Forskningsdyrlæge: Hvad Er Det, Og Hvordan Man Bliver En

Forskningsdyrlæge: Hvad Er Det, Og Hvordan Man Bliver En

Forskningsdyrlæger er en væsentlig del af dyrebaseret videnskabelig forskning. Uanset dine nuværende kvalifikationer kan det at vide, hvordan man bliver en forskningsdyrlæge forbedre chancerne for, at du har en succesfuld karriere på dette felt. At kende alle de trin, der kræves for at arbejde som forskningsdyrlæge, kan være et værdifuldt stykke viden, og du kan erhverve det gennem forskning. I denne artikel diskuterer vi, hvad en forskningsdyrlæge er, hvad de gør, hvordan man bliver det, plus løn- og karriereudsigterne for rollen.

Hvad er en forskningsdyrlæge?

En forskningsdyrlæge er en læge, der yder sundhedsstøtte til dyr, der er en del af forskellige medicinske undersøgelser og medicinsk forskning. Deres ekspertise omfatter en bred vifte af dyrearter, og udover at udføre medicinske procedurer og tage forebyggende foranstaltninger for at holde dyrene ved godt helbred, udfører de også andre opgaver, der har til formål at hjælpe de professionelle, der udfører undersøgelserne.

Relateret: Dyrlægefærdigheder: Definition og eksempler

Hvad laver en forskningsdyrlæge?

Nogle af de vigtigste opgaver, som en forskningsdyrlæge kan udføre, er:

 • Udvikling af kliniske sundhedsprogrammer for dyr brugt i videnskabelige undersøgelser og eksperimenter
 • Design og implementering af forskellige forebyggende medicinske programmer for at sikre, at dyr i forskningslaboratorier behandles på en måde, der sikrer deres langsigtede sundhed
 • Uddannelse af forskere og laboratorieteknikere i, hvordan de korrekt håndterer og plejer dyrene under deres opsyn
 • Underviser personalet i forskellige teknikker til, hvordan man korrekt og humant fastholder dyr under forskellige medicinske procedurer
 • Rådgivning af personalet om de korrekte metoder og doseringer af anæstetika og smertestillende midler, de bruger til forsøgsdyrenes velfærd.
 • Udførelse af individuel forskning, enten alene eller i teams
 • Tilbyde feedback vedrørende renovering og redesign af dyreforskningsfaciliteter
 • Vedligeholdelse af kommunikation mellem den facilitet, de arbejder for, og forskellige regulatoriske grupper og sikring af overholdelse af alle love og standarder

Relateret: Højst betalte dyrlægekarrierer med løn

Sådan bliver du forskningsdyrlæge

Overvej at følge disse trin på din vej til at blive forskningsdyrlæge:

1. Få en bachelorgrad

Det første skridt mod enhver karriere som læge er normalt at få en bachelorgrad. Nogle af de mest nyttige fag for fremtidige dyrlæger er biologi, kemi, genetik, biokemi, fysik, matematik, engelsk, humaniora og samfundsvidenskab.

2. Få en doktorgrad i veterinærmedicin (DVM).

Før du specialiserer dig som forskningsdyrlæge, skal du først opnå dine kvalifikationer som generel dyrlæge ved at tage eksamen fra en veterinærskole akkrediteret af Association of American Veterinary Medical Colleges. De fleste veterinærskoler kræver en bachelorgrad for at komme ind, blandt andre krav som standardiserede tests, anbefalingsbreve og praktisk erfaring i et veterinærmiljø.

De fleste veterinæruddannelser tager fire år at gennemføre, hvor nogle af de mest relevante kurser i løbet af de første tre år er anatomi, genetik, immunologi, ernæring, virologi, endokrinologi, toksikologi, patologi, farmakologi, kliniske færdigheder og veterinær etik. Det sidste år er reserveret til at få erfaringer fra det virkelige liv ved at hjælpe med at behandle dyrepatienter i forskellige omgivelser og forskellige veterinære specialer. Efter endt uddannelse modtager du en doktorgrad i veterinærmedicin.

