Forskelle Mellem EMT'er Og Paramedicinere

Forskelle Mellem EMT'er Og Paramedicinere

Hvis du ønsker at forfølge en givende sundhedskarriere, der fokuserer på at yde akut pleje til syge eller sårede mennesker, kan du overveje at blive akutlægetekniker (EMT) eller paramediciner. Begge er specialiseret i akuthjælp, men deres færdigheder og kvalifikationer adskiller dem. I denne artikel diskuterer vi forskellene mellem EMT'er og paramedicinere for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken karriere der passer bedst til dine mål og interesser.

Hvad er en EMT?

En akutmedicinsk tekniker er en sundhedspersonale, der hjælper i akutte medicinske situationer, herunder vurdering af patienters medicinske tilstande og dokumenterer den modtagne behandling. De er den mest almindelige type af nødhjælpsudbydere og grundlaget for avancerede akutmedicinske tjenester. Der er to niveauer af EMT-færdigheder: EMT Basic og EMT Advanced (også kaldet EMT Intermediate.) Fælles opgaver omfatter:

 • Deltagelse i scener med ulykker eller hændelser - Vurdere det nødvendige plejeniveau og tilkalde mere hjælp, hvis det er nødvendigt
 • Brug af livstøttende teknikker som CPR, sårbehandling og smertebehandling
 • Transport af patienter til medicinske faciliteter og pleje undervejs
 • Forståelse af de juridiske implikationer af at administrere lægehjælp og behandling

Relateret: Hvad er en Emergency Medical Technician (EMT)?

Hvad er en paramediciner?

Paramedicinere reagerer på medicinske nødsituationer, men de yder også avanceret lægehjælp i nødstilfælde. De er forpligtet til at opnå mere uddannelse end EMT'er og gennemføre et to-årigt college-program. Fælles opgaver omfatter:

 • Besvarelse af nødopkald
 • Vurdere patienter, stille diagnoser og yde medicinsk behandling
 • Administration af medicin, forbinding af sår og skader og smertelindring
 • Indgivelse af intravenøse (IV) lægemidler.
 • At føde babyer
 • Brug af specialmedicinsk udstyr såsom defibrillatorer, forstøvere og ventilatorer.
 • Transportere patienter til hospitalet, holde deres tilstand stabil og aflevere til hospitalspersonalet ved ankomsten

Relateret: Hvad er en paramediciner?

Forskelle mellem en EMT og en paramediciner

Alle paramedicinere er EMT'er, men ikke alle EMT'er er paramedicinere. Begge omtales dog som "first responders." De vigtigste forskelle mellem de to omfatter:

Uddannelse og træning

Uddannelses- og træningskrav varierer fra stat til stat, så lav din research, mens du overvejer dine valg. Også både EMT'er og paramedicinere har krav til efteruddannelse.

EMT'er

For at forfølge en paramediciner- eller EMT-karriere skal du opnå et gymnasieeksamen eller bestå eksamen i General Educational Development (GED). Du skal derefter gennemføre en uddannelse på universitetsniveau i akutmedicinsk teknologi. EMT-programmer tager typisk omkring et år at gennemføre - 120 til 150 timer - og giver undervisning i klasseværelset om medicinske tilstande og behandling samt praktisk paramedicinsk og EMT-træningsinformation.

Relateret: Sådan bliver du en EMT: Uddannelse, færdigheder og krav

Paramedicinere

Paramedicinere er forpligtet til at gennemføre grundlæggende og avanceret EMT-uddannelse og andre undersøgelser. De er generelt forpligtet til at arbejde mindst et år som en EMT for at få on-the-job erfaring efterfulgt af 1.200 til 1.800 træningstimer. College uddannelser i paramedicinsk videnskab anbefales og tager normalt omkring to år.

Relateret: Paramedicineruddannelse: Uddannelse og krav

Certificeringer og licenser

Efter at have mestret det grundlæggende, har akutmedicinere brug for certificering. EMT-certificering er indgangen til området for akutmedicinske tjenester. Både EMT'er og paramedicinere skal bestå National Registry of Emergency Medical Technicians (NREMT) certificeringseksamen, som inkluderer skriftlige og interaktive komponenter. Nogle stater kræver deres egen NREMT-type eksamen ud over eller i stedet for den nationale certificeringstest.

