Forskellen Mellem Voksen- Og Børnepsykologer

Forskellen Mellem Voksen- Og Børnepsykologer

Psykologer kan specialisere sig i at behandle en række psykiske problemer eller typer af klienter. Når psykologer vælger at arbejde med børn, har de et unikt sæt af ansvar og kvalifikationer sammenlignet med andre psykologer. Hvis du er nysgerrig efter at forfølge en karriere inden for psykologi, kan sammenligning af børnepsykologi med relaterede felter hjælpe dig med at bestemme, hvilken stilling du skal vælge og begynde at forberede din karriere. I denne artikel forklarer vi forskellen mellem en generel psykolog og en børnepsykolog og udforsker nogle af de vigtige detaljer i hver rolle.

Hvad er en børnepsykolog vs. en psykolog?

En børnepsykolog er en specialist, der arbejder med børns mentale processer, mens en psykolog er en, der giver mentale diagnoser og behandling til patienter i alle aldre. Generelle psykologer fokuserer normalt på at studere og behandle voksne, fordi børn har unikke udviklingsmål og former for at kommunikere deres tanker og følelser. Nogle psykologiske problemer er mere almindelige for voksne end børn, så børnepsykologer og generelle psykologer udfører forskning inden for deres specialer for at lære om, hvordan de bedst støtter deres klienter.

Børnepsykologer og psykologer har dog flere træk til fælles. De stræber begge efter at forbedre deres klienters psykologiske velbefindende med personlige behandlingsmetoder. Voksenpsykologer og børnepsykologer arbejder også med mange af de samme psykiske sygdomme og livsproblemer, og de bruger endda nogle af de samme diagnostiske værktøjer og vurderinger.

Relateret: 12 valg for en karriere som psykolog

Hvad er en psykolog?

En psykolog er ekspert i, hvordan sindet fungerer. Psykologer kan udføre forskning om psykologiske funktioner, identificere samfundsmønstre i menneskelig psykologi eller yde mental sundhedsbehandling til klienter. Kliniske psykologer mødes med klienter og bruger vurderinger til at identificere symptomer på psykiske lidelser. Psykologer kan også hjælpe deres klienter med at håndtere regelmæssig stress fra livet, arbejdet og relationer. De bestemmer den bedste behandlingsmetode for hver klient, som kan omfatte psykoterapi eller henvisninger til andre fagfolk, såsom psykiatere.

Læs mere: Lær om at være psykolog

Hvad er en børnepsykolog?

En børnepsykolog er en mental sundhedsprofessionel, der arbejder med børn og unge for at håndtere psykologiske, mentale, følelsesmæssige, udviklingsmæssige og adfærdsmæssige udfordringer. Børnepsykologer hjælper børn med at håndtere vanskelige problemer som traumer, sorg, skilsmisse, plejefamilier og familiekonflikter. De identificerer og adresserer også udviklingsforsinkelser, indlæringsvanskeligheder, psykiske sygdomme og personlighedsforstyrrelser. Disse tilstande kan se anderledes ud hos små børn end hos voksne, hvilket kræver, at børnepsykologer har en specialiseret forståelse af psykologisk testning og hvordan man identificerer tegn på en lidelse.

Læs mere: Hvad er en børnepsykolog?

Forskelle mellem børnepsykologer og psykologer

Børnepsykologer og voksne psykologer er begge mentale sundhedseksperter med en stærk forståelse af psykologiske processer og hvordan sindet fungerer, men de har flere distinktioner. De bruger forskellige metoder og kræver særskilt uddannelses- og forskningsbaggrund for at kvalificere sig til deres stillinger. Her er nogle af de vigtigste sammenligninger mellem disse to typer psykologer:

Kunder

Et af de definerende kendetegn mellem børnepsykologer og almenpsykologer er den type klienter, de ser. Børnepsykologer arbejder primært med personer under 18 år, og nogle fokuserer på en bestemt aldersgruppe. De lærer om de udviklingsmæssige forventninger til børn i hver alder, og hvordan man kommunikerer med børn, der har begrænsede verbale kommunikationsevner. De giver også familieterapi for at give værger og familiemedlemmer de værktøjer og mestringsmekanismer, de har brug for for at støtte barnet og fremme sund dynamik.

Psykologer kan arbejde med enhver type klient, men de behandler generelt voksne. Nogle psykologer har også teenageklienter. Afhængigt af deres interesser og specialer kan psykologer arbejde med par, grupper eller familier. Psykologer kan også vælge primært at udføre klinisk forskning i stedet for at arbejde direkte med klienter.

