Forskelle Mellem En Præsident Og En COO

Forskelle Mellem En Præsident Og En COO

Præsidenter og COO'er arbejder begge for at holde deres organisationer fremad gennem nye forretningsstrategier, omsætning og innovationer. Da begge ledere forfølger lignende mål, er det nyttigt at forstå stillingernes pligter, og hvad der gør deres roller i virksomheden unikke. I denne artikel diskuterer vi præsidenters og COO'ers jobansvar, og hvordan deres bidrag til deres organisationer adskiller sig.

Hvad er en præsident?

Præsidenten for en virksomhed er den person, der skaber en vision for fremtiden for en organisation og arbejder for at gøre denne vision til virkelighed gennem udvikling af vækststrategier og opstilling af mål. Præsidenten styrker også virksomhedens kultur og værdier.

Præsidenter arbejder primært i kontormiljøer med andre ledere. De arbejder også tæt sammen med bestyrelsen, måske endda selv i bestyrelsen. Sammen med resten af ​​bestyrelsen udpeger de officerer i hele selskabsstrukturen.

Nogle gange kan præsidenten være grundlæggeren af ​​et selskab og kan også have titlen som administrerende direktør (CEO).

Nogle andre jobansvar for en virksomhedspræsident kan omfatte:

 • Analyse af budgetter og forbrug for at finde trends
 • Gennemførelse af risikovurdering af potentielle fremtidige programmer og projekter
 • Ansættelse, afskedigelse og ledelse af alle medarbejdere i virksomheden
 • Lede, vejlede, lede og evaluere alle andre officerer, ledere og medarbejdere
 • Møde med afdelingsledere til fremdrifts- og budgetrapporter
 • Planlægning af faglige udviklingskurser for medarbejdere

Hvad er en COO?

Titlen COO kan stå for enten "chief operation officer" eller "chief operations officer." Disse udskiftelige udtryk beskriver den person, der udfører virksomhedens planer efter anvisning fra præsidenten eller administrerende direktør. COO'en fører også tilsyn med den daglige drift af en virksomhed.

COO'en arbejder primært i kontormiljøer med andre direktører og bestyrelsesmedlemmer. Ikke alle virksomheder har en COO. Større virksomheder har ofte denne position, mens mindre virksomheder kan fjerne dette job og få ledere til at rapportere direkte til den administrerende direktør eller præsidenten.

En COO's ansvar kan variere afhængigt af organisationen, dens behov og andre stillinger i virksomheden. Nogle grundlæggende jobkrav på tværs af brancher inkluderer:

 • Overvåge de fleste aspekter af en virksomheds procedurer og planer
 • Håndtering af problemer inden for marketing, økonomisk vækst, udvikling, salg, forskning eller personale efter behov
 • Fungerer som supervisor og leder
 • Sikre, at organisationen og dens medarbejdere udfører den administrerende direktørs eller præsidentens vision
 • Sikre, at driften kører effektivt, og at virksomheden opfylder sine salgs- og produktionsmål
 • At skabe alternative måder for ledere til at vurdere deres medarbejdere

Læs mere: Hvad er en COO?

Hvad er forskellen mellem en præsident og en COO?

Præsidenter og COO'er er begge vigtige lederstillinger, men deres roller i virksomheden adskiller sig på grund af organisationsstruktur og jobansvar. Specifikke forskelle omfatter:

Ledelsesstruktur

En forskel mellem en virksomhedspræsident og dens COO involverer ledelsesstruktur. I de fleste organisationer er den administrerende direktør den højest rangerende stilling. Præsidenten og administrerende direktør kan dog nogle gange være den samme person. I andre tilfælde bruger virksomheder ikke titlen CEO og har kun en præsident. Afhængigt af organisationens struktur er præsidenten enten den eneste leder af virksomheden eller er en del af et medlederforhold med den administrerende direktør.

I modsætning hertil er COO'en på det udøvende niveau, hvilket er et trin under præsidenten eller CEO'en. I nogle virksomheder kan bestyrelsen rangere over direktionsniveauet. COO arbejder tæt sammen med både præsidenten eller CEO og bestyrelsen. Andre ledere kan konsultere COO'er om spørgsmål, der berører hele virksomheden, men præsidenter, CEO'er og bestyrelsen træffer de endelige beslutninger.

