Forskellen Mellem Medicinsk Teknolog Og Klinisk Laboratorieforskerjob

Forskellen Mellem Medicinsk Teknolog Og Klinisk Laboratorieforskerjob

Hvis du er en person, der er interesseret i at arbejde i et laboratoriemiljø, er der mange jobtitler at overveje. Når man sammenligner jobtitler, kan de have forskellige roller og ansvar. Du kan også opleve, at nogle job stort set har de samme daglige opgaver, men forskellige titler. I denne artikel forklarer vi forskellen mellem en medicinsk teknolog og en klinisk laboratorieforsker, og hvad disse jobtitler indebærer.

Relateret: 14 job for medicinske teknologer

Hvad er medicinske teknologer og kliniske laboratorieforskere?

Medicinske teknologer og kliniske laboratorieforskere er højtuddannede fagfolk, der arbejder i laboratoriemiljøer. De er ansvarlige for at udføre komplekse vurderinger for at hjælpe læger med at diagnosticere og behandle sygdomme. Fælles jobopgaver for disse jobtitler omfatter:

  • Forberedelse af testprøver af blod, væv og væsker
  • Sikring af prøver og testprøver stemmer overens
  • Indsamling og opdatering af patientdata
  • Evaluering af prøver, objektglas og kulturer med mikroskoper
  • Fejlfinding og problemer, der opstår med udstyr

Relateret: Hvad gør en klinisk laboratorieteknolog?

Hvad er forskellen mellem en medicinsk teknolog og en klinisk laboratorieforsker?

Den eneste forskel mellem en medicinsk teknolog og en klinisk laboratorieforsker er den faktiske stillingsbetegnelse. Disse to erhverv involverer den samme nøjagtige uddannelse, jobopgaver og legitimationsoplysninger. Den eneste sande forskel er, hvilken stillingsbetegnelse en arbejdsgiver vælger at bruge. De kan også kalde disse fagfolk for medicinske laboratorieforskere. Når du søger disse roller, kan det være klogt at søge efter alle tre jobtitler, da du vil finde lignende jobresultater.

En ting at være opmærksom på er, at der er forskel på disse jobtitler og en medicinsk tekniker. Sidstnævnte har typisk færre ansvarsområder og har brug for mindre uddannelse. Det er almindeligt, at disse to fagfolk arbejder sammen i de samme jobindstillinger.

Relateret: L tjene om at være medicinsk teknolog

Hvad er jobkravene til medicinske teknologer og kliniske laboratorieforskere?

Hvis du ønsker at blive en medicinsk teknolog eller en klinisk laboratorieforsker, skal du have disse legitimationsoplysninger:

Forberedelse

Hvis du allerede ved, at du vil forfølge denne form for karriere i gymnasiet, kan du begynde at forberede dig gennem de gymnasieklasser, du tager. Overvej at tilmelde dig matematik og naturvidenskab på højt niveau. Ved at gennemføre disse i gymnasiet kan du gå videre til mere avancerede klasser på gymnasier og have et stærkt fundament for denne karrierevej. At tage disse kurser i gymnasiet kan også spare dig tid og penge, da du muligvis kan springe disse forberedende kurser over på college.

Uddannelse

For at blive medicinteknolog, klinisk laboratorieforsker eller medicinsk laboratorieforsker skal du have en bachelorgrad. Fælles hovedfag, der er interesseret i disse karrierer, omfatter biologi, biokemi eller mikrobiologi. Hvis du beslutter dig for at vælge en anden hovedfag, kan du stadig få den viden, du har brug for til disse roller, gennem hospitalsbaserede kurser.

Et andet krav til denne karrierevej er at gennemføre et medicinsk teknologprogram. Det er akkrediteret af National Accrediting Agency of Clinical Laboratory Science (NAA-CLS). I løbet af dit program kan du forvente at lære om organisk kemi, mikrobiologi og biologi. Du kan også deltage i kliniske rotationer og få praktisk instruktion fra erfarne teknologer.

