Forskellene Mellem En Softwareudvikler Og En Softwareingeniør

Forskellene Mellem En Softwareudvikler Og En Softwareingeniør

Datalogi er et hurtigt voksende felt med mange tiltalende og tilfredsstillende karrieremuligheder. To af disse karriereveje omfatter softwareudvikling og softwareudvikling, som deler nogle ligheder og har flere hovedforskelle. At forstå rollerne kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken vej du vil forfølge. I denne artikel diskuterer vi de vigtigste forskelle mellem softwareudviklere og softwareingeniører, herunder nogle eksempler på disse erhverv i datalogiindustrien.

Hvad laver en softwareudvikler?

En softwareudvikler er ansvarlig for at skabe programmer, der kører på computere. Disse programmer varierer meget og inkluderer funktionelle muligheder, såsom tekstbehandlings- og regnearksprogrammer, samt spil og andre underholdende programmer. Udviklere kan arbejde på alle typer software, afhængigt af deres interesser og færdigheder. Softwareudvikling er yderligere opdelt i to hovedkategorier⁠:

Software applikationsudvikling

Softwareapplikationsudviklere arbejder hovedsageligt på applikationer og software, der bruges på computere og mobile enheder, der går direkte til forbrugerne. I denne rolle er det vigtigt at forstå målgruppens behov og skabe softwareprogrammer, der appellerer til disse brugere. Applikationsudviklere overvåger også ydeevnen af ​​deres kreationer og foretager ændringer efter behov.

System software udvikling

Systemsoftwareudvikling involverer arbejde med software, der bruges af virksomhedsorganisationer, såsom netværksdistributionssoftware eller programmer til specifikke industrier. Disse industrier kan omfatte rumfart, medicin, videnskab, forretning, kommunikation og militæret. I de fleste tilfælde vil en systemsoftwareudvikler ikke interagere meget med forbrugeren, hvis overhovedet; i stedet vil de fokusere på at forbedre systemer, der bruges i stor skala, og kræve specifikke resultater.

De fleste softwareudviklere i begge kategorier arbejder for softwareudgivere, selvom nogle arbejder for individuelle organisationer, der har deres egne unikke softwarebehov. En række brancher er afhængige af softwareudvikleres arbejde.

Relateret: 11 seje job, du kan forfølge

Hvad laver en softwareingeniør?

Softwareingeniører anvender principperne for teknik til at skabe softwareprodukter og køre netværkskontrolsystemer. De forstår også forskellige programmeringssprog og anvender dem til oprettelsen af ​​programmer. Da forbrugernes behov fortsætter med at ændre sig, ofte baseret på teknologiske fremskridt, reagerer softwareingeniører på disse behov og bygger applikationer og software.

En softwareingeniør kan arbejde på forbrugerfokuserede applikationer og softwareprogrammer eller fokusere på systemer på virksomhedsniveau, der bruges af større virksomheder og virksomheder. De i denne rolle kan også blive omtalt som webudviklere, da de bruger programmeringssprog og bygger websteder, ud over at skabe softwareprogrammer.

Relateret: Sådan finder du din passion for en mere tilfredsstillende karriere

Forskelle mellem softwareudviklere og softwareingeniører

Disse er de primære forskelle mellem softwareudviklere og softwareingeniører:

Fokus

De vigtigste forskelle mellem en softwareingeniør og en softwareudvikler er i funktionen af ​​hvert job. Ingeniører kan udvikle software, men de fleste udviklere arbejder ikke som ingeniører. En softwareingeniørs rolle er at bruge ingeniørprincipperne til at skabe software, udvikle processer, der udfører bestemte opgaver og håndterer specifikke funktioner. Denne proces er af systematisk og videnskabelig karakter. En softwareingeniør forbinder også kundernes behov med løsninger, der er tilgængelige gennem teknologi.

