konsekvenserne er. I denne artikel forklarer vi fordele og ulemper ved at arbejde efter eget ønske og giver syv tips til bedst muligt at navigere i denne unikke situation.