Pligter

Psykologer og børnepsykologer bruger forskellige metoder til at diagnosticere og behandle deres klienter, hvilket betyder, at de har nogle særskilte pligter. Her er nogle af en børnepsykologs roller:

  • At spille spil med børn for at få dem til at føle sig godt tilpas og afslappet
  • Bruger simpelt sprog til at stille spørgsmål om mental sundhed og psykologiske symptomer
  • At observere, hvordan et barn opfører sig i et klasseværelse, familie eller socialt miljø
  • Kommunikere med værger om forældreteknikker og mestringsmekanismer
  • Samarbejde med skoler om at yde støtte og indkvartering til børn

Her er nogle af en voksenpsykologs opgaver:

  • At studere psykologiske tendenser
  • At tale med patienter om symptomer og bestemme årsagen til tanker
  • Brug af mundtlige og skriftlige vurderinger til at opsummere psykologiske symptomer
  • Skrive henvisninger til psykiatere og læger
  • At yde støtte, opmuntring og ressourcer til at hjælpe patienter med at klare sig

Arbejdsmiljø

Børnepsykologer og psykologer har lignende arbejdspladsmiljøer. De arbejder ofte i private praksiskontorer eller i adfærdsmæssige sundhedscentre, hvor de behandler indlagte klienter. Psykologer, der har deres egne kontorer, arbejder normalt for at gøre rummet behageligt og afslappende for kunderne. Børnepsykologer foretager typisk justeringer af deres kontorer for at gøre rummet mere passende for børn. For eksempel kan de have sanselegetøj, skummåtter på gulvet, farvestrålende plakater, udstoppede dyr og tæpper til komfort.

Relateret: 16 givende job for psykologer i et hospitalsmiljø

Uddannelse

For både psykologer og børnepsykologer er minimumsuddannelsen for et job på entry-level normalt en kandidatgrad, men mange stater kræver en Psy.D. eller en ph.d. for fuld certificering. At få en doktorgrad er vigtig for karrierefremgang på begge områder. Psykologer kan få deres grad i psykologi, men det er vigtigt for børnepsykologer at vælge programmer, der lægger vægt på barndomsudvikling og ungdomspsykologi. Som en del af en doktorgrad i klinisk psykologi gennemfører du et årelangt praktikophold hos en autoriseret psykolog inden for dit specialeområde.

Relateret: 19 forskellige typer psykologi hovedfag

Certificering og licens

Certificering og licensering er vigtige skridt for både børnepsykologer og voksne psykologer. For begge typer af psykologer indebærer licensering at bestå eksamen for professionel praksis i psykologi, bestå en etik-eksamen, gennemføre en ph.d.-praktik og gennemføre et års supervision efter endt doktorgrad. Disse krav kan variere afhængigt af stat.

Børnepsykologer kan også få certificeringen Clinical Child and Adolescent Psychology fra American Board of Clinical Child and Adolescent Psychology (ABCCAP). Andre skoler tilbyder certifikatprogrammer i børnepsykologi, som du kan bruge til at styrke dine legitimationsoplysninger og bekræfte din erfaring med at arbejde med børn.

Løn og jobudsigter for psykologiske karrierer

Den gennemsnitlige løn for alle psykologer er $94.870 om året. Både børnepsykologer og voksenpsykologer kan modtage indtjening inden for dette interval. I begge specialer kan din løn afhænge af, hvor du arbejder, dit niveau af erfaring og hvor mange kunder du ser. Mens du udvikler dine færdigheder inden for dit subspeciale af psykologi, skal du overveje, hvordan du kan fremme din karriere og tilbyde udvidede tjenester til dine kunder for at øge dit indtjeningspotentiale.

Ifølge US Bureau of Labor Statistics vokser psykologiområdet med en konstant hastighed med andre karrierer. Mellem 2019 og 2029 har jobtilgængeligheden for psykologer en forventet vækst på 3 %. Psykologi er en konsekvent og stabil karrierevej, fordi psykologiske tjenester er en vigtig del af samfundet.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

René Dam
René Dam Psykologer kan specialisere sig i at behandle en række psykiske problemer eller typer af klienter. Når psykologer vælger at arbejde med børn, har de et unikt sæt af ansvar og kvalifikationer sammenlignet med andre psykologer. Hvis du er nysgerrig efter at forfølge en karriere inden for psykologi, kan sammenligning af børnepsykologi med relaterede felter hjælpe dig med at bestemme, hvilken stilling du skal vælge og begynde at forberede din karriere. I denne artikel forklarer vi forskellen mellem en generel psykolog og en børnepsykolog og udforsker nogle af de vigtige detaljer i hver rolle.