En softwareudvikler fokuserer på design og brugeroplevelse af et specifikt program. De varetager udviklingen af ​​softwaren eller mobilapplikationen, herunder designet af brugergrænsefladen og det overordnede udseende og følelse af oplevelsen. Mange udviklere arbejder direkte med kunderne for at finde ud af, hvad de vil have, og fremvise deres designideer, før de afslutter udviklingsprocessen.

Uddannelse

En softwareudvikler har typisk brug for en bachelorgrad i datalogi eller et beslægtet felt. Nogle udviklere gennemfører også boot camps, som er korte, intensive programmer med fokus på udviklingssprog, processer og teknikker. Boot camps kan tjene som en erstatning for bacheloruddannelsen, og mange arbejdsgivere accepterer denne uddannelse ud over en detaljeret portefølje og erfaring.

En softwareingeniør kan vælge at studere ingeniør, når han forfølger en universitetsgrad. Nogle ledende ingeniørstillinger kræver avancerede grader, selvom mange arbejdsgivere også værdsætter praktisk erfaring på dette område.

Licens

Softwareingeniører kan også have brug for en licens i den stat, hvor de arbejder, selvom dette krav varierer fra stat til stat. For eksempel har staten Texas udstedt licenser til softwareingeniører i mere end 10 år, mens andre stater ikke har nogen formel proces på plads for licenseringsingeniører, der arbejder med software frem for materielle genstande. National Society of Professional Engineers udsteder licenser til ingeniører i hele USA, så dem, der arbejder inden for dette felt, kan afgøre, om de skal tage de påkrævede eksamener og opnå en licens, når de arbejder som softwareingeniør i en bestemt stat.

Relateret: Valg af karrierevej i 9 trin

Specialisering

Både softwareingeniører og udviklere kan vælge at specialisere sig i specifikke typer software, såsom forbrugerfokuserede applikationer og programmer eller forretningsdrevet software til en bestemt branche. For at specialisere sig kan en person i begge roller have brug for yderligere træning eller uddannelse inden for det område, hvor de ønsker at fokusere deres karriere, samt muligheder for at bygge programmer og applikationer til det område og den gruppe af klienter.

Jobtitler for softwareudviklere og softwareingeniører

Udviklere og ingeniører kan have forskellige titler med unikke opgaver, herunder:

1. Webudvikler

National gennemsnitsløn: $72.131 om året

Primære opgaver: En webudvikler designer, koder og ændrer hjemmesider, herunder funktionalitet, layout og design. I denne rolle arbejder en person ofte direkte med kunder for at bestemme deres behov og ønsker til deres hjemmesider, og foretager de nødvendige ændringer for at opfylde disse behov og levere et færdigt produkt, der leverer den ønskede funktionalitet og design.

2. Softwareudvikler

National gennemsnitsløn: $92.487 om året

Primære opgaver: Softwareudviklere bygger computerprogrammer med fokus på visuelt design frem for funktionaliteten af ​​hvert program. Deres hovedopgaver inkluderer at analysere information, udføre forskning i eksisterende programmer og mobile applikationer, designe softwaresystemer, der ser tiltalende ud og fungerer korrekt, og rådføre sig med ingeniører for at evaluere grænseflader, funktionalitet og ydeevnebehov.

3. Softwareingeniør

National gennemsnitsløn: $104.862 om året

Primære opgaver: En softwareingeniør bygger softwareprogrammer gennem brug af tekniske principper, forbereder og installerer løsninger, designer standarder og specifikationer og forbedrer driften af ​​forskellige programmer. De bestemmer også, om en klientanmodning om software er mulig, og samarbejder med softwareudviklere for at give detaljer om designbehovene for et program eller en applikation.

Eskild Thomasen
Eskild Thomasen Datalogi er et hurtigt voksende felt med mange tiltalende og tilfredsstillende karrieremuligheder. To af disse karriereveje omfatter softwareudvikling og softwareudvikling, som deler nogle ligheder og har flere hovedforskelle. At forstå rollerne kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken vej du vil forfølge. I denne artikel diskuterer vi de vigtigste forskelle mellem softwareudviklere og softwareingeniører, herunder nogle eksempler på disse erhverv i datalogiindustrien.