EMT'er og paramedicinere har brug for hjerte-lunge-redning (CPR) certificering, som de typisk opnår, før de ansøger om et professionelt program. De fleste akutlæger har også licens til at køre ambulancer, hvilket kræver cirka otte timers undervisning.

Både EMT'er og paramedicinere har brug for en statslicens for at arbejde i feltet. Hver stat har sine egne licenskrav. Nogle kræver simpelthen NREMT-certificering, mens andre stater kræver en ekstra eksamen. Hvert erhverv kræver også efteruddannelse i henhold til licenskrav.

EMT'er

Der er to niveauer af EMT-certificering, og hver validerer forskellige færdigheder til forskellige job, også kendt som "serviceomfang." De er:

 • EMT-Basic (EMT-B): EMT-Basic er EMT-certificeringen på entry-level, der tester grundlæggende EMT-færdigheder. Det kræver et semesters uddannelse på et kollegium eller et akkrediteret program.

 • Advanced EMT (AEMT): Advanced EMT-certifikatet validerer yderligere færdigheder ud over EMT-Basic. EMT'er med denne certificering kan udføre mere avancerede opgaver, herunder IV-indsættelse, patientintubation og i nogle stater lægemiddeladministration. Det kræver også et semesters uddannelse på universitetsniveau.

 • Fortsat uddannelse: Paramedic National Continued Competency Program (PNCCP) giver gencertificering og efteruddannelsestimer, der er nødvendige for at beholde EMT- og AEMT-licenser. Det har tre komponenter: nationalt indhold (50%), lokalt indhold (25%) og individuelt indhold (25%) i alt 50 timer for AEMT'er og 40 timer for EMT'er.

Paramedicinere

Ligesom EMT'er er paramedicinere forpligtet til at bestå National Registry of Emergency Medical Technicians (NREMT) certificeringseksamen og have EMT-certificering. Paramedicinere kan gå meget længere i deres karriere med speciale certificeringer, der dækker de fleste områder af sundhedspleje.

 • Speciallegitimationsoplysninger: Certificeringer er tilgængelige for flyvning, kritisk pleje, taktisk (TP-C) samfund (CP-C), certificeret taktisk responder (TR-C) og certificeret medicinsk transportsikkerhedsprofessionel (MTSP-C). Legitimationsoplysningerne tilbydes gennem Board for Critical Care Transport Paramedic Certification.

 • Fortsat uddannelse: Paramedic National Continued Competency Program (NCCP) giver gencertificering og efteruddannelsestimer, der er nødvendige for at beholde paramedicinerlicenser. Det har tre komponenter: nationalt indhold (50 %), lokalt indhold (25 %) og individuelt indhold (25 %) i i alt 60 timer.

Arbejdsplaner og miljøer

De fleste EMT'er og paramedicinere er fuldtidsansatte, der ofte arbejder mere end 40 timer om ugen i 12-timers skift. Da nødtjenester er afgørende 24 timer i døgnet, kan de arbejde natten over, helligdage eller weekender. De reagerer på 911-opkald og slutter sig ofte til politi og brandvæsen ved nødsituationer. EMT'er og paramedicinere kan være ansat af brandvæsener, hospitaler eller private ambulancetjenester.

Både EMT og paramediciner er hurtige, højtryks-karrierer, hvor arbejdere interagerer med mange forskellige individer, herunder patienter, læger og sygeplejersker og andre akutberedskabsprofessionelle. Arbejdet kan være fysisk krævende, da det ofte kræver at bære patienter og arbejde både indendørs og udendørs under varierende vejrforhold, som regn, sne eller kraftig varme eller under naturkatastrofer.

EMT'er og paramedicinere kan stå over for liv-eller-død situationer med risiko for skader og sygdomme, når de plejer og flytter patienter. De kan også risikere at blive udsat for smitsomme sygdomme og vira. Da de arbejder lange skift, skal disse fagfolk forblive rolige og professionelle i nødstilfælde, selv når de er trætte.

Nationale gennemsnitlige lønninger

I de fleste tilfælde modtager EMT'er og paramedicinere timeløn i stedet for årsløn. Lønnen varierer på grund af erfaringsniveau og jobplacering. Bureau of Labor Statistics forventer, at ansættelsen af ​​paramedicinere vil vokse med 6% ved udgangen af ​​årtiet. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures skal du klikke på linket til den nationale gennemsnitlige løn for hver jobtitel nedenfor.