Daglige pligter

Formænd for virksomheder bruger deres dage på at sætte mål og analysere fremskrivninger for deres organisationer. De planlægger nye tiltag og forskningsmuligheder for intern og ekstern ekspansion inden for personale, produktion eller markedsføring. De kan også studere forbruger-, markeds- og industristandarder. Endelig arrangerer de møder med aktionærer og bestyrelse for at sikre, at virksomhedens forventninger og mål stemmer overens med deres visioner.

COO'er fokuserer dybere på én funktion i en virksomhed: dens drift. COO'er tjekker rapporter, mødes med ledere og analyserer data for at sikre, at virksomhedens daglige opgaver kører problemfrit. Hvis tingene fungerer godt, kan COO'er tage tid til at lede efter alternative metoder, der vil strømline driften og øge produktiviteten. Hvis der opstår problemer, fokuserer COO'er på at finde og løse dem for at få flowet af operationer tilbage til det ønskede niveau.

Relateret: COO vs. CEO

Omfang

Den største forskel mellem præsidenten for en virksomhed og COO er omfanget, hvorigennem de ser organisationen, dens arbejdsgang og dens fremtid.

Formænd ser på den overordnede struktur: de langsigtede mål og hvad der venter forude. I modsætning hertil fokuserer COO på de mindre detaljer i virksomheden. De beskæftiger sig med, hvad der sker fra dag til dag, så virksomheden får succes.

Begge synspunkter er vigtige for en virksomheds velstand og levetid, hvorfor præsidenter og COO'er arbejder tæt sammen for at nå mål og flytte en virksomhed fremad.

Hvad er nogle andre stillinger på lederniveau?

COO'er er en del af en gruppe kaldet C-level medarbejdere. Denne gruppe har fået sit navn, fordi disse jobtitler i større virksomheder starter med ordet "Chief". Andre C-niveau ledere omfatter:

Økonomidirektør (CFO)

CFO'en varetager de økonomiske aspekter af en virksomhed. De analyserer finansielle styrker og svagheder. De sporer også pengestrømme og laver økonomisk planlægning.

Chief Technology Officer (CTO)

CTO'en håndterer en virksomheds forsknings- og udviklingsaktiviteter og dens hardwarebehov. CTO'er kan have andre jobansvar afhængigt af den enkelte virksomhed.

Relateret: En guide til C-Suite-stien: Hvad du behøver at vide

Chief marketing officer (CMO)

CMO'en varetager planlægning, udvikling og eksekvering af marketing- og annoncekampagner for en virksomhed. De fordeler en virksomheds marketingindsats på tværs af alle kanaler, og de overvåger brandets tone og stemme. De arbejder også for at målrette forbrugerne og opfylde salgsmål.

Informationschef (CIO)

CIO'en styrer en virksomheds informations- og teknologibehov. Selvom CTO'en også beskæftiger sig med virksomhedens teknologi, arbejder CIO'en med software, systemer, programmer og grænseflader frem for hardware.

Chief Content Officer (CCO)

CCO'en håndterer aspekter af forretningen relateret til kunden. Dette kan omfatte kundeservicepolitikker, interaktioner med forbrugere, introduktion af produkter til nye markeder og opfyldelse af strategiske kommercielle mål.

Chief Product Officer (CPO)

CPO'en leder og faciliterer skabelsen af ​​nye produkter, der er af værdi for både kunderne og forretningen. De kan også analysere, hvilke produkter der har succes på hvilke markeder, og hvordan man kan forbedre visse produkter.

Chief Human Resources Officer (CHRO)

CHRO håndterer virksomhedens menneskelige ressourcestrategi for at understøtte dens overordnede forretningsplan. Dette kan omfatte planlægning, ansættelsesprocedurer, ændringer i ledelsesstrukturen eller analyse af præstationsprocedurer.

Benjamin Enevoldsen
Benjamin Enevoldsen Præsidenter og COO'er arbejder begge for at holde deres organisationer fremad gennem nye forretningsstrategier, omsætning og innovationer. Da begge ledere forfølger lignende mål, er det nyttigt at forstå stillingernes pligter, og hvad der gør deres roller i virksomheden unikke. I denne artikel diskuterer vi præsidenters og COO'ers jobansvar, og hvordan deres bidrag til deres organisationer adskiller sig.