Forskellene Mellem Kunderelationer Vs. Kundeservice

Forskellene Mellem Kunderelationer Vs. Kundeservice

Mens det at have salgbare produkter og tjenester er en central del af en virksomheds succes, er der andre faktorer, der er vigtige. Hvis du vil have kunder til at blive ved med at købe fra dit brand, skal du vise dem, at du holder af. Gennem kunderelationer og kundesupport kan du være med til at opbygge din arbejdsgivers omdømme og få mere salg. I denne artikel forklarer vi, hvad kunderelationer vs. kundeservice er, lister nogle af de store forskelle mellem disse to koncepter og deler, hvordan du forbedrer din overordnede kundeoplevelse.

Relateret: 7 måder at bruge Customer Relationship Management

Hvad er kunderelationer?

Kunderelationer er den proces, din virksomhed bruger til at interagere med kunder for at forbedre deres oplevelse med dit brand. Formålet med kunderelationer er at få kunderne til at engagere sig i, hvad dit brand har at tilbyde. Ved at implementere måder at forbedre kundeoplevelsen på, kan de fortsætte med at understøtte din virksomheds mål. At tilbyde konsekvent effektive produkter, tjenester og kundesupport kan holde dine kunder glade og loyale over for dit brand.

Hvad er kundeservice?

Kundeservice er den support og assistance, du yder til kunder, når de har et problem eller en forespørgsel. Når du arbejder i kundeservice, har du typisk som mål at gøre nuværende kunder glade frem for at nå ud til nye forbrugere. Meget af det arbejde, du udfører, er lydhør over for dine nuværende kunders behov og bekymringer. Et eksempel på en kundeserviceopgave ville være at hjælpe en kunde med at returnere deres køb. Du kan bruge dine kundeservicefærdigheder til at refundere dem deres penge og efterlade et godt varigt indtryk i håb om, at de fortsætter med at handle med dit brand.

Relateret: 7 overførbare kundeservicefærdigheder og relaterede job (med CV-tips)

Kunderelationer vs. kundeservice

Her er de vigtigste forskelle mellem kunderelationer vs. kundeservice:

Formål

Formålet med kunderelationer er at opbygge relationer til dine kunder, mens kundeservice fokuserer på at løse deres henvendelser. Begge processer hjælper dig med at forbedre din kundeoplevelse. Du kan forbedre kunderelationerne ved at se på alle dele af dine kunders interaktion med din virksomhed. Du kan forbedre kundeservicen ved at implementere bedre måder at løse dine kunders problemer på.

Proaktiv og reaktiv

Kunderelationer er en proaktiv tilgang, idet du finder på måder at forbedre dine kunders oplevelse på fra det øjeblik, de viser interesse for dit brand. Du kan gøre dette ved at bygge en nyttig hjemmeside eller skrive interessant indhold. Kundeservice er mere reaktiv, da du hjælper kunder, efter at de allerede har interageret med dit brand. Det er en service, du leverer til kunderne for at sikre, at de får succes med dine produkter eller tjenester.

Relateret: Kundeoplevelse: Definition og betydning

Fordele ved positive kunderelationer og kundeservice

At finde måder at forbedre både dine kunderelationer og kundeservice kan hjælpe dig med at opbygge en gladere kundebase. Her er fordelene ved positive kunderelationer og kundeservice:

Mere tilfredshed

Når du viser kunderne, at du holder af, føler de sig måske mere glade for dit brand. At tage sig af dem hvert trin i deres interaktion med dit brand er afgørende for din succes. Alt fra marketing til kundesupport til venlig opfølgning er vigtigt.

Højere tilbageholdelsesrater

Selvom det at finde nye kunder er en vigtig del af din virksomheds succes, er det også at holde på dine eksisterende kunder. Ved at opbygge kunderelationer og give dem den service, de har brug for, kan du hjælpe dem til at føle sig godt tilpas ved at købe fra dit brand. Ud over at få gentagne kunder kan de endda anbefale dit brand til deres venner og familiemedlemmer.

Forbedret loyalitet

Hvis dine kunder ved, at de kan stole på, at dit brand leverer fremragende kundeservice og pleje, kan de føle sig mere loyale over for dit brand. Dette kan hjælpe dig med at fortsætte med at gøre det bedre end dine konkurrenter og bringe en konstant strøm af salg. Med loyale kunder har du en solid base af mennesker, der er ivrige efter at købe dine seneste tilbud.