EMT'er

EMT'er tjener i gennemsnit $18,53 i timen. De højeste lønninger kan findes i New York City, New York; Brooklyn, New York; Phoenix, Arizona; Bronx, New York og Orlando, Florida, henholdsvis.

Paramedicinere

Paramedicinere tjener et gennemsnit på $22,64 pr. Byer med de højeste lønninger er San Antonio, Texas; Austin, Texas; Atlanta, Georgia; Mesa, Arizona og Indianapolis, Indiana, henholdsvis.

Relateret: EMT vs. paramediciner: Hvilken vej er den rigtige for dig

Relaterede karrierer

Paramedicinere og EMT'er, der ønsker at fremme deres karriere, har ofte lignende muligheder. Efter at have fået to eller flere års erfaring med at yde akut lægehjælp, kan disse fagfolk overveje at avancere eller skifte til andre sundhedsrelaterede karrierer. Her er de tre mest populære relaterede felter at overveje:

Beredskabschef

 • National gennemsnitsløn: $63.731 om året
 • Primære opgaver: Beredskabsledere koordinerer førstehjælpspersonalets arbejde og overvåger indsatsen omkring naturkatastrofer og andre akutte situationer. De gennemgår og forbedrer også nødplaner og vurderer skader.
 • Krav: Emergency management directors har brug for en bachelorgrad i business, offentlig administration eller et lignende område sammen med beredskabsledelseserfaring. Mange inden for dette felt tjener også en valgfri legitimation, såsom en Certified Emergency Manager-betegnelse.

Registreret sygeplejerske

 • National gennemsnitsløn: $33,63 i timen
 • Primære opgaver: Også kendt som "RN'er", behandler disse sundhedspersonale patienter og oplyser offentligheden om medicinske bekymringer. De dokumenterer sygehistorier, giver medicin og hjælper med behandlingsplaner. Nogle RN'er specialiserer sig i visse områder, såsom akuthjælp eller folkesundhed. RN'er kan finde hurtigt arbejde på skadestuer og hospitaler, men nogle RN'er kan vælge at arbejde i privat praksis sammen med en læge.

 • Krav: RN'er har generelt brug for en associeret eller bachelorgrad i sygepleje og en licens fra deres statslige sygeplejeråd.

Læs mere: Lær om at være en registreret sygeplejerske

Lægeassistent

 • National gennemsnitsløn: $104.306 om året
 • Primære opgaver: Disse læger yder sundhedspleje sammen med læger og kirurger. De er ansvarlige for at undersøge, diagnosticere og behandle patienter. Lægeassistenter kan også ordinere medicin og oplyse patienter om behandlinger. De arbejder ofte på hospitaler, klinikker eller privat praksis under en tilsynsførende læge.
 • Krav: Lægeassistenter har typisk brug for en kandidatgrad fra en akkrediteret institution, en licens til at praktisere i deres stat og en aftale om at arbejde med en tilsynsførende læge. Nogle stillinger foretrækker måske erfaring som EMT eller paramediciner.

Læs mere: Lær om at være lægeassistent

Flere relaterede karrierer

Hvis de tre mest populære relaterede karrierer ikke opfylder dine interesser, er der stadig masser af andre, der giver dig mulighed for at bruge dine EMT- eller paramedicinske færdigheder. Overvej disse 20 alternative karrierer:

 1. Biologisk tekniker
 2. Kontraktlæge
 3. Efterforsker efter gerningssted
 4. Nødberedskab
 5. Helikopterpilot for lægehjælp
 6. Skadestue tekniker
 7. Brandmand
 8. Flyve paramediciner
 9. Retsmedicinsk tekniker
 10. Sundhedsinformationsteknolog
 11. Industriel læge
 12. Lægeassistenter
 13. Medicinsk udstyr reparatør
 14. Militær læge
 15. Offshore læge
 16. Lægeassistent
 17. Politimand
 18. Radiologisk tekniker
 19. Kirurgisk teknolog
 20. Veterinær tekniker

Anker Erichsen
Anker Erichsen Hvis du ønsker at forfølge en givende sundhedskarriere, der fokuserer på at yde akut pleje til syge eller sårede mennesker, kan du overveje at blive akutlægetekniker (EMT) eller paramediciner. Begge er specialiseret i akuthjælp, men deres færdigheder og kvalifikationer adskiller dem. I denne artikel diskuterer vi forskellene mellem EMT'er og paramedicinere for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken karriere der passer bedst til dine mål og interesser.