Forskellene Mellem En Aktuar Vs. En Statistiker

Forskellene Mellem En Aktuar Vs. En Statistiker

Hvis du er interesseret i en karriere, der involverer matematik og ræsonnement, er der forskellige job, du kan overveje. Både aktuarer og statistikere er ansvarlige for at indsamle data og bruge beregninger til at udføre deres arbejde. Selvom disse to job kan virke ret ens, er der nogle vigtige forskelle mellem dem. I denne artikel forklarer vi, hvad hver stillingsbetegnelse indebærer, forskellene mellem en aktuar vs. en statistiker, og hvordan man vælger mellem disse to karrierer.

Relateret: 18 højest betalende matematikjob, som du kan forfølge

Hvad er en aktuar?

En aktuar er ansvarlig for at vurdere og styre risici. De arbejder typisk i forretningsmiljøer og bruger deres forsknings- og analytiske evner til at vurdere risiciene for deres virksomhed eller kunder. Når først en bestemt risiko er fastlagt, beslutter en aktuar, hvad den sikreste og mest omkostningseffektive handling er. De mødes med deres klienter for at diskutere deres resultater og give dem råd om, hvordan man undgår risiko. En person i denne rolle har brug for stærke matematiske og analytiske færdigheder. De skal også have en dyb forståelse af almindelig forretningspraksis og den særlige branche, de arbejder i.

Relateret: Hvad er en aktuar?

Hvad er en statistiker?

En statistiker er en højtuddannet fagmand, der bruger deres matematiske og analytiske færdigheder til at identificere tendenser og anden fremtrædende information. Dem, der forfølger denne stillingsbetegnelse, kan gå ind i forskellige felter og give nyttige oplysninger baseret på hårde data til deres kunder og arbejdsgivere. Nogle af deres primære jobopgaver involverer at skabe statistisk modellering, indsamle data og information, opbygge datasæt og bruge data til at løse problemer. De i denne rolle skal være i stand til effektivt at kommunikere med andre og give nyttige råd baseret på deres statistiske resultater.

Relateret: Lær om at være statistiker

Nøgleforskelle mellem en aktuar vs. en statistiker

Mens aktuarer og statistikere skal have mange af de samme færdigheder, er der nogle få forskelle mellem disse to matematiske karrierer. Her er de vigtigste forskelle mellem en aktuar vs. en statistiker:

Arbejdsmiljøer

Mens nogle af aktuarernes og statistikernes arbejdsopgaver kan overlappe hinanden, har disse to erhverv en tendens til at være forskellige. Aktuarer arbejder typisk for forsikringsselskaber med fokus på potentielle økonomiske tab for deres arbejdsgiver. Statistikere har en tendens til at arbejde i en større række forskellige miljøer, såsom finansielle institutioner, sundhedsvirksomheder, teknologivirksomheder eller offentlige enheder. De kan i det væsentlige arbejde for enhver virksomhed, der har brug for en professionel til at analysere data og producere nyttig information med dem.

Arbejdsopgaver

Både aktuarer og statistikere bruger datasæt til at drage informerede konklusioner. Hvad de bruger disse data til, kan variere. For aktuarer bruger de de mønstre og oplysninger, de finder, til at bestemme potentielle økonomiske tab, som forsikringsselskabet kan pådrage sig som følge af ulykker, naturkatastrofer eller tyveri. De bruger derefter disse oplysninger til at bestemme, hvor meget de skal opkræve kunder hos forsikringsselskabet. Statistikere har mere varierede jobopgaver afhængigt af deres branche. I sidste ende bruger de dataanalyse til at hjælpe deres kunder med at træffe bedre forretningsbeslutninger.

Løn

Den nationale gennemsnitlige løn for en aktuar er $115.949 om året. Fælles fordele for denne rolle omfatter familieorlov, forældreorlov, børnepasning, tilbagebetalingsprogrammer for lån og livsforsikring. Den nationale gennemsnitlige løn for en statistiker er lidt lavere på $97.907 om året. Familieorlov, sygesikring, medarbejderassistanceprogrammer, låntilgivelse og fleksible tidsplaner er almindelige fordele for dette erhverv.

Relateret: Hvad er lønnen for en aktuar?

Jobudsigt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics formodes jobudsigterne for aktuarer at vokse med 18 % fra 2019 til 2029. Når man ser på flere data fra US Bureau of Labor Statistics, kan man se jobudsigterne for statistikere er meget højere kl. en vækstrate på 33 % i samme periode. Mens jobudsigterne for statistikere er næsten dobbelt så høje som for aktuarer, skal du huske på, at efterspørgslen efter begge disse job er betydeligt højere end landsgennemsnittet for alle erhverv, som er 4 %.

Relateret: 10 job for statistiske majors

Hvordan man vælger mellem at blive aktuar eller statistiker

Følg disse trin for at afgøre, om du ønsker at blive aktuar vs. statistiker:

1. Lær de uddannelsesmæssige krav

Når du forfølger en af ​​disse karrierer, skal du først overveje de uddannelsesmæssige krav til hver enkelt. Begge karrierer kræver, at du opnår mindst en bachelorgrad inden for et relevant studieområde. Aktuarer studerer typisk aktuarvidenskab, statistik eller matematik. Statistikere har ofte hovedfag i statistik og matematik. Nogle arbejdsgivere kan kræve, at statistikere også har en kandidat- eller doktorgrad.

At tjene certificeringer kan være gavnligt, når du går ind i begge disse karrierer. Aktuarer opnår typisk en certificering fra Society of Actuaries eller Casualty Actuarial Society. Begge disse certificeringer kræver, at du gennemfører yderligere kurser og består en række eksamener. Statistikere kan opnå flere forskellige certificeringer for at forbedre deres chancer for at få et job. En almindelig certificering er betegnelsen Certified Analytics Professional (CAP). De, der ønsker at opnå denne certificering, skal have flere års erhvervserfaring og bestå en eksamen.

2. Overvej dine karrieremål

Når du vælger mellem disse karrierer, så tænk på dine langsigtede karrieremål. Tænk over, hvilke muligheder hver karriere kan åbne dig for. Hvis det er vigtigt for dig at tjene flere penge, vil du måske blive aktuar. Hvis det er mere vigtigt at have sikret en lang levetid i din rolle, kan du overveje at blive statistiker. Sammen med disse vigtige faktorer skal du overveje, hvilken karrierevej der giver mulighed for mere karrierefremgang baseret på dine personlige mål.

Relateret: 17 job, der bruger statistik

3. Tænk på din kundekreds

Begge jobs har forskellig kundekreds. Når du arbejder som aktuar, arbejder du primært med kunder i forsikringsbranchen. Hvis du ønsker mere variation, foretrækker du måske at arbejde som statistiker, da dine kunder kan variere en del. Denne karriere er gavnlig for folk, der foretrækker at prøve forskellige brancher. Hvis du er en person, der foretrækker konsistens, kan det at arbejde som aktuar i forsikring være den ideelle karrierevej for dig.

Bendt Johannesen
Bendt Johannesen Hvis du er interesseret i en karriere, der involverer matematik og ræsonnement, er der forskellige job, du kan overveje. Både aktuarer og statistikere er ansvarlige for at indsamle data og bruge beregninger til at udføre deres arbejde. Selvom disse to job kan virke ret ens, er der nogle vigtige forskelle mellem dem. I denne artikel forklarer vi, hvad hver stillingsbetegnelse indebærer, forskellene mellem en aktuar vs. en statistiker, og hvordan man vælger mellem disse to karrierer.