Certificering

Selvom enhver arbejdsgiver muligvis ikke kræver, at du har en certificering, kan du forbedre dine chancer for at få et job ved at tjene et gennem American Society of Clinical Pathologists (ASCP). Efter at have afsluttet dit uddannelsesprogram og din træning, kan du tage en national certificeringseksamen. At bestå denne eksamen viser, at du er dygtig i denne rolle. Når du har opnået denne certificering, kan du kalde dig selv en MLS (ASCP), hvor MLS står for medicinsk laboratorieforsker. Husk, at du muligvis skal forny denne certificering hvert tredje år.

Erfaring

Før du får dit første job som medicinsk teknolog, klinisk laboratorieforsker eller medicinsk laboratorieforsker, skal du gennemføre en patologilaboratoriepraktik. Dette er din chance for at få praktisk erfaring og arbejde med fagfolk inden for dette felt. Under hele dit praktikophold skal du sørge for at gøre dit bedste for at lære at bruge det udstyr, du skal bruge til denne rolle, såsom mikroskoper og dias. Brug dette som din chance for at stille gennemtænkte spørgsmål og få så meget viden og erfaring som muligt.

Færdigheder

Arbejdsgivere leder efter kandidater med et bestemt sæt færdigheder. Hvis du ønsker at forfølge denne karrierevej, skal du arbejde på at udvikle disse færdigheder:

  • Analytisk: Meget af dette job involverer at analysere testprøver for at komme med informerede løsninger. Dine analytiske evner og intellekt kan hjælpe dig med at sikre, at du ser på den rigtige del af dine testprøver.
  • Kommunikation: Skriftlige og verbale kommunikationsevner er afgørende for din succes i denne karriere. Sammen med klart nedskrivning af laboratorieresultater skal du kommunikere effektivt med dine sundhedskolleger.
  • Diskretion: Du arbejder med følsomme oplysninger i denne rolle, hvilket betyder, at du skal sikre, at du kan holde patientjournaler og resultater fortrolige. De i denne rolle skal lære kun at diskutere testresultater og arbejde med deres kolleger.
  • Finmotorik: Når du arbejder med laboratorieudstyr, skal du have en stabil hånd. Dine finmotoriske færdigheder er nyttige, når du forbereder objektglas, håndterer prøver og justerer mikroskoper.
  • God dømmekraft: Dit arbejde bidrager direkte til pleje og behandling af patienter. Du skal bruge effektive ræsonnementer og god dømmekraft, når du finder konklusioner om dine testprøver.

Relateret: Laboratoriefærdigheder: Definition og eksempler

Jobudsigt og løn

Den nationale gennemsnitlige løn for disse erhverv er $28,49 i timen. Hvor meget du tjener kan selvfølgelig afhænge af dit uddannelsesniveau, erfaring, geografiske placering, arbejdsgiver og andre faktorer. Fælles fordele for disse roller omfatter flyttehjælp, refusion af undervisning, sygesikring og henvisningsprogrammer.

Ifølge US Bureau of Labor Statistics formodes jobudsigterne for disse erhverv at vokse med 7 % fra 2019 til 2029. Dette er hurtigere end den gennemsnitlige vækstrate for alle erhverv, som er 4 %. I takt med at befolkningen fortsætter med at stige, vil der være et større behov for fagfolk, som kan hjælpe med processen med at diagnosticere sygdomme gennem laboratorieprocedurer og tests.

Rosa Degn
Rosa Degn Hvis du er en person, der er interesseret i at arbejde i et laboratoriemiljø, er der mange jobtitler at overveje. Når man sammenligner jobtitler, kan de have forskellige roller og ansvar. Du kan også opleve, at nogle job stort set har de samme daglige opgaver, men forskellige titler. I denne artikel forklarer vi forskellen mellem en medicinsk teknolog og en klinisk laboratorieforsker, og hvad disse jobtitler indebærer.