3. Gennemfør et forsknings-dyrlægeopholdsprogram

Efter at have opnået din veterinæruddannelse, kan du begynde at specialisere dig i at blive forskningsdyrlæge. Opholdsprogrammer for forsøgsdyrdyrlæger varer typisk to eller tre år, og studerende modtager træning i forskellige veterinærvidenskabelige emner, såsom:

 • Husdyrbrug
 • Dyrekirurgisk behandling og medicin
 • Dyreforskningsvejledninger for forskellige arter
 • Dyremodeller af menneskelig sygdom og patologi
 • Adfærdsstyring af forsøgsdyrearter

De fleste opholdsstuderende kan vælge enten at specialisere sig i primater eller andre typer dyr, der ofte bruges i laboratorier. Du afslutter dit opholdsprogram efter at have indsendt en forskningsafhandling om et relevant emne. Du kan også bruge dit speciale til at tage en kandidatgrad eller en ph.d.

Relateret: FAQ: Hvad er dyrlægernes arbejdstid?

4. Få den nødvendige erfaring

Efter at have afsluttet dit ophold, skal du gennemføre mindst seks års praktisk erfaring med at arbejde i et fuldtidslaboratorium, der bruger dyr, for at få lov til at tage bestyrelsens certificeringseksamen. Din relevante erhvervserfaring skal vise dine færdigheder inden for forskellige relevante områder, såsom:

 • Tilbyder klinisk behandling til forskellige dyrearter, der anvendes i laboratorier
 • Forvaltning af dyreressourcer
 • Forsker i laboratoriedyrearter
 • Deltager i forskellige dyremedicinske procedurer

5. Bliv certificeret

Når alle krav er opfyldt, kan du ansøge om en certificering som specialist inden for forsøgsdyrmedicin, udstedt af American College of Laboratory Animal Medicine. Du modtager din certificering efter at have bestået en eksamen, og du skal forny den hvert ottende år ved enten at deltage i faglige udviklingsaktiviteter eller optjene efteruddannelsespoint. Du kan stadig gå til eksamen, hvis du ikke har gennemført din residency-uddannelse, men har relevant erhvervserfaring inden for området eller har publiceret forskning relateret til emnet.

6. Søg job

Når du er fuldt certificeret som forskningsdyrlæge, kan du begynde at søge ledige stillinger inden for området. De bedste måder at gøre det på er generelt at kontakte alle forskningsfaciliteter i dine geografiske områder, der kan bruge dyr, bruge det professionelle netværk, du har erhvervet, mens du træner til rollen og bruge specialiserede karrierewebsteder.

Relateret: FAQ: Hvad er arbejdsbetingelserne for en dyrlæge?

Forskningsdyrlægens løn og karriereudsigter

Den gennemsnitlige løn for dyrlæger i USA er $105.397 om året ifølge Bonjoures Salaries. Dog er veterinærteknikercertificeringen i øjeblikket den bedste veterinærlicens, der er tilgængelig, hvad angår gennemsnitlig lønstigning. De, der har denne certificering, kan forvente at tjene et gennemsnit på 15,12% mere end den gennemsnitlige grundløn til dyrlægen. Med hensyn til færdigheder kan dem med laboratorieerfaring forvente at tjene 14,68 % mere end dem uden. Nogle af de mest almindelige fordele for dyrlæger er sygeforsikring, en sundhedsopsparingskonto, 401(k) bidrag, en fleksibel tidsplan og forældreorlov.

Bureau of Labor Statistics anslår, at det samlede antal veterinærjob i USA sandsynligvis vil stige med 16 % frem til år 2029, hvilket ville svare til 14.200 flere dyrlæger. Bonjoures nævner dog, at antallet af dyrlægejob, der specifikt kræver laboratorieerfaring, er faldet med 28,36% siden 2018.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Julius Hviid
Julius Hviid Forskningsdyrlæger er en væsentlig del af dyrebaseret videnskabelig forskning. Uanset dine nuværende kvalifikationer kan det at vide, hvordan man bliver en forskningsdyrlæge forbedre chancerne for, at du har en succesfuld karriere på dette felt. At kende alle de trin, der kræves for at arbejde som forskningsdyrlæge, kan være et værdifuldt stykke viden, og du kan erhverve det gennem forskning. I denne artikel diskuterer vi, hvad en forskningsdyrlæge er, hvad de gør, hvordan man bliver det, plus løn- og karriereudsigterne for rollen.