Relateret: 9 tips til at forbedre dine kundeservicefærdigheder

Hvordan man forbedrer kunderelationer og kundeservice

Brug disse trin til at forbedre både dine kunderelationer og kundeservice:

1. Byg et godt team

Dit teammedlemmer er de mennesker, der interagerer og engagerer sig med kunder på daglig basis. Ved at opbygge et godt team kan du sikre, at dit personale implementerer de bedste praksisser for at forbedre din kundeoplevelse. Ud over at ansætte det bedste talent skal du have omfattende træning og onboarding for at sikre, at dine teammedlemmer forstår din virksomheds mål og forventninger.

Mens ordentlig træning er afgørende, er det også at opbygge en positiv virksomhedskultur. Ved at behandle dine teammedlemmer med retfærdighed og venlighed, kan de føle sig mere loyale over for virksomheden. Dette kan føre til bedre kundeservice og kunderelationer. Kunder kan ofte se, om dit personale er glade, hvilket gør det ekstra vigtigt at give dit team en fair kompensation, positiv feedback og god behandling.

2. Se på dine processer og procedurer

Når du arbejder i en lederstilling, er det nyttigt regelmæssigt at se på dit brands processer og procedurer. Prøv at udpege områder, som du kan forbedre. At rette ting som din opkaldstakst eller kundesupportsoftware kan gøre en stor forskel. Lær, hvilke ting der er vigtige for dine kunder, og begynd at lave ændringer til det bedre.

Relateret: 9 måder at yde fremragende kundeservice på

3. Vær tilgængelig for kunderne

Kunder sætter pris på, når de kan få et rettidigt svar på alle deres forespørgsler. Hvis dit team har båndbredden, kan du overveje at implementere funktioner som e-mail, telefonopkald og live chat. Jo nemmere det er for kunderne at nå en levende person, jo mere tilfredse kan de være med dit brand. Når en kunde sender en supportanmodning, skal du prøve at løse situationen med det samme.

4. Få kundefeedback

Udsendelse af undersøgelser er en fantastisk måde at lære, hvordan din virksomhed klarer sig. Hvis du bemærker, at kunder bliver ved med at give dig feedback om et bestemt aspekt af dit brand, kan det være på tide at foretage nogle meningsfulde ændringer. Mens udsendelse af en undersøgelse viser, at du værdsætter dine kunders meninger, viser det faktisk at foretage ændringer, at dit brand er forpligtet til at forbedre kundeoplevelsen.

5. Øv social lytning

Social lytning er, når du overvåger forskellige sociale kanaler for at lære, hvordan folk ser dit brand. Ved at være opmærksom på, hvad folk siger om dit brand på sociale medier, kommentarsektioner og nyhedsmedier, kan du lære, hvordan du bedre servicerer dine kunder. Du kan også bruge social lytning til at se, hvad der er vigtigt for din målgruppe. Ved at overvåge deres adfærd og offentlige samtaler kan du bedre forstå deres behov.

6. Giv vigtige oplysninger

Inkludering af let at finde oplysninger om dine produkter og tjenester kan være nyttigt til at forbedre din kundeoplevelse. At dele ting som how-to-vejledninger, video-tutorials, hjælpefora, blogindlæg og svar på ofte stillede spørgsmål er alle måder at støtte dine kunder på. Ligeledes vil du måske implementere en form for live chat-funktion, hvor kunder kan få øjeblikkelige svar på nogle af deres største spørgsmål.

7. Vis din taknemmelighed

At udtrykke dit brands taknemmelighed er en glimrende måde at fastholde kunder og opbygge deres loyalitet. Overvej at bygge en form for belønningssystem for at tilskynde kunder til at fortsætte med at handle. Du vil måske også have bestemte udsalg og kampagner for dine mere loyale kunder. Gør det klart, at du værdsætter deres forretning og støtte. Selv at dele en lille meddelelse på din hjemmeside og sociale medier er en god måde at vise din taknemmelighed på.

8. Vær empatisk over for dine kunders behov

Når du træner dit kundeserviceteam, skal du minde dem om, at de kunder, de arbejder med, også er mennesker. Hvis nogen lyder ked af det i telefonen, så husk, at der kan ske meget i deres liv. Ved at være venlig og tålmodig med kunderne kan du give dem bedre kundeservice og support.

Magnus Bak
Magnus Bak Mens det at have salgbare produkter og tjenester er en central del af en virksomheds succes, er der andre faktorer, der er vigtige. Hvis du vil have kunder til at blive ved med at købe fra dit brand, skal du vise dem, at du holder af. Gennem kunderelationer og kundesupport kan du være med til at opbygge din arbejdsgivers omdømme og få mere salg. I denne artikel forklarer vi, hvad kunderelationer vs. kundeservice er, lister nogle af de store forskelle mellem disse to koncepter og deler, hvordan du forbedrer din overordnede kundeoplevelse.